Samsung Galaxy S8/S8+

poruka: 3.743
|
čitano: 971.704
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

Stigao mobitel... pisem dojmove poslijepodne 

Don't complain about things you are not willing to change.

6 0 hvala 0
15 godina
Re: Samsung Galaxy S8/S8+
Stiglo 😊😊😊😊
Samsung S6 Edge+
Moj PC  
14 0 hvala 0
17 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

Ljubomoran sam. Jako. :)

3 0 hvala 0
10 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

ajd vi koji ste prije njega imali s7 edge (na 7.0) napisite neke dojmove, kritike i pohvale.. prema svemu sto sam do sada vidio imam osjecaj da je razlika opcenito minimalna po svim parametrima

edit: R36 ja imam s7e :)

zato i pitam ekipu koja je presla sa njega na s8

mozda i bolje na s8+

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.4.2017 12:49 (digitall).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
digitall kaže...

ajd vi koji ste prije njega imali s7 edge (na 7.0) napisite neke dojmove, kritike i pohvale.. prema svemu sto sam do sada vidio imam osjecaj da je razlika opcenito minimalna po svim parametrima

Nemam S8...

S7e na Nougatu novi mob. Znaći sve je fluidno, sve dobro složeno softwerski...ja ne nalazim mane.

Ne znam koju bi kritiku rekao.

Ovo što ti vidiš softwerski na S8 to i ja vidim na S7e, ako maknemo neke detalje kao Bixby.

Ja samo vidim neku "veliku" razliku u dizajnu i velični ekrana (ovo što čitam po recenzijama). Razlog zašto se nisam zagrija za S8.

Neka me netko ispravi ako griješim. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.4.2017 12:48 (R36).
8 godina
neaktivan
S7 edge sa onim s8 touchwizom i azuriranim aplikacijama i vremenu skoro pa nema razlike osim tog izduzenog ekrana
Onaj ulaz i izlaz iz app drawera taj mali kao neki lag isto radi i na s8..isprobao ga u areni
Ugl nije to neka razlika..jako jako malo razlike

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
St0ka kaže...

Eh dakle stižu, pošto imam S7 i prelaziti ću na S8, izraziro mi je bitna zaštita i mobitela i ekrana. Jeste vi koji uskoro dobivate S8 razzmišljali o kakvoj zaštiti za iste?

do sad nikakve maske ni zastite nisma uzimao..tako da sumnjam da cu i vamo

inace jel ima ta LED lampica za notifikacije onda?

9 godina
neaktivan
gocc01 kaže...

Neki dan sam u Areni pipao S8, kaj vam se ne izgleda malo preplastičan? S7 edge je dizajnom i izradom predivan ali ovo mi se čini korak unazad.

I ja sam ga jučer gledao u Areni i slažem se u potpunosti. Nevjerojatno, ali djeluje plastičnije od S7 Edge. Osobno sam očekivao više, ali sto ljudi sto ćudi.

Zanimaju me dojmovi ovih koji su ga danas dobili. Ajmo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.4.2017 14:43 (Capture).
8 godina
neaktivan
Cini vam se plasticniji ponavljam jer je ovaj rubni aluminij poliran i onda je gladji i po meni bolje zbog toga sjedi u ruci manje se klize

0 0 hvala 0
15 godina
Robi1992 kaže...
Cini vam se plasticniji ponavljam jer je ovaj rubni aluminij poliran i onda je gladji i po meni bolje zbog toga sjedi u ruci manje se klize

da. meni recimo baš smeta taj rub na s7edge. ugodniji je osjećaj na s8+

PSN - darklydexter
13 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

Ja sam ga koristio dva dana i nisam nesto odusevljen meni osobno je nepraktican i nesvida mi se... Kamera i baterija su me razocarali a i mob mi je onako vec videno izgleda ko izduzeni daljinski upravljac a softver je nakon mate 9 nekako nije to to huawei je bolji po tom pitanju ali eto taj ekran i dizajn su odlicni iako mi mix je uzivo meni bolji 

Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

znaci neisplati se uzet nama sa s7e ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Rub na S8 je crn, a na S7 srebrni pa se ne vidi aluminij što po meni ne izgleda dobro, ali nema veze. Danas sam bio opet i ovako na kratko mi isto nisu sjele te nove dimenzije ekrana no vjerojatno se na to navikne za par dana.
17 godina
4mal kaže...

znaci neisplati se uzet nama sa s7e ?

Generalno, ne...

Veci ce bit pomak sa s7e na S9..

Ovo su sve minorne promjene u odnosu na proslogodisnji model..

A ak pratis trendove, onda samo naprijed..

8 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

Evo nakon vise sati koristenja i prckanja po svemu i svacemu moram reci da nisam ostao razocaran. Ja sam uzeo regularni s8 i meni osobno je savrsen u ruci. Boja je midnight black i prekrasna je pogotovo ispolirani crni rubovi. Dolazim sa s6e i iako sam imao vec nougat na njemu ovaj novi tzv Samsung Experience je veliko osvjezenje barem za mene. Jako mi se svidja taj novi skin i opcenito pojednostavljeni dizajn ikona i softvera. Posto sam preskocio s7, brzina je znacajnija tako da sto se tice toga je sve odlicno. Citam stalno da dosta ljudi zamjera na polozaj senzora za otisak prsta ali meni osobno je bas na taman mjestu i pogotovo sa maskicom ga je lagano pronaci sa prstom, pretpostavljam da je drugacija prica za s8+ tako da to ostavljam za druge da napisu misljenje. Senzor za roznicu sam isprobao i iskreno mislim da je kerefeka iako radi sasvim ok ali ne planiram ga koristiti. Kamera je fantasticna, samo se moram naviknut na 4:3 omjer koji je sada default i ne svidja mi se sto moram zrtvovat rezoluciju zbog 16:9 tako da cu ostavit ovako. Za ekran stvarno nemam niti jednu zamjerku, jedna stvar koju sam odmah primjetio je da su sada rubovi veoma blago zakrivljeni i skoro su neprimjetni. Za bolje iskustvo sam stavio na WQHD+ rezoluciju. O bateriji ne mogu jos nista reci ali za sada stoji solidno. AKG slusalice su nebo i zemlja u usporedbi sa starim slusalicama. Za sada jedina zamjerka je zvucnik koji se definitvno pogorsao. Eto, ne znam sta jos da napisem, stvarno sam zadovoljan sa mobitelom i iskustvom. Ako vas ista zanima, samo pitajte. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.4.2017 0:19 (droid_404).

1 0 hvala 5
17 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

a n8?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

a n8?

Za N8 vele da ce bit odlican, a i kamera bi trebalabit odlicna..

Treba pricekat i vidit.. S7e je i dalje odlican mob..

Ova godina ne donosi neke novitete, al sljedecabi trebala..

17 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

neznam vidjet cemo jer znam sebe nenene i onda uvijek kupim 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ako s8 nije novitet u odnosu na s7 onda stvarno ne znam što ste očekivali. S10?
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Ima nas koji nismo imali sedmicu. Tako da je S8+ pravo osvježenje.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
13 godina
neaktivan
droid_404 kaže...

Evo nakon vise sati koristenja i prckanja po svemu i svacemu moram reci da nisam ostao razocaran. Ja sam uzeo regularni s8 i meni osobno je savrsen u ruci. Boja je midnight black i prekrasna je pogotovo ispolirani crni rubovi. Dolazim sa s6e i iako sam imao vec nougat na njemu ovaj novi tzv Samsung Experience je veliko osvjezenje barem za mene. Jako mi se svidja taj novi skin i opcenito pojednostavljeni dizajn ikona i softvera. Posto sam preskocio s7, brzina je znacajnija tako da sto se tice toga je sve odlicno. Citam stalno da dosta ljudi zamjera na polozaj senzora za otisak prsta ali meni osobno je bas na taman mjestu i pogotovo sa maskicom ga je lagano pronaci sa prstom, pretpostavljam da je drugacija prica za s8+ tako da to ostavljam za druge da napisu misljenje. Sensor za roznicu sam isprobao i iskreno mislim da je kerefeka iako radi sasvim ok ali ne planiram ga koristiti. Kamera je fantasticna, samo se moram naviknut na 4:3 omjer koji je sada default i ne svidja mi se sto moram zrtvovat rezoluciju zbog 16:9 tako da cu ostavit ovako. Za ekran stvarno nemam niti jednu zamjerku, jedna stvar koju sam odmah primjetio je da su sada rubovi veoma blago zakrivljeni i skoro su neprimjetni. Za bolje iskustvo sam stavio na WQHD+ rezoluciju. O bateriji ne mogu jos nista reci ali za sada stoji solidno. AKG slusalice su nebo i zemlja u usporedbi sa starim slusalicama. Za sada jedina zamjerka je zvucnik koji se definitvno pogorsao. Eto, ne znam sta jos da napisem, stvarno sam zadovoljan sa mobitelom i iskustvom. Ako vas ista zanima, samo pitajte. 

kako to9 mislis da je sada default omjer 4:3 ?

8 godina
neaktivan

Default omjer fotografije koju kamera slika je 4:3 za razliku od 16:9 na prijasnjim modelima(ne znam za s7). Naravno, moguce je postavit na 16:9 ali se zrtvuje malo kvaliteta fotograije.

13 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

nekako sumnjam da je to tako..nemoguce da je defaultna 4:3 kad je mobitel 18:9 iliti 2:1...

i jos gore to da ako slikas u 16:9 da je kvaliteta slike losija...pa 4:3 omjer je odaaaavno otisao u povijest

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

citao sam sad ovo i vidim da stvarno 4:3 je defaultna rez

https://www.instohub.com/tech/galaxy-s8-and-galaxy-s8-plus-how-to-set-camera-picture-size-and-video-size/

nek mi netko kaze 1 jedini dobar razlog zasto su to tako napravili???

pogotovo na mobitelu koji je 18:9,a ne 4:3!!!

• 12M that is (4032*3024, 4:3) to try to print a photo in 8R or photo papers that are larger.
  • 2M that is (2880*2160, 4:3) to try to print the photo in 4R or photo paper that is larger.
  • 1M that is (4032*2268, 16:9) to try to view photo mainly on TV or want to share them on your social networks.

i zasto slika u manjoj rezoluciji? i jel ovo slika ako se slika u 4:3 oko 12mb a sko se slika u 16:9 1mb?

pa ako je slika 1mb to je onda kurac od kvalitete...

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.4.2017 19:49 (Mortiis).

0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

4:3 format nije u povijesti i da, to je format koji nudi 12mpix senzor na S8 kao i prosle godine na S7. Razlog? Ajde ti opali jedan da fotke budu tako izduzene i neupotrebljiva :)

4:3 je normalni (uz 3:2) format za foto, osim ako nisi jedan od ove nove generacije, pa ti je to nepoznato.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.4.2017 20:45 (robee1).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mortiis kaže...

nekako sumnjam da je to tako..nemoguce da je defaultna 4:3 kad je mobitel 18:9 iliti 2:1...

i jos gore to da ako slikas u 16:9 da je kvaliteta slike losija...pa 4:3 omjer je odaaaavno otisao u povijest

S8 ima 12 mpx kameru sto znaci da je najveca rezolucija slike 4000*3000 pixela ilitiga 4:3.

Jos prosle godine su isli na kameru sa manje mpx zbog veceg otvora blende da mogu dobiti bolje nocne slike.

17 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

kolka je blenda ove god?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
robee1 kaže...

4:3 format nije u povijesti i da, to je format koji nudi 12mpix senzor na S8 kao i prosle godine na S7. Razlog? Ajde ti opali jedan da fotke budu tako izguzene i neupotrebljiva :)

4:3 je normalni (uz 3:2) format za foto, osim ako nisi jedan od ove nove generacije, pa ti je to nepoznato.

razlog? pa jel nije dovoljno da mi je monitor u 16:9,laptop,tv itd itd...

eto snimam sad 4k video s mobitelom..idem gledat na tv,i onda mi slika nije preko cijelog ekrana...

ista stvar sa gledanjem slika na mobu...imas mobitel od 6'2 incha i onda ti slike nebudu preko cijelog ekrana,pa se zapitas koja je svrha onda uopce tako velikog ekrana,i pogotovo u omjeru 18:9 (ajd barem da je 16:9 onda)

9 godina
odjavljen
Standardi su odgovor na tvoje pitanje. Standardi za video i standardi za photo....
10 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

Kao sto kolega kaze, standardi, sve ima svoje logicno objasnjenje. Tebi bi bilo lijepo vidjeti razvucenu fotku na fonu ali dali takva ima smisla na foto papiru? Mislim da ne, pogotovo portretna, nema veze s nicim. 6.2'' ti sluzi za nista osim da se pohvalis kako imas novi mob :) koji ce ti biti zanimljiv nekoliko tjedana...

1 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice