Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.103.403
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
RE: Ultimativna antivirus tema - P&O
blackalbum kaže...

koliko sam ja skužio baza im je poveća gledao sam imaju masu tih proizvođača u bazi,a drugo mogao je sam staviti neku aplikaciju kao sigurnu pa takvih problema ne bi imao!!!!!!

Gledaj, radi se o tome da neke banalne aplikacije nisu "whitelistane " zato Siketa šalje na forum aplikacije koje treba analizirati i "whitelistati" (nije da ga ne doživljavaju, al...)

Lazarus Long kaže...

U arhivu! {#}

...
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 16:55 (kingmedo).
16 godina
Ultimativna antivirus tema - P&O

Kad smo Acronisa, ova verzija 11 se kao i Nero pretvorila u bloatware, ubačeno je nekoliko gigabajta sasvim nepotrebnih alata za koje postoje bolje i besplatne alternative. Ali ono za što je primarno namjenjen radi odlično. Isprobao sam trial od 2011 verzije, i vratio sam se na WD   verziju koja je zapravo okljaštrena 2009 verzija, tj. ostavljene su samo one osnovne mogućnosti backupanja i restoreanja slike, mountanja slike, i doslovno kopiranje jednog diska na drugi. Ja sam osobno zadovoljan tom WD verzijom, preporučam je korisnicima WD diskova

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
14 godina
protjeran

comodo je napravljen za firewall i samo to i rade ovo sada antivirus je tesko sr4nje jer samo zele prodati "Total Internet Security" ako cete koristiti comodo koristite ga samo kao firewall nista vise...

16 godina
BlaBlaLaLa kaže...

comodo je napravljen za firewall i samo to i rade ovo sada antivirus je tesko sr4nje jer samo zele prodati "Total Internet Security" ako cete koristiti comodo koristite ga samo kao firewall nista vise...

nice, dakle firma je napravljena za firewall, reci poštovani gospodine padobranac, tko te poslao da nam ovo priopčiš?

17 godina
kingmedo kaže...
blackalbum kaže...

koliko sam ja skužio baza im je poveća gledao sam imaju masu tih proizvođača u bazi,a drugo mogao je sam staviti neku aplikaciju kao sigurnu pa takvih problema ne bi imao!!!!!!

Gledaj, radi se o tome da neke banalne aplikacije nisu "whitelistane " zato Siketa šalje na forum aplikacije koje treba analizirati i "whitelistati" (nije da ga ne doživljavaju, al...)

Lazarus Long kaže...

Najbolji su Acronis True Image Home(besplatan je za korisnike WD diskova), Norton Ghost i Paragon ..cini mi se da se zove Partition Recovery ili tako nekako :)

U arhivu! {#}

Paragon Backup&Recovery 2010 Free Advanced, tak se zove taj program inace je kak kazu na ovoj dole stranici najbolji besplatni izbor za takav posel.{#}

http://www.techsupportalert.com/best-free-drive-imaging-program.htm#paragonanchor

http://www.paragon-software.com/home/db-express/features.html

16 godina
neaktivan

zašto ima 98 mb veći instalacijski file,kakve to neslućene mogućnosti pruža u odnosu na ovog?

14 godina
protjeran
mind_challenge kaže...
BlaBlaLaLa kaže...

nice, dakle firma je napravljena za firewall, reci poštovani gospodine padobranac, tko te poslao da nam ovo priopčiš?

pitaj onu zensku iza tebe koja ti kuha ona mi je rekla

btw koristiti comodo internet security je sh1t,firewall je ok ali antivirus boze sacuvaj.....pa kolika im je baza podataka? nema sanse da se uopce usporeduju sa kaspersky,avira,norton,eset itd...

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 15:34 (BlaBlaLaLa).
17 godina
neaktivan
seneka kaže...

zašto ima 98 mb veći instalacijski file,kakve to neslućene mogućnosti pruža u odnosu naovog?

Odličan programčić. {#}

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 16:11 (Razer_Copperhead).
15 godina
BlaBlaLaLa kaže...

btw koristiti comodo internet security je sh1t,firewall je ok ali antivirus boze sacuvaj.....pa kolika im je baza podataka? nema sanse da se uopce usporeduju sa kaspersky,avira,norton,eset itd...

Malo manje od 7 milijuna potpisa. Za usporedbu, Avast ima malo više od 2.3 milijuna. Bez obzira na to, zašto se CIS ne može uspoređivati s ostalim kompletnim rješenjima? Veliku većinu (99% virusa) će zaustaviti sandbox.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
15 godina
protjeran
deadman kaže...
BlaBlaLaLa kaže...

Malo manje od 7 milijuna potpisa. Za usporedbu, Avast ima malo više od 2.3 milijuna. Bez obzira na to, zašto se CIS ne može uspoređivati s ostalim kompletnim rješenjima? Veliku većinu (99% virusa) će zaustaviti sandbox.

CIS je van konkurencije i nije pošteno uspoređivati ga s ostalima :)

16 godina
odjavljen
deadman kaže...
BlaBlaLaLa kaže...

To su ipak naklapanja i prevelik optimizam korisnika CIS-a. Bez obzira na kvalitetu i učinkovitost HIPS-a i sandboxa, teško će zaustaviti sve to, iako je vjerojatno blizu.

Za primjer treba uzeti baze definicija koje bi daleko, daleko manje virusa zaustavile ili bolje reći detektirale.

...
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 16:55 (kingmedo).
16 godina
neaktivan

Hm...vrlo interesantno.

Anti virus market share worldwide reports

http://www.oesisok.com/news-resources/reports/MarketShareReportDecember2010.pdf

Po ovome stanje je ovakvo:

Avast!Free Antivirus 11,67%

Microsoft Security Essentials 7,84

Eset   NOD32 AV 7,42%

Avira Free 6,57%

AVG Free 5,67%

Kaspersky Internet Security 4,76%

Norton AV 4,32%

Eset Smart Security 3,39%

itd...

e sad pitanje je koliko su ovi podaci tacni...

16 godina
Nautilus kaže...

Hm...vrlo interesantno.

Anti virus market share worldwide reports

ovo su podaci o prodanim AV rješenjima, da se gledaju piratske verzije NOD bi bio prvi

eto mi kad ne čitam

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 18:48 (mind_challenge).
16 godina
neaktivan

Ne....ovi podaci nisu skupljeni na taj nacin zato sto se free av ne prodaju.

Skupljeni su preko ova dva besplatna alata AppRemover i Am I OESIS OK.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 18:50 (Nautilus).
16 godina
neaktivan
BlaBlaLaLa kaže...

Blebetalo, da ti možda nisi torrenteov brat-blizanac?

Da li govoriš u svoje ime jer si ga koristio i pronašao neki bug/propust ili blebećeš bezveze?

Izgleda da ti je pojam "multi layer protection" nepoznat.....

Trebaš instrukcije?

You talkin' to me? You talkin' to me? You talkin' to me? Then who the hell else are you talkin' to? You talkin' to me? Well, I'm the only one here. Who do the f--k do you think you're talking to?
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 19:37 (siketa).
15 godina

iako koristim comodo firewall moram se složiti da neki proizvod kao što je cis ne možemo koristiti prije nego što dođe na av-compararatives i tamo dobije bar ocijenu advanced

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
14 godina
protjeran
siketa kaže...
BlaBlaLaLa kaže...

Blebetalo, da ti možda nisi torrenteov brat-blizanac?

Da li govoriš u svoje ime jer si ga koristio i pronašao neki bug/propust ili blebećeš bezveze?

Izgleda da ti je pojam "multi layer protection" nepoznat.....

Trebaš instrukcije?

pa ne bleblecem bezveze,provao sam ga davno i provao sam ga nedavno kao firewall je ok iako je na jubitu izasao video (odavno) kako su zaobisli comodo.A antivirus netrebas biti lumen pa gledat hoces li izabrati Comodo Antivirus ili ESET,naravno da ces izabrati ESET jer je iza njih godine i godine iskustva,hrpa detekcija itd.....a ti sa tim spikama govori negdje drugo.....nisam ti je dijete da se pocmem ponasati poput tebe.

@ kingmedo

to je to sto pokusavam reci jer usporedujuci npr Aviru koja je stvarno odlicna u detektiranju trojanaca nemozes ni pomisliti da je usporedis sa comodom,ali jbga ljudi izbacili antivirus uklopili ga sa firewallom i napravili Total Internet Security....

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 19:51 (BlaBlaLaLa).
15 godina
BlaBlaLaLa kaže...

usporedujuci npr Aviru koja je stvarno odlicna u detektiranju trojanaca nemozes ni pomisliti da je usporedis sa comodom

Avira (kao i svi drugi antivirusi/kompletna riješenja koji se oslanjaju samo na potpise) će dopustiti pokretanje malicioznog softvera ako ga nema u svojoj bazi. Tu se razlikuje Comodo od svih drugih proizvoda na tržištu jer jedini provodi default deny politiku koja je vrlo jednostavna - ako program nije na white listi - pokretanje mu nije dozvoljeno. Sva druga riješenja su zasnivana na default allow sistemu koji kaže: ako program nije na blacklisti - dozvoljeno mu je pokretanje.

Nadam se da sada razumiješ hoće li te bolje zaštititi Comodov AV ili npr. ESET-ov.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
15 godina
deadman kaže...
BlaBlaLaLa kaže...

usporedujuci npr Aviru koja je stvarno odlicna u detektiranju trojanaca nemozes ni pomisliti da je usporedis sa comodom

Avira (kao i svi drugi antivirusi/kompletna riješenja koji se oslanjaju samo na potpise) će dopustiti pokretanje malicioznog softvera ako ga nema u svojoj bazi. Tu se razlikuje Comodo od svih drugih proizvoda na tržištu jer jedini provodi default deny politiku koja je vrlo jednostavna - ako program nije na white listi - pokretanje mu nije dozvoljeno. Sva druga riješenja su zasnivana na default allow sistemu koji kaže: ako program nije na blacklisti - dozvoljeno mu je pokretanje.

Nadam se da sada razumiješ hoće li te bolje zaštititi Comodov AV ili npr. ESET-ov.

a zašto ga nema na av-comparatives?

17 godina

lijepo bi vas molio da me ne spominjete svaki dan kroz temu.

niti vam smetam, niti vas diram.

posebno ovo podlo poredjenje da je svaki pridoslica sa 3-4 ili 6 tjedana clon torrentea, jos po mogucnosti da lik pise malim slovima i "pokusava" biti duhovit.

ako mi jedan dan padne ta ideja napamet, znacete isti dan.

lijep pozdrav i ne stavljajte me u usta kao sinonim omrazene pojave koja ne simpatizira vas proizvod.

Pc.1 @ Avira IS + Emsisoft Mamutu = 3years Pc.2 @ OA++ =1year ko je kome kriv sto nemoze! btw comodo je vjeciti BETA shit na kvadrat. Fanovi su im tek fantomi svoje vrste :))
16 godina
blackalbum kaže...
deadman kaže...
BlaBlaLaLa kaže...

a zašto ga nema na av-comparatives?

zato što nebi testirali CIS nego CAV, tj. samo antivirus komponentu, a ona samostalno ne vrijedi pišljivog boba

15 godina

na av-comparativesu imaju dio gdje testiraju cijele pakete kao što je kis 2011,znači ne av nego cijeli paket i zašto tamo nema comoda,ja mu priznajem da je dobar firewall i da ima taj dobar famozni hips ali kakav bi se pokazao na PRAVOM testu a ne na you tube

16 godina
blackalbum kaže...

na av-comparativesu imaju dio gdje testiraju cijele pakete kao što je kis 2011,znači ne av nego cijeli paket i zašto tamo nema comoda,ja mu priznajem da je dobar firewall i da ima taj dobar famozni hips ali kakav bi se pokazao na PRAVOM testu a ne na you tube

e to onda pitaj Meliha na njihovom forumu, ako mogu testirati KIS, vjerujem da mu CIS može parirati

15 godina
mind_challenge kaže...
blackalbum kaže...

e to onda pitaj Meliha na njihovom forumu, ako mogu testirati KIS, vjerujem da mu CIS može parirati

nema teoretske šanse ja sam imao kis 2011 godinu dana licenciranog i to je neprobojno a drugo kaspersky ima veće resurse tj novac za kvalitetniji razvoj svog proizvoda

16 godina
blackalbum kaže...
mind_challenge kaže...
blackalbum kaže...

nema teoretske šanse ja sam imao kis 2011 godinu dana licenciranog i to je neprobojno a drugo kaspersky ima veće resurse tj novac za kvalitetniji razvoj svog proizvoda

Tko kaže da je neprobojno, ništa nije neprobojno, Comodo također ulaže velike novce u razvoj svojih proizvoda

Nego, ako već AV comparatives ne testira CIS, ajmo ga mi testirati, CIS vs KIS, na default postavkama, pa ćemo vidjeti

15 godina

ti testovi na you tubu su glupost on ubaciva kodove virusa u ie i onda kad ga cis nešto pita in pritisne no,ali lako je tako kad znaš da je virus u pitanju,kako bi reagirao da neki amter kad surfa internetom i naleti na virus,kod kasperskog su ta pitanja rijetka i puno kvalitetnije postavljena pa i djete zna što treba napraviti,znači kaspersky ima bolju umjetnu inteligenciju ili automatiku

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 20:43 (blackalbum).
16 godina
blackalbum kaže...

ti testovi na you tubu su glupost on ubaciva kodove virusa u ie i onda kad ga cis nešto pita in pritisne no,ali lako je tako kad znaš da je virus u pitanju,kako bi reagirao da neki amter kad surfa internetom i naleti na virus,kod kasperskog su ta pitanja rijetka i puno kvalitetnije postavljena pa i djete zna što treba napraviti,znači kaspersky ima bolju umjetnu inteligenciju ili automatiku

Ima i ovaj, samo treba vidjeti boje normalno i znati čitati i razumijeti engleski jezik. Sve je fino pobojano, što je sigurno zeleno, opasno crveno, između žuto. A što se automatizma tiće, ovaj je prvak, jer sve što mu je nepoznato sandboxa i spriječava nanošenje ikakve štete, dok svi ostali rade suprotno, ono što je nepoznato puštaju da radi po svom. Plaćanje licence ulijeva lažni osjećaj sigurnosti.

15 godina
mind_challenge kaže...
blackalbum kaže...

Ima i ovaj, samo treba vidjeti boje normalno i znati čitati i razumijeti engleski jezik. Sve je fino pobojano, što je sigurno zeleno, opasno crveno, između žuto. A što se automatizma tiće, ovaj je prvak, jer sve što mu je nepoznato sandboxa i spriječava nanošenje ikakve štete, dok svi ostali rade suprotno, ono što je nepoznato puštaju da radi po svom. Plaćanje licence ulijeva lažni osjećaj sigurnosti.

ne ljudi kao ja plačaju licencu jer ne žele misliti o virusima, ja kad naletim na virus avira ima da ga stavi u karantenu bez da ja trepnem okom ,zašto bi mene antivirus ometao u mojem poslu na komjuteru zato se i kupuju kvalitetni antivirusi da se ne mora razmišljati o virusima što ja trebam pritiskati yes or no osim kad mi je dosadno pa se idem igrati,sad sam na buntu i razmišljam da odhebem windowse zasad je ovaj novi ubuntu odličan ali još ću pričekati pa neću više misliti o virusima

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 20:52 (blackalbum).
14 godina
protjeran
blackalbum kaže...

15 godina
blackalbum kaže...

Objasnio sam to na prijašnjoj stranici. Kaspersky ima default allow sistem koji će te zaštititi samo od virusa koje ima u bazi. To što malo dijete možda ne zna odgovoriti na pitanje koje je postavio HIPS je njegov problem. HIPS se i zasniva na tome da krajnji korisnik odgovori na pitanje (ne radi se tu samo o Comodovom HIPS-u, već o ThreatFire, Online Armor, Spyware Terminator i masi drugih). 

@BlaBlaLaLa: ukucaj u YouTube _________ bypassed (na crtu napiši bilo koji antivirusni proizvod) i vidjet ćeš da je svaki probijen. Nitko ne tvrdi da je CIS neprobojan - rekao sam da će te zaštititi od 99% malwarea.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice