S čime najbolje ukolinit ona "MUP" virus ???, ja sam kolegi reko neka preskenira s malwarebytes-om, no nezz el če ga nač i obrisat?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

...s Blog-a
AviraFree je antivirusni program koji se oduvijek smatrao jednim od najboljih besplatnih antivirusnih programa. Nažalost, zadnjih godinu-dvije Avira je zbog uvođenja nepotrebnog toolbar-a, imena SearchFree od Ask.com, naljutila dosta svojih vjernih korisnika.
Ako želite i dalje koristit Aviru Free s omogućenom web zaštitom ali bez da imate SearchFree Ask.com toolbar, postoji jedan trik koji radi s posljednjom verzijom Avire 2013 na 32-bit i 64-bit Windows-ima.
Ili koristite Dragon/Chrome browser pa se ove upute ne trebaju ni primjenjivati...
Ili koristite Dragon/Chrome browser pa se ove upute ne trebaju ni primjenjivati...
Ili Operu.
Ljudi dajte molim vas otvorite HCL portal. Na Avastu javlja da je inficirana HTML skripta, pa da vidim dal Avastu nešto ne paše ili je ipak riječ o problemu.
Ljudi dajte molim vas otvorite HCL portal. Na Avastu javlja da je inficirana HTML skripta, pa da vidim dal Avastu nešto ne paše ili je ipak riječ o problemu.
Ma vjerojatno Avast luduje, ne bi bilo prvi put.
..hehehe..znam ja zašto si ti spomenio HCL!
http://www.hcl.hr/special-report-posjetili-smo-new-york-comic-con-2012-event-report-1407-30.html
http://www.bitdefender.com/solutions/free.html#Overview
Free verzija, ali samo on-demand, bez real-time komponente....

http://community.norton.com/t5/Norton-Internet-Security-Norton/Product-Update-20-2-of-Norton-Internet-Security-and-Norton/td-p/828930

Ne znam ako ste procitali ali evo za one koji nisu...s bloga..
Anonymousi objavili povjerljive podatke PayPala i Symanteca
Whole Product Real World Protection Test Results of October!
- Bitdefender
- TrendMicro
- F-Secure
- ...
Pozdrav svima! Imam neugodan problem! Slike dolje sve govore! Nakon nekoliko restartova PC se normalno podiže, ali Comodo i dalje nešto u pozadini blokira. Tijekom onih problema sa slika, na nešto sam odgovorio Deny i ostavio kvačicu na remember. Sad stalno blokira nešto u vezi sa WMPlayerom. Malware Bytes quick i full scan pokazuju da je sve čisto isto kao i Spybot S&D! Ali i dalje nemam svoje stare točke vraćanja!
Nešto mi je ovdje sumnjivo. Molim vas, pomagajte! Ne znam više što da napravim! Skenirao sam iz Safe modea i MBAM kaže da je sve čisto. Btw, jedva sam ušao u safe mode. To je bila takva sporost....
Kao što rekoh, sad normalno sve ovo pišem sa ovog PC-a, ali imam osjećaj da mi se uvukla neka sofisticirana gamad u PC! RAM mi je zauzet 46% uz isti broj procesa kao i prije, a normalno zauzeće RAM-a mi je uvijek 25-28% u mirovanju! Najprije kao da je sve riknulo, pa onda odjednom sve "normalno"... Ja dalje ne znam što ću!
Help!
EDIT: Evo opet sam ga restartao. Zauzeće RAM-a je sad OK, ali ovaj temp je čudan. Idem to probati pobrisati. Ovo sa zadnje slike. To mi se sve večeras uselilo...
Ako tko zna što bih sve trebao napraviti, molim da kaže. Svaka sugestija je dobrodošla!
EDIT 2:
Sad sve normalno ide ali one greške što su se događale su grozne. Zbunjuje me to što stalno ti neki programi žele izvršiti neke promjene što nikad prije nije bilo. Te konkretne uzbune mi je Comodo pokazao tek večeras kad su se događale one greške sa slika. A kako sam tada sve blokirao i nisam maknuo kvačicu sa "remember", comodo i dalje to sve blokirava. I postavlja se pitanje kakve promjene ti programi žele napraviti i jesu li možda oni zaraženi.....
EDIT 3:
Kad pokrenem Disc cleanup, ništa se ne dogodi i u Event Viewer se zapiše ovaj error:
Log Name: System
Source: Service Control Manager
Date: 10.11.2012. 23:05:28
Event ID: 7023
Task Category: None
Level: Error
Keywords: Classic
User: N/A
Computer: Robi-PC
Description:
Servis Windows Modules Installer prekinut je zbog sljedeće pogreške:
Pristup je odbijen.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Service Control Manager" Guid="{555908d1-a6d7-4695-8e1e-26931d2012f4}" EventSourceName="Service Control Manager" />
<EventID Qualifiers="49152">7023</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>2</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8080000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2012-11-10T22:05:28.078574000Z" />
<EventRecordID>75179</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="528" ThreadID="3000" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>Robi-PC</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data Name="param1">Windows Modules Installer</Data>
<Data Name="param2">%%5</Data>
</EventData>
</Event>
..... i ovo mi comodo blokirava (zadnja slika)
A jel' može biti da se meni instalirao i aktivirao lažni Comodo? Sad sam se sjetio da sam u jednom momentu vidio 2 Comodo sličice u system tray-u....
A jel' može biti da se meni instalirao i aktivirao lažni Comodo? Sad sam se sjetio da sam u jednom momentu vidio 2 Comodo sličice u system tray-u....
Lako moguće da si popio neki Rogue ili Fake AV. Napisao sam ti već u onoj temi da skeniraš sa CCE. Ako to ne upali napravi scan sa nekim rescue discom može Comodo ili Kaspersky.
Lako moguće da si popio neki Rogue ili Fake AV. Napisao sam ti već u onoj temi da skeniraš sa CCE. Ako to ne upali napravi scan sa nekim rescue discom može Comodo ili Kaspersky.
Joj... a samo sam na YouTube-u gledao trailer Hitman: Absolution!!! Kakav peh...
Nemam sad više živaca za ovo... idem spavati, pa ću sutra nastaviti.
Kakvo je stanje jutros?
cofire.exe je Corrupted File Recovery Client KLIK (moze bit da je do Windows Restore-a)
Cfp.exe je od Comodo-a.
Provjeri komp s HitmanPro ali tako da drzis lijevi Ctrl i onda pokrenes Hitmanpro (to se zove Force-Breach Mode) i napravi skan.
Takodjer skini i pokreni RogueKiller (mozes privremeno ugasit Comodo, a ako ti javi da je ovo malware ignoriraj).
Mozes pokrenut msconfig i stavit par slika da vidimo sta se pokrece s kompom i koje imas ne-Windows servise (slike).
Joj... a samo sam na YouTube-u gledao trailer Hitman: Absolution!!! Kakav peh...
Nemam sad više živaca za ovo... idem spavati, pa ću sutra nastaviti.
Probaj preskenirat sa SuperAntiSpyware-om, ništa te ne košta. Imao sam baš jućer situaciju gdje mi je došao lap-top koji smo nakon nekoliko reseta jedva "podigli" i pošto je lik imo MBAM, reko ajd da pređem s tim. MBAM nije našao ništa. Nakon toga sam sa sticka stavio SAS i ovaj nađe 2094 gamadi !! Sad više ni sam ne znam tko je tu normalan, al očito praksa na terenu pokazuje puno više od pukih reklama.
Evo ti link za SAS:
http://www.filehippo.com/download_superantispyware/
Evo jutros sam ga normalno upalio, ali mislim da mi fali skoro 1GB nečega na C: disku! Sve ću napraviti što mi je dosad preporučeno, pa javim rezultate. Ova skeniranja traju cijelu vječnost.

Sad ce ti on to sredit, nemas brige.
A ne bi bilo loše i chkdsk napraviti.
Sve riješeno. Hvala svima. Forumaš Total je spasio stvar!
Malwarebytes Anti-Rootkit BETA
Disclaimer
This is beta software, for consumer and approved partner use only, use at your own risk, and by proceeding you are agreeing to the terms of our license agreement, enclosed as "License.rtf".
All Beta versions are non-final products. Malwarebytes does not guarantee the absence of errors which might lead to interruption in normal computer operations or data loss. Precautions should be taken. The types of infections targeted by Malwarebytes Anti-Rootkit can be very difficult to remove. Please be sure you have any valued data backed up before proceeding, just as a precaution.
While we encourage and invite participation, Malwarebytes Anti-Rootkit BETA users run the tool at their own risk. Malwarebytes bears no responsibility for issues that may arise during use of this tool, however all reasonable efforts will be made by Malwarebytes to assist in recovery should the need arise.
Stavio trial Bitdefender AV 2013.
Dobro sučelje. Odlična detekcija po testovima.
Troši 10 MB (idle) po TM-u.
Za godinu dana licenca košta 6 $.
Mogao bi ostati....
gdje se može kupit jeftino bitdefender antivirus 2013 licenca?