Zarazen sam virusom. Komp mi javlja poruku (slika), pregledao sam ga s RemoveIt-om, NODom ali nista. Ocisceni kukiji i temp file-ovi! Any suggestions? Ne vidim nista sumnjivo u procesima! Molim vas, pomozite,ocajan sam.
Virus problem
- poruka: 46
- |
- čitano: 5.854
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
udi u safe mod ted tada ce ti antivirus moc posteno izbrisat virus u normall modu nema teorje da ces se rijesit nekog boljeg virusa!samo safe mod udi i onda skeniraj
Gdje je slika?
Treba malo vise detalja.
U mom okolisu hara virus koji pruzima ime .doc dokumenta, sakriva se iza njega,
i ne dopusta pregled skrivenih datoteka od strane sustava.
Ako se hoce pregledat skrivene datoteke racunalo se resetira.
Ne znam mu ime sada od kuce.
Svakim aktiviranjem nekog .doc dokumenta isti se otvori
i odmah se za njega vezuje nova skrivena izvrsiva datoteka virusa, mnozi se.
Nijedan antivirus nije uspio zarazeno racunalo ocistit.
Sophos i Avira AntiVir ga detektiraju a AVG ga ne prepoznaje.
Ako je racunalo zdravo Avira ga zna prepoznati sa stika npr.
i omogucava brisanje. Preko stika studenti su ga i donjeli.
Jedino sto je pomoglo kod zarazenog racunala je ponovna instalacija.
Zarazeno racunalo nije se dalo ocistiti.
Virus u procesima preuzme neko poznato ime.
Pozdrav
Ovo o čemu drradic priča je čini mi se Brontok. Ili sam i brontoka pokupio kad i ovo što se širi preko stickova,u biti bilo koje memorije. Čak i preko fotića na usb. Pikneš fotić kod nekog da mu prebaciš fotke,ovaj se skopira na ( u mom slučaju) memory stick u sonyu pa se opet skopira doma na kantu i radi sranja. Borio sam se tjedan dana sa skoro svim online skenerima i freeware antiiima i ništa dok nisam kupio org Bitdef i sve riješio . Ne garantiram da će i tvoje rješit, ili odnesi HDD na scan,ak imaš koga da ti to hoće napravit, ako ti se neda sve instalirat ponovo ili online scan ako uopće možeš upalit browser.Ja sam mogao samo preko task menagera kad sam imao neki malware što makne kompletno cjeli desktop i taskbar.
odnesi HDD na scan,ak imaš koga da ti to hoće napravit, ako ti se neda sve instalirat ponovo ili online scan ako uopće možeš upalit browser.
Evo,dobio sam karton,ali moderatoru,stvarno nisam kriv. 100% sam up-loadirao sliku,ali kad sam stisnuo posalji,opet su iskocile poruke o virusima! Tad mi je iskočio i browser, i sve je otislo kvragu i messenger i browser! Za poluditi. Sto sam sve cinio: Skenirao Spybootom S&D, NODom, RemoveItom ubio sumnjive procese, u msconfigu pogasio sve programe. Znaci vanjski scan?Ikakvih drugih rjesenja? Nakon sto izbaci poruku, virus pali browser i ide na http://sc.videofreeforonline.com/id/4912933/4/1/.
Si probal s Malwarebytes-om?
O kralju,svih kraljeva! Rijeseno za 5min! Hvala ti najljepsa! Ako budes u blizini, castim te pice. p.s. Skinite si ovo, stvarno je cudo.
Pomoc pokupio sam virus HACK AV.G sta da radim imam nod32 ativirus
I, jel nod išta pomaže?
Po meni ti je najbolje da skineš aviru ako nod ne pomaže i super antispyware...i onda si siguran, samo polako
Skenirao sam ali ne pomaze pokusao sam brisati al bezuspjesno .postoi li neka druga opcija ?
Skenirao sam ali ne pomaze pokusao sam brisati al bezuspjesno .postoi li neka druga opcija ?
Najbolje ti je da skineš super antispayware ili aviru, najbolji su ti, ili možeš potražit na Microsoftovim stranicama neke programčiće..
http://www.superantispyware.com/downloadfile.html?productid=SUPERANTISPYWAREFREE
http://download.cnet.com/Avira-AntiVir-Personal-Free-Antivirus/3000-2239_4-10322935.html?part=dl-10322935&subj=dl&tag=button&cdlPid=10986298
sad skeniram i nije se pojavio tek je 62% nije mi jasno jer sam frisak sto se tice virusa ,a zasto kada skeniram pise da ima greska u otvoranju (file locked)
A to je onda neki zeznut virus.. a sa čime skeniraš?
scanning log (nod32)
Aha.. paa nakon šta skeniraš malo pogledaj ove linkove po temi koje smo ti dali i skini aviru, antispayware itd.. nod po meni i nije nešto
Aha.. paa nakon šta skeniraš malo pogledaj ove linkove po temi koje smo ti dali i skini aviru, antispayware itd.. nod po meni i nije nešto
Najbolje ti je da reinstaliraš windowse i formatiraš diskove.
O kralju,svih kraljeva! Rijeseno za 5min! Hvala ti najljepsa! Ako budes u blizini, castim te pice. p.s. Skinite si ovo, stvarno je cudo.
skenirao sam sa avirom i pohranio ih u karatinu sta sada nesmem da brisem da nebi zeznuo sistem !sta da radim ?
Aj ti lijepo skini Malwarebytes' Anti-Malware
http://download.cnet.com/Malwarebytes-Anti-Malware/3000-8022_4-10804572.html , napravi full scan , restartaj računalo , pa nam se onda javi ovdje..
skenirao sam sa avirom i pohranio ih u karatinu sta sada nesmem da brisem da nebi zeznuo sistem !sta da radim ?
Skenirao sam i ima virus 3 u file 1 foldersi svi u c jedinici sta da radim jer sam nov u svemu ovom molim pomoc
skenirao sam i svi su u c jdinici dali smem da ih brisem?