Konfiguracija od 12000 kn, prijedlozi i savjeti

poruka: 351
|
čitano: 65.667
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Konfiguracija od 12000 kn, prijedlozi i savjet
dominik kaže...
 pitanje...
zkj si preimenovao u konfiguracija od 12 000kn(prije 40 000kn) itd.?????
 zato da puristi budu sretni, nikad im u zivotu nisam ugađao pa evo da i njima sad poklonim nesto kad vec sebi toliko poklanjam, evo dragi puristi, nista se ne broji osim kompjutorskih dijelova tako da ostaje samo konfiguracija od 12000 kn, ne zelim ja rusit necije rekorde trosenja na "ciste konfiguracije" s nekakvim televizijama ili se kurchit s lovom pa eto
"They couldn't hit an elephant at this dist..." - General John Sedgwick
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.9.2008 7:23 (xtreme:gamer).
17 godina
neaktivan

Ideja za izolacijsku komoru za ultimativnog gay(mer)a.

Prvi nacrt je uključivao dvostruko staklo ispunjeno plinom za potpunu toplinsku i zvučnu izolaciju. Ali zbog protoka zraka dodane su rupe na staklo sa najmanjim koeficijentom loma radi boljeg užitka. Komora sadrži  stalke za 4 zvučnika i dolazi u paketu sa stalkom za tipkovnicu.

Ovo je prvi nacrt, nadamse da će poteknuti neke smislenije ideje.

--> Moj SIG <-- IBM ThinkPad R61 - C2D T7100 1,8 MHz, nVidia Quadro NVS 140M, 2GB RAM, 120GB HDD, Ubuntu 8.04 acer TravelMate 2483 NWXCi - Pentium M 1.73MHz, 1GB RAM, 60GB HDD, Ubuntu 7.10
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.9.2008 11:21 (eko013).

0 0 hvala 0
17 godina

Koje to kuciste imas xtreme?

Sigurno negdje pise al mi se neda citat 10 stranica. ^_^

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ocito nitko nije napomenuo pa onda cu ja ,evo o cemu se radi,ova tvoja grafa 4870x2 se previse pregrijava jer ima nist koristi tvornički kuler pa ti predlažem da sto prije kupis http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=komentar&id_kategorija=&id_artikl=050.909.113   ,svi ga kupuju jer je jednostavno najbolji xD i na njega stavis jedan 120 mm ili mozes staviti orginal od  tog pasivca ventilatore http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=050.903.127

@psiho kuciste je antec twelve hundred

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.9.2008 17:17 (viper).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
viper kaže...

ocito nitko nije napomenuo pa onda cu ja ,evo o cemu se radi,ova tvoja grafa 4870x2 se previse pregrijava jer ima nist koristi tvornički kuler pa ti predlažem da sto prije kupis http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=komentar&id_kategorija=&id_artikl=050.909.113   ,svi ga kupuju jer je jednostavno najbolji xD i na njega stavis jedan 120 mm ili mozes staviti orginal od  tog pasivca ventilatore http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_artikl=050.903.127

Pozdrav Viper,

sta mislis da mi nebi bilo dovoljno samo stavit 120-ku od coolermastera na plexi stranicu od kucista koja bi puhala direkt na grafulju i jos jednu 120-ku u onaj montazni modul od harda koji bi isto puhao na grafulju?
17 godina
neaktivan
viper kaže...

Ti očito nikad nisi vidio 4870x2 ili.....??!!
Ajd da ja tebe nešt pitam, kako bi ti stavio hladnjak koji ima jednu bazu na grafičku koja ima dva gpu-a?
Ovo pitanje važi samo za genije poput tebe.
17 godina
neaktivan

e da probaj prvo sve to sloziti i onda pokreni neku igru na very high (naprimjer crysis  ), i onda skini neki program koji cita podatke  o temperaturi ,ta grafa bez novog venta zna doci i do 80-90°C ,pogledaj sliku(ovo je overklokana ,ali neradi nista =gpu activity 0%)

edit:e jebiga zaboravil sam da to nije 4870 ,maj bed

ss ss
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.9.2008 19:11 (viper).
17 godina
neaktivan
viper kaže...

e da probaj prvo sve to sloziti i onda pokreni neku igru na very high (naprimjer crysis  ), i onda skini neki program koji cita podatke  o temperaturi ,ta grafa bez novog venta zna doci i do 80-90°C ,pogledaj sliku(ovo je overklokana ,ali neradi nista =gpu activity 0% )

Ali nisi mi odgovorio na donje pitanje.  Dakle, kako na grafu sa dva gpua koji su razmaknuti nekoliko centimetara staviti hladnjak sa jednom bazom. Ovo je tvoje akademsko pitanje.
17 godina
neaktivan

pogledaj edit ,eto uz malo maste kako se mogu hladiti 2 gpu-a

ATI HD 4870X2 Cooled with Thermalright V2 and HR-03 ATI HD 4870X2 Cooled with Thermalright V2 and HR-03
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.9.2008 19:25 (viper).
17 godina
neaktivan

Ajde dosadan si sa takvim pitanjima.

Bubni vodeni blok na nju i gotovo.

Dovoljan genije?

Mora li ovaj thread još više besmislenih postova imat?

Konstruktivni prjedlozi i pitanja molim.

Nikakvo pametovanje!

C2D E8400@4050mhz@H2O,Asus P5Q Deluxe,Mushkin Redline 2x2gb@1000mhz 5-5-5-15 Gigabyte radeon HD 3870@H2O,WD320gb+WD640gb-AAKS
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

vec par dana se zaje*avam pokusavajuci nastelati sve da radi kako treba i sad vec naveliko igram crysis

evo ispod malo slikica sta je sve stiglo do sad, redom :

tv, hdmi kabel od 510 kn, napajanje iz linksa, ventovi za memoriju iz hardveraja, antec u svoj svojoj slavi, tv, ambilight u akciji, multitasking

kabel sam uzeo od profigolda 5 metara s pozlacenim konektorima, najskuplji kabel koji sam nasao samo da bih eliminirao psiholosku barijeru ono:

joj uzeo sam srot kabel pa mi je zato ova boja manje izrazena ili mi ovo ide sporije itd. sad sto god da se dogodi sa slikom nije stvar do kabela, zato jer je najbolji

ventovi za memoriju se montiraju na najprimitivniji ali istodobno naj-user-friendly nacin koji sam ikad vidio, "zasarafis" dva klipa na ventove i razmaknes ih prstima i nabijes ih na plasticne clipove od memorija na maticnoj

napajanje je majka svih majki, jedina zamjerka je sto je 8 pinski power kabel dosta kratak pa ga nemogu sakriti iza maticne vec mora ici zracnom linijom do odredista

tv se mora vidjet da bi se vjerovalo, dovoljno je reci da nikad vise monitor u moju kucu nece osim ako nije veci od 47"

narucio sam jos dvije 120-ke iz hardveraja od revolteca s ledicama, jedna red druga blue, prelijepe su, za manje od 10 dana stizu skupa s Xigmatekom pa cu onda skinut maticnu i sve isponova montirat i sakrit kablove itd.

za kraj par pitanja:

kako dobiti zvuk istovremeno na tv-u i na zvucnicima koji su spojeni na pojacalo a pojacalo spojeno na komp, sto god da napravim mogu imati zvuk ili na tv-u ili na amp-u+zvucnicima ali ne na oboje istovremeno, u control panelu pod sounds mogu izabrati samo jedan output device istovremeno,

OS je windows vista ultimate 64 i prilicno sam zadovoljan, da li bi bilo bolje staviti XP Pro 64? ili mozda dual boot s oboje?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jeeeeeebeeeenoooo stvarno :D

Jedino plavo / crvena kombinacija meni bas nije dobro legla :-) Al vidit ces....Jao mora da je Crysis preheben na tom sustavu...

Jesi uspio sta skontat za kako montirat tipkovnicu i to na stolicu

P35-DS4 // Q6600 @ 3.5Ghz // Corsair DDR2-1066 // 8800GTX
17 godina
neaktivan

plavi sam mislio na stranicu od kucista a crveno iznutra na onaj modul, ono podmuklo zlo crvena, kao sam vrag se krije iza molexa i sata kablova lol

tipkovnica mi je trenutno u krilu do konacnog rjesenja a mis pored fotelje na stolici, malo su lag-ali i mis i tipkovnica dok nisam prebacio tv u game mode, sad nema nimalo laga kojeg bi ja mogao primjetiti, bas cu uskoro stavit crysis na maximalne detalje i najveci antialiasing da vidim da li ce uopce biti pokretljivo, sad trenutno igram sa svim na high na 1920x1080 i 2x AA, trenutno bas instaliram stalker: clear sky pa cu postat i feedback toga

update:

stalker clear sky igram na maximum details lol, nevjerofukkingjatno

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2008 20:02 (xtreme:gamer).
17 godina

i koolko igraš sati dnevno sada???

q6600, 8800gt, 2gb ram, 500gb hdd, gigabyte p35 ds3....
17 godina
neaktivan

pajo jesi to ti?

dnevno nista specijalno jos, trenutno sam u fazi dotjerivanja ove 64 bitne viste u pravi gejmerski stroj, moras tweakat stotine sitnica ali prije svega treba se naviknut na novi sistem, instalirati puno malih programcica kao unlocker, cpu-z i sl. koji zivot znace za svakodnevicu, sve sto sam dosad probao je stalker clear sky i crysis, igrat cu po 3-4 sata dnevno jer mi ni ne ostane vise zbog posla, efektivno bih bio zadovoljan sa dva sata dnevno ali prava dva sata bez ometanja, to znaci bez da me zovu doma sa posla i pitaju da li znam nesto o bandridge kabelu koji je netko ostavio kraj pulta lol

samo me jos muci kako dobit istovremeno zvuk s tv-a i sa zvucnika na pojacalu

17 godina

Zanima me samo koji je to TV i koliko si ga platio?

q9300@3,00/Gigabyte X48-DQ6/ OCZ Reaper DDR2 @ 1066/ASUS 4870/

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
xtreme:gamer kaže...

plavi sam mislio na stranicu od kucista a crveno iznutra na onaj modul, ono podmuklo zlo crvena, kao sam vrag se krije iza molexa i sata kablova lol

tipkovnica mi je trenutno u krilu do konacnog rjesenja a mis pored fotelje na stolici, malo su lag-ali i mis i tipkovnica dok nisam prebacio tv u game mode, sad nema nimalo laga kojeg bi ja mogao primjetiti, bas cu uskoro stavit crysis na maximalne detalje i najveci antialiasing da vidim da li ce uopce biti pokretljivo, sad trenutno igram sa svim na high na 1920x1080 i 2x AA, trenutno bas instaliram stalker: clear sky pa cu postat i feedback toga

update:

stalker clear sky igram na maximum details lol, nevjerofukkingjatno

Ne kužim, na koje postavke igraš Crysis?
People that think they know it all annoy those of us that do!
17 godina
neaktivan
zoka kaže...

Zanima me samo koji je to TV i koliko si ga platio?

Philips 47pfl9603d/10 , 17990 kn + 5 godisnje jamstvo 1079 kn + 5m hdmi kabel  510 kn

update:

evo probah crysis na very high sve postavke osim Object quality (to mi je zatamnjeno na high i nemogu mijenjat), znaci sve na maximum osim toga i 2xAA i nista ne steka nimalo

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2008 12:33 (xtreme:gamer).
17 godina
neaktivan

update 2:

nakon nekog vremena, instalacije novih drivera itd. probao sam crysis forsirat ponovno, object quality mi vise nije zatamnjen za divno cudo te sam ga skupa sa svim ostalim postavkama dignuo na "very high", rezoluciju sam namjestio 1920x1080 te AA na maksimalnih 8x, fraps je izmjerio 12 fps-a koji su malo kad porasli na 13, vecinom u svakoj sceni u džungli i pod vodom uvijek tih 12 fps-a, vazno je napomenuti da nisam clockao nista te da je crysis bacio i ovu graficku na koljena

umjesto Xigmatek crossbowa iz hardveraja mi treba stici univerzalni Thermalright bolt thru S.775 kit, ista stvar kao xigmatek
samo drugo pakovanje, a umjesto revoltecovih ventova dolaze Cooltek CT120 Silent Blue LED dva komada po istoj cijeni od 60kn/kom

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A kak dok sjediš za stolom i surfaš ili slično , kak gledaš u monitor? Cijelo vrijeme prema gore? Ne boli te vrat? Ili si uvijek na fotelji?

Inače izgleda jeb***.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2008 15:29 (hUntEr).

0 0 hvala 0
17 godina

Object quality ti je bio "zatamnjen" jer si ga probo mijenjat ingame. Object quality mozes mijenjat SAMO iz menu-a.

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dmmm ovo izgleda odlicno.

Fakat predobro.

BTW daj stavi još malo slikica... izvali se u futelju pa slikaj iz futelje da vidimo kako izgleda.

MORTAL, CAN YOU FEEL THE FORCE OF DARK SIDE... I ROCK YOU LIKE A HURRICANE^^

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

bio je malo previsoko pa sam ga spustio za nekih 20 cm, sad je normalno u visini ociju kad sjedim u fotelji, zvuk sam spojio tako da sam zvuk ide iz kompa na tv putem hdmi kabla direkt iz graficke na jedan od hdmi utora na tv-u, u control panelu - sounds sam izvor zvuka je podesen na hdmi digital audio a onda sam iz tv-a cinc kablom spojio audio out na tv-u na aux-in na pojacalu tako da sad imam zvuk na zvucnicima u kutu sobe i na tv zvucnicima istovremeno bez kasnjenja, i glavni volume control sam podesio da mi bude na tipkovnici na onim gornjim tipkama koje sluze bas za mediu kod cordless desktop wave

trenutno igram mass effect i call of duty 2, call je malo zastario grafikom ali opet iznenadi scenama kako su lijepe ponekad, mass effect je nevjerojatan, iako  malo siromasan ako ne slijedis glavni quest ali sama prica i igrivost i grafika je do jaja, totalni vrh 3d rpg-ova sto se tice tehnicke izvedbe

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

er svaka cast na podhvatu...stvarno nekuzim neke ljudi i njihove komentare...sta je cudno da je lik spiska 12kkn na kompic (ostalo ide na TV, nosace itd.)...ako mu to znaci nesto u zivotu pa zar je grijeh da si kupi to ?...znam ja ljude koji su dali i puuuno vise love na modeliranje vlakova pa ih niko ne osudujue...a i sam je zaradio lovu...upisite na youtube "my gaming setup" pa cete vidit na sta razmazena dica trose lovu...xtreme ovo je san svih gamera...

btw film koji te inspirira je Die Hard 4 s Brucom Willisom...to je onaj debeli Hacker lol stvarno je ludo sidi/lezi i jebe mater vlastima...haha koji kralj :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Predobro izgleda Smijeh

Intel E7200 2.53@3.8 Ghz,Sapphire 4850,4 Gb king max DDR2 800@960 Mhz,Gigabyte P31-DS3-L
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

haha da ono je Warlock onaj prasac hacker lol

samo jos cekam da mi beshtya posalje dva venta i mounting kit i komp ce biti potpun, jos ako dobijem bozicnicu u 12 mjesecu ide unutra jos jedan hard od terabajta ali to je jos skoro dva mjeseca daleko, sve u svemu neverwinter nights i mass effect su do jaja a turok me razocarao a da ne govorimo gothic 3 koje je smece, od te igre sam najvise ocekivao posto je duja bila majka uz koju sam svaki dan provodio 8 sati najmanje

kad dobijem te ventove onda cu skinut sve, montirat vendettu na maticnu kako spada i pohvatat sve one kablove i sakrit ih s vezicama, soba mi vise netreba radijator, ovo smece od graficke grije ko pec na drva, a smece zato jer ju je crysis silovao na 8xAA i najvisim detaljima

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Najbolji dio ove cjele konfiguracije su one biljke na radnom stolu,daju poseban štimung.

Failure is never an option
17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Najbolji dio ove cjele konfiguracije su one biljke na radnom stolu,daju poseban štimung.

potpuno se slazem ! obozavam biljke
17 godina
neaktivan

uzas i tiha jeza, igram danas neverwinter nights 2 i odjednom mi se resetira komp, ja njega lijepo startam ponovno i na istom mjestu u nwn2 mi se greska ne pojavi i ja sav sretan, idem malo dalje sjecem macem i odjednom se komp restarta, ja namjestim windowse da mi kazu dijagnostiku i kazu windows diagnostic tool da vjerojatno imam problema s memorijom, ja lijepo restartam komp i pokrenem memory diagnostic tool kad stvarno javlja poruku da je memory hardware problem i da se obratim manufactureru, sad sam izvadio sva 4 sticka od 2 giga i stavio samo jedan i njega testiram na sva 4 slota da se uvjerim da nije do slota, ako on prođe test na sva 4 slota znaci da nije maticna, onda idemo dalje sa ona 3 sticka testirat da vidimo koji je riknuo ako je uopce riknuo, sramota da se corsair dominatori tako ponasaju, cijelo jutro cu izgubit u testiranju prije posla umjesto da igram

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Isti problem, sa istom memorijom starom svega par tjedana. Dobro moj je nesto drugaciji (da nismo dobili neku losu seriju!?!?!)

Ugasim komp. Idem ga ujutro upalit (ovo se stalno ponavlja) ono kada pise "memory check" to mi stane na "memor" i nista se nedesava resetiram komp (na dugme tamo) jedno 3-4 puta i nakon toga sve radi kako treba WTFFFF

P35-DS4 // Q6600 @ 3.5Ghz // Corsair DDR2-1066 // 8800GTX
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice