Usporen internet, virus,crv ili tcp/ip problem?

poruka: 23
|
čitano: 17.407
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav,

Situacija je slijedeca. Racunar je neki p4 koji je prikopcan na adsl modem koji je u router modu. Pored tog racunara ima i laptop koji je isto tako spojen na taj modem. Na desktopu i laptopu je isti xp instaliran i imaju oba aviru instaliranu kao i ukljucene firewalle. Sve je to radilo do ovog vikenda i onda desktop racunar vise nije mogao otvarati stranice, cak ni avira nije mogla uraditi update svoj (laptop uredno radi i dalje, cak sam im mijenjao i kablove tj portove u modemu ali desktop i dalje ne radi ok)... pokusao sam instalirati malwarebytes anti malware medjutim pri poretanju mi je javio da mi nedostaje neki vbmv60 dll file koji je bio dio visual runtime-a. To sam skinuo sa microsoftove stranice preko laptopa i onda sa stickom prebacio na komp. Instalirao sam i onda je anti-malware proradio ali takodje nije mogao uraditi update jer iako sam skinuo aktuelni on opet hoce da skine 2 i nesto mb definicija. Tako da mi on nije pronasao nista...Aviru takodje nisam uspio updatovati. Stranica google se otvori bez problema, reuzultate pretrage googla bez problema se otvara ali svaka dalja stranica se samo ucitava i ucitava i onda izbaci gresku da je ne moze otvoriti...Radio sam i dns flush pa dns renew pa sam pokreteo onaj program tcp reset, U registriju sam pronasao da se pokrece neki fajl lociran u c:program files/uav/uav.exe koji je u opisu imao rijec antivirus, pretpostavljam da je to jedan od laznih antivirusa koji se nekako uspio ubaciti u racunar... obrisao sam tu stavku, ali niej pomoglo...Sad razmisljam o dvije stvari... ili da obrisem tcp/ip protokol pa ga ponovo instaliram u nadi da ce mi to pomoci ili da mi neko ko je imao iskustva sa tim problemom predlozi nesto bolje... nemojte mi samo govoriti format i to jer ne zelim rusiti sistem i sve one programe instalirati ponovo...

hmmm...
16 godina

prvo što mi pada na pamet je conficker jer na radi update za aviru, što je jedan od simptoma zaraženosti confickerom jer on ne dozvoljava pristup stranicama proizvođača antivirusnih alata, stoga skini Conficker Removal Tool pa možda upali.

Tkojesmojetipkovniceukraorazmaknicu(Space),nekamijehitnovrati.
16 godina
protjeran

prvo ti probaj otici na neke od ovih stranica:

Link

Link2

link3

link4

onda me brine conficker, ali ne brini, ja sam prekjucer imao confickera i odmah se rijesio pomocu OVOG TOOL-A

@jurluk, ti toolovi ne pomazu, isprobao sam ih, jedino ovaj moj radi, pa nek proba sa oba

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2009 8:33 (confickercreatorcopy).
16 godina
RE: Usporen internet, virus,crv ili tcp/ip problem
confickercreatorcopy kaže...

Link

Link2

link3

link4

neka jednostavno ode ovdje
17 godina

to mi je racunar kod starog pa cu danas ici do njega isprobati sve prijedloge, javicu rezultate

hmmm...
16 godina
protjeran
jurluk kaže...
confickercreatorcopy kaže...

Link

Link2

link3

link4

neka jednostavno ode ovdje
 ima i to, to su one AV stranice
16 godina
neaktivan
iteresuje me dali je ovo virus

Pozdrav   dali je ovo  virus ili je mozda zbog igrice jer sam aviru podesijo na maksimum:Virus or unwanted program 'TR/Trash.Gen [trojan]'

detected in file 'C:\System Volume Information\_restore{7709402F-8C65-4A2F-A3A2-2A6FA841E020}\RP82\A0025719.exe.

Action performed: Deny access

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2009 21:28 (cola).
16 godina
RE: iteresuje me dali je ovo virus

pa ako tu piše [trojan] onda je trojanac

16 godina
neaktivan

obrisao sam ga sa avirom i preskenirao sa malwarebyutes i sve je ok 

16 godina
neaktivan
jurluk kaže...

pa ako tu piše [trojan] onda je trojanac

nemora biti! neki av programi prepoznaju crack od igrice kao trojanca!
90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
17 godina
neaktivan

Associated Ultimate Antivirus 2008 Files:
c:\Documents and Settings\*user*\Desktop\Ultimate Antivirus.lnk
c:\Program Files\UAV
c:\Program Files\UAV\uav.cpl
c:\Program Files\UAV\uav.exe
c:\Program Files\UAV\uav0.dat
c:\Program Files\UAV\uav1.dat
c:\WINDOWS\system32\uav.cpl

Associated Ultimate Antivirus 2008 Windows Registry Information:
HKEY_CLASSES_ROOT\.key
HKEY_CURRENT_USER\Software\AntiVirus
HKEY_CURRENT_USER\Software\UAV
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run "Antivirus"
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run "Antivirus"

izvor:
http://www.bleepingcomputer.com/malware-removal/ultimate-antivirus-2008

cola kaže...

Pozdrav   dali je ovo  virus ili je mozda zbog igrice jer sam aviru podesijo na maksimum:Virus or unwanted program 'TR/Trash.Gen [trojan]'

detected in file 'C:\System Volume Information\_restore{7709402F-8C65-4A2F-A3A2-2A6FA841E020}\RP82\A0025719.exe.

taj file je spremljen nekom system restore sesijom i neaktivan je, aktivirat ćeš ga možda jedino tako da vratiš sustav u neko prijašnje stanje sistem rastoreom.... predlažem ti da ukoliko sistem dobro radi ugasiš pa upališ system restore, tako ćeš obrisati sve stare backup fileove iz System Volume Information foldera
ex biljna uš, puknite me toljagom po lusteru možda ugledam zvjezdicu više
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 9:24 ((s)izgoreo).
17 godina

hm izgleda da nije conficker... sve te stranice otvori bez problema tj kaspersky otvori odmah, kao i onu stranicu sto prikazuje one slike, a eset i bitdefender nakon 3-4 minute otvori...

pokusao sam sa oba ona programa i oba su mi rekla da mi je system clean... medjutim on i dalje jedva otvara stranice... ali isti takav slucaj imam i u firmi i ne mogu ga rijesiti i danas sam saznao od prijatelja koji radi sa mnom da mu se isto desava i da zeli formatirati disk...

danas cu odraditi dvije stvari... prvo cu obrisati tcpip protokol i ponovo ga instalirati, a mozda cak uradim i repair windowsa, ako ne proradi onda cu zamijeniti mreznu karticu...

valjda ce to pomoci...

hmmm...
16 godina
neaktivan

kao 1. napravi system restore i instaliraj pa pokreni anti malwarebytes! to bi ga trebalo riješit!

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
17 godina
neaktivan

si probao s nekim alternativnim browserom ić na internet, jesi li se riješio fejk AVa?

Somebody kaže...

kao 1. napravi system restore i instaliraj pa pokreni anti malwarebytes! to bi ga trebalo riješit!

slažem se, klasična AV rješenja često skoro sva zanemaruju/ne detektiaju rogue AV/AS, updateani malwarebytes bi ovo uav.exe smeće trebalo rješit bez problema...
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 10:50 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan

tako i meni bilo pa sam samo nove win i sve riješeno

Kupujem igračkice iz kinder jajeta!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 10:46 (c0x0x).
17 godina

rijesio sam se fake av-a ali nije on ni bio pokrenut nego je to ostatak u registriju od prije ne z nam ni ja koliko mjeseci jos dok je avg bio instaliran prije ove avire... a ne mogu uraditi system restore jer je iskljucen...bio je nekad davno zarazen i ja sam ga jednstavno iskljucio i nisam ponovo palio... tako da mi to ne moze pomoci.

a sumnjam da je nekako sam windows ostecen jer sam morao isntalriati visual runtime 6 da bih mogao uopce pokrenuti malwarebytes jer ga je nesto ocigledno ostetilo... i zbog te iste greske se nije mogao pokrecati ni servis koji se zove nekako network diagnostic... ali i to sam napravio medjutim internet je i dalje kao na dial-up-u... ostaje mi to brisanja tcpip protokola , ako te ne uspije onda repair windowsa a ako ni to ne uspije onda je valjda hardverski kvar.. doduse integrisana je mrezna kartica u chipsetu..

ma jedno po jedno cu eliminisati dok ne otkrijem u cemu je problem. A zivo me zanima sta je, jer mi sad ovaj jedan racunar stoji u jednoj poslovnici maltene odsjecen sa interneta i treba mi 50 minuta da mu prebacim fajl od 2 MB...

hmmm...
17 godina
neaktivan

Ne znam.... jeli upisan DNS server u properties od TCP/IPea, jel radi DNS klijent servis, probaj stavit statički IP i isključit DHCP, ili obrnuto upali DHCP i stavi IP adresu na automatic u TCP/IP propertisu, pogledaj postavke browsera, provjeri hosts file, jel kakva domena ili lista domena unešena u njega, napravi chkdisk sistemske particije, provjeri drivere mrežne kartice i mrežnih protokola u device manageru, jeli uključen kakav nepotreban protokol ala IPX ili klijent za netware, provjeri postavke routera, možeš li se spojit na njega normalno, preko CMDa upiši: ipconfig /all, jesu li tu sve postavke valjane, pingaj routerski IP....

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 14:21 ((s)izgoreo).
17 godina

jos sam na poslu pa cu samo kratko objasniti sta sam do sad napravio...

znaci ako si procitao gore da laptop preko istog adsl modema radi ok a modem je u router modu i ima 4 ethernet porta onda valjda nije do adsl modema.

Mijenjao sam kablove mijenjao portove nije ni to.

Obrisao sam mreznu karticu, restartovao komp, ponovo se instalirala nakon dizanja sistema, opet sve isto. Postavke tcpipa su postavljene automatski. Pokusao sam i rucno i isti efekat..Spor gotovo zaustavljen internet tj otvaranje stranica i logiranje na msn mail ili slicno. uradio sam i dns flush i dns renew bez uspjeha.. pregledao sam i hosts file i prazan je...

znaci nije da internet ne radi...radi ali je duplo sporije od dial-up-a.. ali samo ako idem sa desktop racunarom..preko laptopa ide normalno... znaci oba racunara su spojena u modem i laptop radi normalno i skida file sa 115kbps a desktop jedva 1kbps...Krene ono brzo oko 20 kbps i pada pada dok ne dodje na 1kbps..

hmmm...
16 godina
protjeran
cola kaže...

trojanac, tacno je, avira ga obavjestava, taj System Volume Information ti je direktorij od system restore-a, sve sto trebas je otvoriti mapu: Start/All Programs/Accessories/System Tools/System Restore, i vratiti ga na sto prije datum (prije nego te to obavjestavalo)

EDIT: @(s)izgoreo, nisam vidio da si ti prvi stavio post, ali neka stoji i ovo za svaki slucaj da pitaju kako to uraditi
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2009 22:25 (confickercreatorcopy).
17 godina

hm moram da vam kazem da sam popravio kvar ali mi nije jasno sta ga je tacno popravilo... jucer sam pokusao deinstalirati tcp ip protokol medjutim nisam mogao nego sam ga samo iskljucio pa ukljucio ali to naravno nije pomoglo... mislio sam uraditi repair windowsa i onda skontam da sam ponio pogresan xp, ali srecom ponio sam novu mreznu karticu neku ovislink 8139 i ugradim ja nju i kad sam palio racunar udjem u bios i ugasim onu internu mreznu na chipsetu (via chipset) i windows se podigne, uredno automatski instalira drivere od kartice. Pokrenem update antivirusa i nista... apsolutno isto.. otvorim bug.hr onako otvara ga lijeno...odem na neku temu gdje ima onih videa sa video portala i pustim da se ucitavaju dva videa i primjetim kao da video ide malo brze tj da se ucitava brze nego sto je potrebno da bi ga gledao... vratim se na prozor od update antivirusa ali tamo i dalje 0kbps i on i dalje pokusava upostaviti vezu... da bi oko cetvrte minute (ima onaj mjerac vremena na aviri kad pokrenes update) odjednom skocila brzina sa 0 na 70 kbps i dalje normalno... znaci bez ikakvog razloga nakon sto je racunar 10 minuta bio upaljen i sve je islo usporeno odjednom je sve proradilo i avira je pokupila update i malwarebytes je pokupio update i onda je mallwarebytes skeniranjem nasao onaj trojan zlob i jos nekakav adware... avira nije nasla nista ali njom sam pregledavao nakon sto je malwarebytes obrisao zlob-a... uglavnom sad ne mogu biti siguran jel to do nove mrezne kartice ili se taj zlob pogubio kad sam preusmjerio net na novu mreznu.. ne znam.. jedino da upalim onu internu pa da vidim hoce li sad normalno raditi i sa njom..

hmmm...
16 godina
protjeran
ovajonaj kaže...

hm moram da vam kazem da sam popravio kvar ali mi nije jasno sta ga je tacno popravilo...

super, ali kako imas zivaca ovoliko pisat :S meni se neda ni citat, a kamoli pisat

(sorry for off-topic)
17 godina

pa moram detaljno opisati slucaj ako zelim da mi neko pokusa pomoci... necu valjda napisati "ej ne radi mi internet u cemu je problem"....

a i ubuduce ako se nekom desi nesto slicno da moze nesto nauciti iz ovih postova...

hmmm...
16 godina
neaktivan

e evo avira mi kaže da imam ICMP Flood  sad kako to spriječiti ako je virus?

Odi na google i upiši SEARCH...:)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice