Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.101.683
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Ultimativna antivirus tema - P&O

@silwncer

Ma neda mi se petljat sa listama u guardu i sad izučavat kako to poštelati i održavati. Bd trafic je automatski a i ima dobre reviewe.  Kaspersky mi je odradio dobar posao, nije našao malwer ali je našao ranjivosti koje sam onda ručno podesio poput timeout servisa i fw podešavanja.

@djigi

Budem proučio to kaj preporučaš no nastojim čim manje instalirati programa a čim vise portable verzije.   Za windows fw : odem u control panelu u napredne fw opcije, onemogućim sav promet i upalim obavijest o bloku. Onda pokrenem sve kaj i inače u svakodnevnom radu plus win update plus avast update i onda pažljivo odobrim izuzetke za koje fw javi da je bloko i to sve odradim u admin računu.  A dijeca se mogu ulogirati samo u standardni račun di nikaj nemreju promijeniti niti dodati niti instalirati niti administrirati... Aušvic pravi  :-)

12 godina
odjavljen
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
bunkermax kaže...

@silwncer

Ma neda mi se petljat sa listama u guardu i sad izučavat kako to poštelati i održavati. Bd trafic je automatski a i ima dobre reviewe.  Kaspersky mi je odradio dobar posao, nije našao malwer ali je našao ranjivosti koje sam onda ručno podesio poput timeout servisa i fw podešavanja.

@djigi

Budem proučio to kaj preporučaš no nastojim čim manje instalirati programa a čim vise portable verzije.   Za windows fw : odem u control panelu u napredne fw opcije, onemogućim sav promet i upalim obavijest o bloku. Onda pokrenem sve kaj i inače u svakodnevnom radu plus win update plus avast update i onda pažljivo odobrim izuzetke za koje fw javi da je bloko i to sve odradim u admin računu.  A dijeca se mogu ulogirati samo u standardni račun di nikaj nemreju promijeniti niti dodati niti instalirati niti administrirati... Aušvic pravi  :-)

Da li je teško  uključiti malware i phishing zašitu u adguard? Nije.

17 godina
Marko :D kaže...
djigibao kaže...

Nije kod mene nego kod cure.
U karanti ih ima ali bi ona trebala pogledati te mailove jer joj je jedan tip poslao koje su datoteke bile zaražene na blogu -wordpress

Poruke je dobila preko Microsoft Outlook ili kako se vec zove

Čekaj, čekaj. Jel tvoja cura ima instaliran neki mail client ili mailu pristupa preko weba (www.outlook.com)?

Nije preko weba nego preko Microsoft outlook-a koji je dio Microsoft Offica, mislim da je verzija 2013

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...
djigibao kaže...

Nije kod mene nego kod cure.
U karanti ih ima ali bi ona trebala pogledati te mailove jer joj je jedan tip poslao koje su datoteke bile zaražene na blogu -wordpress

Poruke je dobila preko Microsoft Outlook ili kako se vec zove

Čekaj, čekaj. Jel tvoja cura ima instaliran neki mail client ili mailu pristupa preko weba (www.outlook.com)?

Nije preko weba nego preko Microsoft outlook-a koji je dio Microsoft Offica, mislim da je verzija 2013

Neka se proba loginirati na mail preko web preglednika. Neki mail clienti dopuštaju da se pošta briše samo iz clienta, ne i sa servera.

17 godina
Nažalost namješteno je da se briše sa servera kada se preuzme...nije puno bitno ali sam htio vidjeti sta su joj našli.

@bunkermax
To za firewall se stavi ona opcija block incoming i out?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
neaktivan

CIS 8.2 je u planu za 1.4.2015.

Vele da nije zajebancija.... :)

15 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Nažalost namješteno je da se briše sa servera kada se preuzme...nije puno bitno ali sam htio vidjeti sta su joj našli.

@bunkermax
To za firewall se stavi ona opcija block incoming i out?

Ako nema na serveru, ništa od toga...

12 godina
odjavljen
siketa kaže...

A novi engine ? Program je strava ali detekcija je slaba :/ U v6 je bilo superiorna detekcija.

12 godina
protjeran

@ djigi

i to kaj veliš ali i još na dva mjesta uđeš u detalje fw i sve onemogućiš, pa onda

dodavat jedno po jedno pravilo kad iskoči popup  (vidi slike u prilogu )

@silwncer

vjerujem ja tebi da je adguard dobar , ali ovo mi se činilo najbrže i najjednostavnije, nema nadogradnji ni

petljanja sa listama, a po reviewima isto odlično štiti i bd trafic light od pishing-fake-malwer stranica.

I ovaj avastov web dodatak mi isto neizgleda loše..... ( vidi detalje u priloženim slikama )

11 godina
djigibao kaže...

Ugasi u programu "Show Treemap"

Nisam stigao prije staviti. Dolje je slika bez Treemap. Pokušat ću očistit sa Wipecleanerom ovo isto. 

Iako mislim da ću ipak morat i reinstalaciju Windowsa napravit jer i još neke stvari muče, a to je konstanto zapisivanje na disk. Pogledao sam u System Manageru pod resource i vidim da mi System (PID 4) konstanto nešto zapisuje i čita sa diska, a sami disk većinu vremena krči (disk je zdrav, krči baš kao da zapisuje na njega).

Možda sam i ja malo previše paranoičan u vezi tih stvari, možda je ipak sve to normalno. Ne muči me to zapisivanje toliko na laptopu nego planiram u neko dogledno vrijeme kad budem u boljoj financijskoj situaciji kupiti neki malo bolji komp sa SSD diskom, pa me malo zbog toga frka.

Uglavnom, hvala vam puno na pomoći ekipa! 

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
15 godina
bunkermax kaže...

@silwncer

vjerujem ja tebi da je adguard dobar , ali ovo mi se činilo najbrže i najjednostavnije, nema nadogradnji ni

petljanja sa listama, a po reviewima isto odlično štiti i bd trafic light od pishing-fake-malwer stranica.

I ovaj avastov web dodatak mi isto neizgleda loše..... ( vidi detalje u priloženim slikama )

Ovo je najbrže... Open DNS Family Shield

Uz njega ja koristim i TrafficLight i AdGuard kojeg stvarno nije teško namjestiti ( 5 min. posla i to samo zato da pročitaš kaj sve ima i nudi, inače 30sek.posla )

Some people are so poor... all they have is money!
12 godina
protjeran

O druze Andy..si ziv   :-)

Jednom kad bum pri volji bum se i time poigrao,

A inače na sve strojeve stavim Google dns, lako mi pamtit one osmice i cetvorke...  :-)

15 godina
bunkermax kaže...

O druze Andy..si ziv   :-)

Jednom kad bum pri volji bum se i time poigrao,

A inače na sve strojeve stavim Google dns, lako mi pamtit one osmice i cetvorke...  :-)

A rekoh zbog djece da staviš OpenDNS Family Shield a ti uradi kako želiš 

15 godina

Ima li tko od vas problema s Avastom, avastsvc.exe da vuče sav proc? Vidio sam to par puta, i ne samo kod mene. Toliko zaguši komp da se na internet ne može povezati  Mislim, riješio sam problem, prešao sam na 360, hahaha

15 godina
odjavljen
andi.cro kaže...
bunkermax kaže...

@silwncer

Uz njega ja koristim i TrafficLight i AdGuard kojeg stvarno nije teško namjestiti ( 5 min. posla i to samo zato da pročitaš kaj sve ima i nudi, inače 30sek.posla )

Korstite li samo adguard addon, ili skinete full adguard za Windows?

16 godina
neaktivan
Silwncer kaže...
siketa kaže...

A novi engine ? Program je strava ali detekcija je slaba :/ U v6 je bilo superiorna detekcija.

I dalje je njihov in-house engine, ali kažu poboljšan.

Budimo iskreni, CIS nikada nije imao superiornu detekciju.

Nekad je bila bolja, nekad lošija, ovisno o priljevu datoteka u bazu.

Generičke detekcije su bile osrednje, a heuristika nabrijana.

Nadam se da će barem smanjiti broj FP-ova....

15 godina
neaktivan
osvit kaže...
andi.cro kaže...
bunkermax kaže...

@silwncer

Korstite li samo adguard addon, ili skinete full adguard za Windows?

Ja koristim samo AdGuad add-on.

12 godina
odjavljen

Ja koristim samo AdGuad add-on.

Po mom mišljenju je dovoljan samo addon, ali ko koristi browsere kao IE itd. onda program je odličan.

17 godina
Ja u zadnje vrijeme koristim µBlock -https://chrome.google.com/webstore/detail/µblock/cjpalhdlnbpafiamejdnhcphjbkeiagm?hl=hr

Svidja mi se, ali ima jednu fora stvar a to je da se mogu blokirati i stvari po želji (ja na svim stranicama blokiran onu glupu obavijest o cookies-ima)
12 godina
odjavljen
djigibao kaže...
Ja u zadnje vrijeme koristim µBlock -https://chrome.google.com/webstore/detail/µblock/cjpalhdlnbpafiamejdnhcphjbkeiagm?hl=hr

Svidja mi se, ali ima jednu fora stvar a to je da se mogu blokirati i stvari po želji (ja na svim stranicama blokiran onu glupu obavijest o cookies-ima)

Koristim ga i ja, super je. Jeste da maši neke reklame, ali ne bodu oči

12 godina
neaktivan

Koja je razlika između AppGuard i Adguard? 

12 godina
odjavljen
nastavnikhe kaže...

Koja je razlika između AppGuard i Adguard? 

AdGuard blokira reklame i maliciozne stranice,a AppGuard je antiexecutable program baš kao EXE Radar Pro.

17 godina
Benchmark of 133 Windows Optimization Software

Mozda je malo offtopic ali nije na odmet pogledat ovaj test koji usporedjuje razne programe za optimizaciju Windowsa.

Test je dosta detaljan i radjen je na Win 7, Win 8.1 i Win 10.

(interesantan je podatak, na prvoj stranici, koji pokazuje koji programi i koliko su pronasli Errora na svjeze instaliranim Windows-ima  )

Benchmark Report of 133 Windows Optimization Software Products

1. 1-Click PC Care
  2. 360Amigo System Speedup PRO
  3. Abexo Free Registry Cleaner
  4. Abyssal Registry Cleaner
  5. Ace Utilities
  6. Acebyte Utilities
  7. Acleaner
  8. Advanced PC Optimizer
  9. Advanced Registry Cleaner Setup
  10. Advanced Registry Doctor Pro
  11. Advanced System Optimizer
  12. Advanced SystemCare 8
  13. Advanced SystemCare Ultimate 7
  14. Advanced Vista Optimizer 2009
  15. Always Right
  16. AML Registry Cleaner
  17. Argente Utilities
  18. ARO 2012
  19. Ashampoo Registry Cleaner
  20. Ashampoo WinOptimizer 11
  21. AthTek Registry Cleaner
  22. Auslogics BoostSpeed Basic
  23. Auslogics Registry Cleaner
  24. AVG PC TuneUp 2015
  25. Avira System Speedup
  26. AVS Registry Cleaner
  27. Baidu PC Faster
  28. BitOptimizer
  29. Carambis Cleaner
  30. Ccleaner
  31. Chily Registry Optimizer and Cleaner
  32. CleanGenius
  33. CleanMyPC Registry Cleaner
  34. Cloud System Boostern
  35. Comodo PC TuneUp
  36. Comodo System Utilities
  37. DetoxMyPC Basic
  38. EasyCleaner
  39. Eusing Free Registry Cleaner
  40. EzRegistryCleaner
  41. Fix-It Utilities 10 Professional
  42. FIXIO PC Cleaner 2015
  43. FixMyRegistry
  44. Free Registry Fix
  45. Free Windows Registry Repair
  46. Glary Utilities
  47. Innovative System Optimizer
  48. iolo System Checkup
  49. JetClean
  50. jv16 PowerTools X (one of our partner products)
  51. Koox System Optimizer
  52. Lavasoft Registry Tuner
  53. Little Registry Cleaner
  54. MISPBO Free Registry Cleaner
  55. MV RegClean
  56. MYPCTuneUp
  57. nCleaner
  58. Netgate Registry Cleaner
  59. Norton Utilities 16
  60. Optimo Pro
  61. PC Doc Pro
  62. PC Faster
  63. PC HealthPack
  64. PC Shower 2014
  65. PC Tools Desktop Maestro
  66. PC Tune-Up
  67. PC TuneUp Tools 2015
  68. PC Win Booster
  69. PCRx
  70. PCSleek Free Error Cleaner
  71. Perfect Registry
  72. PerfectSpeed PC Optimizer
  73. Premium Booster
  74. Quicksys Registry Cleaner
  75. Reg Organizer
  76. RegAce System Suite
  77. RegCleaner
  78. RegCure Pro
  79. RegHunter Registry Repair
  80. Registry Clean Expert
  81. Registry Cleaner 7
  82. Registry Cure
  83. Registry Drill
  84. Registry Fast
  85. Registry First Aid 10
  86. Registry Healer
  87. Registry Help Free
  88. Registry Life
  89. Registry Medic 2015
  90. Registry Repair
  91. Registry Reviver
  92. Registry Smoker
  93. Registry Sweeper Pro
  94. Registry TuneUp
  95. Registry Wizard
  96. RegScrubXP
  97. RegTweaker
  98. RegVac Registry Cleaner
  99. SeriousBit Enhanso Pro
  100. Simnet Registry Repair 2011
  101. Simplitec Power Suite Free
  102. SlimCleaner Free
  103. SmartPCFix
  104. Speed It Up Free
  105. Speedy PC Free
  106. SS Registry Fixer
  107. Synei System Utilities
  108. SysCheckUp
  109. System Cleaner 7
  110. System Mechanic 14
  111. System TuneUp
  112. Systweak RegClean Pro
  113. Toolwiz Care
  114. TuneUp Utilities 2014
  115. TweakNow PowerPack
  116. TweakNow RegCleaner
  117. Uniblue PC Mechanic 2014
  118. Vit Registry Fix Free Edition
  119. WinASO Registry Optimizer
  120. Windows Doctor
  121. Windows Optimizer – Registry Cleaner and Fixer
  122. WinLube 2
  123. WinMaximizer
  124. WinMend Registry Cleaner
  125. WinSysClean X6
  126. WinTools.net Classic
  127. WinUtilities Free
  128. WinZip System Utilities Suite
  129. Wise Care 365
  130. Wise Registry Cleaner 8
  131. XP Registry Cleaner
  132. XP Repair Pro 6
  133. Your Free Registry Cleaner

(sad malo istrazio i skuzio da bi ovo moga biti i ne fer rezultat jer je na kraju pobjedio njihov proizvod tj. jv16 PowerTools X (one of our partner products))

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2015 18:24 (djigibao).
17 godina
Re: Benchmark of 133 Windows Optimization Software
djigibao kaže...

Mozda je malo offtopic ali nije na odmet pogledat ovaj test koji usporedjuje razne programe za optimizaciju Windowsa.

Test je dosta detaljan i radjen je na Win 7, Win 8.1 i Win 10.

(interesantan je podatak, na prvoj stranici, koji pokazuje koji programi i koliko su pronasli Errora na svjeze instaliranim Windows-ima  )

Benchmark Report of 133 Windows Optimization Software Products

1. jv16 PowerTools X (one of our partner products)

(sad malo istrazio i skuzio da bi ovo moga biti i ne fer rezultat jer je na kraju pobjedio njihov proizvod tj. jv16 PowerTools X (one of our partner products))

Da, pobjedio je njihov proizvod. Moglo bi biti "hvalite me usta moja".

Twitter: @191x7
12 godina
odjavljen

Auslogics BoostSpeed,Wise  Care 365, Ashampoo WinOptimizer,CCleaner,Advanced System Care, Glary Utiliies,WinUtilities,Wise Disk i Registry Cleaner, Argente Utilities su oni koje preporučam,ostalo izbjegavati. Ove sam koristio na pravom i virtualnom stroju i nisu ništa pokvarili.

17 godina
Silwncer kaže...

Auslogics BoostSpeed,Wise  Care 365, Ashampoo WinOptimizer,CCleaner,Advanced System Care, Glary Utiliies,WinUtilities,Wise Disk i Registry Cleaner, Argente Utilities su oni koje preporučam,ostalo izbjegavati. Ove sam koristio na pravom i virtualnom stroju i nisu ništa pokvarili.

Osobno ne preporucam niti jedan jer ce se kad tad nesto sje**t (mozda ne odmah ali za tjedan, mjesec...), jedino CCleaner ali bez koristenja Registry opcije.

12 godina
odjavljen
djigibao kaže...
Silwncer kaže...

Osobno ne preporucam niti jedan jer ce se kad tad nesto sje**t (mozda ne odmah ali za tjedan, mjesec...), jedino CCleaner ali bez koristenja Registry opcije.

U redu to je tvoje mišljenje.Glary + CCleaner ili Wise Disk Cleaner koristim  dugo  i nemam problema.

15 godina
neaktivan

Ja koristim Wise Care 365 Pro na Eee PC-ju i odličan je...

15 godina

Jeste skužili da je PCMark score največi kod čistog Win.7 pa malo slabiji kod Win.8 pa još slabiji kod Win.10 

Kkaj to znači da svaka nova verzija Winsa umjesto da je bolja tj.brža, ona je sve sporija i ima sve lošije performanse!!!

17 godina
andi.cro kaže...

Jeste skužili da je PCMark score največi kod čistog Win.7 pa malo slabiji kod Win.8 pa još slabiji kod Win.10 

Kkaj to znači da svaka nova verzija Winsa umjesto da je bolja tj.brža, ona je sve sporija i ima sve lošije performanse!!!

Ne, nego to znači da je taj PCMark zastario.

Twitter: @191x7
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice