Ultimativna antivirus tema - P&O
- poruka: 48.498
- |
- čitano: 13.082.123
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nekužim zakaj odma negativan stav imate večina ne svi ak neko nekaj drugo koristi....
Ma briga mene za pozitivno-negativne osjećaje, da Comodo ne radi dobro svoj posao ne bih ga ni štapom dotaknuo a kamoli koristio...ja isključivo gledam činjenice koje su utemeljene raznim testovima i iskustvima pa sa tog stajališta dajem neku preporuku.
Da se pokazalo u raznim testovima da Defender/MSE šta valjaju i da imaju malo naprednije/komplexnije module zaštite, tada bi i njih preporučivao!
Također nisam rekao da Defender ništa ne valja nego da imaš puno bolje i naprednije AV programe kod kojih je puno manja mogućnost zaraze nego kod Defendera a naravno da ni jedan nije savršen ali ako možeš smanjiti rizik, zašto to ne i učiniti?
Sretno sa Defenderom, nadam se da nečeš naletiti na "minu"
Slika govori više od 1000 riječi
pozdrav :)
Neko da mi napiše iskustva sa ovim 360 internet security, najviše me zanima potrošnja resursa,ono uspori li PC...živili ljudi
Imam stari laptop, celeron 1,5, 512 MB RAM, 10-tak godina star. Dugo sam tražio AV koji ga neće klati. Od svih dostupnih free AV rješenja jedino ga 360 IS ne"kolje"! Čak ni prilikom skidanja definicija. 360 IS je na laptopu 131 dan! Moja preporuka! Hvala djigibao što si mi ga preporučio!
nekužim zakaj odma negativan stav imate večina ne svi ak neko nekaj drugo koristi....
Ma briga mene za pozitivno-negativne osjećaje, da Comodo ne radi dobro svoj posao ne bih ga ni štapom dotaknuo a kamoli koristio...ja isključivo gledam činjenice koje su utemeljene raznim testovima i iskustvima pa sa tog stajališta dajem neku preporuku.
Da se pokazalo u raznim testovima da Defender/MSE šta valjaju i da imaju malo naprednije/komplexnije module zaštite, tada bi i njih preporučivao!
Također nisam rekao da Defender ništa ne valja nego da imaš puno bolje i naprednije AV programe kod kojih je puno manja mogućnost zaraze nego kod Defendera a naravno da ni jedan nije savršen ali ako možeš smanjiti rizik, zašto to ne i učiniti?
Sretno sa Defenderom, nadam se da nečeš naletiti na "minu"
vjerujete raznim testovima koji se pojavljuj na netu, a na netu je više od pola toga laž, najbolji si tester sam ti, a opet ga ne zasut sa vrečama gamadi nego korištenje surfanje itd....isto tako nisam ni sa mse pokupio nikaj, svakih mjesec dana hitman pro i sken, nikad nikaj ako to nije dovoljan dokaz, neznam kaj je, zbog čega da stavim neki is koji me bude prvo dva dana gnjavio kaj s ovim kaj s ovim, ovak sve več radi kak trebakoristim računalo, a ono najvažnije je radit back up, najsigurnija zaštita, ako i nekaj uleti vratiš image i miran si, neki sa ovog foruma meliha vidi ko boga, svašta, ko got nekaj spomene drugo osim comodo i emsi bude popljuvan i pokuša mu se objasnit kako njegov software nije tolko dobar od comoda ili emsia....
CIS 7
Došao odgovor od geekbudya za onaj error samodijagnostike. Kaže da je greska zato sto nemam instaliran modul za geekbudy pa dijagnostika ne pronalazi pokrenuti servis. Naravno da to nije točno, jer i nakon sto sam instalirao taj modul, trazeni servis se pokrenuo, a iste greške su i dalje tu...
@mrakky
Defender je odličan antivirus, statistički zaustavlja 92 % poznatih prijetnji, lažnih uzbuna nema a zauzece resursa je minimalno..a ja ga držim na laptopu kojim obavljam internet bankarstvo...
Ovo je mjesto gdje korisnici raznih sigurnosnih rješenja iznose svoja iskustva i traže pomoć ili savjete, tako da ti nemora biti čudno kaj se ovde debatira o sigurnosti... Pa nije ovde tema vlc player pa da debatiramo o codecima.. Relax :-)
evo mene sa jos jednim cis iskustvom...
imao sam u firmi oko 2 godine cis5 i radio je ok bio sam zasticen, muku sam mucio na pocetku dok sam uspio napraviti da mi ne blokira poslovni softwer koji se pokrece preko mreze, uspio sam osposobiti to iako me svaki dan pitao za jedan te isti program zelim li ga staviti u trusted tj dozvoliti mu da se pokrene i to... (nebrojeno puta sam to napravio.. cak i ovdje sa foruma sve savjete pokusao) na kraju me svaki put opet pita..Valjda zato sto program dolazi preko mreze... Uglavnom u petak sam bio instalirao sedmicu kontajuci dvije generacije novije, ispravili su tu gresku preko mreze...
Malo je reci da sam pola dana pokusavao uopste pokrenuti nas poslovni program...Ako se i uspije pokrenuti ne moze se spojiti sa sql serverom.. Cis nigdje ne pise da je nesto blokirao... kosu sam cupao sa glave.. na kraju sam ga morao deinstalirati samo zbog tog razloga sto mi je blokirao poslovni softwer... sve drugo je radio savrseno i besprijekorno...Kod kuce ga jos imam i pravo sam zadovoljan, i zao mi je sto ga ne mogu imati i na poslu.. Ali jednostavno ne moze... Sad sam na onome kineskom 360is... ovaj ne blokira nista. Valjda ce viruse blokirati :)
Nakon skoro mjesec dana na Aviri te što sam na VM-u testirao novi CIS, odlučio sam napraviti reinstall sistema (malo su neke aplikacije prošle Avirinu zaštitu, te ih je Hitman+MBAM kombinacija pronašla i ukolnila) odlučio sam dati priliku i Baidu Antivirusu 2014. Prema prvom mišljenju antivirus radi svoje u pozadini. Čak štoviše sa svojih 6 procesa ne troši više od 20MB RAM-a (bio sam pomalo šokiran jer znam da nekad AV zna požderati brdo resurasa).
Više informacija o tome kako me služi, da li je išta prošlo na komp, javim za kojih mjesec dana kad ću testirati i sa Hitman+MBAM kombinacijom.
Inače u vezi MSE/Win. Defendera - trenutno na faksu (TVZ) imamo na većini kompova MSE Server varijantu (damn, nikad ne zapamtim ime) i mogu reći da su svi zadovoljni jer uz AV imaju i DeepFreeze diska i prilikom svakog logina se vraća na čisto stanje disk. To nekad živcira ako npr. imamo postavke za određene aplikacije (Dev-C++, MatLab i još neke tipa Office 2013) i web mjesta (postavljanje https certifikata da su sigurni iako su istelki na našim internim stranicama) te ih uvijek trebamo ispočetka podešavati.
evo mene sa jos jednim cis iskustvom...
imao sam u firmi oko 2 godine cis5 i radio je ok bio sam zasticen, muku sam mucio na pocetku dok sam uspio napraviti da mi ne blokira poslovni softwer koji se pokrece preko mreze, uspio sam osposobiti to iako me svaki dan pitao za jedan te isti program zelim li ga staviti u trusted tj dozvoliti mu da se pokrene i to... (nebrojeno puta sam to napravio.. cak i ovdje sa foruma sve savjete pokusao) na kraju me svaki put opet pita..Valjda zato sto program dolazi preko mreze... Uglavnom u petak sam bio instalirao sedmicu kontajuci dvije generacije novije, ispravili su tu gresku preko mreze...
Malo je reci da sam pola dana pokusavao uopste pokrenuti nas poslovni program...Ako se i uspije pokrenuti ne moze se spojiti sa sql serverom.. Cis nigdje ne pise da je nesto blokirao... kosu sam cupao sa glave.. na kraju sam ga morao deinstalirati samo zbog tog razloga sto mi je blokirao poslovni softwer... sve drugo je radio savrseno i besprijekorno...Kod kuce ga jos imam i pravo sam zadovoljan, i zao mi je sto ga ne mogu imati i na poslu.. Ali jednostavno ne moze... Sad sam na onome kineskom 360is... ovaj ne blokira nista. Valjda ce viruse blokirati :)
A kako bi bilo stavit samo AV i iskljucit sve ostalo (bez firewall-a, sandbox-a i HIPS-a)?
A kako bi bilo stavit samo AV i iskljucit sve ostalo (bez firewall-a, sandbox-a i HIPS-a)?
Bilo bi loše, jer mu je AV najlošija komponenta.
Bilo bi loše, jer mu je AV najlošija komponenta.
Ne bih se bas slozio, ali i da je losija ipak je bolja od Avire i nekolicine drugih AV programa .
ne znam djigi...nisam imao vise zivaca i blizio se kraj radnog vremena, a cekalo me dosta posla..
mozda isprobam na ovom drugom racunaru koji je tu ionako za testiranje, pa ako uspijem rijesiti onda cu ga opet instalirati na svoj racunar
CIS 7
Došao odgovor od geekbudya za onaj error samodijagnostike. Kaže da je greska zato sto nemam instaliran modul za geekbudy pa dijagnostika ne pronalazi pokrenuti servis. Naravno da to nije točno, jer i nakon sto sam instalirao taj modul, trazeni servis se pokrenuo, a iste greške su i dalje tu...
@mrakky
Defender je odličan antivirus, statistički zaustavlja 92 % poznatih prijetnji, lažnih uzbuna nema a zauzece resursa je minimalno..a ja ga držim na laptopu kojim obavljam internet bankarstvo...
Ovo je mjesto gdje korisnici raznih sigurnosnih rješenja iznose svoja iskustva i traže pomoć ili savjete, tako da ti nemora biti čudno kaj se ovde debatira o sigurnosti... Pa nije ovde tema vlc player pa da debatiramo o codecima.. Relax :-)
ma sve 5 nema ljutnje nimalo, sam mi nije jasno zakaj svi odma misle ak koristiš nekaj drugo kaj oni ne koriste da češ pokupit virus, samo sam iznio da sam prezadovolan več godinama sa mse-om i odma odgovor sretno i kad pokupiš virus javi nam se....nešto u tom stilu, nikad nisam nekome ko koristi cis ili nekaj drugo pametova to če te gnjavit ili slično tome, svak koristi kaj oče i slobodno iznese dal je zadovoljan ili nije, u tih nekoliko godina da sam pokupio i jedan virus sa mse-om mislite da bi ga i dalje koristio? zaključite sami...
"Normalnom" i malo naprednijem korisniku je MSE/Win Defender je dovoljan + povremeni sken s MBAM/HitmanPro.
Osobno i sam koristim Win Def@Win 8.1 u kombinaciji s Comodo Firewall/Hips, HitmanPro skenira dnevno kod paljenja kompa, CCleaner je namjesten da se pali i cisti PC takodjer kod paljenja kompa, Adblock i TrafficLight na browseru i nema zime...
"Normalnom" i malo naprednijem korisniku je MSE/Win Defender je dovoljan + povremeni sken s MBAM/HitmanPro.
Osobno i sam koristim Win Def@Win 8.1 u kombinaciji s Comodo Firewall/Hips, HitmanPro skenira dnevno kod paljenja kompa, CCleaner je namjesten da se pali i cisti PC takodjer kod paljenja kompa, Adblock i TrafficLight na browseru i nema zime...
Naravno da je dosta, a ne ono stavljanje 250 dodatnih programa kao da rade za NASA-u.
Gle, ovo je Antivirusna tema kojoj je svrha diskutiranje o antivirusima, koji je bolji, koji je lošiji, davanje savjeta,iznošenje mišljenja,testiranje,kako,zašto itd,itd...
Radili smo brojne testove ( nismo samo gledali šta kaže AV-Test ili AV-Comparatives ) i odavno smo došli do zaključka da je MSE/Defender jedan od najlošijih ( to također potvrđuju i profesionalni testovi na AV-Testu i AV Comparativesu i još neki drugi ) ALI...to što je on skoro na svim testovima na začelju ne znači da te neće UOPĆEštititi!!!
Ako imaš pameti i paziš šta radiš, Defender će ti poslužiti za "ne daj Bože"ako šta doleti sa nekih uobičajenih stranica koje posječuješ koje su ionako 99% sigurne ali uspoređujući ga sa ostalim AV programima koji se spominju na ovoj temi i stavljajuči pred njega imalo opasnije viruse, rezultirati će fijaskom!
Nisam ti želio pametovati niti nametati neke druge AV programe (vidiš da nisam ni spomenuo CIS ;) samo sam te želio upozoriti da Defender nije dostatan za imalo rizičnije ponašanje na NET-u i odlaske na upitne stranice ( to što je Djigiju on dostatan je zbog CFW-a koji na sebe preuzima 90% zaštite ).
Svi ovdje spominjani programi koje manje-više preporučujemo su bolji od Defendera u sprečavanju zaraza i to je činjenica koje smo i sami ovdje utvrdili na testovima a to šta ti još nisi imao zaraza je više produkt tvojih navika i pažnje nego Defenderovih sposobnosti zaštite!
Sumirajmo stvari...koristi program koji želiš, "široka ti zemlja", svatko ima pravo na svoje mišljenje i na svoje favorite i ako si zadovoljan sa Defenderom, SUPER, drago mi je što ti služi (za sad)!
Peace
Avira dobila otkrivenje sa zakašnjenjem od nekoliko godina
Panda već odavno radi po sličnom principu!
Avira dobila otkrivenje sa zakašnjenjem od nekoliko godina
Panda već odavno radi po tom principu!
To se ja mislim ne odnosi na to, nego misle na sustav koji su uvodili rekli su da neće cijeli cloud sistem radit odmah od ove verzije koja je nedavno izašla da ne bi preopteretili servere nego su za početak uveli 50% a sad je 99,99%. Avira nije cloud antivirs nego će radit na dosadašnjem principu uz dodatnu cloud provjeru. Nešto kao Internet Security koji već godinu ili dvije radi na tom principu.
Aha...
Malwarebytes 2.0 je sada RC1, možda će i uskoro Final.
Netko gore reče da je ovdašnja ekipa odradila testiranje i da se mse-defender pokazao katastrofalno loš naspram ostalih antivirusa. Ja sam našao jedno di je ispalo da ja mse bolji i od avasta i od comoda pa cak i od nortona...
http://av-gurus.blogspot.com/2013/04/malware-test-by-bug-forum.html?m=1
Netko gore reče da je ovdašnja ekipa odradila testiranje i da se mse-defender pokazao katastrofalno loš naspram ostalih antivirusa. Ja sam našao jedno di je ispalo da ja mse bolji i od avasta i od comoda pa cak i od nortona...
http://av-gurus.blogspot.com/2013/04/malware-test-by-bug-forum.html?m=1
Tako je bilo (valjda neka povoljna vreca za MSE) ali je poslije u drugom testu pokazo svojih 85%:
http://av-gurus.blogspot.com/2013/04/test-24-antivirusna-programa.html?m=1
Po meni zakljucak bi bio;
Neka svako koristi sto mu pase i na sta je navikao sve dok mu to radi kako treba (stiti ga).
Ako mu ne valja neka pita pa ce mu se pomoc.
Nekom je Mse dovoljan a nekom ni svi AV programi ovog svijeta nemogu pomoci.
Sve je stvar do korisnika, njegivih navika, malo soli u glavi i malo srece.
@djigi
Tak je, kompa..
Ali u svakom slučaju 85-95% otkrivanja prijetnji koje je mse postigao na tvojim testovima, ja nikako nebih mogao nazvati katastrofalnima. Sjeti se da i na av comparatives drži 92%. , a microsoft tvrdi da mse-defender stiti oko 130-150 miliona racunala u svakom trenutku, i oni ne broje poput avire broj downloada instalacijskog fajla nego broj aktivnih updatea u zadnjih 30 dana..
Negde nam se mse grdo našem andiju zamjerio.. Heehheee
CIS7
Full scan na 40 gb podataka odradio u 51 minutu, sto je kod mene brzinski rekorder. Dosad je nodov ess bio najbrži ali sa prolaznim vremenom od vuru i nekaj sitno...
.
Čekaj malo a kaj ti tolko toga čistiš-skeniraš, jer u praksi to skeniranje i čiščenje na Startapu itekak usporava dizanje Windowsa.Kod mene ništa ne skenira na Startapu, nikad to nisam niti radil a bogme niti neču nema od toga koristi u praksi.Kaj se tiče nekog čiščenja Windowsa, ja ručno palim CCleaner kad mi se hoče normalno tak je najbolje.
Kaj se tiče klasičnog Antivirusa jel, znači Realtime Antivirusna zaštita to več dugo ne koristim jer se pokazalo potpuno beskorisno u praksi a uz to jaše mi po Windowsima bezveze.Svaki Antivirus usporava Startap pa i Windowse, to zna svako ko je ikad koristil Windowse bez Antivirusa i sa Antivirusom na leđima.Ok nisam ja bez ikakve zaštite, jer tu je majušni i neprimjetan WinpatrolPlus pa onda normalno WOT u browser i da NoScript dodatak za Firefox.Kod mene NoScript ne radil stalno jel, ovisno ako mislim ič nekud di je opasno nema ništ bolje od NoScript kakav Antivirus to je nula bodova.Jer ko je god okačil gamad/ili neke opake reklame na neku stranicu, dakle ona gamad koja iskače sama ko feder upravo to NoScript odma dotuče po prinicu pucaj na sve nema nevinih.
Ipak treba naglasit jednu stvar, NoScript nikako nije alat za svakog i to defnitivno nije klasičan sistem zaštite u browseru.Mnogi probaju taj alat ali brzo odustanu, i to uopče nije čudno jer sa NoScript(nemilosrdni dosadnjakovič) ima dost posla no kad jednom upamti stranice onda nema problema.NoScript ima opciju Import ili Export, dakle listu stranice(kao Bokmarks to je ista priča) koje je upamtio ovisi šta je korisnik izabrao za određenu stranicu i onda ubuduče više ne pita ništa.No ako nešto novo iskoči na nekoj od prije memoriranoj stranici, onda NoScript odma blokira nema tu nikakve milosti.Po defoltu NoScrip blokira Java ili JavaScript sadržaj pa čak i Flash(uh i taj je sigurnosna rupetina), no s obzirom da je Java ogromna sigurnosna rupetina a slično i JavaScript ništa čudno.Ne kaže se badave sa NoScript na razne opasne stranice nema nikakve frke, no sa nekim pa i najboljim Antiivrusom na tim istim stranicama uopče nisi siguran niti blizu bez greške.
Antivirus ima definicije i Heuristiku, pa ako ne prepozna novu gamad okačenu na stranici nikome ništa korisnik je nahebal.Antivirus ili Firewall sa HIPS to je malo druga sigurnosna priča, no kao HIPS i Antivirus djeluju na Windowse to smo več rekli eto Windowse bole leđa od njih.
http://www.techsupportalert.com/content/noscript-protects-you-online.htm
Suma sumarum ovak je kod mene, WOT/na Blocking Mode+NoScript+AdBlock i nema frke Antivirus noga u dupe i gotovo postao si potpuno beskorisan.Zlatno pravilo na internet je ovo, ako odjednom iskoči nešto i nudi neki Update ili bilo šta ali korisnik to nije sam započeo ili tražio onda se ništa ne prihvača.Dakle nikako kliknuti Run i Open bilo čega, onako ako negdje nešto na internetu iskoči iznenada jel i onda nema frke.
Eto šta ti je Internet i okvirno siguran Update jel, jučer ja updejtam legalan i normalan program DivxWebPlayer jer sam moral to napravit da bi mogel nekaj gledat.No usred updejtanja Divx dodatka, eto iskače WinPatrol i kaže eto ti ga gle budale "SystemProtect" oče uskočit u IE te Windowse pa od kud sad to AdAware nepotrebno đubre.Uglavnom WinPatrol je odma zatuko SystemProtec, kak je došel u legalan Update za DivixWebPlayer to je za dobro razmišljanje jel.Taj smrdljivi SystemProtect Adware ili smeče od programa, pa jedan klasični AV kao Avast ili Avira oni to ne bi uopče niti detektirali jer niti ne mogu zapravo.
Sjetimo se samo onih Policijskih virusa, koje su ljudi obično pobrali onako u prolazu na raznim trulim XXX stranicama.Pa to je prolazilo kroz svaki Antivirus, od besplatne Avire pa do Kasperskog fučkaj ga sad.Kad imaš novu gamad u praksi na Internetu, od Antivirusa obično nema koristi imaš ga instaliranog ali badave kaj drugo.Kod NoScript tu nema frke kad korisnik uleti na neku stranicu, jer NoScript na nekoj određenoj stranici blokira(sigurnosne rupetine Java, JavaScript pa i Flash) sve kaj mu dođe pod ruku nema nevinih jel. Ako je neko okačil skriptu sa gamadi, recimo taj Policijski virus bilo u Javu ili nekaj drugo NoScript to odma blokira i nikome ništa.
Recimo ako neko traži fotke, naprimjer gola Severina(ili bilo koje druge fotke) jel pa u tom slučaju nema bolje zaštite od NoScript to sigurno.Taj alat po defoltu blokira sve od reda, no ne slike dakle slike vidiš i surfanje je normalno a sve ostalo je blokirano jer za NoScript praktički svi su sumnjivi.