Državna matura 2015

poruka: 2.293
|
čitano: 446.349
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Državna matura 2015
chutac kaže...

Gauta, šta ćeš studirat?

Računarstvo kako sad stvari stoje. :)

SpyGi je mato.
15 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Ja ću strojarstvo. Prvu godinu smo zajedno? 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
16 godina
neaktivan
chutac kaže...

Ja ću strojarstvo. Prvu godinu smo zajedno? 

Koliko ja znam ne. Svi smjerovi imaju dosta različite predmete, mislim da jedino šta svi imaju isto je matematika 1 ali opet su su svi u grupama po smjerovima.

SpyGi je mato.
13 godina
neaktivan
Gauta kaže...
chutac kaže...

Gauta, šta ćeš studirat?

Računarstvo kako sad stvari stoje. :)

Ja se jos nemogu odluciti izmedju Racunarstva i Odjela za informatiku (jednopredmetni).

Volio bih cuti misljenje od nekoga, koje su razlike i mozda netko ima iskustva sa jednim ili drugim.

Isao sam za Elektrotehnicara ali kada sam se upisivao nisam ni znao sta me ceka tako da mi je sada sinkronih i asinkronih motora preko glave.  

No zanimalo me Racunarstvo u srednjoj, imao sam 5 iz programiranja i to me je eto zanimalo, na FER ni ne pomisljam.

Neznam kakva je informatika u Rijeci, dali je to vise poslovanje i organizacija ili nesto drugacije.  

Volio bih cuti sta neki tu misle.

ASUS Z97-AR | i7 4790K 4.6GHz | 8GB Corsair Dominator Platinum 1866MHz | Gigabyte GTX 970 Gaming G1 | Corsair AX850 | Samsung SSD 840 EVO 250GB + HDD 1TB | Corsair H100i | NZXT H440 |
13 godina
Državna matura 2015
ček nije mi ništa jasno :D gdje ja dižem potvrdu da sma položila ispite državne mature ako sam srednju završila u Pučkom otvorenom učilištu koji nemaju ama baš niakkve veze sa državnom maturom niti išta..
10 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Polozio sam drzavnu maturu ali nisam u upisnoj kvoti za fesb fali mi par mjesta, jel to znaci da se ne mogu upisati ili se mogu upisati sa placanjem

14 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Za FER mi fali 15-20 mjesta, tako da mu se ne nadam. Razmisljam izmedju racunarstva na FESB-u i IPS na FOI-u.

15 godina
Jonny4646 kaže...

Polozio sam drzavnu maturu ali nisam u upisnoj kvoti za fesb fali mi par mjesta, jel to znaci da se ne mogu upisati ili se mogu upisati sa placanjem

To više ne postoji otkad je uvedena državna matura. Sad svatko tko je unutar kvote ima prvu godniu besplatno, a ostalo plaća po uspjehu (broj položenih ispita). Dakle, ne možeš upisati s plaćanjem.

16 godina
neaktivan
Jonny4646 kaže...

To je izvanredno studiranje, neki faksevi ga jos imaju, ali jako rijetki. Uglavnom ako si rangom i jedno mjesto ispod kvote na postanistudent, vjerojatno ne budes upo na taj faks, okrutna istina ali bar je znak da sustav funkcionira u smislu "preciznosti" rang liste

mojpismonosa
15 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Koji je bodovni prag za matematiku, višu razinu?

Našao na NCVVO

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2015 23:48 (chutac).
10 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Ne kuzim sto pise na ncvvo o podjeli potvrda o maturi. Prvo pise da se svjedodžbe dijele u skolama po njihovim rasporedima, a te neke potvrde u Nacionalnom centru u Zagrebu 22.-25. Znaci ja bi trebala na upise 21. i onda opet ici zbog te neke potvrde gori za 3 dana i jos u skoli uzet svjedodžbu negdje između toga, hm? 

i skuzila sam da se naknadno moze preuzeti, moze li u 10. misecu? :P

Avada kedavra!
15 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Tak sam i ja skužio.

21. na upis i nazad, 22. po svjedodžbu i opet na faks pa nazad. To bi mi bilo 1075 kilometara. 

Zvat ću školu i tražiti da mi ranije daju svjedodžbu ako je moguće da samo 450 napravim  

10 godina
neaktivan
chutac kaže...

Tak sam i ja skužio.

21. na upis i nazad, 22. po svjedodžbu i opet na faks pa nazad. To bi mi bilo 1075 kilometara. 

Zvat ću školu i tražiti da mi ranije daju svjedodžbu ako je moguće da samo 450 napravim  

interesting 

znaci i svjedodžbu i potvrdu moram doniti na faks, a ne samo tu potvrdu? malo ubitacno

Avada kedavra!
16 godina
Državna matura 2015

Na stranicama FERa piše: 

Pristupnici, kojima do termina upisa neće biti uručena svjedodžba i potvrda o položenim ispitima državne mature, moći će se upisati. Svjedodžbu i potvrdu o položenim ispitima državne mature predat će naknadno, odnosno tijekom prvog tjedna nastave.

Ali ni meni sad nije jasno to od NCVVOa, je li to podjela za one koji iz nekog razloga nisu pisali u školi ili koji ih ne mogu dobiti u školi, ili svi moramo ići po to?

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
10 godina
neaktivan
power_user kaže...

Na stranicama FERa piše: 

Pristupnici, kojima do termina upisa neće biti uručena svjedodžba i potvrda o položenim ispitima državne mature, moći će se upisati. Svjedodžbu i potvrdu o položenim ispitima državne mature predat će naknadno, odnosno tijekom prvog tjedna nastave.

Ali ni meni sad nije jasno to od NCVVOa, je li to podjela za one koji iz nekog razloga nisu pisali u školi ili koji ih ne mogu dobiti u školi, ili svi moramo ići po to?

meni se cini da je potvrda jedno, a svjedodžba drugo, ali moze se doniti u 10. misecu jupii

i svjedodžbu dobivas u skoli, a potvrdu u tom centru, valjda oboje svi moramo uzeti kad pise da svjedodžbu i potvrdu moramo predati faksu

Avada kedavra!
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 0:54 (wandererica).
16 godina
wandererica kaže...
power_user kaže...

Na stranicama FERa piše: 

meni se cini da je potvrda jedno, a svjedodžba drugo, ali moze se doniti u 10. misecu jupii

Ali piše za oboje i u školi i u NCVVO:

Učenici koji su ove školske godine završili četvrti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj svjedodžbe o državnoj maturi i/ili potvrde o položenim ispitima državne mature preuzimaju u svojim školama prema rasporedu koji je škola odredila.

Podjela svjedodžbi i potvrda za pristupnike obavljat će se  22., 23., 24. i 25. srpnja od 9.00 do 18.00 sati u prostorijama Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja u Zagrebu, Petračićeva 4.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
15 godina
neaktivan
Državna matura 2015

Meni to nije jasno..

Šta nam sve uopće treba za upis? Nigdje ne pronalazim popis..

10 godina
neaktivan
power_user kaže...
wandererica kaže...
power_user kaže...

Na stranicama FERa piše: 

Ali piše za oboje i u školi i u NCVVO:

Učenici koji su ove školske godine završili četvrti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj svjedodžbe o državnoj maturi i/ili potvrde o položenim ispitima državne mature preuzimaju u svojim školama prema rasporedu koji je škola odredila.

Podjela svjedodžbi i potvrda za pristupnike obavljat će se  22., 23., 24. i 25. srpnja od 9.00 do 18.00 sati u prostorijama Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja u Zagrebu, Petračićeva 4.

Sto je pjesnik htio reci?

Avada kedavra!
16 godina
chutac kaže...

Meni to nije jasno..

Šta nam sve uopće treba za upis? Nigdje ne pronalazim popis..

Na stranicama faksa, nije svugdje isto.

A što se tiče ovih potvrda, vidjet ću što ću dobiti 22. u školi, a ako mi nešto nedostaje neka šalju poštom, bolje platiti tih desetak kuna poštarine nege ići u Zg po to.

13 godina
Državna matura 2015
Chutac spavat aj :P

Sve mi se cini da necu upasti bez placanja na faks koji zelim nikako da se za 3-4 mjesta dol pomaknem -.-

Zanima me jel netko mi zna reci sto je zapravo zanitarno inzinjerstvo i sto s tim zapravo mogu u buducnosti raditi?? Jer nisam pametna sto da stavim za drugi izbor
11 godina
neaktivan
Državna matura 2015

pise na stranicama pojedinog fakulteta koje dokumente treba na upis donjeti

na upis se donose, koliko sam ja shvatio, svjedodzbe iz srednje skole i potvrda o polozenoj drzavnom maturi, no ta se potvrda moze donjeti naknadno (vjerojatno pise na stranici faxa do kad)

mislim da se potvrde kod maturanata dijele u skolama kada to skola odredi (tako je u mojem slucaju)

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2015 1:07 (heraklo).
13 godina
chutac kaže...

Tak sam i ja skužio.

Nikakvih 8milijuna kilometara... dodes se upisat, i kad dodes na prvi dan faksa odes u referadu i doneses im papire koji su ti falili jer nisi mogo do njih. 

Ovom sta je to 19. izbor je fora sa dvopredmetnim studijima. 

Na listi od fakulteta su prikazani samo oni koji su upali na taj fakultet... znaci ako je nekome to 4 izbor a nije upod na prva 3. prikazivat ce ga na listi tog fakulteta i to je to... Svi koji su na listi upadaju do oznacenog praga, to je to. Filozofija i molitva da se ljudi maknu... 

Jedino tko jos moze nesto navuc mjesta su oni koji cekaju da se napise prijemni na medicini u ZGu, onda ce se liste fino poslozit ( osim ako nije jos pisano, nisam upucen ).

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
15 godina
neaktivan
Miki_16 kaže...
Chutac spavat aj :P

Naspavao sam se, danas malo duže ostajem 

heraklo kaže...

pise na stranicama pojedinog fakulteta koje dokumente treba na upis donjeti

na upis se donose, koliko sam ja shvatio, svjedodzbe iz srednje skole i potvrda o polozenoj drzavnom maturi, no ta se potvrda moze donjeti naknadno (vjerojatno pise na stranici faxa do kad)

mislim da se potvrde kod maturanata dijele u skolama kada to skola odredi (tako je u mojem slucaju)

Budem još potražio, al ili sam ćorav ili tražim na krivom mjestu 

SimeKZ kaže...
chutac kaže...

Tak sam i ja skužio.

Nikakvih 8milijuna kilometara... dodes se upisat, i kad dodes na prvi dan faksa odes u referadu i doneses im papire koji su ti falili jer nisi mogo do njih. 

Sad sam saznao da svjedodžba može kasnije. 

13 godina
Državna matura 2015
Jel mi netko moze objasniti ovu rang listu?? Faks na koji se ja zelim upisati prima 50njih a ja sam stalno 53-54 i dosta njima pise da im je to 5, 6, 8 izbor ili ako oni ne maknu taj faks iako ga upisat nece ja necu napredovat naprijed?? Ili kako to ide?? -.-

Jer me sve strah da do petka se nece nist primjeniti ako nije do sada :-(
14 godina
Moze li se sa strucnog na preddiplomski prebacit?
11 godina
neaktivan
GeneralPag1997 kaže...
Moze li se sa strucnog na preddiplomski prebacit?

kolko sam ja skuzio moze ali treba razliku u predmetima polagat i zadovoljit uvjete koje fax trazi

14 godina
Ta razlika me zanima. Uvjete vec znam. Koliko je tesko tu razliku polozit?
11 godina
neaktivan
GeneralPag1997 kaže...
Ta razlika me zanima. Uvjete vec znam. Koliko je tesko tu razliku polozit?

to sad opet ovisi o faxu koje ce ti predmete prihvatit koje ne

probaj naci program 1 godine pa pogledaj koji se prdmeti razlikuju (no ne mora znaciti da ce ti fax na koji se mislis prebaciti prihvatiti iste predmete koje si vec polozio na prethodnom,,,cuo sam da fer gotovo nista s tvza ne priznaje)

16 godina
neaktivan
Miki_16 kaže...
Jel mi netko moze objasniti ovu rang listu?? Faks na koji se ja zelim upisati prima 50njih a ja sam stalno 53-54 i dosta njima pise da im je to 5, 6, 8 izbor ili ako oni ne maknu taj faks iako ga upisat nece ja necu napredovat naprijed?? Ili kako to ide?? -.-

Tko god je na listi, to im je prvi faks na koji upadaju. Dakle ovi kojima je to 8. izbor nisu upali ni na jedan faks prije i planiraju upisati taj faks. Samo ako 3-4 njih odluči upisati neki drugi faks ćeš se ti pomaknuti gore.

13 godina
Looka kaže...
Miki_16 kaže...

Tko god je na listi, to im je prvi faks na koji upadaju. Dakle ovi kojima je to 8. izbor nisu upali ni na jedan faks prije i planiraju upisati taj faks. Samo ako 3-4 njih odluči upisati neki drugi faks ćeš se ti pomaknuti gore.

Nije mi jasno tipa ako im je to npr 3. izbor ili 5. da na prva 3 ili prva 5 odnosno prva 2 ili prva 4 nisu upali, jer meni je 2. izbor najbolji a uopce ga npr ne mislim upisati.. A opet nemicem to sa rang liste ako kuzis sto zelim reci.. Sad mene zanima jel njih sustav u petak brise pa ides par mjesta naprid ili nazad ili ne?? Ako itko kuzi sto pitam xD

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice