Polaganje drzavne mature za osobe iz BiH

poruka: 5
|
čitano: 2.733
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav!!!

Evo ja sam iz hercegovine...i namjeravam u Zagreb ic na faks...Sad me zanima...uveli su tu drzavnu maturu...kako to sve funkcionira? Gdje ja to polazem i kada? koji predmeti se na toj maturi polazu? koliko traje ta matura? placa li se ista za polaganje?

17 godina
moderator
RE: Polaganje drzavne mature za osobe iz BiH

@Doxy

Ovaj post ti je nepotreban, svoje frustracije ostavi kod kuće, na forumu se neće tolerirati. Molio bih te da editiraš post, ili ću ja to da uradim. Da nisi dao link, već bi bio obrisan.

Svako ima pravo da studira gdje hoće ako za to ima uslove.

Nije se usr*o onaj kojem je daleko zahod, nego onaj ko je kasno krenuo.
17 godina

On topic: najbolje ti je da nazoves Carnet! neke odgovore imas   tu ali najbolje ti je da nazoves njih jer će ti oni sve objasnit (broj ti se nalazi u zadnjem pitanju na dnu stranice).

Nama u skoli najcesce govore da nazovemo carnet, ako imamo kakvih problema!

ili je 1 ili je 0 trece nemoze!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2009 9:34 (DrNasty).
17 godina
moderator
RE: Polaganje drzavne mature za osobe iz BiH
Trance kaže...

Pozdrav!!!

Evo ja sam iz hercegovine...i namjeravam u Zagreb ic na faks...Sad me zanima...uveli su tu drzavnu maturu...

1. kako to sve funkcionira?

2. Gdje ja to polazem i kada?

3. koji predmeti se na toj maturi polazu?

4. koliko traje ta matura?

5. placa li se ista za polaganje?

Čovjek otvori temu, postavi pitanja, hrpa postova, nigdje odgovora. Počeli ste svoje prepirke i prosipanje primitivizma. Postove brišem, dajte čovjeku odgovore na pitanja.

Nije se usr*o onaj kojem je daleko zahod, nego onaj ko je kasno krenuo.
17 godina
neaktivan

Od akademske godine 2010./2011. u Hrvatskoj se uvodi novi sustav upisa na visoka učilišta. Za razliku od prijašnjih godina, od iduće akademske godine visoka će se učilišta koristiti rezultatima ispita državne mature radi rangiranja kandidata za upis na studijske programe, koje kao jedinstvene ispite na nacionalnoj razini organizira i provodi Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja Republike Hrvatske.

Novi sustav olakšat će budućim studentima natjecanje za mjesto na visokim učilištima jer će se jednokratnim polaganjem odabranih ispita državne mature moći istodobno natjecati za mjesta na svim visokim učilištima u Hrvatskoj za koja su zainteresirani.

Raspored ispita iz pojedinih predmeta te ispitni katalozi po kojima će se izraditi pitanja za ispite državne mature dostupni su na stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja:

http://portal.ncvvo.hr/

http://www.ncvvo.hr/drzavnamatura/web/public/home 

Maturanti u Hrvatskoj ispite državne mature polagat će u svojim školama, a za kandidate izvan Republike Hrvatske polaganje će biti organizirano u ispitnim centrima na nekoliko mjesta u Hrvatskoj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2009 10:02 (klimama).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice