Slenfbot.gen!B problem

poruka: 105
|
čitano: 16.125
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Slenfbot.gen!B problem
Perica kaže...

Probaj skenirati sa Windows Live OneCare

http://onecare.live.com/site/hr-hr/default.htm

Kad se boota sa cd-a trebao bi se dignuti sistem sa cd-a a ne windowsi.

To sam vec probao. Izgleda da ga worm onemogucava. Nakon klika na potpuno usluzno skeniranje, otvori se novi prozorcic, u kojem se nista ne dogadja, i blank je. Takodjer ga krasi cinjenica da ga je nemoguce zatvoriti vise Plač
To za bootanje, to sam i mislio, nisam znaci bas toliko star. Dakle, worm ne dozvoljava bootanje sa CD-a. Sta cemo sad? a) da se ubijem? b) da se opijem?
17 godina
neaktivan
Slenfbot.gen!B problem

To sa bootanjem mi nije najjasnije ili nisi dobro sprzio tj nije napravio boot cd. Ne znam za neki virus koji ne dozvoljava bootanje jer onda nebi mogao više niš instalirati tj. ono što neću spominjati.

17 godina
neaktivan
Perica kaže...

To sa bootanjem mi nije najjasnije ili nisi dobro sprzio tj nije napravio boot cd. Ne znam za neki virus koji ne dozvoljava bootanje jer onda nebi mogao više niš instalirati tj. ono što neću spominjati.

A vrlo vjerojatno nisam dobro sve napravio. Ja sam otvorio Nera, i zaprzio iso immage na CD i sve ok. Doduse, bio je neki keyboard patch u paketu downloada, a ja sam to ignorirao jer mi nije potrebna podrska za belgijske itd znakove. Cinjenica je da on stvara neki novi xx HB.iso fajl (vidi upute iz readme dolje). Ali pazi sad: kad napravim sve sto trazi, i dvokliknem na patch.bat, javi se command prompt koji kaze ... pogadjas? (...has been disabled by your administrator ...). Dakle, ne mogu napraviti zaprz. Jel ima neki drugi torrent ovog HB-a, a da nema tu fazu di moras prckat jos nesto prije przenja??
Patch Notes:
-----------------------------------------------------------------
Step 1
Extract all three files(KEYB.DAT, KEYB.SYS, PATCH.BAT) to Desktop
Step 2
Copy "Hiren's.BootCD.9.5.iso" to Desktop
Step 3
Dubble click on "patch.bat"
Step 4
Burn The new file called "XX Patched Hiren's.BootCD.9.5.iso"
Done.
17 godina
neaktivan
Slenfbot.gen!B problem

Kao prvo,vjerojatno nisi spržil sliku na CD(ne pržiš sve fileove nego samo onaj sa nastavkom .iso) ,pa ti zato CD nije botabilan , kao drugo ,u bios uđeš tak da rastartaš PC i lagano lupkaš po tipki  'delete', a kad si  tam,odabereš botanje s CD-a.Ali nije bitno, važno je dobro se zabaviti.Moreš usput i nekaj piti ,ak ne uspiješ ukloniti nametnika bar te to nebu tak mučilo.Namigiva

17 godina
neaktivan
Bugy kaže...

Kao prvo,vjerojatno nisi spržil sliku na CD(ne pržiš sve fileove nego samo onaj sa nastavkom .iso) ,pa ti zato CD nije botabilan , kao drugo ,u bios uđeš tak da rastartaš PC i lagano lupkaš po tipki  'delete', a kad si  tam,odabereš botanje s CD-a.Ali nije bitno, važno je dobro se zabaviti.Moreš usput i nekaj piti ,ak ne uspiješ ukloniti nametnika bar te to nebu tak mučilo.Namigiva

Mozda nisam bio dovoljno jasan: torrentan fajl (rar) je sadrzavao:
- Hirens Boot CD 9.5.iso
- nekakav.nfo fajl koji opisuje sadrzaj
- podfolder koji se zove "keyboard patch", gdje su jos 4 fajla: readme i ova 3 gore spomenuta.
Ja sam zaprzio ovaj iso fajl. Mogao bih zaprziti i novonastali, prema uputama u readme, ali mi dvoklik na patch.bat ne funkcionira.
Drugo, otkud ti ideja da neznam uci u BIOS?? Usao, provjerio, tamo vec postavljeno da je CD/DVD first boot device, ali nista. Inace, da ne ulazis u setup, mozes sa f12 direktno pozvati boot opcije. Probao i tako. Nista.
17 godina
neaktivan
Slenfbot.gen!B problem

Probaj odavde:

http://www.kaldata.net/modules.php?modid=1&action=show&id=579

Za onaj sa mininove (usput sam ga skinuo) mi je javio (symantec) da ima virus i pobrisao ga je.

EDIT: postoji još jedna opcija, izvaditi disk i odnesti ga kod nekog koji ima dobru zaštitu od virusa i tamo ga skenirati.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.9.2008 20:51 (Perica).
17 godina
neaktivan
Perica kaže...

Probaj odavde:

Za onaj sa mininove (usput sam ga skinuo) mi je javio (symantec) da ima virus i pobrisao ga je.

EDIT: postoji još jedna opcija, izvaditi disk i odnesti ga kod nekog koji ima dobru zaštitu od virusa i tamo ga skenirati.

Skidam sad ovu verziju sa Rapida, ali mi ide beskrajno sporo. Trebat ce 1h, pa cu vidjet. A to za disk, izgleda da je jedina opcija. Fak!
17 godina
neaktivan
Perica kaže...

Probaj odavde:

Skinuo. Isti fajl kao i prije. Ima keyboard patch. A ne mogu ga izvrsit.
17 godina
neaktivan
Slenfbot.gen!B problem

Jesi siguran da si dobro sprzio .iso datoteku. Nakon sto je zapržiš kolikoti se fajlova/foldera pojavilo na sprženom cd-u?

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
17 godina
neaktivan
Slenfbot.gen!B problem

A da probas sa LiveCD-om neke Linux distre?

http://www.plop.at/en/ploplinux.html

Sadrzi Avast i F-PROT antiviruse. Preporucujem da procitas dokumentaciju kako postaviti antiviruse.(Na gornjem linku se sve nalazi)

btw, ako imas USB stick instaliraj ga na njega. Najbolje kod frenda to sve obavi jer bi na stick moga doci virus.

Gentoo user. :')
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.9.2008 22:38 (Tux Slave).
17 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...

Jesi siguran da si dobro sprzio .iso datoteku. Nakon sto je zapržiš kolikoti se fajlova/foldera pojavilo na sprženom cd-u?

Dvoklik na iso fajl otvorio mi je Nera, sa ponudom burn immage to CD drive. Kliknio na yes. Sta se tu ima pogrijesiti? Nije mi bas prvi put.
Evo ti sastav CD-a:
Root:
- folder: boot.images
- folder: BootCD
- file: BootCd.txt (sadrzi opis programa na Boot Cd-u)
------------
boot.images sadrzi samo jedan fajl: floppy_1.44.00.ima
BootCD sadrzi 64 fajla sa .uha ekstenzijom, kao i dva subfoldera:
Vdefs: sadrzi 2 fajla, HowTo.txt i Vdefs.bat
WinTools: sadrzi 70 fajlova, od kojih je 85% .bat, a ostalo .exe, te subfolder files, a ovaj sadrzi 30 .uha fajlova.
I to je to.
17 godina
neaktivan
Tux Slave kaže...

A da probas sa LiveCD-om neke Linux distre?

http://www.plop.at/en/ploplinux.html

Sadrzi Avast i F-PROT antiviruse. Preporucujem da procitas dokumentaciju kako postaviti antiviruse.(Na gornjem linku se sve nalazi)

btw, ako imas USB stick instaliraj ga na njega. Najbolje kod frenda to sve obavi jer bi na stick moga doci virus.

Bez uvrede, ali ipak prije bih pristao na format C: i ta sranja, nego petljanje sa bilo cime sto u nazivu sadrzi izraz Linux.
A to za USB je nice try, ali nesmijem ubost USB (inace bi na njemu napravio svu pripremu) jer kao sto si sam rekao, eto jos vece nevolje.
17 godina
neaktivan
Juzer kaže...
scorpion667 kaže...

Dvoklik na iso fajl otvorio mi je Nera, sa ponudom burn immage to CD drive. Kliknio na yes. Sta se tu ima pogrijesiti? Nije mi bas prvi put.
Evo ti sastav CD-a:
Root:
------------
WinTools: sadrzi 70 fajlova, od kojih je 85% .bat, a ostalo .exe, te subfolder files, a ovaj sadrzi 30 .uha fajlova.
I to je to.
  Sve je u redu. E pa stvarno mi nije jasno sta bi moglo biti pa nece da pokrene cd. Probaj u biosu uradit "Load optimized defaults" a onda kao prvi boot device stavi cd.

EDIT: Neznam jesi li već ovo uradio ali probaj instalirati HijackThis. To čudo od programa gotovo sve živo može ukloniti. 
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.9.2008 22:47 (scorpion667).
17 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...
Juzer kaže...
scorpion667 kaže...

Evo ti sastav CD-a:
Root:
------------
I to je to.
  Sve je u redu. E pa stvarno mi nije jasno sta bi moglo biti pa nece da pokrene cd. Probaj u biosu uradit "Load optimized defaults" a onda kao prvi boot device stavi cd.

EDIT: Neznam jesi li već ovo uradio ali probaj instalirati HijackThis. To čudo od programa gotovo sve živo može ukloniti. 
 U vezi EDIT-a: evo skinuo i HijackThis. Probao instalirati. Nema sanse. Javi se nesto djelic sekunde, i nestane. Simptom koji vec imam sa AVG i Spybot SD. Raste moja kolekcija beskorisnog a navodno removal alata.
17 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...
Juzer kaže...
scorpion667 kaže...

Evo ti sastav CD-a:
Root:
------------
I to je to.

Sve je u redu, kazes ti. Ali ja ne vidim nikakve sistemske fajlove tu. Sta bi se tu trebalo bootat?????
17 godina
Slenfbot.gen!B problem

Probaj staviti Winpatrol pa pogledaj sta ti je sve na startapu pa napravi da se ne pokrece  s windowsima ako nadjes na startapu taj nesretni crv samo stavi kvacicu na Display secret startap locations,  imas gumb Remove u dnu programa pa probaj s time, samo stavi da se Winpatrol dize zajedno sa windovsima pa onda restartaj pa kaj bude vrijedi probati!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 - Golden Orb 2 - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Powercolor Radeon HD 3650 512mb ddr3
17 godina
neaktivan
Slenfbot.gen!B problem

Ovo sad vec vise nije smjesno. Dakle, na laptopu skinuo ponovo Hiren Boot 9.5, patchirao, zaprzio iso. Ubacio to u drajv od PC-a, restart, del i usao u setup. Tamo aktivirao load optimized defaults, i provjerio da je CD first boot device. Sve pet. Vidi vraga, javi se dos ekran i nudi Hiren meni!! Kopao po meniu vise od pola sata, a malware i spyware removal toolsa nema!!!! Ima sve, partition, ovo-ono utility, nigdje mojih alatki. Provjerio na laptopu u opisu, na dnu tekst fajla spominje se windows meni, gdje bi se trebale nalaziti moje spasiteljice, ali ja to nemam na ekranu PC-a. Stvarno mi je pun k...c!!!

17 godina
neaktivan
moderator
Juzer kaže...

Ovo sad vec vise nije smjesno. Dakle, na laptopu skinuo ponovo Hiren Boot 9.5, patchirao, zaprzio iso. Ubacio to u drajv od PC-a, restart, del i usao u setup. Tamo aktivirao load optimized defaults, i provjerio da je CD first boot device. Sve pet. Vidi vraga, javi se dos ekran i nudi Hiren meni!! Kopao po meniu vise od pola sata, a malware i spyware removal toolsa nema!!!! Ima sve, partition, ovo-ono utility, nigdje mojih alatki. Provjerio na laptopu u opisu, na dnu tekst fajla spominje se windows meni, gdje bi se trebale nalaziti moje spasiteljice, ali ja to nemam na ekranu PC-a. Stvarno mi je pun k...c!!!

Idi u C:\Windows\System32 i potrazi gpedit.msc

Jos jedan pokusaj   da se definitivno resis te gamadi i nakon toga bekapiras fajlove i "kill" XP

Evo linka

Ali pazi na napomenu,kao sto autor kaze:
Your antivirus software may report this script as potentially malicious, or a possible virus. This is because the script writes to the System Registry. 
(ako ne radi,izvrsi vbs skriptu u safe mode)

Ne zaboravi da disejblas system restore 

Jos jednog linka (nadam se da ce pomoci)

gpedit gpedit
Slika Slika
"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.9.2008 2:27 (Lazarus Long).
17 godina
Slenfbot.gen!B problem

1.Isključi System Restore ( control panel>system>system restore>turn off).Skeniraj sa Malwarebytesom i onda slobodno restartaj,bude i dalje radilo.

2.Ako ništa ne pomogne FORMAT C: Namigiva

http://media.goalunited.org/game/gfx/signatures/user/sig_018fcea4864849cf91a42c6edd9f37ee.jpg
17 godina
neaktivan
Slenfbot.gen!B problem

Ehej. Evo me opet. Nakon slabo prospavane noci, mrzovoljnog dana na poslu, jedno 4-5 piva, i popodnevnog ubivanja oka, spreman za daljnje lupanje glavom o zid. Nadam se da vas ima tu koji ste voljni me pratiti.

Dakle, zadnja dva posta:

- Lazarus Long: oba dva programcica (ili sta su vec) skinuo, izvrsio, oba javila da su fixali registry. Ocekivano, nisu. Naime, stos tvoj od jucer (post od 15:17h) ne pali, javlja da je registry editing disabled. Kazes restart? Pa sta sam dobio time? Opet ce wormic biti aktivan. Kazes da izvrsim skriptu u safe modu - nekoliko sam puta vec naglasio da nije moguce uci u safe mode, dobijes plavi ekran smrti i poruku da checkiras PC na viruse Mršti se. Sljedece kazes da disejblam sistem restore. I to sam napomenuo da ne mogu, naime moj dobri administrator mi je i to onemogucio (citaj wormic).

- Ad4pt3r: prije format C odnijet cu disk u susjedov komp i dat da ga tamo ocisti, ali to jos ne zelim napravit, mora bit neko rjesenje.

Mewni se cini da smo najblize dosli przenjem Hirens Boot CD-a 9.5, i bootanjem sa njega. No naisao sam na glupast problem: meni koji se tako javlja (obicni DOS meni) NE NUDI meni potrebne antimalware programe!! Nudi milijun alata (partition, antivirus fprot, ovo-ono, nema sta nema), a ne nudi Spybot i slicne, iako se nalaze na CD-u. Jedna stvar bode oci: programi koji meni trebaju (prema readme) nalaze se u kategoriji "Windows programs". Haha. Boot nije Windows okruzenje. WTF??? Ajde, molim da se netko potrudi i objasni mi ovaj paradoks. Kako koristiti Windows utility sa Hirens Boot CD 9.5, ako smo bootali sa tog CD-a???

17 godina
neaktivan
Slenfbot.gen!B problem

Plonk!! ??

Dajte ljudi, sve sto mi treba je bootabilni CD sa nekim normalnim antimalware programom. jel ima neko negdi neku ideju ili referencu?

17 godina
neaktivan
Juzer kaže...

Nudi milijun alata (partition, antivirus fprot, ovo-ono, nema sta nema), a ne nudi Spybot i slicne, iako se nalaze na CD-u. Jedna stvar bode oci: programi koji meni trebaju (prema readme) nalaze se u kategoriji "Windows programs". Haha. Boot nije Windows okruzenje. WTF??? Ajde, molim da se netko potrudi i objasni mi ovaj paradoks. Kako koristiti Windows utility sa Hirens Boot CD 9.5, ako smo bootali sa tog CD-a???

Evo nudi jedan koji radi pod dos-om, dali si probao pokrenuti programe sa cd-a pod windowsima i dali ti dozvoljava pokretanje SpyBot-a i sl.
17 godina
neaktivan
Perica kaže...
Juzer kaže...

Nudi milijun alata (partition, antivirus fprot, ovo-ono, nema sta nema), a ne nudi Spybot i slicne, iako se nalaze na CD-u. Jedna stvar bode oci: programi koji meni trebaju (prema readme) nalaze se u kategoriji "Windows programs". Haha. Boot nije Windows okruzenje. WTF??? Ajde, molim da se netko potrudi i objasni mi ovaj paradoks. Kako koristiti Windows utility sa Hirens Boot CD 9.5, ako smo bootali sa tog CD-a???

Evo nudi jedan koji radi pod dos-om, dali si probao pokrenuti programe sa cd-a pod windowsima i dali ti dozvoljava pokretanje SpyBot-a i sl.
 Haj Perica! :-)
Nisam razumio prvi dio tvoje recenice ("Evo nudi jedan koji radi po dos-om....??), a ovo drugo... pa naravno, ali onda ocekivano nema rezultata, nije bootano, tj worm je aktivan. Dakle, ubacim Cd, otvori se neki prozorcic sa menu opcijom, pokusam aktivirati menu antispyware, i dogodi se vec vidjeno - djelic sekunde command promt koji nesto pise da je.... disabled.... . Pa i nema smisla, sta ce mi onda boot CD da s njega pokrecem Spybot, to vec imam na disku i to noviju verziju, pa smo vidjeli da nema rezultata.
16 godina
neaktivan

Kad probaš sve probaj i ovo:

http://bughunter.it-mate.co.uk/

to ti je DOS program (zadnja definicija malwarea je od 26.8.2008.g. i spominje se mislim i tvoj slenfbot, doduše varijantu F).

Mislim da je sve kaj ti treba flopy ili boot cd na koji ćeš to snimiti - program raspakiran zauzima "cijelih" 850 kb. Ja sam ga pokrenuo u promptu i radi. Sad bi ga trebao isprobat i u čistom DOS-u.

U međuvremenu pročitaj ovo:

http://temerc.com/forums/viewtopic.php?f=22&t=3130

tj. dio gdje spominje NTFSDOS.

Znači, boot cd sa bughunterom gore i to bi (možda?) moglo pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.9.2008 19:38 (mrgud).
17 godina
neaktivan
Juzer kaže...
Perica kaže...
Juzer kaže...

Haj Perica! :-)
Nisam razumio prvi dio tvoje recenice ("Evo nudi jedan koji radi po dos-om....??), a ovo drugo... pa naravno, ali onda ocekivano nema rezultata, nije bootano, tj worm je aktivan. Dakle, ubacim Cd, otvori se neki prozorcic sa menu opcijom, pokusam aktivirati menu antispyware, i dogodi se vec vidjeno - djelic sekunde command promt koji nesto pise da je.... disabled.... . Pa i nema smisla, sta ce mi onda boot CD da s njega pokrecem Spybot, to vec imam na disku i to noviju verziju, pa smo vidjeli da nema rezultata.
 Mislio sam na antivirus fprot.
17 godina
neaktivan

Ah. Pa cuj, nudi se od antivirusa f-prot i mcafee. Prvo, da li ti programi uopce mogu ukloniti ovakvu gamad? Ja sam svejedno pokrenuo f-prot, on kaze da ce skenirat .com .exe i to (vratio me u 95. godinu Cool), ja ga, sumnjicav, pustio, a on zavrsio za djelic sekunde oba moja harda (smjesno, 2x250 GB), i javio neki page fault. Ne zelim ni znat sta se dogodilo. Meni se cini useless.

17 godina
neaktivan
mrgud kaže...

Kad probaš sve probaj i ovo:

http://bughunter.it-mate.co.uk/

to ti je DOS program (zadnja definicija malwarea je od 26.8.2008.g. i spominje se mislim i tvoj slenfbot, doduše varijantu F).

Mislim da je sve kaj ti treba flopy ili boot cd na koji ćeš to snimiti - program raspakiran zauzima "cijelih" 850 kb. Ja sam ga pokrenuo u promptu i radi. Sad bi ga trebao isprobat i u čistom DOS-u.

U međuvremenu pročitaj ovo:

http://temerc.com/forums/viewtopic.php?f=22&t=3130

tj. dio gdje spominje NTFSDOS.

Znači, boot cd sa bughunterom gore i to bi (možda?) moglo pomoći.

Mrgude, cini se da nece ici. Tamo pise da ga se mora upogoniti sa medija koji NIJE read-only, znaci CD otpada. A ja floppy nemam. Mislim nemam drajv. Mrgude, floppy?? Cool
17 godina
neaktivan
Slenfbot.gen!B problem

Kad bi znao što treba obrisati mogao bi bootati sa win xp cd-om i prije instalacije otvorit restore konzolu i onda imaš pristup disku iz dos-a. 

Drugo ti ništa više pametno neznam reći, osim da odneseš disk na drugi pc i tamo skeniraš ili ... 

16 godina
neaktivan

A kaj ćeš (a misliš si sigurno - da mi je vražji floppy na 5 minuta) ... još uvijek imaš bar dvije opcije:

a uključuje posjet ftp://ftp.f-secure.com/f-prot/

i kreiranje boot cd sa zadnjim updateima od f-prota.

i druga je da nije susjed u pitanju već susjeda ....

Treću neću spominjati jer uključuje posjet dućanu informatičke opreme i izdvajanje cca 40 kn za ... znaš za kaj Osmijeh

17 godina
neaktivan
Slenfbot.gen!B problem

Vidim nedaš se,vuče stari!(Bez zamjerke ,obojica smo oko 40-te) Izgleda da nitko na ovom forumu nema rješenje. Nego, probaj skinuti i instalirati REVO Uninstaler, pa deinstalirati AVG,baš me zanima dal budeNamigiva oživel.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice