Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.102.896
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Ultimativna antivirus tema - P&O
BlaBlaLaLa kaže...
blackalbum kaže...

ti testovi na you tubu su glupost on ubaciva kodove virusa u ie i onda kad ga cis nešto pita in pritisne no,ali lako je tako kad znaš da je virus u pitanju,kako bi reagirao da neki amter kad surfa internetom i naleti na virus,kod kasperskog su ta pitanja rijetka i puno kvalitetnije postavljena pa i djete zna što treba napraviti,znači kaspersky ima bolju umjetnu inteligenciju ili automatiku

1. ima li ovakav video za finalnu verziju?

2. izaberi bilo koji AV/IS i ne moraš raditi exploit specijalno za njega, već je dovoljno naći virus koji taj dotični AV nema u bazi (kojih ima na desetke, ili čak stotine tisuća za svaki AV). pogodi što će se dogoditi...

3. ništa nisi dokazao ovime, i dalje te CIS bolje štiti od drugih programa :)

15 godina
protjeran
blackalbum kaže...
mind_challenge kaže...
blackalbum kaže...

vidim da se neki ne razumiju u kaspersky internet security ja kad sam imao kaspersky prije mjesec dana i kad bih instalirao neki manje poznat program kaspersky bi me pitao dali je taj program siguran i dali mu vjerujem zar to nije HIPS ili nešto slično kao defence + kod comoda

pa nitko nije rekao da KIS nema HIPS, nego pri default postavkama, kada ti HIPS postavi pitanje a ti u određenom roku ne odgovoriš on radi po svom, e tu KIS i CIS rade različite stvari

kis i comodo rade jako slično vjeruj mi koristio sam oba dva pa znam najbolje,kis 2011 ima toliko modula i to je program za paranoične meni nije bio potreban jer ne idem po nekim ilegalnim stranicama da mi treba takva zaštita a i skup je dosta mi je avira premium + comodo firewall ali nikad nebih instalirao samo cis bez alternativnog antivirusa,i baš sam s guštom dao tih 155 kuna za aviru premium jer vrijedi svaku lipu kao kis 2011 samo što mi je preskup

pogodi tko te u tvojoj kombinaciji zapravoštiti

15 godina
protjeran
blackalbum kaže...

a drugo gdje vi to naletite na zero-day viruse i koliko treba aviri da ih ubaci   u svoju bazu kad nemate povjerenje da će vas avira zaštiti od nekih nepoznatih virusa,dali ste vi ikad čuli za heuristiku ?

aviri treba da ih ubaci u bazu:

1. nekoliko dana

2. nekoliko tjedana

3. nekoliko mjeseci

4. nekoliko godina

5. nikad

svaki od ovih slučaja je (teoretski) moguć...

14 godina
protjeran
RaNzO kaže...
BlaBlaLaLa kaže...
blackalbum kaže...

ti testovi na you tubu su glupost on ubaciva kodove virusa u ie i onda kad ga cis nešto pita in pritisne no,ali lako je tako kad znaš da je virus u pitanju,kako bi reagirao da neki amter kad surfa internetom i naleti na virus,kod kasperskog su ta pitanja rijetka i puno kvalitetnije postavljena pa i djete zna što treba napraviti,znači kaspersky ima bolju umjetnu inteligenciju ili automatiku

1. ima li ovakav video za finalnu verziju?

2. izaberi bilo koji AV/IS i ne moraš raditi exploit specijalno za njega, već je dovoljno naći virus koji taj dotični AV nema u bazi (kojih ima na desetke, ili čak stotine tisuća za svaki AV). pogodi što će se dogoditi...

3. ništa nisi dokazao ovime, i dalje te CIS bolje štiti od drugih programa :)

ne citas.... rekao sam u postu iza da sam vidio video davno (prije nekoliko mjeseci) u to vrijeme bila je finalna verzija.Najednostavnije rjesenje je da instalirate Kaspersky i gotovo,ako ste i tada zabrinuti stavite ThreatFire bez previse price. Ima ovdje mnogo ovisnika poput mene sto vole klikati allow/block ali iskreno receno hebo to.Ali ovo me nasmijalo cak je losiji od Microsoft Essentials 1.0 ^^

Radije bi instalirao antivirus koji ima dobar "detection rate" poput Kasperskog i koji se dokazao u svijetu nego samo Comodo Firewall a onda opet posebno neki antivirus jer cak vecina ljudi ovdje priznaje da comodov antivirus nevrijedi nista

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 4:54 (BlaBlaLaLa).
17 godina
neaktivan
BlaBlaLaLa kaže...

MRG je smeće koje osim što "testira" proizvode koje sa predumišljajem želi ocrniti ima i dokazanu warez prošlost i između ostalog okuplja izgnane Comodove modove koji na bilo koji način žele ocrniti sve što Comodo radi... Najbolji dokaz za to da u tom testu nešto nevalja je priložena slikica iz 0:18 dijela filmića koju gospoda iz MRGrupe nije željela objašnjavati a kamo li da je objavila source code ili aplikaciju (odnosno fake test) dala na uvid nezavisnom nepristranom 3rd party testeru ili nekome iz Comodoa čiji proizvod ocjenjuje, a što je normalna procedura za nešto normalnije testere i priznata tijela koja se bave testiranjem

Filmići izašli iz MRGrupe su odavno prežvakana fake tema

BlaBlaLaLa kaže...

Najednostavnije rjesenje je da instalirate Kaspersky i gotovo,ako ste i tada zabrinuti stavite ThreatFire bez previse price. Ima ovdje mnogo ovisnika poput mene sto vole klikati allow/block ali iskreno receno hebo to.Ali ovo me nasmijalo cak je losiji od Microsoft Essentials 1.0 ^^

Radije bi instalirao antivirus koji ima dobar "detection rate" poput Kasperskog i koji se dokazao u svijetu nego samo Comodo Firewall a onda opet posebno neki antivirus jer cak vecina ljudi ovdje priznaje da comodov antivirus nevrijedi nista

Činjenica je da KIS brani manje APIja od CISa, on-demand detekcija mu je zadnje vrijeme puno slabija nego prije (pogledati AV comparatives), u automatic modu je jadan i vrlo leaky dok je u manual modu gotovo isti (nešto slabiji, pogledati kod matouseca za odokativno koliko) kao i CIS bez sandboxa, broj popupova u manual modu je potpuno isti kao kod CISa ali bez sandboxa, broj popupova kod CISa sa difoltnim sandboxom je nemjerljivo manji nego kod KISa u manual modu, stavljati threatfire uz njega ili CIS je overkill i veća prijetnja za stabilnost sistema pa čak i od dva instalirana i aktivna AVa...

Mene je nasmijala bolja detekcija avasta od Avire koja tom testu složit će se neki oduzima kredibilitet i što se tiče Comodoa, a za razliku od tebe rađe bi instalirao proizvod koji ima bolji HIPS nego AV koji se nikako ne može nositi sa novim malwareom (sa starim virusima se može nositi gotovo svaki AV međutim ljudi se uvijek i iznova inficiravaju svježim malwareom), što pokazuje i citat iz gore linkanog testa:

...Comodo completely blocked 96 percent of attacks, and partially blocked the other 4 percent. No other product was able to fully block more than 80 percent of new malware attacks...

I za kraj tvrditi da nešto ne vrijedi, a pogotovo da ne vrijedi ništa se ne može bez relevantnog dokaza, a njega još nema...

Comodo
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 8:50 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan
Ultimativna antivirus tema - P&O
Vidim da veliki mudraci, oni koji sve znaju i u cije misljenje se ne smije sumnjati jos uvijek nisu savladali drevnu vjestinu visetrukog citiranja. Zauzeti su sirenju istine o cisu medju neukim pukom pa se ne zamaraju tako prizemnim stvarima.
:)
17 godina
neaktivan
logic kaže...
Vidim da veliki mudraci, oni koji sve znaju i u cije misljenje se ne smije sumnjati jos uvijek nisu savladali drevnu vjestinu visetrukog citiranja. Zauzeti su sirenju istine o cisu medju neukim pukom pa se ne zamaraju tako prizemnim stvarima.

on barem ne iznosi neistine po temi, već vrlo smisleno i argumentirano raspravlja za razliku od nekih kojima je potreba za bezveznim trolanjem instinktivna i nepresušna

Comodo
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 9:01 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan

Naravno ti imas dokaz da ja lazem.

:)
16 godina
neaktivan

{#}opet vas dvojica na egotripu{#}
gledam malo to sučelje comodo firewalla,online armor mi se čini dosta preglednijim

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Naravno ti imas dokaz da ja lazem.

kad si se već osjetio prozvanim {#}... pa ti si dao dokaze da ne govoriš istinu, sam si ih iznio kada si ustvrdio da se godinama surfajući po sumnjivim starnicama nisi zarazio koristeći NOD32 a da si se zarazio odmah netom što si inastalirao CIS i to dva puta... tehničke karakteristike, a pogotovo vremenski intervali korištenja obaju programa tu izjavu čine nemogućom i istodobno čine dokaz o neistinosti...

btw. nisi li me stavio na ignore listu {#}

Comodo
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 10:41 ((s)izgoreo).
15 godina
protjeran

Evo malo i novijih mišljenja od strane PCWorld-a o internet security programima pa tako i Comodu.

http://www.pcworld.com/article/214618/battle_of_the_security_superpowers.html

Ovaj put za Comodo daju mišljenje o najopremljenijoj paid verziji Comodo Internet Security Complete 2011. Moje osobno mišljenje da je najbolju ocjenu dobio i trenutno najbolji program ove vrste, a to je Norton Internet Security 2011. Sve ostalo prema očekivanju. A što se tiče Comodo-a mislim da ga ipak jako podcjenjuju i loše prikazuju. Program blokira najnovije malware 25/25, to priznaju,a onda paljba, dijelom opravdana,a dijelom neopravdana. Ja ga ne koristim, isprobao sam samo kompletan CFW, znam raditi s HIPS-om i njegovim Sandboxom i nije mi problem ali sam mu bezbroj puta skidao sve po spisku i na kraju je uslijedila konačna i definitivna deinstalacija nakon što mu nikako nisam " mogao objasniti " i podesiti ga ma što god pokušao da je Clever Print 2010 Proffesional siguran virtualni printer. I dajte ljudi ako ikako možete suzdržite se od provociranja, prepucavanja i vrijeđanja zbog CIS-a i njemu suprostavljenih programa. Neka koriste ljudi što god hoće u zaštiti svojih kompova i sustava. Svaka preporuka je dobrodošla, ali nemojte da skoro uvijek izbije neko prepucavanje oko toga.

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 11:39 (BlackFoot).
16 godina
BlackFoot kaže...

Evo malo i novijih mišljenja od strane PCWorld-a o internet security programima pa tako i Comodu.

http://www.pcworld.com/article/214618/battle_of_the_security_superpowers.html

Ovaj put za Comodo daju mišljenjeo najopremljenijoj paid verziji Comodo Internet Security Complete 2011. Moje osobno mišljenje da je najbolju ocjenu dobio i trenutno najbolji program ove vrste, a to je Norton Internet Security 2011. Sve ostalo prema očekivanju. A što se tiče Comodo-a mislim da ga ipak jako podcjenjuju i loše prikazuju. Program blokira najnovije malware 25/25, to priznaju,a onda paljba, dijelom opravdana,a dijelom neopravdana. Ja ga ne koristim, isprobao sam samo kompletan CFW, znam raditi s HIPS-om i njegovim Sandboxom i nije mi problem ali sam mu bezbroj puta skidao sve po spisku i na kraju je uslijedila konačna i definitivna deinstalacija nakon što mu nikako nisam " mogao objasniti " i podesiti ga ma što god pokušao da je Clever Print 2010 Proffesional siguran virtualni printer. I dajte ljudi ako ikako možete suzdržite se od provociranja, prepucavanja i vrijeđanja zbog CIS-a i njemu suprostavljenih programa. Neka koriste ljudi što god hoće u zaštiti svojih kompova i sustava. Svaka preporuka je dobrodošla, ali nemojte da skoro uvijek izbije u neko prepucavanje oko toga.

netjeramo mi nikoga da koristi CIS, samo pokušavamo prekinuti podcijenjivanje i loše prikazivanje CIS-a

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
14 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...

netjeramo mi nikoga da koristi CIS, samo pokušavamo prekinuti podcijenjivanje i loše prikazivanje CIS-a

A zašto nigde nema podcenjivanje i loše prikazivanje KIS-a?Od tolike hvale kako je CIS dobar samo još da ljudi to shvate dobija se suprotna slika kako tu stvarno nešto nije uredu inače nebi bilo potrebno toliko pravdanje.

15 godina
protjeran
mind_challenge kaže...

Ma u redu. Ali ne vidim kuda to vodi. Baš vas briga, ja bih se samo nasmijao na to rekao "samo ti koristi to što koristiš i sve O.K. " . Pa vi ste ionako s CIS-om zaštićeni od 99 % malwarea ( samo da mi vidjeti gdje je taj podatak objavljen ) kako neki kažu na ovom topicu. Ja bih volio da koristim program o kojem loše pišu, podcjenjuju ga i misle da je loš, a on je u stvari fantazija koja će eventualno propustiti svega 1 % malwarea.  

14 godina
protjeran
BlackFoot kaže...
mind_challenge kaže...

Ma u redu. Ali ne vidim kuda to vodi. Baš vas briga, ja bih se samo nasmijao na to rekao "samo ti koristi to što koristiš i sve O.K. " . Pa vi ste ionako s CIS-om zaštićeni od 99 % malwarea ( samo da mi vidjeti gdje je taj podatak objavljen ) kako neki kažu na ovom topicu. Ja bih volio da koristim program o kojem loše pišu, podcjenjuju ga i misle da je loš, a on je u stvari fantazija koja će eventualno propustiti svega 1 % malwarea.  

hahaha i mene to zanima gdje je objavljen :)

16 godina
neaktivan

Cis uopće ne može ići u istu priču sa ostalima jer on je van konkurencije. Svi već sad miljama zaostaju za Cisom a kad u novoj verziji uvedu Dacs i Cce onda godinama nitko neće ni blizu doći Cisu. To je realnost a sad kome drago dobro kome nije isto dobro. Ali to su činjenice i tu rasprave nema.

Stjepan
16 godina
stjepanzg kaže...

Cis uopće ne može ići u istu priču sa ostalima jer on je van konkurencije. Svi već sad miljama zaostaju za Cisom a kad u novoj verziji uvedu Dacs i Cce onda godinama nitko neće ni blizu doći Cisu. To je realnost a sad kome drago dobro kome nije isto dobro. Ali to su činjenice i tu rasprave nema.

DEUS EX MACHINA

17 godina
neaktivan
silovski kaže...

A zašto nigde nema podcenjivanje i loše prikazivanje KIS-a?Od tolike hvale kako je CIS dobar samo još da ljudi to shvate dobija se suprotna slika kako tu stvarno nešto nije uredu inače nebi bilo potrebno toliko pravdanje.

Boldano. Cijenim

Hvala

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
16 godina
silovski kaže...
mind_challenge kaže...

DA vi ne napadate toliko i ne blatite CIS nebi bilo potrebno nikakvo pravdanje.

15 godina
protjeran
stjepanzg kaže...

Izrečeno je nevjerovatna glupost i to je činjenica o kojoj rasprave nema.

15 godina
BlackFoot kaže...
stjepanzg kaže...

Izrečeno je nevjerovatna glupost i to je činjenica o kojoj rasprave nema.

DACS predstavlja real-time skeniranje nepoznatih datoteka sa svim poznatijim antivirusnim programima na tržištu. Što je bolje od toga?

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 12:39 (deadman).
16 godina
neaktivan

Jedini koji može uči u istu rečenicu sa Cisom je Online armor ++. Iako je to plaćeni program, cijena mu je i više nego prihvatljiva. Ima jak HIPS, firewall i trenutno bolji antivirus od Cisa ali ne zadugo. Opet tvrdim da je besplatni Cis bolji od bilo kojeg plaćenog programa koji se nudi a Online armor je praktički po sigurnosti jednak Cisu iako Cis ima više modula (cloud, sandbox). A kao što je kolega deadman rekao što je bolje od DACS? Iako kakve Comodo novotarije smišlja tko zna šta u budučnosti možemo očekivati od njih. Skidam kapu tim ljudima koji rade na tom programu jer napravili su zvijer od programa i to još besplatni.

Stjepan
16 godina
neaktivan
stjepanzg kaže...

A kao što je kolega deadman rekao što je bolje od DACS? Iako kakve Comodo novotarije smišlja tko zna šta u budučnosti možemo očekivati od njih. Skidam kapu tim ljudima koji rade na tom programu jer napravili su zvijer od programa i to još besplatni.

comodo ništa ne smišlja što ne postoji,on jednostavno zatrpava svoj security ,i to lopatom

14 godina
neaktivan
deadman kaže...

DACS predstavlja real-time skeniranje nepoznatih datoteka sa svim poznatijim antivirusnim programima na tržištu. Što je bolje od toga?

Bolje je od toga da je to skeniranje sa NJEGOVIM antivirusom.Ova priča o DACS-u je vrhunac nekog oduševljenja,i umesto da se kaže kako CIS nema dobar AV pa skenira sa boljim Kaspersky,Norton,Nod,Avira...priča je izvrnuta i kaže se kako CIS pooljšava detekciju svog programa time što koristi druge programe.Kao što je Comodo uzeo staru verziju Google Chrome i namestio svoj pretraživač Dragon samo je pitanje dana kad će se setiti da uzme Win XP i zameni zastavicu sa svojim grbom pa da to bude i njegov OS.Ako hoće da skeniraju fajlove sa drugim AV zbog dobre detekcije onda im ni netreba svoj program,neka pokupuju sve dobre programe i instaliraju na servere,dovoljno je da se taj server samo zove Comodo i to je to.

15 godina
neaktivan

McAfee VirusScan Plus Free 6 months

-Anti-virus

-Anti-spyware

-Firewall

-Web Site Safety Ratings

link

16 godina
odjavljen
silovski kaže...
deadman kaže...

Bolje je od toga da je to skeniranje sa NJEGOVIM antivirusom.Ova priča o DACS-u je vrhunac nekog oduševljenja,i umesto da se kaže kako CIS nema dobar AV pa skenira sa boljim Kaspersky,Norton,Nod,Avira...priča je izvrnuta i kaže se kako CIS pooljšava detekciju svog programa time što koristi druge programe.Kao što je Comodo uzeo staru verziju Google Chrome i namestio svoj pretraživač Dragon samo je pitanje dana kad će se setiti da uzme Win XP i zameni zastavicu sa svojim grbom pa da to bude i njegov OS.Ako hoće da skeniraju fajlove sa drugim AV zbog dobre detekcije onda im ni netreba svoj program,neka pokupuju sve dobre programe i instaliraju na servere,dovoljno je da se taj server samo zove Comodo i to je to.

To su svi, baš svi na ovom topicu priznali. Nitko nije toliki fanboy da uzdiže Comodov AV u nebesa. S tim da si u pravu, jer što se nekih stvari tice ljudi ovdje nisu u pravu i malo preuveličavaju stvari.

Ovo o browseru i OS-u su totalne gluposti da to neću ni komentirati.

btw. slušajte blackfoot-a oko paid programa, a isto tako free. Čovjek je objektivan i sve argumentirano komentira.

...
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 16:15 (kingmedo).
14 godina
protjeran

melih fan club ^^

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 16:17 (BlaBlaLaLa).
14 godina
neaktivan
kingmedo kaže...
silovski kaže...
deadman kaže...

To su svi, baš svi na ovom topicu priznali. Nitko nije toliki fanboy da uzdiže Comodov AV u nebesa. S tim da si u pravu, jer što se nekih stvari tice ljudi ovdje nisu u pravu i malo preuveličavaju stvari.

Ovo o browseru i OS-u su totalne gluposti da to neću ni komentirati.

btw. slušajte blackfoot-a oko paid programa, a isto tako free. Čovjek je objektivan i sve argumentirano komentira.

Ma ništa ti nisi priznao,umesto da kažeš kako je jadno da jedna AV kompanija koristi tudje programe da odrade njihov posao i sa njima skeniraju fajlove ti si kao pravi političar objasnio suštinu. I šta nije jasno oko brovsera,pa oni sve prave kao kinezi malo liči na druge proizvode ali je bar jeftino {#}

15 godina
silovski kaže...
deadman kaže...

Bolje je od toga da je to skeniranje sa NJEGOVIM antivirusom.Ova priča o DACS-u je vrhunac nekog oduševljenja,i umesto da se kaže kako CIS nema dobar AV pa skenira sa boljim Kaspersky,Norton,Nod,Avira...priča je izvrnuta i kaže se kako CIS pooljšava detekciju svog programa time što koristi druge programe.

Antivirusne kompanije su trebale već odavno međusobno dijeliti potpise, ali je njima važan samo novac i profit tako da je shareanje definicija stvar koja ne dolazi u obzir. Time više ne bi bile u mogućnosti govoriti da je njihova detekcija najbolja, a Comodo (Melih) je smislio briljantan način kako legalno pružiti najbolju moguću zaštitu krajnjim korisnicima. Naravno, sada su fanovi drugih proizvoda ljubomorni jer se njihova tvrtka toga nije sjetila. I ne, DACS nije napravljen da poveća zaštitu CIS-u, već onima koji koriste neki drugi AV, a uz DACS će njihova zaštita biti puno veća. CIS-u to neće puno pomoći kada je sigurnost sustava uz njega već sada ogromna. Da li vjeruješ jednom doktoru ili bi ipak volio čuti mišljenja više njih? Stvar je vrlo jednostavna: ako ga ne želiš - nemoj ga koristiti. Ti si onaj koji gubiš.

Ali:

• Ne možeš reći da CIS ne zaustavlja više malwarea nego neki drugi proizvod.
  • Ne možeš reći da Comodov firewall nije među najboljima, ako ne i najbolji firewall.
  • Ne možeš reći da DACS nije odlična ideja koja je napravljena da pomogne krajnjim korisnicima.

Drugi se smiju Comodu zato što je različit; Comodo se smije drugima zato što su svi isti.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.1.2011 16:47 (deadman).
16 godina
deadman kaže...
silovski kaže...
deadman kaže...

Bolje je od toga da je to skeniranje sa NJEGOVIM antivirusom.Ova priča o DACS-u je vrhunac nekog oduševljenja,i umesto da se kaže kako CIS nema dobar AV pa skenira sa boljim Kaspersky,Norton,Nod,Avira...priča je izvrnuta i kaže se kako CIS pooljšava detekciju svog programa time što koristi druge programe.

Antivirusne kompanije su trebale već odavno međusobno dijeliti potpise, ali je njima važan samo novac i profit tako da je shareanje definicija stvar koja ne dolazi u obzir. Time više ne bi bile u mogućnosti govoriti da je njihova detekcija najbolja, a Comodo (Melih) je smislio briljantan način kako legalno pružiti najbolju moguću zaštitu krajnjim korisnicima. Naravno, sada su fanovi drugih proizvoda ljubomorni jer se njihova tvrtka toga nije sjetila. I ne, DACS nije napravljen da poveća zaštitu CIS-u, već onima koji koriste neki drugi AV, a uz DACS će njihova zaštita biti puno veća. CIS-u to neće puno pomoći kada je sigurnost sustava uz njega već sada ogromna. Da li vjeruješ jednom doktoru ili bi ipak volio čuti mišljenja više njih? Stvar je vrlo jednostavna: ako ga ne želiš - nemoj ga koristiti. Ti si onaj koji gubiš.

Ali:

• Ne možeš reći da CIS ne zaustavlja više malwarea nego neki drugi proizvod.
  • Ne možeš reći da Comodov firewall nije među najboljima, ako ne i najbolji firewall.
  • Ne možeš reći da DACS nije odlična ideja koja je napravljena da pomogne krajnjim korisnicima.

Drugi se smiju Comodu zato što je različit; Comodo se smije drugima zato što su svi isti.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice