Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.117.025
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava
Akira kaže...
omomomomoomm kaže...

Da stvarno lik ne koristi nista a hvali se sa dobrim sotom.

Prvo, uopce se ne hvalim.

Drugo, koristim ga za ono što je meni bitno i nemam smece na njemu.

Trece, svatko ima mobitel iz razlicitih razloga.

Gledajuci vas dvojicu vidim zasto je svijet otisao u pm.

Da radi mene je svijet otisao u kurac. 

12 godina
M23 kaže...

Ovdje je vaznije ko koliko SoT-a ima nego sama pomoc . Ja licno sam znao imati max 4 i po sata, ali nekad i po 2 i po. Tako da sve zavisi od upotrebe. Nije mi bio problem izvuci ni 6 sati, ali valjda svi znamo kakvo je to koristenje telefona. Ovaj telefon nije napravljen da se na njemu baterija stedi, i svako koristenje je razlicito. Nismo ni svi uzeli telefon zbog istih namjera. Daleko od toga da ne bih volio da imam i po 10 sati SoT-a, ali to jednostavno nije moguce. Quad HD koji je po meni bespotreban i usto i jede bateriju jos ne bi trebao uci u komercijalnu upotrebu u telefonima, osim kod Iphona da bi se cim imali hvaliti. Sad bi pricali od drugom SoT-u, a nikom ne bi bilo bitno da li je FHD ili QHD, osim fanboy-evima. Opet to je samo moje misljenje...

U svezi cega ti to treba pomoć??

SOT je glavna tema jer je to jedina mana,tj baterija je malo lošija spram S5 nego kod samsunga S6.ali realno gledajući,za mene to nije mana tj. za ovakav mali i tanki mobitel je sasvim dovoljno.

Ako netko zeli vise od 4 SOT evo link,stavi ROM i imat ces kao i jedan moj prijatelj i 6i pol SOT..

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s6/development/rom-xtrestolite-pure-edition-1-0-beta-1-t3082467

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2015 13:04 (manipulator).
12 godina
M23 kaže...

A zar ne bi sve nas? Zasto ti uopste treba sva ta snaga i kad ju koristis do maksimuma? Vecina ga kupuje zbog prestiza, kamere, izgleda, a u stvari se koristi viber, instagram, fb, skype, kamera, yt, browser i rijetki koriste njegov puni potencijal od svih onih koji ga kupe. Sve i jedan telefon bi nas mogao zadovoljiti. Kako smo uopste koristili telefone prije dvije, tri godine, i bili zaadovoljni njegovim brzim radom, a sad se bunimo na rad s6. Jos ce proci vremena da bi dobili kvalitetan uredjaj koji je tu da zamjeni racunar u svakodnevnom radu izvan kuce.

To vrijeme je već došlo,dobrodošao u 21.stoljeće..

12 godina
Mitch kaže...
Akira kaže...
Mitch kaže...

Skinite wakelock detector...meni je lokacija daleko najveci potrosac, pa FB push service...onda Google Now i Whatsapp

Ja ne koristim nista od navedenog, mozda mi je zato SOT dobar.

Sto ce ti onda S6?! Lol....tvoje usluge bi zadovoljio prosjecan midrange...Desire 820 i slicni

ili Iphone..

16 godina
odjavljen
manipulator kaže...
M23 kaže...

A zar ne bi sve nas? Zasto ti uopste treba sva ta snaga i kad ju koristis do maksimuma? Vecina ga kupuje zbog prestiza, kamere, izgleda, a u stvari se koristi viber, instagram, fb, skype, kamera, yt, browser i rijetki koriste njegov puni potencijal od svih onih koji ga kupe. Sve i jedan telefon bi nas mogao zadovoljiti. Kako smo uopste koristili telefone prije dvije, tri godine, i bili zaadovoljni njegovim brzim radom, a sad se bunimo na rad s6. Jos ce proci vremena da bi dobili kvalitetan uredjaj koji je tu da zamjeni racunar u svakodnevnom radu izvan kuce.

Odlicno. Odoh prodati sve laptope i PC-e koje posjedujem i na kojima radim. Kupit cu S6 ili nesto slicno, pa cu na tom cudu kompajlirati i pisati kod. Punih 15min dok ne ostanem bez baterije.

10 godina
neaktivan
manipulator kaže...
M23 kaže...

Ovdje je vaznije ko koliko SoT-a ima nego sama pomoc . Ja licno sam znao imati max 4 i po sata, ali nekad i po 2 i po. Tako da sve zavisi od upotrebe. Nije mi bio problem izvuci ni 6 sati, ali valjda svi znamo kakvo je to koristenje telefona. Ovaj telefon nije napravljen da se na njemu baterija stedi, i svako koristenje je razlicito. Nismo ni svi uzeli telefon zbog istih namjera. Daleko od toga da ne bih volio da imam i po 10 sati SoT-a, ali to jednostavno nije moguce. Quad HD koji je po meni bespotreban i usto i jede bateriju jos ne bi trebao uci u komercijalnu upotrebu u telefonima, osim kod Iphona da bi se cim imali hvaliti. Sad bi pricali od drugom SoT-u, a nikom ne bi bilo bitno da li je FHD ili QHD, osim fanboy-evima. Opet to je samo moje misljenje...

U svezi cega ti to treba pomoć??

SOT je glavna tema jer je to jedina mana,tj baterija je malo lošija spram S5 nego kod samsunga S6.ali realno gledajući,za mene to nije mana tj. za ovakav mali i tanki mobitel je sasvim dovoljno.

Glavna tema koja se svako malo pojavi cim neko spomene da ima vise nego obicno. Po meni bi bilo bolje da su stavili jos 500mAh, i da su zrtvovali debljinu telefona, jer svejedno stavljamo maske. Da, sa ovom generacijom telefona se dosta moze uraditi, ali zamijeniti racunar u nekim segmentima nece nikad moci. Ljudima koji koriste telefon 12h nece ni primjetiti razliku jer im telefon moze skoro sve kao i racunar sto se tice njihovih potreba, ali ja koristim podjednako oboje i mogu, a znam da mogu i ostali.

Pitao sam za brzi punjac koji se pokvario i nemam gdje kupiti, a na ebayu koji sam god vidio bio je kopija. Da li da kupim zamjenski koji podrzava qualcomm fc 2.0 ili ima ima neko ko je vidio original na ebay-u?

10 godina
neaktivan
Hann kaže...
manipulator kaže...
M23 kaže...

Odlicno. Odoh prodati sve laptope i PC-e koje posjedujem i na kojima radim. Kupit cu S6 ili nesto slicno, pa cu na tom cudu kompajlirati i pisati kod. Punih 15min dok ne ostanem bez baterije.

Upravo tako. Koristim racunar skoro cijeli dan i upotrebljavam ga za programiranje, video editovanje, foto obradjivanje, tj stvari za koje telefon nije predvidjen. Telefon je tu da mi olaksa komunikaciju, da pogledam koji vidio na yt, kad idem negdje da slusam muziku, uslikam dosta fotki usput jer ko jos nosi dslr. Nekad sam uzivao u carima androida, kastimizaciji i rom-ove sam mjenjao svake sedmice, a sad s6 nisam ni rutovao jer me to vise toliko ni ne interesuje. Bitno mi je da imam fluidan uredjaj koji ce obavljati svoj posao i biti ono sto jest, a ne pokusavati postati racunar jer to jednostavno nije. 

13 godina
neaktivan

A samo sam pohvalio S6 i zakotrlja se priča 

Gle svakom će bilo koji mob izdržat 1 dan imao on bateriju 2500 ili 3500 mAh. Ništa mi puno ne bi značilo i da mi mob izdrži 2 dana...ali 5 dana da. Da bi mob izdržao više od 3 dana bez problema treba imat bogovsku bateriju a trenutno je ni jedan mobitel nema (osim nekih kineskih).

Vodit raspravu oko toga jel nekom baterija na S6 dobra ili loša nema smisla jer svatkom BMW M5 neće jednako trošit. Nekom će trošit 16l nekom 10l., sve ovisi o tome koliko ga tko stišće...

Ja imam osnovne aplikacije na mobu (whats app, facebook, navigacija, hak,prognoza, gmail i sl - ništa posebno). Nisam tip koji igra igrice na mobu tako da to nemam. Meni je 32GB čisto dovoljno.Tako i onako radim backup slika svako malo a one mi najviše zauzimaju tako da uvijek imam slobodnog prostora.Pošto puno surfam vidim da je baterija tu dobro oprimizirana što mi je bitno...Za moje potrebe je meni S6 odličan.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2015 13:43 (R36).

3 0 hvala 0
12 godina
Hann kaže...
manipulator kaže...
M23 kaže...

Sjedim na poslu,preko S6 upalim teamviewer,udjem na komp i radim sta hocu isto kao i da sam za PC,tj. od stavljanja filmova preko torenta da se skidaju,odgovorim na par mailova sa privitkom iz Corela jer usput pravim pozivnice ,pohvalnice i dr,mogu cak i preko vegasa da napravim video,konvertiram ga i uploadam na you tube.

Ja svoj mobitel koristim maximalno za razliku od nekih.

Moram samo priznati da mi je ovo sve bilo jos puno lakse na G3 jer je imao veci ekran.. 

11 godina

Šta je s onom pricom da ce s6 dobit shutter speed kontrolu? Vidim da edge+/n5 imaju, al je s6 škartan za to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
thebatman kaže...

Šta je s onom pricom da ce s6 dobit shutter speed kontrolu? Vidim da edge+/n5 imaju, al je s6 škartan za to?

http://www.sammobile.com/2015/08/20/galaxy-s6-and-s6-edge-start-receiving-s6-edge-features-with-new-update/

Dobice neke nove stvari, ali od ss i raw-a zasad nista, a dobili su yt stream pa je pitanje hoce li dobiti. Zadnja nada je marshmallow, a ako sa njim ne dodje onda sigurno ni nece.

10 godina
neaktivan
dennocro kaže...

ne znam dal valja il ne valja jbg...meni preko noci dok spavam, znaci idle skine bateriju cca 5% sad dal je to normalno ili ne ne znam. kad stavim custom rom cemo vidit dal ce se sta poboljsati.

(...)

samo vas dvojica uspijevate preko 4h SOT-a zanimljivo.

Već sam objavljivao da se može dobiti preko 4h SOTa (kao i Timmy i R36). Šteta što neki imaju problema sa baterijom, jer je mobitel sjajan.
Tih 5% je ok. U sobi imam mrtvu točku za wifi gdje ako ostavim mob preko noći izgubit će 10-12%, ako ga pak stavim u boravak bliže routeru, preko noći će izgubiti 2%. Ako isključim wifi izgubit će oko 5%.

Mitch kaže...

Sto ce ti onda S6?! Lol....tvoje usluge bi zadovoljio prosjecan midrange...Desire 820 i slicni

Forte ovog mobitela su kamera, ekran i brzina. 
Google Now, FB, Viberi itd se koriste ovisno o osobnim potrebama. Ne vidim razloga za kritiziranje tuđeg načina korištenja moba, svak ima svoj način i zato nam se i razlikuju trajanja baterija(između ostalog)...

Osobno ne koristim FB, Instagram, location (palim rijetko po potrebi), Google Now (nedovoljno dobro za RH) pa mi to ni nisu potrošači (sigurno bi baterija bila slabija s njima).

Max SOT što sam postizao dosad je bilo 5:30h, sa power savingom 6:30h.
Uobičajeno mi je prosjek oko 4:30h, ako sam na wifi lako lovim 5h, ako sam stalno na mobile data SOT se spušta prema 4h. Tijekom ljeta mi je Gsam izračunao prosjek od 3:45, ALI to je konstatno na mobilnoj mreži na područjima sa slabijim signalom(po otocima) i sa fotkanih 50 slika dnevno u prosjeku, a kamera je veliki potrošač. Tako da baterija za mene nije uopće loša i ne vidim razloga za kritiziranje moba u tom području.

Što se tiče pomoći, možda pomognu savjeti s ovog linka: http://forums.androidcentral.com/samsung-galaxy-s6/514137-adjustments-tips-tricks-maximize-battery-life-samsung-galaxy-s6-edge.html

I sam sam učinio slično pa je možda to razlog što mi baterija traje dulje nego nekima...postupak bi išao ovako:

1.
Napraviti update softvera na posljednju verziju (meni je posljednji update došao preko SmartSwitcha - 1.6GB iako sam već bio na 5.1.1)

2.
Backup preko SmartSwitcha i Samsung backupa

3.
Kroz Storage počistiti cache od aplikacija
4.
Wipe cache partition kroz recovery mode
Vjerujem da mnogi znaju kako do njega, al evo svejedno opis: Isključiti mobitel > uključiti ga tako da se drže u isto vrijeme tipke Volume up+Power+Home button, kad se pojavi Samsung logo pustiti Power tipku i držati i dalje ostale dvije dok se ne pojavi Android logo >navigacija se vrši sa volume up i down tipkama,a odabir pomoću power tipke, na taj način izabrati wipe cache partition...nakon toga
5.
ostati u R modeu i izabrati wipe data/factory reset te nakon toga Reboot system
6. 
Nakon pokretanja i spajanja na wifi, proces dovodi do Google backupa gdje odabirem Set as new device - na taj način izbjegavam instalaciju aplikacija koje nastojim instalirati nanovo, a ne sa backupa
7. 
Slijedi daljnje postavljanje uređaja, restoranje podataka (izbjegavam aplikacije tako instalirati, samo novo preko Google Play) itd

Postavke:
Aplikacije koje su mi disabled su: ANT (kad ću koristiti smartwatch tad ću ga opet uključit), Briefing od Flipboarda, Dropbox, Facebook, GooglePlay Games/Movies/Music/News/+, Instagram, Messenger, S Voice.
Kroz Smart Manager - RAM - Manage apps sam auto stopirao sve one aplikacije koje mi nisu bitne zbog notifikacija ili koje koristim najčešće.
WiFi, Mobile data, Sync i Screen rotation su uvijek on, lokacije i bluetooth palim po potrebi.

Pod WiFi mi je Smart network switch isključen, WiFi on during sleep uključen always, Allow scanning samo kad je wifi on.
Fingerprint uključen, vibracija isključena, motions & gestures isključeni osim smart alert, zaslon radi u basic modeu sa jačinom na 40-45% (to mi je najugodnije za oči), a auto svjetlinu uključujem ljeti kad je puno sunca (npr. auto mi navečer previše zagasi svjetlinu).

To je to od mene, nadam se da sam nekom pomogao, ako ne onda nek se muči s baterijom ili gledati novi mob 

16 godina

Ljudi moji odite malo u inozemstvo...mi smo jedina nacija gdje konobari imaju S6ice, najnovije iPhone' i sl.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://facebook.com/MandicPhoto

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Ljudi moji odite malo u inozemstvo...mi smo jedina nacija gdje konobari imaju S6ice, najnovije iPhone' i sl.

Dobru sezonu odradili na moru.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2015 15:15 (R36).
16 godina
odjavljen
manipulator kaže...

Sjedim na poslu,preko S6 upalim teamviewer,udjem na komp i radim sta hocu isto kao i da sam za PC,tj. od stavljanja filmova preko torenta da se skidaju,odgovorim na par mailova sa privitkom iz Corela jer usput pravim pozivnice ,pohvalnice i dr,mogu cak i preko vegasa da napravim video,konvertiram ga i uploadam na you tube.

Ja svoj mobitel koristim maximalno za razliku od nekih.

Moram samo priznati da mi je ovo sve bilo jos puno lakse na G3 jer je imao veci ekran.. 

Vidis, spajanjem preko Team Viewera nisi napredan korisnik. Kao sto to nisi ni slanjem Corel fajlova preko maila.

Spajam se preko remotea 10ak puta dnevno na server. I ne pada mi na pamet to raditi na sitnom ekranu, osim ako nije stvarno potreba za time (nemam pc/laptop uz sebe).

Danasnji smartphonovi mogu puno, ali za jedan obicni laptop su obicne igracke. I uvijek ce biti takvi, koliko god da napredovali. Sad da se preko mobitela spojim preko SSH na server i ukucavam tako naredbe? Ili preko mobitela na PC i tako programiram? Nisam toliko lud, ni glup, a bogami nisam ni mazohist :)

12 godina
neaktivan

SoT nije alfa i omega baterijskog života na mobilnim uređajima. Dobar pokazatelj može biti ali ništa više od toga. Pogotovo jer ima raznih načina da se on ''naštela'' na željenu vrijednost pa onda ''ajmo se hvalit''. Općenita vrijednost baterije na današnjim smartphone-ima je prosječno korištenje (nekolicina IM aplikacija, konstantno upaljen barem 3G i neko vrijeme surfanja i poziva) je oko dan i pol po mom mišljenju. Koji preživi takvo korištenje od jutra do večeri bez punjenja je dobar. Iznad tog do dan i pol je odličan a 2 dana i više SuperUberMegaFenomenalno preodličan.

Bilo bi fora kad bi se mogla mjenjat rezolucija na niže, npr. sa QHD na FHD, mislim da to iP6 ima, ali samo za ~HD, ne i za veće rezolucije. To bi bilo fora.

11 godina
neaktivan

Zakljucak cijele price oko baterije je da je nekome dobra a nekome nije.

Kome je dobra zadovoljan je sa S6, kome nije neka si kupi drugi mobitel.

Vrlo jednostavno.

Iskoristiti puni potencijal mobitela je nemoguce osim ako sa namjerom radite stvari koje u stvarnosti nebi radili samo da bi nesto dokazali. 

Jos ni jedan mobitel nije u stanju zamjeniti laptop ili PC i to je cinjenica pa ne vidim razlog za raspravu oko toga.

Nisam ovo napisao da bih nekome spustio nego iznosim realne cinjenice.

Iako znam da vecina ovdje ne razmislja realno, cast iznimkama. ;)

EDIT: Svjestan sam cinjenice da ako koristite sve tvornicke aplikacije na S6 sa ukljucenom lokacijom, FB, Messenger, Google now itd... da je baterija slaba, ali brzo punjenje malo ispravlja taj nedostatak.

I Don't Give A Damn
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2015 18:56 (Akira).

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Gdje se može kupiti taj famozni SOT i koliko košta?

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
matrix777 kaže...

SOT se ne kupuje, sa tim se rodiš. :D

I Don't Give A Damn
13 godina
neaktivan
Akira kaže...
matrix777 kaže...

SOT se ne kupuje, sa tim se rodiš. :D

Imas ga u obliku raznih powerbankova. Recimo moj od 5200 mAh sta sam kupio nosi odoka jos 4 sata SoT :D

youtube.com/mislavbusic
16 godina

Legenda kaze da iPhone 6+ ima oko 6h naviše, kao i G2...O Z2 da ne pricam :D

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://facebook.com/MandicPhoto
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2015 11:33 (Mitch).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Najveća prednost iPhonea je što u standby modu ne troši skoro ništa baterije. iPad, iPhone... mogu danima stajati s dosta baterije, a da im radi push kako treba, bez restrikcija. SGS6 cuga bateriju i kad je ugašen...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ha istina ali to je problem Androida.

Vidjet cemo 6.0, kompletno je rewritean...

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Mitch kaže...

Nemoj me onda pitat kako 6 preview 3 radi. 

14 godina
Tonči kaže...
Mitch kaže...

Nemoj me onda pitat kako 6 preview 3 radi. 

Čitao sam nešto da je i u M-u (šestici) prisutan onaj "mobile radio active"bug koji vuče korijene od Lollipopa pa pretpostavljam da niti tada nećemo vidjeti neki vrhunski standby

16 godina

Oh hebote taman kad prodam iOS uredaje evo opez gaf....a nista cim stigne novi S7 ili Huawei Nexus odma na prvom paljenju adb, unlock bl, root i twrp hehe

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nitko to još nije riješio niti na custom ROM-ovima, ali ovo je razlog zašto je Android što jest... Googleu ovaj bug još uvijek ima prioritet "small"... jer na telefonima nitko nema mobile data uključen. 

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
Bas...bitmo da se razvijaju kartonske naocale i sto ja znam kakbe gluposti
11 godina

Danas sam u T-Mobile u Portanovi Osijek cackao malo po novom Galaxy S6 Edge + pa cisto da podijelim par info iz prve ruke...na kameri su napokon dodali opciju reguliranja brzine zatvaraca pa je sto se toga tice dobio ono sto ima i LG G4.

Nazalost balans bijele boje nije rijesen kao na G4 vec ima unaprijed predefinirane postavke za razne situacije (zarulja, dnevno svjetlo...) dok se to na G4 moze sve manualno podesiti.

Pokraj njega je stajao manji S6 Edge koji nema i dalje opciju manualnog podesavanja brzine zatvaraca...valjda ce i to doci sa nekim updateom.

Sto se tice direktne usporedbe, malo me iznenadilo koliko je veci od manjeg Edgea, mob je bas glomazan , primjetno veci od G4.

Izrada je vrhunska kao i na manjem S6 i djeluje zaista skupocjeno, ekran mi se cini svjetliji nego na manjem S6E...stavio sam istu sliku iz galerije pa sam pogledao istovremeno.

Ekran je prekrasan, velik i ta zaobljenost mu daje bas poseban izgled, a vjerujem da ce se te dimenzije pozitivno odraziti i na autonomiju jer je unutra baterija veceg kapaciteta.

Uglavnom mob je pojava definitivno, kamera napokon ima skoro sve sto od nje ocekujem, a ostaje jos cijena koja ce nazalost biti poprilicna (oko 8000 u slobodnoj prodaji)...tesko da ce na njuskalu ici za manje od 5000Kn.

Prosli mjesec sam slagao malo bolji PC...izasao me nesto malo manje od 10 000 Kn i sad kada vidim da ovaj mob kosta gotovo jednako pitam se vrijedi li to te novce...nekako sam imao uvijek neke racunice...za PC bi dao recimo 8000-10 000 Kn, za laptop nedam vise od 6 000, a za mob mi je neki plafon sto sam spreman dati 3500 Kn...nekada mi se u tu racunicu uklapao i novi iPhone...toliko su me kostali i 3G i 3GS i 4 i 4S pa je dosla petica sa visom cijenom tako da sam odustao od njih.

Imao sam Samsung Galaxy S3 i S4 koji su kostali isto tako, a sada mi je preostao jos jedino LG, prosle godine sam uzeo za 3100 novi G3, a ove godine za 3300 novi G4. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2015 0:09 (ocean77).

0 0 hvala 2
10 godina
neaktivan

Ekipa... 

1. Kako isključiti vibraciju na dodir kapacitivnih tipki?

2. Zašto ne dobivam obavijesti o viber i whatsup porukama? Tek kad uđem u aplikaciju onda vidim poruke stare par dana... No od obavijesti ništa. Koristim zaključavanje zaslona  putem otiska prsta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice