Jako tiho desktop racunalo za rad na linuxu

poruka: 4
|
čitano: 1.434
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Jako tiho desktop racunalo za rad na linuxu

dakle, treba mi tihi komp. gore bude linux. nema nikakvog govora o ikakvom igranju.

najrade bi neku intel plocu sa integriranom intel grafickom karicom i jednom pci-e x16 za kasnije moguce prosirenje nekom malo boljom grafickom karticom.

procesor- neki core 2 duo ili core 2 quad(q6600) , ddr2 dual channel 4-8 gb, pouzdan i brz hdd ne veci od pola terabajta. dobro napajanje ne jace od 450W, ne ruzno a kvalitetno kuciste. pod ne ruzno mislim ne ledice, ne prozirne stranice.. dobar hladnjak na procesoru sa max 2 tiha 12 cm venntilatora u kutiji. bez monitora( uzimam l220x)

cijena? a ono da nebude neka astronomska. do 6k kuna. iako sam siguran da takvo racunalo ide i za puno manje. i ne, ne zelim vodeno hladenje.

maticna mora imati barem jedan klasicni pci slot za wlan karticu.

i nogom u guzicu je korak naprijed

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Jako tiho desktop racunalo za rad na linuxu
samo jos nesto. sad imam athonn s 754 3000+ i gigu rama. cpu usage u rado ne prelazi 10ak posto a memory usage je kod startupa 70mb, u radu nejde preko 200mb. to uzmite u obzir pa ne pretjerujte sa raznim perverzijama. core2 proc mi treba za virtualna racunalai naravno, tu je i glad za ramom koju virtualne masine ne skrivaju.
17 godina
neaktivan

CPU INTEL Core2Quad Q9300 BOX, s. 775, 2.5GHz, 6MB c., FSB 1333MHz, 64 bit, QuadCore  1.869,00 KN

Cooler ARCTIC-COOLING Freezer 7 Pro, socket 775                                                                     174,42 KN

MBO INTEL iP35 BLKDP35DPM, P35, DDR2, zvuk, S-ATA, G-LAN, PCI-E, s. 775                              669,00 KN

4puta RAM PC-6400, 2 GB, KINGMAX, DDR2 800 MHz                                                                    995,98 KN

HDD 500.0 GB SAMSUNG, SATA, 16MB c., 7200 okr/min, za desktop                                             599,00 KN

DVD±RW ASUS DRW-1814BLT, 18x, bijela, SATA, LightScribe, Dual layer, retail                             209,00 KN

VGA PCI-E SAPPHIRE ATI RADEON 3450, 512MB DDR2, DVI, HDTV                                                349,00 KN

Napajanje 430W, COOLERMASTER eXtreme power, RS-430-PCAP, ATX2 v2.0, 120mm vent., Super Silent 375,93 KN

Kućište COOLERMASTER Elite 333, RC-333 - crno, bez PS                                                            313,05 KN

Tipkovnica LOGITECH Internet 350, crna, oem, USB                                                                             95 KN

Miš LOGITECH RX1000, crni, laserski, oem, USB                                                                              119 KN

Zvučnici CREATIVE 2.0 Inspire 245, retail                                                                                          89 KN

Ventilator PAPST 120mm, 18dB, F/2GLL                                                                                          136 KN

ukupni 5991 KN u Linksu

da malo prokomentiran zašto sam ovo stavio.

procesor odličan, s podrškom za virtualizaciju i 4 jezgre.

cooler nije skup ali hladi tiše nego intel stock cooler.

matična potpuno bez overclocka, konfekcijski pouzdano stabilna.

8 GB RAM memorije poželjo ako će se pokretati istovremeno više virtualnih mašina. nužan 64 bitni OS.

hard prostran, tih. potreban ako će virtualne mašine biti većeg kapaciteta.

dvd snimač konfekcijski, taj i ja imam, namam nikakav prigovor na njega.

grafička je tu jer je nema na matičnoj. pasivna. dostatna za tvoj novi lenovo i njegovu rezoluciju.

napajanje i više nego dovoljno za tvoj komp, pozudano i tiho.

kućište uredno i bez kiča, dobre završne obrade. nije skupo.

tipkovnica, miš i zvučnici standardni. tu slobodno promijeni na nešto što tebi više odgovara.

a ventilator PAPST 120mm, 18dB sam zamislio da staviš na prednji dio kućišta, odmah iza maske. to je najtiši a vjerovatno i najskuplji 120 mm ventilator. jako je važno da je tih jer je on najbliži izvor buke za korisnika. a ovaj je stvarno tih ali i papreno skup.

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering. I sense much fear in you.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2008 16:28 (Anonimni Surfer).
17 godina
neaktivan
hvala puno ali ako moze onda u tom rangu graficke neka nvidia jer ati nebi stavil nutra nikad vise zbog drajvera ocajnog.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice