Ovako, instalirao sam sebi CIS, i danas primjetim da je agnitum uradio istu stvar kao Comodo, e sad sam u dvoumljenju.Vec dugo koristim CIS ali mi je postao monoton, pa bih malo experimentisao, imao sam nekad outpost firewall, i jako mi je bio dobar, tako da ima neko neko iskustvo vec ili negdje poredzenje ta dva programa?
CIS ili Outpost security suite
- poruka: 10
- |
- čitano: 7.162
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Po ovome reklo bi se da je COMODO nesto bolji od Outposta, ali ja evo imam iskustvo iz prve ruke.Sinoc sam ipak deinstalirao Comodo, i instalirao Outpost.I malo se zapitao sta sam ja skupljao po racunaru u proslom periodu.Imao sam problema sa procesom beaupodate.exe, naime taj dio procesa se nalazio u Bitlocker mapi, i uzimao mi je ogromnu kolicinu resursa, onda bi ga morao gasit.Otpust mi ga je prijavio kao trojanca, takodzer jos 5-6 komada trojanaca mi je nasao.Istina da Comodo ima sandbox i nudi free ignore listu, dok za to u Outpustu treba platit.Ali nakon ovog ispada definitivno prelazim na Outpost.
Pitanje ?
Kako vam se cini ovaj sadasnji Outpost security suite free 2012 ?
Ima li kakvih poboljsanja u odnosu na protekle verzije, cujem da je lagan i neprimjetan na kompu.
Koliko bi se isplatilo to instalirati i dali zadovoljava optimalne uvjete u detekciji virusa ?
ako bi se gledalo malo sirje od ta dva rjesenja rekao bih kombinacija Emsisoft Anti-Malware + Online Armor (free ili premium) jer je ta kombinacija jednostavno bezprijekorna!

outpost :)
Nijedan,nego Avast Internet Security 7
Jesi siguran da tih 5-6 komada nisu FP? Ako nečeš cijeli CIS,staviš Avira + COMODO Firewall + Malwarebytes' Anti-Malware,i Sandboxie (po volji)... A ovo Avast Internet Security,neću komentirati...pa nemoš kupovat antivirus i još avast -.-'' Avast je dobar,ali da bih ga platio,nikad...ako već očeš kupovat kupi Kaspersky Internet Security,i onda ti više ništa netreba,i imaš vrhunsku zaštitu i moš sre hvalit koji IS imaš drugima...a ako oš mogu ti pokazat jedan "trik" sa Kaspersky-jem,što se tiće plačanja itd.. :)
Outpost s.s. free zadovoljava sve osnovne uvjete, isproban je na duze vrijeme
PREDNOSTI :
1.lagan ne osjeti se na kompu
2.detekcija na tipicne viruse jako dobra, neke stvari je bolje odradjivo nego CIS free ( iako je to relativno !)
3.hips jako dobro radi, oni kojima treba paranoidno oko , outpost zadovoljava te potrebe.
4.ne gnjavi sa prozorima i da se podesavati po volji.
5.''start up windowsa'' se postize u par sekundi, outpost tu po meni ima 1mjesto u odnosu na sve druge av programe.
6. RAM-a skoro da ne uzima nista
7.Mogu mu se dodati i Ad Aware free, Mb. i Sas. i jako sdobro sa njima stoji.
8.Za pocetnike jako dobro rijecenje zbog svih gore pomenutih faktora
9. Cijena : 0 $
MANE:
1. Automatic Update svakih 24 sata , ali da se to manualno odraditi svaki momenat kad zatreba.
2. nema ''web advisor''
3. Podesavanja na FW su siromasna u odnosu na pro verziju i druge firewall softvere
4. nema ''attack detection''
5. nema sandbox kao sto ima CIS
Sve u svemu Outpost nije los iako se bespotrebno puno pljuje po njemu.
Outpost dodatne mane:
1. nije dugo nadograđivan jer Agnitum, naravno, forsira plaćenu verziju i ova je bačena sa strane na milost/nemilost
2. VirusBuster engine je samo solidan AV.....ništa više
3. Pop-upovi su zbunjujući i nema nikakvog savjeta korisniku što napraviti....lako moguće da korisnik blokira nešto što ne treba i obrnuto.
4. Po defaultu dolazi u Learning modu, dakle, propušta SVE!