Antivirusni program za staro računalo

poruka: 32
|
čitano: 7.354
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Bok svima,

Otvorio sam ovu temu jer zaista trebam pomoć oko odabira nekog antivirusnog programa koji ima neku solidnu zaštitu (ne mora imati nikakve posebne mogućnosti,bilo bi dobro da je besplatan) i da ne troši više od 200 MB radne memorije u stanju mirovanja i da po mogućnosti nije za neke napredne grafičke kartice jer imam jako slabu grafičku karticu.Imam računalo staro 12 godina marke ASUS.

Specifikacije:

Procesor:Intel Celeron M 1.4 GHz

RAM:1GB

Grafička kartica:64MB

Već sam isprobao razne antivirusne programe npr. ESET NOD32,ESET SMART SECURITY (sustav se sa oba antivirusa jako dobro pokretao i antivirus je koristio samo 150-195 MB radne memorije)),AVAST (besplatna verzija,velika upotreba radne memorije,kojeg sam jedva deinstalirao),AVIRA FREE ANTIVIRUS (previše opterećuje grafičku karticu),PANDA ANTIVIRUS FREE EDITION(sustav se sporo pokretao,skeniranje USB-a od dva gigabajta traje 6 sati),MICROSOFT SECURITY ESSENTIALS (upotreba radne memorije 540 MB nakon što se sustav podigao (još plus sustav 200 MB ostaje samo cca. 100 MB slobodne radne memorije))

360 TOTAL SECURITY MI JE ZADNJA OPCIJA iako baš nisam siguran da ću instalirati jer nekad 360 total security zna svrstat svakakve datoteke pod zaražene virusom.

Unaprijed, hvala svima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.3.2017 0:58 (HrcaA3000).
11 godina
neaktivan

A da nije možda vrijeme da se uzme novo računalo?

...My life, My game, My rules...
14 godina
neaktivan

Avast ima veliku upotrebu radne memorije samo dok skenira. Da si isključio skeniranje ne bi imao taj problem. Avast troši max. 15 MB RAM-a (bar kod mene).

9 godina
neaktivan
Re: Antivirusni program za staro računalo

Imam 10 računala koja su kupljena 2014. i svi su ASUS-ovi.Ovaj o kojem pričam dobro radi  i može poslužit kao uredsko računalo,zato pitam za antivirusni program.Bezveze mi ga je negdje bacit na tavan ak dobro radi (Office radi bez problema).

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2016 22:57 (HrcaA3000).
9 godina
neaktivan

Problem kod Avasta je taj da on uopće neželi počet skenirat....jučer sam ga ostavio 6 sati da skenira računalo kad sam se vratio i dalje je bio na 0%.Usput on pojede dosta memorije u stanju mirovanja kad nevrši ni update proizvoda ni ažuriranja virusnih bazi podataka niti skeniranje.

9 godina
neaktivan

Marko,imaš možda koji prijedlog osim Avasta?

13 godina
Panda free cloud antivirus , ubio se za takve , cak je svaki mjesec prvi vrhu najboljih, osobno ga koristim
13 godina

Iako osobno nikome ne preporucam takvu vrstu antivirusnih programa(pogotovo crackanih),koliko vidim Avast(Google kaze) trosi najmanje resursa!

Malo sumnjam u to,ali ajd ok!

Sto ne probas instalirati Malwarebytes free verziju i koristis ga samo za scan jednom mjesecno?Jer svaki "aktivni" antivirus ce ti patiti komp.

15 godina

Znam par starijih računala gdje Microsoft dobro radi posao. Osim toga ponekad možeš računalo skenirati i online sa Esetove  web stranice: http://www.eset.com/us/online-scanner/

9 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Iako osobno nikome ne preporucam takvu vrstu antivirusnih programa(pogotovo crackanih),koliko vidim Avast(Google kaze) trosi najmanje resursa!

Malo sumnjam u to,ali ajd ok!

Sto ne probas instalirati Malwarebytes free verziju i koristis ga samo za scan jednom mjesecno?Jer svaki "aktivni" antivirus ce ti patiti komp.

Misliš da je to dovoljna zaštita?

16 godina

možda da probaš drugačiji način zaštite - bez klasičnog av, npr. voodoo shield... a ako će mašina na net još staviš ublock origin i malwarebytes anti-exploit + povremeni scan s malwarebytes anti malware

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2016 23:08 (brixy).
9 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Znam par starijih računala gdje Microsoft dobro radi posao. Osim toga ponekad možeš računalo skenirati i online sa Esetove  web stranice: http://www.eset.com/us/online-scanner/

Hvala na savjetu to nisam znao.Znam da ESET ima vrhunski level detekcije zlonamjernog softwera te mi je baš žao što mi računalo neradi dobro uz ESET.

15 godina

Ne znam u čemu je problem sa Esetom? Njega možeš fino podesiti u Advanced settings, uključiti gamer mode, isključiti grafičke animacije......

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2016 23:16 (phoenix2003).
9 godina
neaktivan
brixy kaže...

možda da probaš drugačiji način zaštite - bez klasičnog av, npr. voodoo shield... a ako će mašina na net još staviš ublock origin i malwarebytes anti-exploit + povremeni scan s malwarebytes anti malware

Hvala puno na savjetu,a jel znaš možda još neke takve shield programe što rade na principu firewall-a............čisto da usporedim sa ovim voodooshield-om.

9 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Ne znam u čemu je problem sa Esetom? Njega možeš fino podesiti u Advanced settings, uključiti gamer mode, isključiti grafičke animacije......

Vjeruj mi probo sam sve (64 MB!!!!).....pazi jako je teško ipak to je verzija 9 koja je ušminkana dobrano.....ja mislim koliko znam da se nemože vratit na onakav izgled kao na verziji 8.

15 godina

Verzija 8 je više nego dovoljno. U ostalom ne znam što radiš sa računalom ali ja se ne sjećam kada sam skenirao i našao virus. Taj tvoj računar se ubio ua Linux Mint ili Ubuntu a onda ti AV i ne treba.

16 godina
HrcaA3000 kaže...

Hvala puno na savjetu,a jel znaš možda još neke takve shield programe što rade na principu firewall-a............čisto da usporedim sa ovim voodooshield-om.

Pitaj ovdje

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2016 23:35 (brixy).
9 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Verzija 8 je više nego dovoljno. U ostalom ne znam što radiš sa računalom ali ja se ne sjećam kada sam skenirao i našao virus. Taj tvoj računar se ubio ua Linux Mint ili Ubuntu a onda ti AV i ne treba.

Naveo sam gore da sam htjeo ESET SMART SECURITY 8 ili ESET NOD32 8 ali nisam mogao naći licencu za punu verziju.Ak znaš bilo koji malo lakši antivirus molim te napiši jer meni netreba neka najjača zaštita....meni treba tek nešta osnovno mislim ja držim sve važne podatke na vanjskom hard disku od 1 TB i njega sam zaštitio PANDA USB VACCINE-om, ali opet hoću zaštiti računalo od zlonamjerne gamadi.

15 godina
HrcaA3000 kaže...
phoenix2003 kaže...

Naveo sam gore da sam htjeo ESET SMART SECURITY 8 ili ESET NOD32 8 ali nisam mogao naći licencu za punu verziju.Ak znaš bilo koji malo lakši antivirus molim te napiši jer meni netreba neka najjača zaštita....meni treba tek nešta osnovno mislim ja držim sve važne podatke na vanjskom hard disku od 1 TB i njega sam zaštitio PANDA USB VACCINE-om, ali opet hoću zaštiti računalo od zlonamjerne gamadi.

Pitaj ovdje.

9 godina
neaktivan
Sorry,krivo sam objasnio nadem ja licencu ustvari username i password ali me ESET prokuzi da su "crni" korisnicko ime i lozinka....prihvaca mozda cca.20 dana a onda kaze da je neispravni podaci i da provjerim korisnicko ime i lozinku
15 godina

Pravila foruma nam nalažu da ne razgovaramo o pirateriji zato, žao mi je moraćeš se odlučiti ili za jedno gore predloženo AV rješenje ili za Linux.

14 godina
neaktivan

Hrca, skeniranje se ne radi s antivirusim programima već sa programima poput Malwarebytes, HitmanPro i tako dalje. Antivirusi često sami skeniraju datoteke dok ti radiš na računalu (potiho) kako bi provjerili pokrenute datoteke tako da bez brige.

13 godina
HrcaA3000 kaže...

Itekako!

Ja vec 7 godina ne koristim uopce nikakav aktivni antivirusni program,jer su mi postali preskupi-jednostavno!

Svaki crackani antivirusni program je srot,u to budi siguran-vise stete ti radi,nego koristi!

Svaki free antivirusni programi su skloni laznom detektiranju(osobno sam se uvjerio di Avast i AVG pronalaze "virus" na svjeze instaliranim orginalnim Win 7)-meni dosta!

Isto tako nemam problema sa online igranjem niti sa lagom!

Svaku sumnjivu skinutu datoteku mogu ručno proskenirati,jednomjesecni full scan i komp,doslovno leti!

Mi,koji imamo slabija racunala,svaki MB je koristan,zato Malwarebytes program za tebe!

9 godina
neaktivan

Što mislite o Aviri ili 360 Total Security kojeg sam već gore naveo da dobro radi.

Molim vas navedite neke programe koji nisu pravi antivirusi već su kao shield-ovi kao Voodoo Shield ili Zone Alarm Firewall...

Malwarebytes ću probat pa ću vidit kako se bude računalo ponašalo.

9 godina
neaktivan
Milka30 kaže...
HrcaA3000 kaže...

Itekako!

Ja vec 7 godina ne koristim uopce nikakav aktivni antivirusni program,jer su mi postali preskupi-jednostavno!

Svaki crackani antivirusni program je srot,u to budi siguran-vise stete ti radi,nego koristi!

Svaki free antivirusni programi su skloni laznom detektiranju(osobno sam se uvjerio di Avast i AVG pronalaze "virus" na svjeze instaliranim orginalnim Win 7)-meni dosta!

Isto tako nemam problema sa online igranjem niti sa lagom!

Svaku sumnjivu skinutu datoteku mogu ručno proskenirati,jednomjesecni full scan i komp,doslovno leti!

Mi,koji imamo slabija racunala,svaki MB je koristan,zato Malwarebytes program za tebe!

Instalirao sam Malwarebytes Anti-Malware Premium punu verziju i sad imam pitanje da li si uključio ili isključio zaštitu u stvarnom vremenu.

13 godina
HrcaA3000 kaže...

Instalirao sam Malwarebytes Anti-Malware Premium punu verziju i sad imam pitanje da li si uključio ili isključio zaštitu u stvarnom vremenu.

Kod mene je iskljuceno-kazem ti,koristim ga samo za scan!

Ali,kada ti istekne trail i kod tebe ce se ugasiti samo od sebe(samo sto ce te malo daviti,da kupis punu verziju).

No i sada kada imas "aktivnu" verziju,skuziti ces koliko je "tih" i ne zauzima puno MB.

13 godina
neaktivan

combofix - nije klasični antivirus i nema realtime protection,nema grafičko sučelje što ga čini pogodnim za starija računala sa malo rama. Svaki tjedan ga ukljucis

15 godina

Ja mogu predložiti još i ClamAV.

9 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Ja mogu predložiti još i ClamAV.

E hvala ti puno si mi pomogao.Još mi je prijatelj koji je korisnik Linux-a predložio taj antivirusni no nije mi bilo ni na kraj pameti taj antivirusni.

9 godina
neaktivan

:D

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 22:22 (HrcaA3000).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice