Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.116.368
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Samsung Galaxy S6-Rasprava

moj bed

g3 ima zamjenjivu bateriju..

no koliko je ljudi doista kupilo zamjensku bateriju? imam portable 3000mah punjač koji sam platio 100kn i koji mi brzinski napuni mob

btw članak o memoriji koju koristi S6

http://www.androidauthority.com/samsung-memory-comparison-592870/

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Re: Samsung Galaxy S6-Rasprava
sardax kaže...
Fanu, M9 ima fastcharge, kao i M8, a dolazi u 32/64 GB varijanti. Meni SD nista ne znaci, te ako uzmem M9/64, SD necu ni stavljat. Bit je da S6 je zrtvovao glavne svoje adute. No, kupci ce odlucit. Veci ce problem biti dostupnost, hoce li sve verzije biti dostupne i kad.

M9 koliko znam nema isti fast charge, samsungovo riješenje je najbrže na tržištu trenutno

i dolazi samo u 32gb varijanti

jesu li doista SD kartica i zamjenjivati baterija glavni aduti? vidjet ćemo u kojim brojkama ce se prodavati s6 ako su to doista glavni aduti

10 godina
neaktivan

Za izmjenjivu bateriju me boli ona stvar. Mobitel je puno ljepši ako je cijeli u jednom komadu, puno čvršći i općenito kvalitetniji. Ali SD kartica je veliki nedostatak. Ako si kupim M9 od 32 GB, te 32 gige su mi samo za aplikacije i to mi je dovoljno, a SD karticu imam Sandiskovu Class 10 32 GB od prije. Onaj ko i nema, može kupiti za 200 kn, a i jeftinije od nekog drugog proizvođača. Naravno da brzina nije na razini interne memorije, ali za to što ću je koristiti (muzika i slikanje) nema razlike u odnosu na internu.

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

A koji mobitel od svih trenutno koji su izasli ima najbrzu sd karticu tj taj prijenos  podataka, jel ima koji benchmark negdje? A sto se tice izmjenjive baterije nije mi to tolko ni bitno ak mob ima oko 3000 mah  meni ok slazem se da motorola ima najjacu bateriju 3900 ak se nevaram samo sto je pitanje dal ce doc kod nas uopce, a i mislim da nemoze bas konkurirat ovim smartphonovima po ostalim specsima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

I dal netko zna mozda dal samsung dolazi sa wireless punjenjem ili htc m9 i dal se zna dali dolaze ovi noviji G4 i Z4 ili i dalje treba kupit wireless docking station, ima review za z3 i radi super kolko sam vidio.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
Barracuda727 kaže...

I dal netko zna mozda dal samsung dolazi sa wireless punjenjem ili htc m9 i dal se zna dali dolaze ovi noviji G4 i Z4 ili i dalje treba kupit wireless docking station, ima review za z3 i radi super kolko sam vidio.

s6 dolazi sa podrškom za oba wireless charging standarda

M9 ne podržava wireless punjenje

za z3 i g4 se još nista ne zna

16 godina
@Fanu, M8 i M9 imaju fast charge, isti kao i S6/EDGE, ali nemaju mogucnost wireless punjenja. Bio sam 100% siguran da M9 ce imat i 64 GB varijantu :( Damn. Moja greška. Kome danas treba zamjenjiva baterija??
ptspclan.com | visit us ^^
10 godina
neaktivan
Fanu kaže...
Barracuda727 kaže...

Kaj mislis s ovim oba wireless standarda, pojasni malo... mislis na fast charge i na wireless charg sa dock stationom ili ?

12 godina
neaktivan

LG G4 FTW!

Moj PC  
1 3 hvala 0
16 godina
Fanu kaže...
Barracuda727 kaže...

Koja oba? U opticaju je samo Qi, barem kod Samsunga.

Za LG je lako moguce da ce njihov Q4 uredaj imat ovo MR punjenje koje je klasu iznad

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
16 godina
Mitch kaže...
Fanu kaže...
Barracuda727 kaže...

Koja oba? U opticaju je samo Qi, barem kod Samsunga.

Za LG je lako moguce da ce njihov Q4 uredaj imat ovo MR punjenje koje je klasu iznad

Samsung got around the issue by including both Qi and PMA standards

vise imas na ovom linku
http://www.cnet.com/news/samsung-to-carry-on-with-key-wireless-charging-standard/

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
13 godina
neaktivan

Sva sreća pa Samsung ne ugrađuje Snapdragon 810, jer čitam da se Sony muči s pregrijavanjem u svom budučem top modelu Z4.

Čak će Huawei P8 (izlazi u travnju kao i G4) imat bolji čip od poznatih top modela (ne računjauči Samsung) - radi se o Hisilicon Kirin 930 64 bitni koji je izrađen u 16nm tehnologiji.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.3.2015 14:44 (R36).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nisam neki fanboy imam sve moguce uredaje ali Samy se stvrano potrdio oko S6, u svakom mogucem pogledu, bravo za njih!

Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Pitanje je vremena kad ce ASUS poceti drmati trzistem smartphonea i izbaci Samsung i ostale iz igre.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.3.2015 13:24 (Barracuda727).
Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Uređaj kojeg ćeš voljeti ili mrziti. Ima vrhunski ekran, kameru, najjači procesor. Čak je i TW poboljšan. Jedino je baterija doživljela mali korak natrag. Samo je pitanje hoće li se ljudima sviđati novi dizajn i promjena sa baterijom i proširivom memorijom. Mislim da većina neće previše mariti za to
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ne volim baš previše Samsung, ali ovaj model će se vam prodavati kao lud, i oboriti sve moguće rekorde, i onog od S3. I prije su ljudi bili ludi za S linijom, a tek sad liči na nešto. Boli ljude ona stvar za neizmjenjivu bateriju i neproširivu memoriju...

1 0 hvala 0
13 godina

s6 je po meni bljak. Edge je zanimljiv, ali radi toga dati 200 eura premium? Ne hvala. Nemrem više gledat tu samsungovu prednju stranu. Dosadna je, isfurana i ružna. A kako gsmarena kaže, baterija i zvučnik su slabiji nego u s5. Previše kompromisa for the sake of design.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I kako da ih shvatim ozbiljno kada odmah na početku ističu class leading ppi, a neće tu staviti da ima PenTile matricu pa je na koncu sve skupa isto kao FHD na 5"?

Slično kada su na sajmu dobili 58k na Antutu kod S6(edge je bio na oko 63k) pa su brzopotezno to makli sa previewa. Jednostavno stranica koja naginje Samsungu.

13 godina

Ne zove se đabe samsungarena xD

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Sve iznad 40k na Antutu nije primjetno...

tamo se bodovi dijele po koeficijentu (mnozitelj) kao listic na kladari, cim imas jedan FPS vise u 3D testu ocjena se mijenja +200

A iznad 60FPSa, to je glupost.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
14 godina

Nakon što se je malo stišala galama oko noviteta godine, evo da se i ja malo priključim u raspravu! 

Za sve one koji njorgate oko ne mogućnosti izmjene baterije i ne postojanja dodatnog ekstra utora za SD memorijsku karticu, kazati ću samo, dok krenete delati, već za dan dva bute to samo tako zaboravili da ste ikada trebali, garantiram! 

Što se tiče mene i eventualnog izbora, kada bih ja uzimao, čisto zbog vizualne ljepote, meni se dopadaju običan S6 u verziji "Blue Topaz", i Edge model u verziji "Green Emerald"!!!! 

Što se tiče svega ostalog, meni osobno jedino ne pari QHD rezolucija, ali to je moj skromni subjektivan dojam, ja bih ipak više volio običan FHD, vjerujem da za sada je sasvim to zasovoljavajuće! 

Još samo kada TW ne bi bio naporan kao prije, pa podrškom da se znatno poprave u Samsungu, evo gadgeta koji bi sretnog i ponosnog vlasnika mogao uredno i kvalitetno opsluživati najmanje četri godine, pa rekao tko god što da kazao! 

Ako bi SGN 5/V bio bojama identičan ili skorom identičan, unaprijed prognoziram proglašenje za NAJ GADGET sezone 2015/2016, na neviđeno, pogotovu onaj u Emerald Green boji!!!!

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nedvojbeno će se S6 prodavati, ali da drži titulu najboljeg flagshipa, to jednostavno nije istina još od S2.

Ne znam što im se dogodilo od S2, ali svaki uređaj zatim je bio lošiji od prethodnog. Kod S6 je slučaj samo takav što se od S5 nisu baš morali nešto potruditi da bi dobili bolji uređaj.

Može bit S6 jak na papiru, ali ponovno ni u jednoj kategoriji nije najbolji.

LG i Apple pametno izdaju ciklično uređaje na jesen, a vidim da je i Sony počeo pa vrlo lako izigraju Samsung i HTC.

Najpametnije bi im bilo da S7 izdaju tek na jesen 2016. jer tehnološki napredak od sada to ovog vremena iduće godine će biti jednak kao i ovom sada, sve nešto inovirano, a ništa u masovnoj proizvodnji.

Opet s druge strane, krajem iduće godine ovi telefoni će biti smješni kad izađu PhoneBloks, Puzzle Phone i Google ARA.

LG ima pametne ljude, imaju potrošnju veću nego proizvodnju (te brojke su opet naravno manje nego Samsung i Apple, ali sve iznad 7% profita je super za jednu tehnološku firmu).

Vjerojatno će izdati ekran sa G3 sa nešto boljom crnom i bez oversharpeninga (već tu će poraziti S6), dimenzije G3 i pod haubom sve na papiru jednako ili jače od S6.

Na to im je samo dovoljno da ne stave ništa poput TW (a čujem da napokon mijenjaju svoj stock UI prema Googleu) i milijun bezveznih battery-hoging senzora/aplikacija (što ne rade još od izlaska G2).

Međutim G3 vs G4 će biti bitno uža granica nego S5 vs S6. G3 je sam po sebi većinom bio smartphone godine uz iP6, tako da se tu osim softvera/baterije ni nema nešto bitno za mijenjati.

0 0 hvala 0
13 godina

g3 bi bio smartfon godine da je radio kak spada, ali štekao je više od s5 a to govori dosta. Zagrijava se i ekran nije baš najbolji. G4 mora samo poboljšati ekran što se tiče bjele i crne boje i malo bateriju. To je to. Dok je samsung morao zadiviti. To je uspio djelomično. Ofc nije teško kad je s5 bio poluproizvod hardverski i softverski

Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
G3 prije 20H da. Poslije nikako.

A i to je ovisilo o svačemu, recimo američki G3 nije ni trznuo (Sprint itd), a Verizon i Europski su bili lagavi ko da vrtiš 5.0 na Adreno 200
17 godina

+ hardver, 14nm proces, dizajn, performanse

- baterija, baterija nije izmjenjiva, nema sd slot, i ova reza ekrana mi je isto bezveze, mada se sa mnom neće neki složit, al ova 2k reza mi je bezveze

-zvučnik isto nije baš nekaj, kameru su mogli stavit drukčiju, tj noviju a ne prekopiranu iz N4, al ok, sredili su alogritme i objektiv je svjetlosno bolji..

E sad da ne bude sve tak crno

Napredak je vidljiv i napravljen je odmak od ostalih prijašnjih modela Galaxya S linije, naravno na bolje.. S2 je napravio, ajmo reć, revoluciju i utabao put budućim modelima S linije...

TW je poboljšan, možda nije vidljiv neki drastičan napredak, al on je tu, vidljiv je..

Kolko čitam sljedeći Exynos A73 jezgre i gpu Mali T880 će bit ubojiti mislim da će tu bit veći, vidljiviji napredak, spram generacijskih starijih SoCeva (800, 801 itd) a tu se već i spominje grafički "next gen console"..

Mislim da bu to stavljali u S7..

Sve ostalo je, kak se veli, stvar ukusa, e sad ekipa je imala visoka očekivanja od S6, al očito su morali napravit neke ustupke, da ubace neke druge stvari, ne znam, al nagađam...

Osobno, ovi "navedeni nedostaci" me ne diraju ni malo (neizmjenjiva baterija, sd slot) tak da nisam ogorčen ni malo..

Uglavnom, Samsung je kod nas narodni mob, kao i golf..

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.3.2015 15:39 (zvonac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Baš to, Samsung je kao Golf... A što se tiče GSMArene, recenzije su im očajne, copy-paste, uopće se ništa subjektivno ne opisuje nego je sve u brojkama i specifikacijama, te recenzije me podsjećaju na školske sastavke koja djeca pišu u 3. osnovne, sve po šabloni

1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Kolko čitam sljedeći Exynos A73 jezgre i gpu Mali T880 će bit ubojiti mislim da će tu bit veći, vidljiviji napredak, spram generacijskih starijih SoCeva (800, 801 itd) a tu se već i spominje grafički "next gen console"..

Mislim da bu to stavljali u S7..

Valjda ARM Cortex-A72 jezgra? Pa to znači ARM arhitektura na gotova i što se tiče CPU-a biti će rang srednjeg razreda od Qualcomma odnosno SD618 i SD620. Samo sve pokazalo da svi ti gotovi ARM CPU-ovi imaju problem sa throttlingom i uz to je teško srediti da GTS OK radi, ajde tu je još Samsung koliko toliko dobro sredio.  Vjerojatno će se opet sve kod top modela vratiti na Qualcomm i to SD820 koji će iamti Qualcommov CPU, a ne gotov od ARM-a.

Nego za fotoaparat mi je zanimljivo pitanje. Je li senzor nov ili kao u S5. U S5 su reklamirali svoj neki senzor, a stvarno Samsung ima svoju proizvodnju. No ovdje je Sony senzor iste veličine i rezolucije.

17 godina
Bara kaže...

Valjda ARM Cortex-A72 jezgra? Pa to znači ARM arhitektura na gotova i što se tiče CPU-a biti će rang srednjeg razreda od Qualcomma odnosno SD618 i SD620. Samo sve pokazalo da svi ti gotovi ARM CPU-ovi imaju problem sa throttlingom i uz to je teško srediti da GTS OK radi, ajde tu je još Samsung koliko toliko dobro sredio.  Vjerojatno će se opet sve kod top modela vratiti na Qualcomm i to SD820 koji će iamti Qualcommov CPU, a ne gotov od ARM-a.

Nego za fotoaparat mi je zanimljivo pitanje. Je li senzor nov ili kao u S5. U S5 su reklamirali svoj neki senzor, a stvarno Samsung ima svoju proizvodnju. No ovdje je Sony senzor iste veličine i rezolucije.

Pardon, A72, da to će bit haj end od Samsunga za 2016-tu godinu, sad vrijeme će pokazat kolko će se moć uspoređivat sa s820, još je rano za reć...

Qualcomm je u igri, al tu je još i Tegra a i ak se Intel ubaci, moglo bi bit svega..

Uglavnom, ne sumnjam da će A72, bit odličan proc..

Senzor je Sonyev isti kao i u Note 4, samo kaj su algoritme za obradu dotjerali, i svjetlosno je bolji f1.9..

S5 koristi ISOCELL tehnologiju, al kolko vidim to je Samsungov proizvod odnsono senzor..

13 godina

Prije svega aj prestanite veličati g3 i 20h update

Radi puno bolje od prijasnjih, ali u usporedbi sa drugima je spor i laggav. Kao što je i g flex 2. Samsung ima identične probleme. Neka ima 2nm proces, dok god je touchwiz gore i utječe na performanse nije me briga što pokreće mob, samo nek leti glatko

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice