Ne trebaju ti oba...
Jedino u slučaju ako jedan ne uspije maknuti neko upozorenje onda probaš drugoga ali to mi se još nije desilo sa "Killerom"
Ne trebaju ti oba...
Jedino u slučaju ako jedan ne uspije maknuti neko upozorenje onda probaš drugoga ali to mi se još nije desilo sa "Killerom"
Zato i koristim oba. Na nekim stranicama mi Killer ne miče to upozorenje pa mi tu makne ta Fanboyeva lista i obrnuto. Ako mi ni jedan od tih ne blokira upozorenje, blokira ga Annoyances filter iz Adguarda.
Za sada ništa novo.
Stavio sam u Chrome "HideMyAss Proxy" extenziju i ne mogu se ulogirati na BUG, netko zna zašto?
Proxy dodaci baš i ne rade najbolje. Radije uzmi neki VPN dodatak poput Betternet VPN. Ja koristim Opera VPN i taj mi je super.
Baš i nije toliko siguran kao što misliš. HideMyAss! skuplja logove.
Malo o VoodooShieldu...
Jedan forumaš na Wildersu je upitao:
"Wouldn't windows built in Applocker provide the same level of security as voodooshiled ?"
VoodooShield odgovara:
"Applocker works great but it is extremely daunting to manage and build the whitelist. VS automatically builds the whitelist for you, and has several features to give you insight on the file (blacklist, VoodooAi, digital signature, user recommendations, etc). VS also is a lot more user-friendly so that even a novice can use it... whereas a novice would never be able to use Applocker. In the end, it is probably the same level of protection... it is just a question of usability. Also, keep in mind that VS also has VoodooAi, which is quite similar to SmartScreen. I guess you can think of VS as one program that is an enhanced version of UAC, SmartScreen and Applocker... all in one. Thank you!"
Eto da se razjasne neke stvari ;)
Interesantno...
Avast kupio AVG i odmah sa začelja ljestvica (u najboljem slučaju sredine) došao na tron najboljeg sa savršenim rezultatom, 100% blokiranih i 0% false positive!?!
Mora da je tu bilo opakog podmazivanja i boostanja AVG-a od strane Avasta!
GlassWire 1.2.73
Changelog:
To obtain a license Bitdefender Internet Security for a period of 6 months, use the following instructions:
1. Go to the action page on the Bitdefender website.
2. Fill in the form below: Enter your email address and check "I'm not a robot".
3. The mailer click on the link "Install Bitdefender".
4. Create an account Bitdefender Central (or log in by using an existing one).
5. Download and install antivirus software with free license for 6 months, by selecting "Install Bitdefender> Windows".
Terms of action
- This is a license for 181 days (6 months), for home (personal) use.
- The license takes effect from the date of receipt.
- You get free upgrades during the license period.
- No free technical support.
Kaspersky svake godine izbaci novu verziju vezano za gui i nove opcije, ove godine apsolutno nista, i to ne samo nista (gledajuci opcije) nego izbacili ovo http://support.kaspersky.com/12872 ja iskreno nemam blage veze o cemu je ovdje rijec. Ako netko zna postaj! Opet pitam nitko mi nije odgovorio jeli kaspersky izbacio neku novu opciju ili to skrivaju na webu?
Hvala, djigibao za link na BIS 2016.
Nek' imam par pitanja...
Dal' Bitdefender, uvijek dadne potkraj godine ovako neku akciju(dal' je to nešto već uobičajeno)??
Dal' da, meknem Comodo Firewall, pošto ga već ima ovaj BIS 2016. Mislim do sada se nisu poubijali međuosobno, al' želim čuti vaše mišljenje? Koji je FW "moćniji" po vama?
Kaspersky svake godine izbaci novu verziju vezano za gui i nove opcije, ove godine apsolutno nista, i to ne samo nista (gledajuci opcije) nego izbacili ovo http://support.kaspersky.com/12872 ja iskreno nemam blage veze o cemu je ovdje rijec. Ako netko zna postaj! Opet pitam nitko mi nije odgovorio jeli kaspersky izbacio neku novu opciju ili to skrivaju na webu?
kaspersky je i ove godine izbacio nekoliko novih opcija kao npr. software cleaner, software updater, secure connection, installation assistant (po meni nepotrebno i gomilanje), što se tiće GUI-a tu je zaista isti ili ako i je bilo nekih promjena, te su promjene minorne i nevidljive.
a što se tiče limitacija za win 10 AU, KIS 2017 će početi podržavati win 10 AU bez limitacija s patchem (b), koji izlazi početkom rujna. kaspersky i inače ima malo čudnu metodu, sredinom godine izbace novu verziju a potpuno funkcionalan bude tek kad izađe MR1, a to je obično pred kraj godine.
patch (b) fixlog
Testable fixes and features:
•Requirement 1798626:[BRQ][Windows 10]Full Windows 10 support
• Bug 1792040:SUPPORT: compatibility problem with windows subsystem for linux (WSL)
• Requirement 1750776:[BRQ] Prevent control of protected product from remote administration tools (RAT)
• Requirement 1779474:[BRQ][VPN][WFSP] Изменение локального алгоритма определения безопасности сети (TKIP is defined as secure network)
• Bug 1775745:[KLJ] GUI: Uncommitted Japanese text has strike-though effect
Open Main > SafeMoney > Add website > Add description
Input Japanese into Description text box. (DO NOT commit)
• Bug 1781683:[KLJ]Activation: Silent install: License is always shown as 30 days trial in welcome and thank you page
• Bug 1784847:[KFP] Сomputer restarts when you start Safe Browser (intel)
Te nove stvari su glupost, kad se gleda sto su prije izbacivali u novijim verzijama. Uglavnom, tko ima kis 2017, moze li viditi ima li opciju anti mitm, kazu da je vec dostupna, ali nema detalja jeli radi samo s bankama ili opcenito.
https://business.kaspersky.com/man-in-the-middle-of-what/2211/
KIS 2017 nema opciju koja se zove anti MITM, a za zaštitu kod online plaćanja (banke) ima aplikaciju koja se zove safe money, ali zato KES 10 (kaspersky endpoint security) ima ugrađen arp guard. koliko je meni poznato pitanje arp guarda se još davno provlačilo po kaspersky forumima i jedan od razloga zašto ga nema kis je taj što je statistički šansa gotovo jednaka nuli da bi kućni korisnik bio žrtva mitm.
Ma da... koliko ljudi se spaja ilegalno na susjedove mreze, logiraju se s laptopom preko kafica,faxa itd...
Ma da... koliko ljudi se spaja ilegalno na susjedove mreze, logiraju se s laptopom preko kafica,faxa itd...
ilegalno spajanje na susjedovu mrežu nije mitm.
definicija mitm je doslovno sažeta u nazivu. komunikaciju između osobe a i osobe b presrela je osoba c. osoba c može prepravljati poruke, čitati, i naravno najvažnije dobiti lozinke
praktički osoba c glumi fake router /hot spot i to uglavnom na javnim hotspotovima koji su nezaštićeni (zračna luka, trgovi, kafići s nezaštićenom vezom itd)
online plaćanje preko javnog hotspota ne spada ni u kategoriju "vjerovali ili ne" nego je puno gore od toga
kod kućnog korisnika je dovoljno da zaštiti wifi lozinku s jakom enkripcijom ( novij routeri imaju po defoultu aes enkripciju), sakriti ssid i promjeniti defaultnu lozinku za router u neku kompleksniju.
u tom slučaju nema problema s mitm.
danas je puno veći problem s mitb (man in the browser) koji je postao jako raširen u zadnje vrijeme
što se tiče KIS 2017
osim safe money kis ima u firewallu opcije
Notify of vulnerabilities when connecting to Wi-Fi network. With this option enabled, Kaspersky Internet Security will display a notification if vulnerability in the home or public network is detected
Block and warn about insecure transmission of passwords over the Internet. With this option enabled, Kaspersky Internet Security will block an attempt to send a password within a none secure public or home Wi-Fi network
isto tako u network properties network status se može mijenjati u:
za kućnog korisnika sasvim dovoljno
https://usblog.kaspersky.com/tip-stay-safe-wifi/4418/
http://support.kaspersky.com/us/12092#block2
Using online banking via public WiFi is like fusing tritium with deuterium.
Pa znam sto govorim. Preko wirelessa znaci doma,kafic,restoran (nekad imaju laptop za posao), fax, javne mreze, susjedi, hoteli, hosteli, apartmani itd itd dovoljno ti je da sjednes u kafic pitas lozinku, spojis se i neka smartphone radi svoje. Ja odavno trazim neki qurac za zastitit se, ali mnogi IS nemaju zastitu, a neki imaju, ali to je nista (doslovno, kao da nemaju).
niti jedan home is nema ugrađen arp guard, ili preciznije neki imaju al je tu više zbog dekoracije, dok business edition kao npr. KES 10 a vjerujem i ostali arp guard imaju...pitanje je zašto je tome tako ?
ja sam nekako mišljenja da je netko procijenio da za kučnog korisnika nije potrebna takva vrsta zaštite.
glede smartphone-a, kafića i lozinki.
imaš dva izbora, prvi je isključiti opciju da se smartphone automatski spaja na mrežu , a drugi izbor je ne raditi nikakve osjetljive stvari na javnom mjestu..... slično kao u prometu, poštivaj znakove i pravila i problemi će biti svedeni na minimum
već sam spomenio da mitm više nije in nego mitb....Don't worry, be happy :)
Meni je mitm trenutacno najgore jer nitko ne dava zastitu za takvu vrstu napada, a za obranit se samo se govori VPNu... dodes ujutro u kafic gdje stalno dolazis, das ga tamo da ga stave ispod kase punit i dodes nakon 3-4 sata kao zaboravio i mob ti pun imena i lozinki, a da ne govorim krada cookia, pogotovo paypala i internet bankarstva i da nitko ne pruza zastitu za to pa to je katastrofa. Sada da zivis na dobroj poziciji u turistickom gradu to je AMEN.
edit: jeli netko zna sigurnu stranicu s kuponima da kupim IS ?
http://www.ghacks.net/2016/08/30/sbguard-anti-ransomware-hardens-windows/
SBGuard Anti-Ransomware is a free program for Microsoft Windows devices that hardens the operating system to block ransomware attacks dead in their track.
While there are plenty of anti-ransomware tools out there for the Windows operating system, there is little information about hardening the system to block ransomware from installing itself on it.
SBGuard Anti-Ransomware tries to change that by offering an on/off solution that applies around 700 Registry entries to the Windows Registry that limit software execution.
It injects around 700 registry entries to force Windows Group Policy to use inbuilt software execution restriction capabilities in certain locations and prevent certain file types from executing.
Additionally, it blocks Windows Gadgets, and "several other system actions Ransomware will attempt to perform to encrypt the data".
If that sounds awfully vague, it is. One of the main issues with solutions like this is false positives. While the program may very well block most -- the company claims all known and many future -- ransomware attacks, you may experience issues running or installing legitimate software relying on functionality that is blocked.
Osvrt forumasa sa MalwareTips foruma:
Ok, I created a "restore point" and installed, I know I should have cloned, buy hey I took the risk.
So far no issues, and if there were going to be I think I am running 2 software that I think have a big chance at creating conflict.
!. Voodoo Shield
2. WinAntiRansomware
After the download I went into WAR and whitelisted the installer, I then placed Voodoo Shield into "Install Mode"
Just after the install and activating the protection (But Before Re-Starting), I again went into WAR and navigated to the install location,
for me it was C:\ Programfilesx86, and I whitelisted the SB exe file so that I could eliminate any issues at restart with SB and WAR.
After restarting I had no issues and I was surprised. So far things are quiet and stable. I dont like that there is no indication that this thing is on
or working ie no tray notification, I found nothing in Process Lasso either to indicate a running process. I will message their team and inquire weather this is normal or not.
I included a SS of it installed so you can see it is indeed installed and what I had running alongside it. I will post back if I experience any issues.