Nego, što ne snimiš bughunt na HDD i pokreneš sustav s bootcd-a, naravno, treba ti i NTFSDOS.
Trebalo bi raditi.
Onda pokreneš bughunt, odabereš C ili D i prekrižiš prste na rukama i nogama!
Nego, što ne snimiš bughunt na HDD i pokreneš sustav s bootcd-a, naravno, treba ti i NTFSDOS.
Trebalo bi raditi.
Perica ... a neznam sta da ti na ovo kazem .
Mrgude ... zvuci kao dobra ideja. A da li to znaci da f-prot stvarno moze pronaci i ocistiti malware?
Bugy... nema zamjerke, ponosno nosim svoje godine, BUG me odgojio , a neki zli ludjaci su moji idoli
. To sto tebe zanima sta ce bit ako probam deinstalirati AVG ... hehe... ok, mozda i to probam, ali malo kasnije. Zvuci jezivo komplicirano i nejasno. Osim toga, ako i ozivi AVG, kakve koristi? Naime, on je stalno aktivan, a svejedno je dopustio da mi se ovo smece naseli.
Još mi je nešto palo na pamet probaj promjeniti ime regedt32.exe u windows\system32 dir u nešto_drugo.exe i onda ga probat pokrenut.
Trebalo bi raditi.
Još mi je nešto palo na pamet probaj promjeniti ime regedt32.exe u windows\system32 dir u nešto_drugo.exe i onda ga probat pokrenut.
Kaj se tiče F-prota ... samo nebo zna. Gledam definicije virusa na ftp i vidim šarolikost - od 2002. do 2008. godine. Možda.
Nego, mislio sam ovo:
Otpakirati bughunt u npr C:\bughunter
dignuti sustav sa bootcd-a, pokrenuti ntfsdos (snimljen naravno na CD) i onda sa HDD-a pokrenuti bughunter.
NTFSDOS - omogućava ti da DOS programi mogu raditi s NTFS-om.
Kaj se tiče F-prota ... samo nebo zna. Gledam definicije virusa na ftp i vidim šarolikost - od 2002. do 2008. godine. Možda.
Nego, mislio sam ovo:
dignuti sustav sa bootcd-a, pokrenuti ntfsdos (snimljen naravno na CD) i onda sa HDD-a pokrenuti bughunter.
Nego, mislio sam ovo:
Možeš probati i sa ovim
http://wvw.downarchive.com/2008/08/10/8-antivirus-for-usb-flash-disk.html
Nije bootabilno ali možda ti dozvoli da ih pokreneš. Bilo bi dobro na nekom drugom PC-u prvo ažurirati njihove baze.
Pa ovo ne kuzim. Dakle skinuo bughunt, otpakirao ga u jednostavni d:\bughunter, bootao sa hirensa, ucitao NTFS, ukucao run e (jer se drajv promijenio):\bughunter\bughunt.exe i dobio nazad bad command or file name. ??
ajd po starinski
e:
cd bughunter
bughunter
nakon svake naredbe naravno ENTER...
pardon, BUGHUNT, ne bughunter
Perica, ipak to necu, jer vec sam utvrdio da worm dok je aktivan ubija 100% pokusaja antimalware/spyware skenova i cleanova, tako da ne ocekujem da bi sad Adware ista rijesio. Mislim, bi on, kad bi mu crvic dopustio. Svima ostalima nije, nece ni njemu.
Ma vi mene ne kontate,Spybot skine taj problem.Jasno.NE.Hvala.
ajd po starinski
e:
cd bughunter
bughunter
nakon svake naredbe naravno ENTER...
pardon, BUGHUNT, ne bughunter
Tenks Mrgude, uvijek su me zbunjivale stare DOS naredbe. Uspio, pokrenuo. Javio sljedece:
! Warning: The logfile could not be opened for appending.
! Creating a new BUGHUNT.LOG file.
Oops! BugHunter was not able to open it's temporary file.
Please se BUGHUNT.TXT for more information.
i onaj stari DOS prompt. A nista, idem vidjet sta pise u bughunt.txt
Možda ga je zbunilo to kaj si ga ubaci u \bughunter - ima 9 znakova.
Probaj preimenovati folder u nešto kraće ili u BUGHUNT
"For full recursion, the following options are preset: create the temporary
file BUGHUNT.DAT using LOCATE.COM (in current executing directory),
scan fixed drives only, store paths only in a specified file. BugHunter can
only read files created by locate.com in this fashion, while you may alter
any other parameters passed, the temporary file can only contain directories
as specified in the msdos 8.3 naming convention. The name BUGHUNT.TMP is
reserved for use by the program, you cannot use this for a temporary file
name!
You can specify the name of an .ini file customized by you on the command line
and BugHunter will use it instead of bughunt.ini. This allows you to maintain
a separate .ini file for various scanning needs you might have.
The BUGHUNT.INI file is designed for the old MS-DOS 8.3 naming
convention. Directories with long names, embedded spaces, etc., cannot be
specified that way. You must use it's 8.3 name instead."
I da... obična verzija NTFSDOS ti dozvoljava samo čitanje po diskovima. NTFSDOS Professional ćeš morati naći za čitanje i pisanje .... moj bed, trebao sam ti odmah napisati!
! Warning: The logfile could not be opened for appending.
! Creating a new BUGHUNT.LOG file.
Oops! BugHunter was not able to open it's temporary file.
Please se BUGHUNT.TXT for more information.
i onaj stari DOS prompt. A nista, idem vidjet sta pise u bughunt.txt
Možda ga je zbunilo to kaj si ga ubaci u \bughunter - ima 9 znakova.
Probaj preimenovati folder u nešto kraće ili u BUGHUNT
I da... obična verzija NTFSDOS ti dozvoljava samo čitanje po diskovima. NTFSDOS Professional ćeš morati naći za čitanje i pisanje .... moj bed, trebao sam ti odmah napisati!
Da ima jednostavnije već bi neko napisal "... tu klikni, tu lupi enter...i gotovo". Čačkao po netu poduže vrijeme i nisam naišao ni na što da mi liči na rješenje za tvoj problem.
Razlog - relativno nova pošast.
A koliko vidim blizu si, blizu ... sve si napravio, osim što nisi (moj bed) ubacio pro veziju NTFSDOS-a koja može i pisati po diskovima. Obična verzija samo može čitati.
Sorry, tek sam sad skužio da si cijelo vrijeme vrtio pro verziju. Mislio sam da je obična, zbog greške kod kreiranja fajla.
Bed je moj, ako je istina sto kazes, 20 godina sluzim se PC-em (Win 3.1 su bili zaaakon ), i nisam imao mislim 2 ili 3 slucaja zaraze. I onda me pukne ovo sranje. Jer sam pustio klinjama sat-dva da prckaju preko Win Live Messengera. #$%&
Update: locate odvrtio sve moje fajlove. Startam bughunt.exe. Javlja sljedece:
Please wait, BugHunter is building a directory tree...
This may take a few minutes. Thanks for your patience.
File creation error
Sorry, BugHunter was unable to access the temporary file for recursive support.
BugHunter was looking for: BUGHUNT.DAT
DOS prompt stoji i blinka. Blinkam i ja. (Jasno, Bughunt.dat mu se nalazi u njegovom direktoriju, provjerio sa dir /p)
Ostavio sam vapaj i na techsupportforum-u, tamo ljudi postaju 100 u minuti. Nakon sat-dva, moj post ima 10 views, 0 replies. Stvarno je nerijesivo. #$%&
Fakat ovo je već za ekipu s druge strane razuma....
Nego, ja nisam naišao na tvoj problem sa BUGHUNT.DAT
Otpakirao sam arhivu u BUGHUNT i odatle pokrenuo. Pokaže izbornik i to je to.
Gledam BUGHUNT.DAT - unutra su pobrojani svi folderi koje imam, i koje je našao LOCATE.COM i spremio u DAT file. Isti koristi BUGHUNT.
A ovaj error koji se kod tebe javio - kužim da si već lagao očajan i da ti se to ne radi, ali daj probaj još jednom ispočetka - prije toga pobriši BUGHUNT s diska. Original arhivu koju si skinuo s neta otpakiraj u BUGHUNT folder i ponovo pokreni bootcd, te BUGHUNT.
Možda ga je zbunilo to kaj je bio pokrenut u folder s 9 znakova, a sad ih je 7 (ak je \BUGHUNT).
Ak ni to ne pomogne - susjedi na vrata...
Ne mozes ovo vjerovat!!! Odvrtio jos jedom svu proceduru: (boot sa HIRENS CD-a, NTFS Pro 5.0, locate.com, bughunt.exe) i vidi sta imam na ekranu:
nakon vrtnje od minut-dva, primjetio sam da na dnu ekrana pise, nesto ovako:
"Hi, I'm exception 00nekebrojke.
4567890 itd Matrix blokovi...
....... 00000000 (may be rubbish)
........"
Pokrenem bughunt i dobijem 5 znakova na sred ekrana, neki cudni Matrix znakovi. PC visi. Unbelieveable!!!
Fakat ovo je već za ekipu s druge strane razuma....
Nego, ja nisam naišao na tvoj problem sa BUGHUNT.DAT
Otpakirao sam arhivu u BUGHUNT i odatle pokrenuo. Pokaže izbornik i to je to.
Gledam BUGHUNT.DAT - unutra su pobrojani svi folderi koje imam, i koje je našao LOCATE.COM i spremio u DAT file. Isti koristi BUGHUNT.
A ovaj error koji se kod tebe javio - kužim da si već lagao očajan i da ti se to ne radi, ali daj probaj još jednom ispočetka - prije toga pobriši BUGHUNT s diska. Original arhivu koju si skinuo s neta otpakiraj u BUGHUNT folder i ponovo pokreni bootcd, te BUGHUNT.
Možda ga je zbunilo to kaj je bio pokrenut u folder s 9 znakova, a sad ih je 7 (ak je \BUGHUNT).
Ak ni to ne pomogne - susjedi na vrata...
Zaboravio sam jedno - ti s to radio s CD-a i nakon mountanja su se pomjerila slova diskova, a našao sam ovo:
"BUGHUNT.INI must be edited and the line C:BUGHUNT.DAT changed to X:BUGHUNT.DAT, where X is the drive letter of the RAM disk."Zaboravio sam jedno - ti s to radio s CD-a i nakon mountanja su se pomjerila slova diskova, a našao sam ovo:
"BUGHUNT.INI must be edited and the line C:BUGHUNT.DAT changed to X:BUGHUNT.DAT, where X is the drive letter of the RAM disk."