Kako radi LogMeIn?

poruka: 4
|
čitano: 4.599
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Kako radi LogMeIn?

Pozdrav,

preko vikenda nam je u uredu instaliran LogMeIn program kako bi sve buduće probleme na kompjuteru rješavali remote accessom. Informatičar iz vanjske firme i šef se poznaju pa smo već dobili upozorenje da je na kompjuterima nađeno sve i svašta.

Na kompjuteru imam instaliran program za igranje pokera, pa me zanimalo sljedeće: pretpostavljam da remote accessom osoba može kad je online vidjeti svaku djelatnost na mom kompjuteru i sve fileove u svim mojim folderima? Može li vidjeti i aktivnosti koje sam radio dok nije bila spojena na moj kompjuter? Znači, ako sam sad 15 minuta na bugovom forumu, hoće li on to moći vidjeti kad se kroz par sati priključi?

Mogu li u svom sučelju LogMeIn-a taj konkretan program za igranje pokera nekako staviti van nadzora remote accessa kako bih prikrio njegovo korištenje?

Hvala na odgovoru

17 godina
Kako radi LogMeIn?

To je remote desktop aplikacija, onaj ko ga koristi se povezuje na tvoj računar i ima potpuno isti pristup kao da je seo za njega. Ako obrišeš history ili koristiš private browsing, neće preko tog programa videti da si bio na Bugu (no to, ako hoće, uvek mogu videti tvoji iz firme, jer saobraćaj ide kroz firminu mrežu), ali će aplikaciju za poker svakako videti.

12 godina
neaktivan
Re: Kako radi LogMeIn?

Dakle, udaljeni korisnik će vidjeti aplikaciju za poker (ako bude kopao po folderima) jer se nalazi u jednom od foldera na mom disku, ali ako sam te razumio, neće moći vidjeti kada sam je koristio ako u trenutku kad je spojen na moj kompjuter, ona bude neaktivna. On može kliknuti na njen properties i vidjeti kad je fajl zadnje korišten, i to je valjda to. Ili?

Koristim private browsing na mozilli pa ako mi samo možeš objasniti kako netko iz firme može vidjeti koje sam ja stranice danas posjećivao-ok, može ih vidjeti naš internet provider, ali netko iz firme?

Oprosti na možda naivnom pitanju.

17 godina
Kako radi LogMeIn?

Iz firme ti mogu videti šta si posećivao na isti način kao i provajder. Pre nego što zahtev da se otvori bug.hr sa tvog računara stigne do provajdera, on mora proći kroz gateway (ruter ili računar) koji pripada tvojoj firmi, preko kog je tvoja firma spojena na provajdera. U suštini, za tvoj računar u firmi, firma je provajder.

Što se aplikacije tiče, ako se nigde ne vidi da je instalirana (nema je u Add/Remove, u Startu i sl), verovatno je neće naći, pogotovo što je, koliko sam razumeo situaciju, neće ni tražiti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.4.2013 15:08 (Ivan(4)).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice