sinus na kvadrat + kosinus na kvadrat istog kuta daju jedan :P
A fizika je bome opširna.
Radio sam redovno svake godine, ali sam zaboravio dosta toga. Matematiku znam jer sam bio matematičar i profesorica je zahtjevala da sve znamo.
Prvi razred i drugi(gibanja i termo) su lagani, treći je, meni, relativno težak(treba zapamtiti sva ta pravila za struju i magnetizam), a četvrti ne znam što da radim. Nema ničega osim hrpe bijesnih formula sa 5 različitih simbola..
Sad sam završio Gaudamusov priručnik za fiziku za maturu i ova 3 dana ću raditi mature i nadam se da će biti dosta.
Haha, nisam ni ja neki bezvezni matematičar da to ne znam, stvarno nemam snage pisat na kvadrat :P
A malo si zaboravio vidim, termodinamika i struja i magnetizam ti je sve druga godina, i po meni najteža, ako od nule ucis.. PRva je smijeh ali za svaku treba rada.
svaka godina ima nešto malo teže.. a većinu toga je lako.
ČEtvrta je po meni najlakša.. simo tamo vamo i gotovo u biti.
JA sam učio fiziku doslovno od nule, i sad ju znam kolko tolko, pa ćemo vidjeti kako će napisati fiziku osoba koja ništa nije znala do nedavno, i nije išla na nikakve instrukcije osim ovo po forumu šta mi ljudi objašnjavaju.
sin^2+cos^2=1 a ne bez kvadrata..
ja cijelo vrijeme mislim na matematiku, a na fizici ima vecinom primjene trigonometrije, najcesce u pravokutnom trokutu.. i grafovi naravno
Da, bez kvadrata :D
PA to je lako, pravokutni trokut i grafovi :D
Dopplerov efekt bi mogo bit ove godine, Keplerovi zakoni nisu za odbacit, i interferencija na štapovima različitih krajeva (zatvoreni, slobodni, učvršćeni, sredina itd),
Hm, mislis kod zvuka? Jer u katlogu je samo za zvuk, e da i baš ću pogledat katalog za keplera, gdje je to u knjizi ja to nisam naišao dok sam sve izčitavao il se ne sjećam ako je prva il druga god fizike.
A interferencija to bi moglo biti,t reba naučiti dobro stojne valove, i sve te razlike u fazi simo tamo vamo.
Nadam se da mi može netko reći odgovor na ovo pitanje:
AKo ja ne znam kako se označava toplina npr, toplina se označava sa Q . I ja ju označim sa npr x. I sve mi štima u računu, čak i napišem da je topline = x . Jel to greška?
Npr. ima takvih situacija u kojoj mi je lakše pisat tak neš jer mi se inače sve pobrka.
Vidio sam u onim njihovim ključevima za odgovore, da tamo kod računanja relativne apsolutne pogreške treba stavljati svugdje mjernu jedinicu i uzimali su bodove za to, e sad znam da se treba tam, ali šta ako postrože i moraš i u svakom koraku svakog zadatka pisat.. radije se neću igrati i uvijek pisati mjernu jedinicu, ako ništa drugo barem ću znati jel mi rezultat ispao točno jer se moraju slagat, kratit , i množit prave jedince na kraju :D
Dakle, smijem li ja napisati za neku nepoznanicu svoje slovo žnj, ili mora biti po pravilima? Ukoliko je račun i formula točna?