shvatio sam.. zato anketa i je takva kakva je
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I meni je prilikom instalacije Bitdefendera AV trazilo deinstalaciju MBAM-a.
Nakon instalacije Bitdefendera mogao sam opet normalno instalirati MBAM i sad je sve ok sa oba programa.
Znači, BitDefender je paranoičan po pitanju paralelnog rada s drugim rješenjem, kao i Avira....
Mislim da time lagano peru ruke u slučaju nekog kolapsa....kao, nismo mi krivi, lijepo smo vas upozorili....
pa vrlo vjerovatno je to tako iz razloga što se MBAM na vrlo lak način može pretvoriti u pravi AV s realtime komponentom (upisivanjem ključa)
a oni (bitdefender i avira... a vjerovatno i još neki) ne znaju hoćeš li ti ostaviti MBAM za on-demand scan ili ćeš ga pretvoriti u pravi av s realtime zaštitom
to je po meni logičan način razmišljanja u BD i Aviri!
Znači, BitDefender je paranoičan po pitanju paralelnog rada s drugim rješenjem, kao i Avira....
Mislim da time lagano peru ruke u slučaju nekog kolapsa....kao, nismo mi krivi, lijepo smo vas upozorili....
Da, kolaps se može desiti,premda vrlo rijetko...jer ako neoprezan korisnik pokrene više skenera odjednom, bez obzira što neki programi počinju skeniranje od registry stabla,a drugi od dokument direktorija ili pak windows sistemskog; može se desiti da se podudare na jednom fajlu oba ili više njih koji skeniraju. U večini slučaja se neće ništa dogodit i sken nastavlja dalje pa ipak, ponekad se desi situacija kao recimo kod duplog presnimavanja sektora na hard disku ili kod nedovršenog snimanja usljed nestanka e.energije, pa dobijemo tkz. softverski bad sektor. Neke kompanije se upravo ovakvim upozorenjima ograđuju od odgovornosti i viška mailova na njihovoj adresi, dok s druge strane možda postoji i politička nota, odnosno reklamni uradak koji "vuće vodu na svoj mlin" ;)
Da li postoji koji besplatan antivirus za ured (komercijalna primjena) za windows 7 osim MSE, na kojeg bi se covjek mogao osloniti?
Cilj mi je sa sto manje novca potpuno legalno opremiti 3 racunala.

Kakav je s potrosnjom resursa i detekcijom?

Kakva je ideja drzati ga kao primarnog dok bi MSE koristio kao povremeni scan?
Antivirus sa boljom detekciom od EAM-a i Comoda svakako je Avira! Također ima i besplatna inačica s kojom se može opremiti kako kućno, tako i poslovno računalo.
Kakva je ideja drzati ga kao primarnog dok bi MSE koristio kao povremeni scan?
MSE ne mozes koristit kao povremeni scan (kao npr. Malwarebytes) nego samo kao Real-time.
Jel netko probao novi MS Security Essentials? Kakva je razlika od starog, ima kakve razlike u praksi ili samo u changelogu?
Jel netko probao novi MS Security Essentials? Kakva je razlika od starog, ima kakve razlike u praksi ili samo u changelogu?
...imas video (od Winsevenholic-a) stranicu prije...klik
Također ima i besplatna inačica s kojom se može opremiti kako kućno, tako i poslovno računalo.
Gdje to piše???
Također ima i besplatna inačica s kojom se može opremiti kako kućno, tako i poslovno računalo.
Gdje to piše???
Da, ni ja to nisam uspio pronaci. Proizvodi koji su u "Business" kategoriji svi imaju cijenu (i to paprenu). Istina da kod free verzije ne pise da je ogranicena na personal use ali ne pise ni da nije. Mislim da bi u slucaju besplatnosti za komercijalnu primjenu to moralo pisati (jer ovo nije zakon nego reklama).
Da, ni ja to nisam uspio pronaci. Proizvodi koji su u "Business" kategoriji svi imaju cijenu (i to paprenu). Istina da kod free verzije ne pise da je ogranicena na personal use ali ne pise ni da nije. Mislim da bi u slucaju besplatnosti za komercijalnu primjenu to moralo pisati (jer ovo nije zakon nego reklama).
Nemojte politizirat! Tko vam brani da stavite verziju koju hoćete na svoja računala!
E, dragi moj.....s tvrtkom se nije za zayebavat.....kontrole su češće, a kazne veće.
Molim da ne širiš pogrešne informacije o Aviri.
Za kućno računalo da, ali poslovno.....najn!
Dakle, MSE i Comodo AV su jedini antivirusi koje slobodno možete instalirati u manjim tvrtkama.
Sve ostalo se plaća....i to masno.
E, dragi moj.....s tvrtkom se nije za zayebavat.....kontrole su češće, a kazne veće.
Molim da ne širiš pogrešne informacije o Aviri. Što ti radiš, tvoj je rizik.
Za kućno računalo da, ali poslovno.....najn!
Dakle, MSE i Comodo AV su jedini antivirusi koje slobodno možete instalirati u manjim tvrtkama.
Sve ostalo se plaća....i to masno.
U potpunosti se slažem.
Zbog takvih stavova i jesmo banana-država....ili država u banani?
Po toj logici možemo stavit svaki program na svako računalo za džabe jer....tko nam to brani?
Meni osobno brani moral.
Jedna mala digresija.....ko klinac i studoš sam se švercal po ZET-u ko i valjda 99,99% ostalih.
Međutim, zadnja dva dana sam na posao išao 5 autobusnih stanica u oba smjera jer mi je auto na servisu.
Svaki puta sam skenirao karticu i dao 10 kn za vožnju.
I bio sam ponosan i miran u duši, znajući da ne trebam strahovati i stalno gledat kad će upast kontrola da se ne blamiram.
Možda se naivno nadam da ta lova neće završiti u nečijem džepu već na modernizaciji infrastrukture ili stručnom osposobljavanju.
Ako mi pipa presuši, radije ću pješke ili na bicikl. Alternativa uvijek postoji, a i zdravije je.
Slično tome, nedavno sam (kao veliki zagovornik besplatnog softvera) dao sitnu pinku za EAM i WinPatrol PLUS, a glavni motiv je bio trud i znoj pojedinca i male ekipe koji su uloženi za vrhunski proizvod.
Sad mi je ko cucku žao što nisam uzeo i Sandboxie ili DefenseWall (sad će me tore popljuvat jer sam ko oni što na Steamu čekaju popuste).
Unaprijed se ispričavam zbog ove propovijedi.
No, to valjda dođe s godinama.....
Bogme da je propovijed :D
...ma sve je to meni potpuno jasno prijatelju i ako je utjecajan u firmi, onda će odlučivat koji softver će stavljat. Ako je djelatnik, onda će sačekat što će CEO i vrh odlučit. Situacija kod nas je nažalost poznata,a to znači da će uvijek biti odabran softver visoke cijene. Da su svijest i situacija više razvijeniji u ekonomskom smislu, tada bi već i sam odabir OS-a bio sveden na neki Unixoidni,a ne skupe Microsoftove licence. Koliko je dozvoljeno ovdje spomenuni, jednostavno: pranje novca i osiromašivanje drž. budžeta.
Izvinjavam se za OffTopic.
i po vama sto je najbolje za real-time i da trosi malo ram
16 | comodo |
---|---|
0 | mbam |
3 | eset smart security |
2 | microsoft security |
8 | avira |
i po vama sto je najbolje za real-time i da trosi malo ram
11 | avast! Free |
---|
15 | Emsisoft |
---|
Bogme da je propovijed :D
...ma sve je to meni potpuno jasno prijatelju i ako je utjecajan u firmi, onda će odlučivat koji softver će stavljat. Ako je djelatnik, onda će sačekat što će CEO i vrh odlučit. Situacija kod nas je nažalost poznata,a to znači da će uvijek biti odabran softver visoke cijene. Da su svijest i situacija više razvijeniji u ekonomskom smislu, tada bi već i sam odabir OS-a bio sveden na neki Unixoidni,a ne skupe Microsoftove licence. Koliko je dozvoljeno ovdje spomenuni, jednostavno: pranje novca i osiromašivanje drž. budžeta.
Izvinjavam se za OffTopic.
Donekle si u pravu, ali postoji jedan problem. aplikaciju na kojoj se bazira taj ured prisiljen sam uzeti na windows platformi jer mi je druga opcija osx, a trece nema. kad vec za osnovnu aplikaciju moram pljunuti 3 x 30 000 kn onda gledam kako ustedjeti na drugim aplikacijama i zato trazim najbolje opcije za najmanje love. moram u potpunosti legalizirati jos 3 radna mjesta na kojima sad imam 1x original windowse, 1x orig. MS office 2003 i 1x Nero koji sam dobio s przilicom.
Sad probaj zaokruzit koliko je to novca (3 x aplikacija u kojoj projektiramo, 1x render aplikacija, 2x retail win7 pro, 2x office, 1 x Proge ili ZW CAD za komunikaciju s ostalima koji sudjeluju u poslu). I ovako cu morati to na maksimalan broj rata uzeti. Kad vec toliko ulazem u posao onda bi zaista kretenski bilo (s moje strane) kad bi mi nekakva inspekcija otkrila ilegalan software. Lako za kaznu, ali kad bi mi zbog toga onemogucili rad automatski propada sve ovo sto svakako moram kupiti i propada mi posao od kojeg namjeravam pokriti troskove i zaraditi. Imam rokove i ako jednog ne ispostujem - dovidjenja.
Zgodno bi mi bilo da sve 3 radne stanice imaju pristup internetu ali ako ce me to kostati dodatnih 500$ radje cu ih ostaviti u zatvoreoj mrezi a za internet i mail koristiti laptop. Jos veca mi je dilema sta cu sa "Office" problemom ali to nije dio ove teme.
EDIT: i jos cu postprodukciju radit doma na crackiranom photoshopu.