Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.498
|
čitano: 13.082.120
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
bunkermax kaže...

Netko gore reče da je ovdašnja ekipa odradila testiranje i da se mse-defender pokazao katastrofalno loš naspram ostalih antivirusa. Ja sam našao jedno di je ispalo da ja mse bolji i od avasta i od comoda pa cak i od nortona...

http://av-gurus.blogspot.com/2013/04/malware-test-by-bug-forum.html?m=1

Iznimka ne čini pravilo jer i ćorava kokoš pokoji puta ubode zrno {#}

Drugo, nisam rekao da je "katastrofalno loš",rekao sam da je lošiji od drugih i da to ne znači da te neće donekle štititi ali iole kompleksniji virus će ga izbušiti ko švicarski sir!

Bilo bi super da ima još pokoji sloj zaštite ali nema ( čak su i u Microsoftu rekli da je to samo bazična zaštita ).

Microsoftu očito nije stalo do toga da napravi kvalitetan AV ( ko da bi im to bilo teško učiniti ), tu su neke druge politike u igri!

Uglavnom, i u mojim testovima i u profesionalnim labovima se nikad nije proslavio nego konstantno drži posljednja mjesta!

btw: Ako ostali proizvodi postignu detekciju izm.80-90% a Defender postigne 79%, to znači da je najlošiji od svih ali ipak bi te "teoretski zaštitio" u 79% slučaja...a to su brojke pasivnih detekcija koje je najlakše detektirat pogotovo ako su uzorci stari par dana i više.

Pokreni ti  par Malc0de linkova sa Defenderom kao zaštitom pa češ vidjeti belaja {#}

Nemoj da sad počnem čupati linkove gdje je bio "katastrofalan" {#}

Some people are so poor... all they have is money!
14 godina
neaktivan
Ultimativna antivirus tema - P&O

Što se desilo sa onim Immunet programom? Gdje je nestao? Niste ga duuuugo spominjali :)

14 godina
Marko :D kaže...

Što se desilo sa onim Immunet programom? Gdje je nestao? Niste ga duuuugo spominjali :)

Ošo u "ropotarnicu povijesti" kao "bio jednom dobar programčić koji to više nije" {#}

btw: @Rambox

Ti si u jednom postu spomenuo omiljeni addon (NoScript), više puta nego ja CIS u cijeloj ovoj godini {#}

Mislim da te komplexniji AV programi itekako mogu zaštititi od internetske gamadi...npr. među ostalim stvarima, recimo CIS ima Sandboxan browser i šta god da neželjeno uleti a da kojim slučajem nije detektirano od AV,HIPS,B.B ili Cloud modula, možeš riješiti jednostavnim brisanjem Sandboxa i vozi dalje ko da se niš nije desilo {#}

Naravno da je poželjno imati i pokoji sigurnosni dodatak na browseru ( ja imam još i ABP i TrafficLight ) ali ne slažem se da je AV program nepotreban jer zaraza ne prijeti samo od Jave,Flash-a i malcioznog koda unutar Severininih slika {#}

Današnji kvalitetniji/napredniji AV programi imaju višeslojnu zaštitu koja te itekako dobro može zaštititi od svega i svačega (naravno ne 100%) ali u dobroj mjeri pa ne bih baš govorio da AV programi nisu korisni/potrebni!

11 godina
protjeran

@andi

Druze.. Nije to bas tako. Malo ti to povrsno tumacis.  Nigdje microsoft to nije rekao nego je jedan portal, koji je dotad godinama samo mse preporucivao, slobodno protumacio izjavu one managerice i onda je brdo portala samo citiralo taj prvi portal. Nadji ti nama link na sluzbenu microsoft stranicu gdje oni kazu da mse-defender nevaljaju, a ne pucati linkove na hrpu stranica koje su prenijele jednu te istu u biti lažnu vijest..

Evo ti opet link na službenu stranicu sa službenim stajalištem o mse-defenderu i o 150 miliona racunala..

http://blogs.technet.com/b/mmpc/archive/2013/10/09/our-commitment-to-microsoft-antimalware.aspx

A statistički podatak o 80-90% u praksi znači da si jako siguran jer se u praksi ne susretnes niti sa 5% od onih malwera sa testova...  

16 godina
rambox kaže...
djigibao kaže...
Potpisujem sve sto je Mrakky napisao (i one prijasnje postove).
"Normalnom" i malo naprednijem korisniku je MSE/Win Defender je dovoljan + povremeni sken s MBAM/HitmanPro.

Osobno i sam koristim Win Def@Win 8.1 u kombinaciji s Comodo Firewall/Hips, HitmanPro skenira dnevno kod paljenja kompa, CCleaner je namjesten da se pali i cisti PC takodjer kod paljenja kompa, Adblock i TrafficLight na browseru i nema zime...

Čekaj malo a kaj ti tolko toga čistiš-skeniraš,Izlanuo se jer u praksi to skeniranje i čiščenje na Startapu itekak usporava dizanje Windowsa.Kod mene ništa ne skenira na Startapu, nikad to nisam niti radil a bogme niti neču nema od toga koristi u praksi.Kaj se tiče nekog čiščenja Windowsa, ja ručno palim CCleaner kad mi se hoče normalno tak je najbolje.

Imam SSD pa nema usporavanja {#}.

HitmanPro mi svaki put nalazi od Tiraniuma FP, tako da nije bas nis koristi (za slucaj da se nesto provuce kod startup-a).

I CCleaner cisti svu povijest (iako je namjesteno u FF da ju obrise kad se FF zatvori) i temp datoteke i ostalo nepotrebno smece...a i ne moram razmisljat {#}.

BTW: zaboravio sam da imam i Unchecky bas radi tih Adwera i slicnih stvari koji su se tebi pojavili (ustvari ga testiram i mislim da je odlican za manje upucene korisnike koji samo stiscu NEXT-NEXT-NEXT kod instalacije pa sam odlucio da cu ga stavljat svima koji mi donesu komp na remont ili slicno).

Imam i AnVir Task Manager Free za dojvu ako se nesto zeli ubaciti u Startup ili pokusa promijeniti Start page u browseru

...ali vise radi pregleda upotrebe CPU i HDD aktivnosti u tray-u

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 23:29 (djigibao).
14 godina
neaktivan

Imam još jedno pitanje. Kako se zove onaj program koji služi za skeniranje PCja i u sebi ima mnogo antivirusnih enginea? Još je uvijek u beti.

16 godina
Marko :D kaže...

Imam još jedno pitanje. Kako se zove onaj program koji služi za skeniranje PCja i u sebi ima mnogo antivirusnih enginea? Još je uvijek u beti.

herdProtect?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
bunkermax kaže...

@andi

Druze.. Nije to bas tako. Malo ti to povrsno tumacis.  Nigdje microsoft to nije rekao nego je jedan portal, koji je dotad godinama samo mse preporucivao, slobodno protumacio izjavu one managerice i onda je brdo portala samo citiralo taj prvi portal. Nadji ti nama link na sluzbenu microsoft stranicu gdje oni kazu da mse-defender nevaljaju, a ne pucati linkove na hrpu stranica koje su prenijele jednu te istu u biti lažnu vijest..

Evo ti opet link na službenu stranicu sa službenim stajalištem o mse-defenderu i o 150 miliona racunala..

http://blogs.technet.com/b/mmpc/archive/2013/10/09/our-commitment-to-microsoft-antimalware.aspx

A statistički podatak o 80-90% u praksi znači da si jako siguran jer se u praksi ne susretnes niti sa 5% od onih malwera sa testova...  

Microsoft Security Essentials

{#}{#}{#}

A u kojim je to testovima (osim onog o čoravoj koki) MSE postigao 80-90% zaštite???

Kako bilo da bilo, ja nigdje nisam rekao da je niti katastrofa niti sranje niti da niš ne valja...Samo sam rekao da je na raznim testovima lošiji od skoro svih drugih i da kod pametnog i odgovornog korištenja interneta će vas najvjerojatnije zaštititi!

Znači, nisam po njemu pljuvao niti nudio meni drage alternative nego sam samo iznio činjenice utemeljene na raznim testovima (što mojim što profesionalnim)

Ma neda mi se više raspravljat o tom (evo sad ću prvi put reći nešto negativno) poluproizvodu!

Laku noć {#}

16 godina
neaktivan

Ako imas sreće lako naletiš baš na onaj 1% koji ostane nedetektiran kod najboljeg mogućeg AVa i opet si u problemu (ko i sa 79% detekcije).

To ne znači da velim da nema razlike, ima dosta ali praksi ispadnu manje nego na testovima. Kad je neki malware popularan obično svi imaju detekciju za njega, razlika je obično u brzini kojom se izbaci signature.

Uglavnom (skoro) svaki je bolji nego ništa za one kojima je to ionako špansko selo a da li je bolji onaj od 92 ili 93% je bitno nama da imamo što pisati po forumu {#}

Don't believe what you're told. Double check.
16 godina
andi.cro kaže...
bunkermax kaže...

@andi

{#}{#}{#}

A u kojim je to testovima (osim onog o čoravoj koki) MSE postigao 80-90% zaštite???

Kako bilo da bilo, ja nigdje nisam rekao da je niti katastrofa niti sranje niti da niš ne valja...Samo sam rekao da je na raznim testovima lošiji od skoro svih drugih i da kod pametnog i odgovornog korištenja interneta će vas najvjerojatnije zaštititi!

Znači, nisam po njemu pljuvao niti nudio meni drage alternative nego sam samo iznio činjenice utemeljene na raznim testovima (što mojim što profesionalnim)

Ma neda mi se više raspravljat o tom (evo sad ću prvi put reći nešto negativno) poluproizvodu!

Laku noć {#}

pa i windoze su poluproizvod, zar ne?

svako koristi kaj želi i kaj misli da se najbolje ponaša na njegovom računalu, a najvazniji antivirus je sam korisnik.

dobro jutro :D

mrakky
15 godina
neaktivan

Tko koristi normalno PC, teško da će na provjerenim stranicama naletit na neki virus koji MSE neće zaustavit, osobno koristim ESET. Najbolje neka svatko sebi odabere antivirus, npr. Comodo je odličan security ali ja ga ne volim ni vidjet ni čut, što ne znači da je on loš ali ja ga ne volim, tako ga netko obožava i preporučivat će ga 5 dana ovdje što je u redu. Kao što je netko napisao, ako imaš sreće i uz normalno korištenje nećeš naletit niti na onih 10% virusa koje on na testovima "promaši" a ako nemaš naletit ćeš i na onaj 1%. Prije sam koristio Aviru koja je bila očajna na testovima i nikad niti jedan virus nije bio na mom PC-u a recimo u životu nisam instalirao firewall. Možemo mi pričat šta hoćemo, ne postoji savršeni antivirus i tako će i ostat, danas ima stvarno puno free rješenja i neka svatko sebi odabere što mu odgovara.

15 godina
neaktivan

Kad ste zadnji put imali problem s nekom vrstom napasti?

1 Ovaj tjedan
0 Zadnja 2 tjedna
0 Prošli mjesec
2 Zadnja 3 mjeseca
24 Ne sjećam se
When all else fails - crowbar the fucker
16 godina
andi.cro kaže...

{#}{#}{#}

kad vec pitas, mozda u ovim slikama...

11 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
 Microsoft Security Essentials{#}{#}{#}

ma sto se zalite mene je dobro stitio {#}

ako zanemarimo automatsko stavljanje u karantenu false pozitiva i prisilni restart za brisanje cak i kod nevaznog spisa allowed funkcije koja nis koristi  plus nikakvu surf zastitu,

stalno vracanje pobrisanog malwera ako je negdje u sistemu ah hvala na jos jednom skrivenom backupu od hebenih Windowsa pa opet cijela glupost oko par restarta u nedogled{#}

i cinjenicu da bih brisao s ostalima antivirusima smece koje se narojilo unutra... {#}

ma mislim da su te dane s Mse hakeri slavili na mom compu

TD collector
14 godina
Ma dobro Djigi, ima on pokoji puta dobru detekciju, necemo sad cjepidlacit.
Samo sam zelio ukazati da je losiji od konkurencije i to ono,STALNO pa je bolje instalirati neki drugi AV radi smanjivanja rizika zaraze a to kaj neki imaju pozitivna iskustva ne čini ga nimalo boljim.
Opet da ponovim...nisam rrekao da on niš ne valja nego da je na skoro svim testovima naj losiji.
Svaki nerizični korisnik ce valjda biti zadovoljan ali lako se odluta na nesigurna podrucja gdje je on sa svojim definicijama neucinkovit.

I jos jednom: Microsoft Secirity ESSENTIALS (upotrijebite google translate ako ne ide drugacije)
11 godina
protjeran

Defender

Ajde prznaj ti nama di ti se defender tolko zamjerio...Tko prizna pola mu se prašta, a bill gates ima onda da nam zdila majce sa defender logom kad vec melih neće...   {#}

CIS 7

Evo nakon tri dana prvi upit: firewall pita za svchost.exe uz objasnje da se drugo racunalo hoce povezati sa mojim... Nisam znao da li dozvoliti ili blokirati jer su svchost obicno odlazni a ne dolazni procesi a poruka se maknula za desetak sekundi pa nisam nikaj kliknul .....

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.3.2014 15:32 (bunkermax).
14 godina
bunkermax kaže...

Defender

Ajde prznaj ti nama di ti se defender tolko zamjerio...Tko prizna pola mu se prašta, a bill gates ima onda da nam zdila majce sa defender logom kad vec melih neće...   {#}

CIS 7

Evo nakon tri dana prvi upit: firewall pita za svchost.exe uz objasnje da se drugo racunalo hoce povezati sa mojim... Nisam znao da li dozvoliti ili blokirati jer su svchost obicno odlazni a ne dolazni procesi a poruka se maknula za desetak sekundi pa nisam nikaj kliknul .....

MSE/Defender= ista stvar drugo ime!

Nije se on meni nigdje zamjerio i nemam ja niš protiv njega a kamoli da se još i sekiram radi tamo nekih loše poredanih nula i jedinica {#}

Jednostavno sam iznio svoje stajalište utemeljeno na raznim testovima!

Unatoč ne-lošoj detekciji na nekim testovima, činjenica je da je to jednoslojan program i činjenica je da je u svim testovima najlošiji...enough said!

Što se tiče mojih osobnih stajališta, jednostavno se ne bih osječao siguran sa njime kao zaštitom i to mi je dovoljno za negativnu ocjenu.

Microsoft je MORAO ponuditi barem nekakvu zaštitu korisnicima koji koriste njihove operativne sustave da može reći "eto vidite da mi brinemo za vas" (gdje je onaj smajli koji bljuje da ga sad okačim ovdje)?

Kaj se tiće CIS popupa, sigurno je blokirano,(defoult deny policy) {#}

Odi u View Logs pa vidi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.3.2014 17:51 (andi.cro).
11 godina
protjeran

Ma i u logovima je samo zapis te iste obavijesti bez drugih detalja. Moram biti oprezan sa time jer je brdo toga kaj se non stop spaja sa netom u windowsima 8.1 ( skydrive, modern aplikacije, windows update.... ) pa da se posle ne čudim ako krenu čudni problemi... 

Defender

Nije da ga branim ili veličam, ali činjenica je da ga milioni koriste i svi oni nemaju nikaj vise problema sa virusima nego korisnici ostalih av rješenja. Ja ga koristim na lapu, a i mnogi moji poznanici i kolege i fakat nikad nitko od nas nije imal frke sa virusima.  Sad tipkam sa moba, pa nemrem linkati na tehničke stranice, ali defender ima samo sučelje jednostavno, a njegov engine je vrlo kompleksan i protkan u vitalne dijelove operativnog sustava koje štiti i nedozvoljava promjene. Na mnogim ozbiljnim tehničkim portalima upravo defender dobiva najbolje ocjene u čišćenju teško zaraženih računala, gdje mnogi poznati i skupi av se nemreju ni instalirati a kamoli počistiti..  Defender je jedini koji će u slučaju daljinskog gašenja iste milisekunde srušiti os, izbaciti bsod sa tocnim opisom i nakon toga se restartati u sigurnom modu i odraditi pregled i popravak bitnih sistemskih datoteka za slucaj da je ipak koja zamijenjena malicioznom... Frend mi je predavač i pisao je neki strucni rad na tu temu pa cu ga pitati moze li mi to dati pa da to se potkrijepi i tocnim tehnickim opisom modula i procesa...

I ovaj plusić andiju je od mene, kad ti vec drugi lupaju minuse, a bezrazložno jer ti u biti samo izlazes svoje mišljenje...

.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.3.2014 20:01 (bunkermax).
14 godina
bunkermax kaže...

Ma i u logovima je samo zapis te iste obavijesti bez drugih detalja. Moram biti oprezan sa time jer je brdo toga kaj se non stop spaja sa netom u windowsima 8.1 ( skydrive, modern aplikacije, windows update.... ) pa da se posle ne čudim ako krenu čudni problemi... 

Defender

Nije da ga branim ili veličam, ali činjenica je da ga milioni koriste i svi oni nemaju nikaj vise problema sa virusima nego korisnici ostalih av rješenja. Ja ga koristim na lapu, a i mnogi moji poznanici i kolege i fakat nikad nitko od nas nije imal frke sa virusima.  Sad tipkam sa moba, pa nemrem linkati na tehničke stranice, ali defender ima samo sučelje jednostavno, a njegov engine je vrlo kompleksan i protkan u vitalne dijelove operativnog sustava koje štiti i nedozvoljava promjene. Na mnogim ozbiljnim tehničkim portalima upravo defender dobiva najbolje ocjene u čišćenju teško zaraženih računala, gdje mnogi poznati i skupi av se nemreju ni instalirati a kamoli počistiti..  Defender je jedini koji će u slučaju daljinskog gašenja iste milisekunde srušiti os, izbaciti bsod sa tocnim opisom i nakon toga se restartati u sigurnom modu i odraditi pregled i popravak bitnih sistemskih datoteka za slucaj da je ipak koja zamijenjena malicioznom... Frend mi je predavač i pisao je neki strucni rad na tu temu pa cu ga pitati moze li mi to dati pa da to se potkrijepi i tocnim tehnickim opisom modula i procesa...

I ovaj plusić andiju je od mene, kad ti vec drugi lupaju minuse, a bezrazložno jer ti u biti samo izlazes svoje mišljenje...

.

Emmm, hvala na samilosnom plusića ali ionako se ja ne obazirem na te TD-e {#}

1.Stvarno vjeruješ u to? Milioni bez virusa sa Defenderom?!? {#}

2.Da, toliko je kompleksan da se oslanja samo na definicije! {#}

3.Da je to točno onda ne bi svi ozbiljniji testeri, hvalili i koristili se MBAM-om,Hitmanom,EEK-om i Kaspersky Removal Toolom nego bi svi koristili Defender...ma zar i u to vjeruješ? {#}

Sorry ali ne slažem se sa tvojim tvrdnjama NHF {#}

All About Windows Defender-Wiki Link

Evo da ne ispadne da sam Def-hejter...

Ima nade za Defendera (i milijone korisnika) ako će ga nastaviti unaprijeđivati i implementirati u njega naprednije module zaštite a to se počelo dešavati u Win.8.1

LINK

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.3.2014 21:29 (andi.cro).
11 godina
protjeran

@andi

Ja vjerujem u ono kaj sam se i sam uvjerio a to je da ja i mnogi koje osobno poznam,  na nekima od nasih racunala imamo defender i nemamo nikaj vise problema nego sa ostalim racunalima di nam je avast ili cis ili sl...

I defender i svi ostali se oslanjaju na potpise, pa cak i cloud rješenja jer prvo virus mora biti prepoznat, pa opisan pa imenovan i tek onda ga av detektiraju kao virus i uklanjaju. A tzv hips-bb isto to rade: nepoznat program izoliraju i cekaju potvrdu centra dok to tam neko provjeri i da procjenu jel to opasno ili nije, znaci opet se čeka tzv potpis a program je dotad izoliran i nemre se koristiti u full obimu. Defender to radi drugačije: nece izolirati nijedan program niti ga staviti u neki sandbox nego nijednom softweru nece dozvoliti sistemske promjene osim ako baš sam korisnik to dvaput potvrdi, defenderu i uac-u.  Tako da je u oba slucaja sam os podjednako zasticen, sa i bez hips bb i sl lijepih naziva... 

I defender ima live verziju za pokretanje sa cd-usb, i nije nista manje učinkovit, a daleko manje stete ce napraviti od drugih slicnih alata koji ce pobrisati i bitne datoteke koje su zaražene a defender ce ih, ako ima internet konekciju, odma zamijeniti sa ispravnima.

Nekako imam osjećaj da ti sudis defendera na osnovu one dvije stranice, av test i av comparatives, a da mu nisi dao šansu par mjeseci pa da onda imas i vlastito iskustvo. Dacu ti posle linkove na technet microsoftov di se mse-defender tehnicki opisuju sto sve rade i na koje sve nacine i na kojim sve razinama stite kernel, sistem32 i sl mjesta, i ako to sve procitas vjerojatno vise nećeš misliti da je baš tako bazican, jednoslojan i jednostavan...

Kad kažemo ozbiljni portal, onda nemislim na stranicu koju drze tri studenta i zaradjuju od reklama, nego mislim na webove renomiranih tvrtki, agencija, banaka i sl.. Statistički, norton je jos uvjek lider svjetski pogotovo u korporativno mreznom svijetu, skoro na vecini jakih stranica na dnu pise symantec i sl, a bas tog jakog nortona ili opce ne ocjenjuju ili ga popljuju razni polusajtovi... Pa ja vise vjerujem djigiju nego tam nekim matousecima, malwaredoktorima, pc magovima, i slicnim sajtovima koji nesto objave i onda pol planete to prenosi bez da se itko zapita kolko je to opce neko kvalitetno i studiozno odradio bez mita i sponzorstva...

Microsoftov izvor zarade su office i windows, i onda je vecina marketinga usmjerena u te proizvode, a na defenderu ne zarade nikaj pa zato i ne troše pare na marketing i ne plaćaju testiranja na one dve stranice di uvjek ocrne defendera...  Imaš na melihovom blogu njegov detaljan opis o jednoj od te dve stranice i o, cini mi se, 50 000 dolara, vezanih uz testiranje...

15 godina
neaktivan
bunkermax kaže...

@andi

Ja vjerujem u ono kaj sam se i sam uvjerio a to je da ja i mnogi koje osobno poznam,  na nekima od nasih racunala imamo defender i nemamo nikaj vise problema nego sa ostalim racunalima di nam je avast ili cis ili sl...

I defender i svi ostali se oslanjaju na potpise, pa cak i cloud rješenja jer prvo virus mora biti prepoznat, pa opisan pa imenovan i tek onda ga av detektiraju kao virus i uklanjaju. A tzv hips-bb isto to rade: nepoznat program izoliraju i cekaju potvrdu centra dok to tam neko provjeri i da procjenu jel to opasno ili nije, znaci opet se čeka tzv potpis a program je dotad izoliran i nemre se koristiti u full obimu. Defender to radi drugačije: nece izolirati nijedan program niti ga staviti u neki sandbox nego nijednom softweru nece dozvoliti sistemske promjene osim ako baš sam korisnik to dvaput potvrdi, defenderu i uac-u.  Tako da je u oba slucaja sam os podjednako zasticen, sa i bez hips bb i sl lijepih naziva... 

I defender ima live verziju za pokretanje sa cd-usb, i nije nista manje učinkovit, a daleko manje stete ce napraviti od drugih slicnih alata koji ce pobrisati i bitne datoteke koje su zaražene a defender ce ih, ako ima internet konekciju, odma zamijeniti sa ispravnima.

Nekako imam osjećaj da ti sudis defendera na osnovu one dvije stranice, av test i av comparatives, a da mu nisi dao šansu par mjeseci pa da onda imas i vlastito iskustvo. Dacu ti posle linkove na technet microsoftov di se mse-defender tehnicki opisuju sto sve rade i na koje sve nacine i na kojim sve razinama stite kernel, sistem32 i sl mjesta, i ako to sve procitas vjerojatno vise nećeš misliti da je baš tako bazican, jednoslojan i jednostavan...

Kad kažemo ozbiljni portal, onda nemislim na stranicu koju drze tri studenta i zaradjuju od reklama, nego mislim na webove renomiranih tvrtki, agencija, banaka i sl.. Statistički, norton je jos uvjek lider svjetski pogotovo u korporativno mreznom svijetu, skoro na vecini jakih stranica na dnu pise symantec i sl, a bas tog jakog nortona ili opce ne ocjenjuju ili ga popljuju razni polusajtovi... Pa ja vise vjerujem djigiju nego tam nekim matousecima, malwaredoktorima, pc magovima, i slicnim sajtovima koji nesto objave i onda pol planete to prenosi bez da se itko zapita kolko je to opce neko kvalitetno i studiozno odradio bez mita i sponzorstva...

Microsoftov izvor zarade su office i windows, i onda je vecina marketinga usmjerena u te proizvode, a na defenderu ne zarade nikaj pa zato i ne troše pare na marketing i ne plaćaju testiranja na one dve stranice di uvjek ocrne defendera...  Imaš na melihovom blogu njegov detaljan opis o jednoj od te dve stranice i o, cini mi se, 50 000 dolara, vezanih uz testiranje...

Ne gubi vrijeme na uvjeravanje, osobno smatram da svatko ima svoje mišljenje i poštujem svačije mišljenje i zato smatram da ti nema smisla uvjeravat. Kao što sam napisao MSE/Defender je dobar za normalne korisnike koji znaju čitat što instaliravaju. Iako bi se i o tome dalo razglabat jer sam koristio i Comodo 5.10 ako se ne varam jedno vrijeme, Aviru, Avast i svi su oni ranjivi ako ne čitaš kad instaliravaš razne programe. Mozak je najbitniji u cijeloj priči a antivirus je tu samo da pomogne.

16 godina
PlayMaker10 kaže...

... osobno smatram da svatko ima svoje mišljenje i poštujem svačije mišljenje i zato smatram da ti nema smisla uvjeravat. Kao što sam napisao MSE/Defender je dobar za normalne korisnike koji znaju čitat što instaliravaju. Mozak je najbitniji u cijeloj priči a antivirus je tu samo da pomogne.

Evo jednog citata s jedne stranice kojim bi mogli zavrsiti ovu raspravu, jer mislim da se vec sve reklo pa cemo se pocet vrtit u krug ili cemo se pofajtat {#}.

"Car is good only as good as its driver, and the same applies to software.

There is no such thing as security program category of "set and forget".

Try to choose something that you can understand and that you like to use."

{#}

14 godina
djigibao kaže...

"Car is good only as good as its driver, and the same applies to software.

There is no such thing as security program category of "set and forget".

Try to choose something that you can understand and that you like to use."

{#}

Nadam se da se nitko neće uvrijediti kada shvati što tu zapravo piše ako uzmemo u obzir naš kontext {#}

11 godina
protjeran

Meni se ne čini loše da ulazimo u detalje pojedinih sigurnosnih rješenja, i čak mislim da time dizemo kvalitetu teme, za razliku od hrpe slicnih sajtova koji samo bezlicno i plastično prenose statistike i postotke.  Onaj koga to zanima ovdje na jednom mjestu moze steci uvid u kvalitete i mane raznih rješenja. Citaju to jutros dva moja suradnika i hvale temu. Jedan od njih ima cis godinama i pojma nije imao za modul samodijagnostike dok to nije ovdje pročitao. Drugi je nedavno sa kasperskyim sa live usb čistio dječji komp i onda još cjeli dan posla oko reinstalacije windowsima, a nije znao do danas da defender sa usb može vratiti orginalne datoteke prilikom čišćenja. A ovde su i prvi put vidli neke tehnicke detalje o avirinom cloudu, pa i o manama avastove serije 8...  Naravno da to sve piše i na drugim strucnim sajtovima, ali bi trajalo satima ili danima dok se pronadju svi ti detalji koje se ovdje moze saznati u par minuta čitajući zadnjih desetak stranica..Netko je gore pisao o nekom poslovnom

softweru kojeg CIS7 blokira, i to je isto mozda mnogima koristan tehnički detalj ostalima koji koriste taj ili sličan softwer...  Pa situacija kad avast zbloka vlastiti update,... 

Uglavnom, moj osobni stav je da detaljiziranjem dizemo kvalitetu iznad hrpe ostalih webova koji samo prenose kratke marketinške vijesti i postotke raznih testiranja...

Nažalost, tu smo medju tisuću drugih tema pa nas nije lako ni pronaci raznim tražilicama koje preferiraju solo stranice zbog seo i sl...  Jbg, kad covjek u google upiše av test ili av usporedba, teško da bu ovdje završio..

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.3.2014 7:27 (bunkermax).
11 godina
neaktivan

ok da sad malo skrenemo temu.....{#}

nakon onog incidenta o napadu malwera tj sigurnosnog propusta na flash player pluginom znaci http://www.adobe.com/products/flashplayer/distribution3.html

zanima me koliko je ovaj drugi siguran i jeli to uopce ista stvar http://get.adobe.com/shockwave/

posto mi cesto zbog njega nesto maliciozno ulet ili pokusa{#}, pa ima li neka sigurnija zamjena za gledanje flash sadrzaja na netu video stream {#} 

bar dok nedode famozni Html5 svugdje..{#}

TD collector
15 godina
neaktivan

evo da se oglasim, nisam dugo.

ja sam nakon napada paranoje neko vrijeme sebi. nakon reinstall-a W7, stavio MSE. Prate ga MBAM PRO (preporuka za kupiti lifetime licencu dok se moze), WinPatrol Pro i Online Armor FW free. Imam scheduled backup, jednom tjedno na externi disk. Cak mislim da mi OA FW ne treba, jer zna galamiti kad ne treba, tipa za CCleaner i Google Earth.

Koristio sam CIS 6 i mislim da je to mocan AV, ali kad sam instalirao Connectify poceli su problemi nekompatibilnosti. Otisao sam toliko daleko u "popravljanju" da sam morao raditi reinstall W7, nakon cca godinu ipo rada bez greske i virusa.

Odlucio sam se malo upotrijebiti mozak, jer stvarno zna biti tlaka raditi backup i reinstall kad nesto zahebes, pa sam si stavio VirtualBox sa Lubuntu-om ako se bas pozelim raditi pi**arije online.

Hvala kolegi bunkermax-u na kvalitetnim i zrelim komentarima, pogotovo na; a nije znao do danas da defender sa usb može vratiti orginalne datoteke prilikom čišćenja, jer nisam ni ja to znao, eh da bar jesam (sad cu malo bolje istaziti kako o cemu je rijec).

Nazalost primjetio sam davnih dana da kad pitas nesto ovdje na forumu nerijetko dobijes odgovor nezrel komentar; GOOGLAJ, mislim da forumi i sluze za razmijenu informacija, znam i sam guglati, ali nekad sa krivim parametrima.

Hvala kolegi djigibau na prilicnom broju novosti koje ovdje dodaje. To asu!

Svaki dan sam ovdje po par puta, pratim sta pisete, pozdrav svima!

11 godina
protjeran

CIS 7 -  CIS 6

Od subote imam CIS7 na jednom stroju, i u ovih par dana je generirao samo jedan upit.

Jel to tako samo kod mene ili i inače cis7 manje davi nego prijašnje verzije ?

Imam ga na proactive settings  , a tako sam imao i cis 6.3 ali je ta prijašnja verzija svako malo generirala upite i zahtijevala interakciju korisnika.....

Prilikom instalacije cis7 sam potvrdio onu opciju da čim manje pita, pa neznam jel  to zbog toga.....

Defender- Mse

Tko hoće malo više saznati o tim proizvodima, evo tri dobre početne stanice :

http://windows.microsoft.com/en-gb/windows/windows-defender-offline-faq

http://answers.microsoft.com/en-us/protect/forum/defender_offline-protect_scanning?sort=lastreplydate&dir=desc&tab=Threads&status=&mod=&modAge=&advFil=&postedAfter=&postedBefore=&threadType=All&tm=1394635707302

http://answers.microsoft.com/en-us/protect/wiki/protect_defender-protect_start/windows-defender-on-windows-8-introduction-and/f1e00106-6687-4efe-9ec0-ed9f72fabb92

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.3.2014 16:07 (bunkermax).
16 godina

Evo da se nadovezem, kad smo kod Win. Def. Offline.

Video tutorijal:

Windows Defender Offline for Windows 8

11 godina
odjavljen

AVG Internet Security 2014 - free 1 year license  AVG Internet Security 1 godinu besplatno

Protected by Avast :D
16 godina
neaktivan
Killua kaže...

ok da sad malo skrenemo temu.....{#}

nakon onog incidenta o napadu malwera tj sigurnosnog propusta na flash player pluginom znaci http://www.adobe.com/products/flashplayer/distribution3.html

zanima me koliko je ovaj drugi siguran i jeli to uopce ista stvar http://get.adobe.com/shockwave/

posto mi cesto zbog njega nesto maliciozno ulet ili pokusa{#}, pa ima li neka sigurnija zamjena za gledanje flash sadrzaja na netu video stream {#} 

bar dok nedode famozni Html5 svugdje..{#}

Ova dva linka ti isti flash daju, samo što na prvom možeš direktno odabrati što želiš skinuti i ručno instalirati a drugi je njihov online installer koji detektira koji OS vrtiš i koji browser pa skine odgovarajuču verziju i instalira.

Ja skidam s 1. jer volim ručno instalirati i pospremim si instalaciju na stick pa kad kod nekoga odem da imam pri ruci a ne da svaki puta s neta vućem.

Za HTML5 ovisi o stranicama koje želiš gledati, kod youtube imašhttps://www.youtube.com/html5 pa podesi. Može biti da i ostali imaju tako nešto ali nisam gledao.

Don't believe what you're told. Double check.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice