Bok svima,
Otvorio sam ovu temu jer zaista trebam pomoć oko odabira nekog antivirusnog programa koji ima neku solidnu zaštitu (ne mora imati nikakve posebne mogućnosti,bilo bi dobro da je besplatan) i da ne troši više od 200 MB radne memorije u stanju mirovanja i da po mogućnosti nije za neke napredne grafičke kartice jer imam jako slabu grafičku karticu.Imam računalo staro 12 godina marke ASUS.
Specifikacije:
Procesor:Intel Celeron M 1.4 GHz
RAM:1GB
Grafička kartica:64MB
Već sam isprobao razne antivirusne programe npr. ESET NOD32,ESET SMART SECURITY (sustav se sa oba antivirusa jako dobro pokretao i antivirus je koristio samo 150-195 MB radne memorije)),AVAST (besplatna verzija,velika upotreba radne memorije,kojeg sam jedva deinstalirao),AVIRA FREE ANTIVIRUS (previše opterećuje grafičku karticu),PANDA ANTIVIRUS FREE EDITION(sustav se sporo pokretao,skeniranje USB-a od dva gigabajta traje 6 sati),MICROSOFT SECURITY ESSENTIALS (upotreba radne memorije 540 MB nakon što se sustav podigao (još plus sustav 200 MB ostaje samo cca. 100 MB slobodne radne memorije))
360 TOTAL SECURITY MI JE ZADNJA OPCIJA iako baš nisam siguran da ću instalirati jer nekad 360 total security zna svrstat svakakve datoteke pod zaražene virusom.
Unaprijed, hvala svima.