Pozdrav,
Situacija je slijedeca. Racunar je neki p4 koji je prikopcan na adsl modem koji je u router modu. Pored tog racunara ima i laptop koji je isto tako spojen na taj modem. Na desktopu i laptopu je isti xp instaliran i imaju oba aviru instaliranu kao i ukljucene firewalle. Sve je to radilo do ovog vikenda i onda desktop racunar vise nije mogao otvarati stranice, cak ni avira nije mogla uraditi update svoj (laptop uredno radi i dalje, cak sam im mijenjao i kablove tj portove u modemu ali desktop i dalje ne radi ok)... pokusao sam instalirati malwarebytes anti malware medjutim pri poretanju mi je javio da mi nedostaje neki vbmv60 dll file koji je bio dio visual runtime-a. To sam skinuo sa microsoftove stranice preko laptopa i onda sa stickom prebacio na komp. Instalirao sam i onda je anti-malware proradio ali takodje nije mogao uraditi update jer iako sam skinuo aktuelni on opet hoce da skine 2 i nesto mb definicija. Tako da mi on nije pronasao nista...Aviru takodje nisam uspio updatovati. Stranica google se otvori bez problema, reuzultate pretrage googla bez problema se otvara ali svaka dalja stranica se samo ucitava i ucitava i onda izbaci gresku da je ne moze otvoriti...Radio sam i dns flush pa dns renew pa sam pokreteo onaj program tcp reset, U registriju sam pronasao da se pokrece neki fajl lociran u c:program files/uav/uav.exe koji je u opisu imao rijec antivirus, pretpostavljam da je to jedan od laznih antivirusa koji se nekako uspio ubaciti u racunar... obrisao sam tu stavku, ali niej pomoglo...Sad razmisljam o dvije stvari... ili da obrisem tcp/ip protokol pa ga ponovo instaliram u nadi da ce mi to pomoci ili da mi neko ko je imao iskustva sa tim problemom predlozi nesto bolje... nemojte mi samo govoriti format i to jer ne zelim rusiti sistem i sve one programe instalirati ponovo...