Koju srednju školu odabrati? izdvojena tema

poruka: 1.456
|
čitano: 635.369
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Koju srednju školu odabrati?
intel97 kaže...
_Dangerous_Lickz_ kaže...

Svima iz okolice Slavonskog Broda, topla preporuka za Tehnicku skolu u Brodu.

Evo, prvi razred zavrsen, je da je bilo problema jer sam se opustio podosta, ali sve sam uspio rjesiti. Profesori ti daju priliku da pokazes sto znas cak i kada si dobio vise jedinica. Vecina ih ima dosta zanimljiv pristup nastavi i predavanju ali neki i ono suhoparno te staromodno, sto se odnosi na starije generacije profesora. 

Uglavnom, tko god moze, neka ide! :)

ja sam malo drugačije čuo zato što imam dosta prijatelja koji u tehničku idu i nisu najbolje prošli ubiti ako ćete ić u nju kao i svaku malo težu školu budite spremni na učenje 

A zasto se ide u srednju skolu? Nije obavezna tako da ides da nesto naucis valjda. {#}

13 godina

ICT Sith

Meni se cini odlicno, radi se po gimnazijskom programu + jedan od 3 modula ( elektrotehnika, računalstvo i mehatronika ). Ja sam si stavio Tehnicku Gimnaziju u Tehnickoj skoli Zagreb na prvo mjesto al jos moram vidjet.. Jedino mi se cini problem sto ce u toj teh. gim. predavati profesori koji predaju u toj skoli u smjerovima poput strojovode ili zeljeznickog prometnog radnika ( nisu bas nesto "jaki" ti smjerovi te nisu ti profesori navikli na gimnazijski program a i skola prijasnjih godina nije bila na "dobrom glasu" ). Sad ne znam u kojem bi ti gradu iso u teh. gim.

...and the world will become my playground...
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.6.2013 17:36 (RaZeR GaMeR).
13 godina
neaktivan
Koju srednju školu odabrati?

Ja mislim ići u Čakovcu, a ne u Zagrebu, s obzirom da neću upasti u prirodoslovno-matematičku ako će biti ovakvo stanje ili ako ne prošire razred.

To je i meni problem što je tehnička gimnazije u sklopu tehničke škole u kojoj isto profesori nisu navikli na taj program, također dolaze mnogi problematični učenici i slične stvari, no čini mi se ipak kao najbolji izbor ako ne upadnem u prirodoslovno-matematičku gimnaziju s obzirom da se u općoj gimnaziji informatika radi samo u prvom razredu i to tako jednostavne stvari koje sam ja već u vrtiću radio. 

14 godina

Koji si opce u matematickoj? ja sam 27 od 26 kolko ih primaju {#}

Only know you love her when you let her go.
13 godina
neaktivan

Trenutno sam 28. sad kad su napokon svima upisani i prosjeci.

14 godina

Cek a samo zbog informatike nebi isel u opcu?

Only know you love her when you let her go.
13 godina
neaktivan

Zbog informatike, fizike i matematike, a i u općoj je drugi strani jezik (jezici mi uopće ne idu) i glazbena i likovna umjetnost sva četiri razreda.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.6.2013 18:53 (ICT Sith).
15 godina
neaktivan

Pozdrav, zanima me jel zna netko kakva je Tehnička Škola Zagreb, neka iskustva il tak nes, sad sam upisao u nju, a neznam puno o njoj i neznam jel mi to bio najpametniji potez, konkretno smjer je tehnicar za racunalstvo.

Battlelog, Xbox Live: limboLIVE98
15 godina

Zna li netko što treba sa ovom upisnicom koju moramo preuzeti sa upisi.hr? Nisam to ništa dirao, mora li se to isprintati pa donijeti u školu ili? Meni pisač ne radi! {#}

14 godina
neaktivan
Pes2011_gamer kaže...

Zna li netko što treba sa ovom upisnicom koju moramo preuzeti sa upisi.hr? Nisam to ništa dirao, mora li se to isprintati pa donijeti u školu ili? Meni pisač ne radi! {#}

meni je frendica rekla za tu upisnicu..al neznam di se nalazi na toj stranici... :/ a kad mi je stara nosila ugovor za praksu u skolu nisu joj nista za to rekli :O

www.youtube.com/user/1337pwnerzzy
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2013 21:56 (SuperDox).
13 godina
neaktivan

Jeli iko zna kada mi trebamo otići u tu školu u koju smo upali?

14 godina
neaktivan
Znalac111 kaže...

Jeli iko zna kada mi trebamo otići u tu školu u koju smo upali?

od 5.7 pa na dalje.. jer moja je stara nosila ugovor za praksu odam isti dan kad su objavili konacan poredak ljestvica {#}

14 godina
neaktivan

Pa upisnica vam tek dolazi u kolovozu, ne možete ju još preuzet.

13 godina
neaktivan
Trustek kaže...

Gledajte zasto vecina upise zeljeni faks, kao prvo u vecini gimanzija ima po jedan matematicki razred ili nema uopce, tu su i matematicke gimanzije kojih ima puno manje iz kojih se maturanti-buduci studenti opredijele za to neko prirodoslovno podrucje ili neki informaticki-elektrotehnicki fakultet. Dok ucenici iz klasicnih i općih idu na neke druge faksove te imaju puno vecu konkurenciju jer opcenito ima puno vise maturanata iz takvih skola, a puno manje atraktivnih faksova. Recimo normalno je da ce  iz matematickih ici na fer, ili pmf , u zagrebu ima 7 skola koje imaju matematicki smjer ili su samo matematicke, a opcih ima 15 (s vjerskim skolama-gimanzije), klasicnih 3 ili 4 (s vjerskim). Stoga puno ljudi ce htjet na pravo, a nece ga upisat.

Evo, ja idem u prirodoslovnu-matematičku, Peta, pa neću ići na FER, PBS, PMF i sl.

Već na Pravo. 

Ne ovisi ti to o školi nego o željama pojedinog učenika.

Moj sestrin dečko je s MIOC-a na Pravo išao. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.7.2013 15:11 (DinoZg).
13 godina
neaktivan

Upisnica se nosi na prvi dan šk. godine, znači 2.9. :)

A ljećničke potvrde se nose do 18.7. (bar mislim)

12 godina

Pozdrav

Gdje pise sa kim idem u razred.

Lp.

Work hard play harder
14 godina
neaktivan
Vuk15 kaže...

Pozdrav

Gdje pise sa kim idem u razred.

Lp.

jos nigdje.. kada prode jesenski rok onda ce vjerojatno na stranici tvoje skole objavit..a mozda cak i na upisi.hr :)

13 godina
neaktivan

Da bar bude koja ženka u mom razredu {#},mada se ne nadam idem u Računalni tehničar za strojarstvo,znam da sam trebao ići u gimnaziju :)

16 godina
neaktivan
DinoZg kaže...

Evo, ja idem u prirodoslovnu-matematičku, Peta, pa neću ići na FER, PBS, PMF i sl.

Već na Pravo. 

Moj sestrin dečko je s MIOC-a na Pravo išao. {#}

Kog vraga si se onda upisao u prirodoslovno matematičku gimnaziju ako planiraš na pravo?

13 godina
neaktivan

P-M gimnazije te spreme za sve fakultete tako da ne vidim u čemu je tu problem. Misliš da neću moć'? To što ću imati veći broj sati iz matematike je još bolje za mene jer se ipak to piše na maturi i najvjerojatnije cu je bolje napisat' nego netko iz opće gimnazije (A matematika se računa za pravo). Jel bi mi mogao reći u čemu je problem mojeg upisa u petu gimnaziju ako je ona među najjačim srednjim školama i daje podlogu za sve fakultete? Sigurno će bolje zvučati poslodavcu kada napišem u životopisu da sam pohađao jaču škola kao V. bez obzira ti taj životopis davao nekome u odvjetničkoj firmi ili IT kompaniji. Također, isto tako samim time što prirodoslovna-matematička gimnazija ima KROZ SVE 4 GODINE informatiku (a opća ima samo 1 godinu!) te i na to dobivam plus. Ljudi žele obrazovane radnike, a ovo što sam naveo im je itekako bitno.

P.S. I da, znam i da mogu iz neke jake opće bez problema na Pravo, ali sam naveo razloge zašto je bolja p-m gimna.

16 godina
neaktivan

Ne, na pravo je puno lakse iz opce gimnazije. Neznam koliko si informiran, a po tvom postu zakljucujem da nisi bas najbolje, za upad na pravo se pise eliminacijski prijemni. To znam po tome sto su trojica iz mog razreda nedavno polagali taj prijemni. Na prijemnom se trazi opca kultura, koja ne ovisi o skoli koju pohadjas, ali se trazi i logika, koja je po meni temeljitije obradjivana u opcim nego u prirodoslovno-matematickim. Nadalje, pravo ne boduje samo maturu iz matematike, nego i iz hrvatskog i engleskog, koji su u teoriji jednako jaki u objema gimnazijama, ali su u praksi cesto vise obradjivani u opcim. Prirodoslovna matematicka stavlja naglasak na prirodne predmete i matematiku, vjerovao ti ili ne :3 . A s malo rada i volje se bez problema i iz opce moze dobit 5 na maturi.

Nemoj ovo shvatiti kao napad, prirodoslovna matematicka je jako zahtjevna gimnazija koja daleko bolje pripremi ucenike za studije poput PMF-a, FER-a, medicine....ali ne i pravnog.

https://twitter.com/postdiff
15 godina
neaktivan
Znalac111 kaže...

Da bar bude koja ženka u mom razredu {#},mada se ne nadam idem u Računalni tehničar za strojarstvo,znam da sam trebao ići u gimnaziju :)

Cuj mora bit barem 1 žemska u tvom razredu ja idem takodjer Rač. teh. za str. u Županji. I 4 su cure bile u mom razredu u 1. godini naime sad su samo 2 ali i to je nes evo ja sam sad zavrsio 2. razred, a sad je u 1. razredu 6 ženski tako da je velika vjerojatnost da ce biti barem 1 ako ne i vise.

BFBC2: =XII=HR_Teo BF3: =XII=Teo_HR WoT: =XII=Teo_CRO
15 godina
neaktivan
DinoZg kaže...
Trustek kaže...

Gledajte zasto vecina upise zeljeni faks, kao prvo u vecini gimanzija ima po jedan matematicki razred ili nema uopce, tu su i matematicke gimanzije kojih ima puno manje iz kojih se maturanti-buduci studenti opredijele za to neko prirodoslovno podrucje ili neki informaticki-elektrotehnicki fakultet. Dok ucenici iz klasicnih i općih idu na neke druge faksove te imaju puno vecu konkurenciju jer opcenito ima puno vise maturanata iz takvih skola, a puno manje atraktivnih faksova. Recimo normalno je da ce   iz matematickih ici na fer, ili pmf , u zagrebu ima 7 skola koje imaju matematicki smjer ili su samo matematicke, a opcih ima 15 (s vjerskim skolama-gimanzije), klasicnih 3 ili 4 (s vjerskim). Stoga puno ljudi ce htjet na pravo, a nece ga upisat.

Već na Pravo.

Moj sestrin dečko je s MIOC-a na Pravo išao.  {#}

Tvoj sestrin dečko?????  {#}

BFBC2: =XII=HR_Teo BF3: =XII=Teo_HR WoT: =XII=Teo_CRO
13 godina
neaktivan

Da?

Kako ste svi na ovom foumu butthurt to nisu istine.

12 godina
neaktivan

ide neko u drugu, zg, etika i tal? :)

12 godina
neaktivan

Ima li tko da je upisao računalstvo smjer inž. rač. sustava i mreža? Ja sam u dilemi i ne znam što da upišem dalje(trenutno rješavam ispite u večernjoj).

Ja sam oduvijek sa matematikom na "vi", pa ima li uopće smisla da upisujem taj smjer? Dugo sam vremena razmišljao o ovome i stvarno ne znam što bi sa sobom u životu, puno sam puta pomišljao na svakakve stvari i mislim da mi treba stručna pomoć. Ima li kakva ustanova koja mi može pomoći oko ovoga? 

skokovic
13 godina
neaktivan
yure32 kaže...

Ne, na pravo je puno lakse iz opce gimnazije. Neznam koliko si informiran, a po tvom postu zakljucujem da nisi bas najbolje, za upad na pravo se pise eliminacijski prijemni. To znam po tome sto su trojica iz mog razreda nedavno polagali taj prijemni. Na prijemnom se trazi opca kultura, koja ne ovisi o skoli koju pohadjas, ali se trazi i logika, koja je po meni temeljitije obradjivana u opcim nego u prirodoslovno-matematickim. Nadalje, pravo ne boduje samo maturu iz matematike, nego i iz hrvatskog i engleskog, koji su u teoriji jednako jaki u objema gimnazijama, ali su u praksi cesto vise obradjivani u opcim. Prirodoslovna matematicka stavlja naglasak na prirodne predmete i matematiku, vjerovao ti ili ne :3 . A s malo rada i volje se bez problema i iz opce moze dobit 5 na maturi.

Nemoj ovo shvatiti kao napad, prirodoslovna matematicka je jako zahtjevna gimnazija koja daleko bolje pripremi ucenike za studije poput PMF-a, FER-a, medicine....ali ne i pravnog.  

Za Pravo se ne piše test iz "opće kulture" već samo iz logike.(Pogledaj stranice Prava) Broj sati jednak je u obje gimnazije tako da ne vidim zašto je bolja opća po pitanju logike, ti si očito pohađao i opću i p-m pa to znaš, kako da ne. Eh sada hrvatski i engleski,(a mat. neću ni spominjat') ja cu ti samo sada poslati ovaj link pa vidi koliko je učenika iz Pete i MIOC-a (P-m gimnazija). http://newslite.tv/2010/04/06/7500-shoppers-unknowingly-sold.html   Tako je već dugi niz godina. (Tako mi je rečeno na danima otvorenih vrata) Ne vidim ti ja tu "praksu" po pitanju ta 2 predmeta da su više obrađivana u općim, kada svake godine MIOC i Peta imaju više, u prosjeku, bodova iz engleskog i hrvatskog od općih.

Nadalje, ove godine se upisalo oko 30-35 učenika na Pravo, također na danima otvorenih vrata Pete. Znači jedan cijeli razred.

Argumentiraj dalje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 23:05 (DinoZg).
13 godina
neaktivan

http://www.jutarnji.hr/top-25-gimnazija/300982/ vidi ovo čudo... na 2.,3. i 4. mjestu su p-m gimnazije (Peta,MIOC i 3. u St)

A na tom su mjesto zato što su "rasturili" sva 3 predmeta na maturi, ne samo matematiku kako vi svi mislite.

16 godina
neaktivan

Na kraju krajeva nema veze u koju školu se upišeš. Najvažnije je koliko ćeš sam učiti. Eto, čudno mi je bilo da se netko s pravom u planu upisao u prirodoslovno-matematičku gimnaziju. Automatski gubiš dodatni jezik, ali valjda to nadoknadiš s matematikom na maturi... (valjda?)

Ovo je s pretpostavkom da se upišeš na matematički smijer, pošto nema nikakvog smisla da se upišeš na informatički. Neću ni pričat o općem smijeru u PM gimnaziji, to ima podjednako smisla koliko upis u PM gimnaziju zbog prava...

Svede se na to da se upisuješ u petu zbog dobrog glasa, što je čisti snobizam. Ali vidim da si istražio to pravo, pa valjda znaš što je najbolje za tebe.

13 godina
neaktivan

Cheelz, uzeo sam dvojezični program, a već učim kineski u Tao centru. Ne doknadi se samo matematikom, malo pročitaj gore moj link, vidi hrvatski i engleski.
I da imaš pravo, nema veze u koju školu se upišeš. Najvažnije je koliko ćeš sam učiti.
Hvala ti, informirao sam se. Valjda jedini čovjek koji je pametan na ovom forumu

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 0:17 (DinoZg).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice