Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.102.952
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Koji je najbolji antivirusni program
stoncin3 kaže...

Mislio sam na povratnu info od softvera. Dakle ja stisnem scan on skenira.. Ja stisnem quick scan onda on napravi brzinski scan memory i system32. Stisnem full scan on napravi scan local disk c:, d:. Stisnem Deep scan on napravi kompletan scan. Ili nakon skeniranja ili tijekom on mi pokazuje što je detektirao. Ovaj Panda i MSE niš ne pokazuju. Šturo jer su free!!! Niti imaju opcije za tweakat AV ko Comodo i KISViče

da jasno mi je sad na šta misliš,čuj nekog to ni ne zanima previše
mene nervira što je  vikend ažuriranje update kod avire personal ravno nuli,što se  vidi na ovoj slici clam-a

to je još jedan razlog zašto je to zgodan program u besplatnoj koncepciji zaštite

15 godina
neaktivan
Koji je najbolji antivirusni program

što je bolje koja razlika.. CleamAV ili panda Claud??

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
17 godina
protjeran

Clam AV ima stari dobar engine, pouzdan i dobar je oslonac. Konkretno je to siguran program. Panda je malo zapostavljen zbog kvalitete, nije nikad dosegao popularnost kao Avast ili Avira, ajde možda kao Norton ili dns Kaspersky. Dok još ovaj Panda Cloud Free ima najnoviju tehnologiju detekcije virusa koja je u testnom periodu dakle na isprobavanju kao relativno nova te nepodržana od strane većine korisnika. Mi se još uvijek oslanjamo na tradiciju te detekciju putem apdejta preko weba.

Clam!!!

free speech for the dumbxD
15 godina

Mislim da bi bilo dobro uz aviru free probati staviti i Immunet cloud.Tj ono što kaže gore prijatelj Rambox da  Clam koristi immunet.Kod immunet mi se sviđa što svoje prijatelje možete uključiti u zaštitu te u svakom momentu vidjeti kakva im je zaštita tj što su uhvatili a stime svi sudjeluju u zaštiti kako se kaže u oblaku.Na immunet stranicama kažu da radi i s drugim AV ali to treba probati.

http://www.immunet.com/main/index.html

16 godina
neaktivan

Ovako, imam jedno pitanje. Trebao bih reinstalirati winse, pa sam nešto razmišljao da stavim comodo IS, dakle i AV. Trenutačno imam Aviru 10 free i comodo FW i ta kombinacija mi je odlična, a malo sam na virtualnom stroju testirao CIS i moram vam reći da mi se full sviđa takvo all-in-one riješenje, odnosno sama integracija krucijalnih sigurnosnih sustava. Dakle mene zanima zna li netko neki review ili je netko možda testirao sami AV iz comoda, kakva mu je detekcija, kakva mu je razina uklanjanja napasnika i tako to. tnx

google is my frend too!!
15 godina
Antivirus mu naravno nije u rangu s poznatijim AV-ima, ali ono što prođe AV-u zaustavit će firewall.
the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
16 godina
neaktivan
shark kaže...

Ovako, imam jedno pitanje. Trebao bih reinstalirati winse, pa sam nešto razmišljao da stavim comodo IS, dakle i AV. Trenutačno imam Aviru 10 free i comodo FW i ta kombinacija mi je odlična, a malo sam na virtualnom stroju testirao CIS i moram vam reći da mi se full sviđa takvo all-in-one riješenje, odnosno sama integracija krucijalnih sigurnosnih sustava. Dakle mene zanima zna li netko neki review ili je netko možda testirao sami AV iz comoda, kakva mu je detekcija, kakva mu je razina uklanjanja napasnika i tako to. tnx

meni se sviđa ova boldana kombinacija

16 godina
odjavljen
seneka kaže...
shark kaže...

Potpisujem.

Ja nemam potpis!?
15 godina
seneka kaže...
shark kaže...

Mislim da nema bolje......naravno ako se Comodo iskonfigurira kako treba, a ne da se instalira i sve ostavi na default postavkama! Namigiva

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan
shark kaže...

Stavi kompletni CIS,trebaš ga samo dobro podesiti a ne ostaviti po defaultu. Nekoć nisam ni htio pomisliti na ništa drugo osim Kaspersky-ja,a sada se ne mičem od CIS-a. Ima na 54 ili 55 ili 56 strani kako ga podesiti i tako ga podesi. Antivirus mu baš i nije neki,znaći kad se gleda AV bolji su avast! i Avira,ali kod njega je korisniji Defence+ i/ili Sandbox koji će te upozoriti na sumnjive programe i Sandboxati ili ukloniti...zato preporučujem CIS....ako neko misli da sam nešt krivo napiso nek me slobodno ispravi....

15 godina
neaktivan

definitivno najbolji antivirus je kaspersky internet security 2010

duje
16 godina
duje123 kaže...

da po cemu..?! Svako ima svoje misljenje.. 

A sad sta kazete avira 10 personal koliko rama ona koristit svojim uobicajnim radom dok stoji samo tamo u tray ikonama :)

Predobro, ovo se mora pogledat http://shrinkthis.net/1lu posjetite www.podbuzz.com
16 godina
neaktivan
MarioVk kaže...
duje123 kaže...

A sad sta kazete avira 10 personal koliko rama ona koristit svojim uobicajnim radom dok stoji samo tamo u tray ikonama :)

nekom je dovoljna neka kvalitetna besplatna zaštita , a nekom ne bi bilo dosta ni minsko polje oko kompa
mario jel ovo pitanje  u vezi trošenja rama kod avire ili šta ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 12:03 (seneka).
16 godina
seneka kaže...
MarioVk kaže...
duje123 kaže...

nekom je dovoljna neka kvalitetna besplatna zaštita , a nekom ne bi bilo dosta ni minsko polje oko kompa

da zanima me koliko avira trosi rama dok samo normalno radni/samo stoji tamo u tray ikonama kod sata i cuva komp/ 

Predobro, ovo se mora pogledat http://shrinkthis.net/1lu posjetite www.podbuzz.com
16 godina
neaktivan
MarioVk kaže...

da zanima me koliko avira trosi rama dok samo normalno radni/samo stoji tamo u tray ikonama kod sata i cuva komp/ 

4   procesa
avshadov.exe
avguard.exe
avgnt.exe
sched.exe

cca 6 mb trenutno,sve je to relativno

15 godina
seneka kaže...
MarioVk kaže...
duje123 kaže...

he he seneka ovaj ti je dobar odgovor "a nekom ne bi bilo dosta ni minsko polje oko kompa"Smijeh

A što se tiče Avire 10 pa to se zna da je lagana i da malo troši.tko voli neka je proba pa bude vidio kako trošiNamigiva

16 godina
protjeran

malo troši, al zato pušta ko sito. eto nemam je ni 4 dana i već je pokupila virus. ni full scan avire nije ga otkrio ni mbam full scan također. ali našao ga norman srećom. imao extenziju .FOX punog imena se ne sjećam. norman ga je automatski obrisao, tako je podešen, čim nađe briše.

Let Justice Be Done, Though the Heavens Fall
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 14:31 (karakteran).
16 godina
odjavljen

Na žalost ne uspijevam riješiti problem s updateom kod Avire tako da ću je na žalost morati maknuti. Avast! će se ipak vratiti jer uglavnom preferiram free software.

Ja nemam potpis!?
16 godina
neaktivan
karakteran kaže...

malo troši, al zato pušta ko sito. eto nemam je ni 4 dana i već je pokupila virus. ni full scan avire nije ga otkrio ni mbam full scan također. ali našao ga norman srećom. imao extenziju .FOX punog imena se ne sjećam. norman ga je automatski obrisao, tako je podešen, čim nađe briše.

Ovo boldano je valjda tvoje subjektivno mišljenje? Davno je utvrđeno da nijedan av nije svemoguć. A da nije možda FP? Šta više nekoristiš MSE?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 14:48 (brixy).
16 godina
protjeran

da ti pravo kažem testiram razne av-ove, mse sam deinstalirao, tražim dobar av za win 7  sad sam na xp-u još. kad stavim win 7 postoje realne šanse da više neću moć imat mse zbog genuine provjere.

a bome izbor free av-a je koma: svodi se u biti na tri "a" avast, avg i avira. avast sam imao glomazan i usporava komp, a ne nalazi što i mse, testirano, avg sam također imao i taj je koma totalna a usporava komp ova najnovija verzija, čitao sam na download.com reviewe, aviru sam upravo probao...

edit: nije FP jer normanom skeniram svaka tri četiri dana i zadnji put nije bilo ničeg, a update mi nije rađen jedno tjedan dana, otkako sam instalirao office 2007.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 14:55 (karakteran).
16 godina
protjeran
kingmedo kaže...

Na žalost ne uspijevam riješiti problem s updateom kod Avire tako da ću je na žalost morati maknuti. Avast! će se ipak vratiti jer uglavnom preferiram free software.

ne znam šta da ti kažem, ali kod mene avira redovno update-a kako je i naznačeno nekoliko stranica ranije. podesiš da ti se update-a kolko hoćeš puta dnevno i stvarno radi. jesi probao?

16 godina
odjavljen
karakteran kaže...
kingmedo kaže...

ne znam šta da ti kažem, ali kod mene avira redovno update-a kako je i naznačeno nekoliko stranica ranije. podesiš da ti se update-a kolko hoćeš puta dnevno i stvarno radi. jesi probao?

Naravno da jesam, ali jednostavno ne updatea.

Ja nemam potpis!?
16 godina
protjeran

a stvarno onda nemam alternativu. jesi imao prije avast? kakva su ti iskustva s njim, ako jesi, ja jesam al kratko.

16 godina
odjavljen
karakteran kaže...

a stvarno onda nemam alternativu. jesi imao prije avast? kakva su ti iskustva s njim, ako jesi, ja jesam al kratko.

Naravno da sam probao. Isto prilično kratko. Lijepo sučelje, redovan update, jednostavnos. To bi bilo ono osnovno i tu je odličan. Scan spor, detekcija tako-tako, onih nekakvih opcija ima koje se nikad nisu ni oglasile. Imam dojam da je ubaćeno samo da se program čini močnijim. To je ono najbitnije, a to i ne briljira baš nešto. Sve u svemu, najopremljeniji besplatni AV, uz dobar FW ni s njim ne možeš pogriješiti jer je tu njegdje s Avirom. Iako sam ja imao samo pozitivna iskustva s Avirom osim evo ovog problema s updateom.

Ja nemam potpis!?
16 godina
neaktivan
karakteran kaže...

da ti pravo kažem testiram razne av-ove, mse sam deinstalirao, tražim dobar av za win 7  sad sam na xp-u još. kad stavim win 7 postoje realne šanse da više neću moć imat mse zbog genuine provjere.

a bome izbor free av-a je koma: svodi se u biti na tri "a" avast, avg i avira. avast sam imao glomazan i usporava komp, a ne nalazi što i mse, testirano, avg sam također imao i taj je koma totalna a usporava komp ova najnovija verzija, čitao sam na download.com reviewe, aviru sam upravo probao...

edit: nije FP jer normanom skeniram svaka tri četiri dana i zadnji put nije bilo ničeg, a update mi nije rađen jedno tjedan dana, otkako sam instalirao office 2007.

Dobro ali ja i dalje nevidim razlog(objektivan) da možeš tvrditi da avira pušta kao sito, a da je to šta je našao norman virus?

Ja koristim aviru(free) ima već ohoho i nikad problema, uz nju scan sa mbam i sas, a bilo je i hitman.

Evo ti pouzdani test.

edit: test

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 18:22 (brixy).
16 godina
protjeran
kingmedo kaže...
karakteran kaže...

Naravno da sam probao. Isto prilično kratko. Lijepo sučelje, redovan update, jednostavnos. To bi bilo ono osnovno i tu je odličan. Scan spor, detekcija tako-tako, onih nekakvih opcija ima koje se nikad nisu ni oglasile. Imam dojam da je ubaćeno samo da se program čini močnijim. To je ono najbitnije, a to i ne briljira baš nešto. Sve u svemu, najopremljeniji besplatni AV, uz dobar FW ni s njim ne možeš pogriješiti jer je tu njegdje s Avirom. Iako sam ja imao samo pozitivna iskustva s Avirom osim evo ovog problema s updateom.

pa tako sam ga nekako i ja doživio, pogotovo boldano. a imam im firewall.

15 godina
neaktivan

Namjeravam kupiti kasperski AV pa me zanima ukoliko ga je netko probao može li reći malo detaljnije o njemu.

Znači korištenje resursa, ugodnost pri radu, pronalaženje virusa, trojanaca itd.

Dobro je uvijek dobiti mišljenje iz prve ruke ;)

16 godina
protjeran
brixy kaže...
karakteran kaže...

Dobro ali ja i dalje nevidim razlog(objektivan) da možeš tvrditi da avira pušta kao sito, a da je to šta je našao norman virus?

Ja koristim aviru(free) ima već ohoho i nikad problema, uz nju scan sa mbam i sas, a bilo je i hitman.

Evo ti pouzdani test.

nije bitno što ja tvrdim, nego što mi je scan našao. no pošto nema boljeg, morat ću se pomiriti sa sudbinom i ostati gdje jesam, a norman će i dalje biti zadnja crta obrane.

15 godina
protjeran
karakteran kaže...

Slažem se s tobom. Iako Avira na testiranjima raznih antimalware org. ima vrhunske rezultate za shareware verzije, za free verzije ja ne znam nijedno ozbiljnije testiranje ( razuvijerite me, slobodno ). Mislim da je njihova free personal verzija solidna i ništa više. Ja sam je testirao, normalno na pomoćnom kompu i u virtual zoni i mogu reći da je to samo solidan komad softwarea te namjene. Da, propušta kao sito ( mada je to malo pregrub izraz ), za nevjerovat, ali je tako. Možda je i problem što se kod Avire za najnovija ažuriranja predugo čeka, u stvari vrlo ih rijetko radi ( barem je kod mene tako bilo ).  Normalno od free verzija se i ne može očekivati neka vrhunska zaštita kao i od velikog broja komercijalnih riješenja,a koja su upitne kvalitete i detekcije. Još uvijek smatram komercijalne Kaspersky, Norton, Aviru Premium, NOD 32, G- data i F- secure puno boljim riješenjima nego free verzije. Ovime ne želim, ali stvarno to mislim, ni na koji način popljuvati free verzije, ali free je free i nije isto što i sharaware. I za kraj mislio sam preći na free verziju Avire, ali ipak neću. Nisam zadovoljan ni sa trenutačnim rješenjem ( Nod 32 Antivirus 4- plaćena licenca ),ali mi je on nakon instaliranja na prethodno navedeno računalo detektirao zarazu skoro sa 99 % ali  ih je uspio ukloniti sa 90 %. Ovih 10 % nemogućnosti uklanjanja raznih, ali stvarno raznih malwarea, je jako zabrinjavajuće.  

16 godina
protjeran
JohnnyPistolero kaže...

Namjeravam kupiti kasperski AV pa me zanima ukoliko ga je netko probao može li reći malo detaljnije o njemu.

Znači korištenje resursa, ugodnost pri radu, pronalaženje virusa, trojanaca itd.

Dobro je uvijek dobiti mišljenje iz prve ruke ;)

mogu reć samo što sam doživio: jako usporava računalo, nađe dosta toga, al ne sve. spywaredoctor je dovršio posao.

i nije baš jednostavan za rukovanje onako od prve.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice