Kakav crv?

poruka: 16
|
čitano: 1.687
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kakav crv?

šta je to što mi pokazuje kaspersky?

često mi izbacuje ovu poruku i nemam pojma šta da učinim u vezi tog,niti šta taj crv hoče.

network attack intrusion.win.mmsql.worm.helkern:udp from 221.130.140.18 to local port 1345 blocked.attacking computer has not been blocked.its address is possibly spoofed.

kužim ja šta mi on govori na engleskom,to nije problem,ali kako s tim dalje?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2009 11:24 (shimano).
16 godina
neaktivan
Kakav crv?

to ti je nest kao virus

crv

mp14
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2009 11:23 (lamborghini murcelago lp640).
15 godina
protjeran
Kakav crv?

A poruka je?

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
15 godina
neaktivan
Kakav crv?

malo sam bio zaboravio napisati o čemu se ardi,ali evo preuredio.

15 godina
protjeran
Kakav crv?

To je neki botnet (mssql) koji pokušava nešto sa tvojim računalom sa udaljenog servera. Instaliraj neki firewall da to blokira zauvijek. Npr zone alarm ili commodo.

15 godina
neaktivan
RE: Kakav crv?

a imam taj problem več duže iako sam nekoliko puta dosad instalirao windows ponovo iz razno raznih razloga,on se ponovo pojavi odnekud a svi programi koje imam instalirane su s bug dvd-a,a windows mi nije original.

16 godina
neaktivan
Kakav crv?

UDP paket koji je blokiran sadrži crva Helkern, koji je poznat kao SQL Slammer - iskorištava propust u MS SQL Serveru 2000 za širenje (ako nemaš nepatchirani SQL server, ne može inficirati računalo).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2009 11:39 (hrx).
16 godina
protjeran
shimano kaže...

a imam taj problem več duže iako sam nekoliko puta dosad instalirao windows ponovo iz razno raznih razloga,on se ponovo pojavi odnekud a svi programi koje imam instalirane su s bug dvd-a,a windows mi nije original.

jel si reinstaliravo uvjek na iste windose koje si prije skinuo il si nove skidao

Anti-depressants; controlling tools of YOUR system...
15 godina
protjeran
hrx kaže...

UDP paket koji je blokiran sadrži crva Helkern, koji je poznat kao SQL Slammer - iskorištava propust u MSSQL Serveru za širenje (ako nemaš nepatchirani SQL server, ne može inficirati računalo).

Zato instalirati firewall da ne bude dosadan kaspersky ;)

15 godina
neaktivan

ajmo sad polako.

udp je..?ikako da znam jelpatchirano ili nije i tako to?

15 godina
neaktivan

znači kasperskijev firewall nula bodova,a ovi če to riješiti?

15 godina
neaktivan

na iste windowse sam reinstalirao a taj sam dobio.

16 godina
protjeran
shimano kaže...

na iste windowse sam reinstalirao a taj sam dobio.

onda ti je u windowsima imas svega na tim skinutim verzijama i lakse malo sa postanjem imas gumb uredi

Anti-depressants; controlling tools of YOUR system...
15 godina
protjeran
Kakav crv?

UDP (User Datagram Protocol) je protokol koji se nalazi u dijelu transportne razine OSI modela, te je uz TCP jedan od temeljnih Internet protokola. UDP omogućuje slanje kratkih poruka (datagram) između aplikacija na umreženim računalima. U odnosu na mrežnu razinu OSI modela UDP dodaje samo funkcije multipleksiranja i provjeravanja pogreške prilikom prenošenja podataka, a nema mogućnost provjere primitka poruke jer ne čuva informaciju o stanju veze (tj. radi na principu pošalji i zaboravi). Zbog toga se koristi kada je bitnija brzina i efikasnost od pouzdanosti, npr. za prijenos govora u realnom vremenu (VoIP telefonija), a također i kada je potrebno slanje iste poruke na više odredišta (multicasting).

15 godina
neaktivan

ok,informacija dovoljno skupio,instaliram dodatni firewall i to je to.

hvala na pomoči!

16 godina
neaktivan
shimano kaže...

ok,informacija dovoljno skupio,instaliram dodatni firewall i to je to.

hvala na pomoči!

Potrebno je samo isključiti upozorenje o napadu. Možeš i blokirati IP adresu u firewallu (ako napad uvijek dolazi sa iste adrese), iako firewall kaže da bi adresa mogla biti lažna.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice