Ako ti AdAway ne makne neku reklamu, akini aplikaciju "Lucky Patcher" pa probaj s njom.
Također skini Apex ili Nova launcher i kad ga instaliraš onda zamrzni orginalni TW jer je on najveće/najsporije sranje koje postoji na mobu.
Ako ti AdAway ne makne neku reklamu, akini aplikaciju "Lucky Patcher" pa probaj s njom.
Također skini Apex ili Nova launcher i kad ga instaliraš onda zamrzni orginalni TW jer je on najveće/najsporije sranje koje postoji na mobu.
Ovisi što podrazumijevaš pod kompletan baxkup. Titanium radi samo backup aplikacija i njihovih podataka.
Pod kompletan backup ja podrazumijevam nandroid backup, a to radiš pomoću custom recovery-a (philz, cwm...). Taj backup sprema trenutnu "sliku" uređaja (system, data, cache...). Dakle, napraviš takav backup i onda ako nešto pođe po zlu možeš se vratiti na točno ovo stanje uređaja koje sada imaš. Titanium može vratiti aplikacije koje sada imaš instalirane, a ne kompletan system.
Ako želiš, ovdje imaš popis aplikacija koje je sigurno ukloniti/freezati pomoću titaniuma ili nečeg drugog.
EDIT
filip pod reklame nije mislio na logotipove operatera, već na one reklame koje se pojavljuju u raznim besplatnim aplikacijama/igricama ili kad surfaš netom. Taj program AdAway je nešto kao što je AdBlock za chrome/firefox/etc.
Izvrsno, zahvaljujem.
Upravo backupam system data sa Titaniumom i koliko vidim, preporuča se kompletan backup - dakle / Backup all user apps + system data /
pod opcijama unutar aplikacije.
Ne znam dovoljno o programu no čini mi se odnosno zvuči upravo kao opcija koju si mi opisao - kompletan backup.
Naravno, vjerojatno griješim ali me slobodno ispravite i informirajte.
Prva liga za reklame, preporođen sam na Firefoxu (na desktop PC-u s kojeg tipkam) otkad sam davno čuo za Adblock Plus.
Nadam se da slično dobro radi ova mobilna verzija.
Za listu odnosno popis aplikacija još jednom hvala.
Nadalje, imate li kakve preporuke ili savjete za mene u ovom trenutku?
Dakle, prvi put sam rootao mob, kao što su svi to u jednom trenutku po prvi put napravili.
Zanima me što bi mi još eventualno preporučili a da je dobra stvar, nešto što je vjerojatno opće poznato a ja ne znam.
Kužite što mislim-što bi iz današnje perspektive voljeli da vam je netko sažeo kad ste se prvi put zezali s rootanjem.
Naprosto želim iskoristiti sve mogučnosti i pritom naučiti nove stvari
Thnx, koristim GO Launcher još od prethodnog mobitela, naprosto mi savršeno paše.
Po tvom, naprosto mogu pronaći i zamrznuti touch wiz?
Da li pri tom ograničavam funkcionalnost moba, neke opcije?
Ili uopće neću u radu primjetiti nikakvu razliku, koristeći i dalje GO?
Ja ga inače obrišem, ali ga ti možeš samo zamrznuti, ne bude nikakvih problema. Daj priliku Apexu ili Novoj, i ja sam koristil GO dugo vremena dok nisam probal ove.
Skini SetCPU (imaš jogurt verzije, guglaj) i ako ne igraš igrice smanji takt procesora za 200 ili 400 Mhz i undervoltaj svaki korak za -25 mV da ti baterija traje dulje.
Skinite minmin guard, aktivirajte preko xposeda, preporodit ćete se ;)
Skinite minmin guard, aktivirajte preko xposeda, preporodit ćete se ;)
Može malo info o tome,jer piše u opisu doscontiniued,a nepiše za čega je..
tipa adaway samo 100put bolji
u potpunosi mice reklame za razliku adawaya i cak mice i ona prazna mjesta gdje su inace reklame
Trebao bih savjet. Imao sam na S3 custom kernel (onaj kineski) na stock 4.3 (vip), i danas odlučio da bi mogao vratiti na orginalni vip sve jer su valjda sredili sve one početne 4.3 bedastoće koje su mobitel učinile potpuno neuoptrebljivim.
Rootao sam telefon uspješno, digao rom od vipa 4.3 iz 12/2013 sa sammobile, sve je prošlo bez greške. Napravio Triangle Away, counter se vratio na 0, piše unutra Samsung Official, sve super.
I reko super, sad će valjda i u settingsima pisati da je stock sve, no iznenađenja, nakon dužeg skeniranja, opet piše status Custom, a ako probam zatražiti Software update preko OTA, javi mi se opet greška da imam custom rom O.o?
Ima li tko ideju što bi moglo biti problem, i kako ga riješiti da se mob vrati na stock čisti?
Factory reset da ti makne "custom" stavku.
Zasto to kazes, kolko rama trosi u odnosu na apex/novu?
Forzzuk - pitao si za savjet nakon roota,evo moj jedan: Sada kada imaš root,imaš mogučnost modificiranja cijelog sustava,znaći možeš poboljšati ili potpuno zbrickati telefon (teško al opet je moguće npr. ako hočeš flashat ROM,ali root ti to omogućuje),znači kada skidaš neku aplikaciju koja traži ROOT,pročitaj točno opis šta radi aplikacija te ako možeš neke recenzije te aplikacije (točnije komentare) pročitati jer u komentarima često zna pisat nešto korisno.. Samo pazi šta radiš i sve će bit ok :)
Ne znam za ram jer to ne gledam (ak se oslobodi ram zbog lakšeg launchera, opet nekaj drugo zauzme taj slobodni ram), ali sigurno manje od TW-a.
Plus toga su fluidniji i imaju hrpu tweakova.
Evo ovako :) Instalirah frendu CM10.2 na S3, sve super, radi ko lud, sve šiba 100 na sat.. al app za kameru je očajan! Ima li ikakav port, dakle da instaliram stock kameru na CM10.2
Hvala na pomoci
na žalost ne postoji stock kamera za cm/aosp based romove
ako želiš možeš probati AOSP NeatROM, stvarno je odlična kamera, a i sve ostalo
na žalost ne postoji stock kamera za cm/aosp based romove
ako želiš možeš probati AOSP NeatROM, stvarno je odlična kamera, a i sve ostalo
spor je fokus treba mu
3417289724691762874682179827323896 godina da okine fotku
Ne vidim u čemu je točno problem, meni okine fotku normalno. Bilo da fokusiram ručno ili automatski.
Stvarno ne vidim razliku kod fotografiranja na stock kameri ili na ovoj.
Za ono za što kamera na mobitelu služi je odlična, a za sve ostalo tu je pravi fotoaparat.
Jel moguce stavit samsungove aplikacije ali ne sve recimo samo group play na saletov neat rom AOSP
LJudi neznam sta se desava nemogu flashat nijedan saletov aosp
Prije sam imao 2.5 pa sam stavio aromu njegovu i sad isao stavi 3.2 aosp ali mi izbacuje error status 7 pa sam citao da treba neki file editat i napravio sam to ali sad izbacuje status 6
Nakon toga sam probao stavit 2.5 koji znam da sam mogao flashat izbacuje isto status 7
Sva sreca imam backup pa stalno restoram
Ako iko zna kako rijesit to sa status 7 i status 6 nek mi se javi na pm ili ovdje napise
U trećem postu kod AOSP NeatROM-a sve piše :)
ali ukratko trebaš novi recovery jer sada imaš neku staru verziju
philz recovery imašovdje
Pozdrav, za par dana ću dobiti S3, a do sad sam bio na iPhone-u. Je li mi može tko pojasniti neke stvari što se tiče Androida, da budem određeniji Touchwiz i KitKat, koja je razlika i jel to dvoje uopće povezano, te koje je bolje za navedeni mobitel?
Pozdrav, za par dana ću dobiti S3, a do sad sam bio na iPhone-u. Je li mi može tko pojasniti neke stvari što se tiče Androida, da budem određeniji Touchwiz i KitKat, koja je razlika i jel to dvoje uopće povezano, te koje je bolje za navedeni mobitel?
Auf. Pomješo si dvije potpuno različite stvari,ali pošto dolaziš sa iPhona razumijem te hehe
KitKat je verzija sustava Android (4.4 verzija),ali još nije službeno izašla za S3 (iako postoje custom ROM-ovi (Androidi koje ti sam ubaciš,a razvijaju ih developeri na XDA forumu)),ali će navodno izaći. TOuchwiz je sučelje na Samsungu,koje ti naravno možeš promjenit (instaliranjem nekog drugog Launchera,tipa Apex,Nova,Go,Next,TSF Shell itd.).
Moj savjet ti je da što prije vidiš kako rootati S3 (ljen sam tražit link) i flashati custom ROM,jer će te iznervirati službeni ROM (pun RAM skoro,baterija loša,šteka),pa da nebi počeo psovati Android kako šteka,to nije kriv Android,nego Samsung i njegov bloatan ROM (zato i kažem da vidiš kako flashati custom ROM).
O androidu se može puno toga pisati,ali lakše je da pitaš nego da ja sada pišem bibliju (ili bilo tko drugi).
može mala pomoć oko telefona... danas mi je ispao i puklo staklo a touch normalno radi pa me sad zanima ta zamjena jel skupa i dali ce radit ako uzmem preko njuskalo to staklo ..
slike sam stavio e sad koliko se vidi jbg sa web camerom je slikano
npr:
http://www.njuskalo.hr/mobiteli-oprema/samsung-galaxy-s3-touchscreen-oglas-10196700
pa me sad zanima ta zamjena jel skupa i dali ce radit ako uzmem preko njuskalo to staklo ..
Isti slučaj sam imao, nije mi se dalo zezati sa staklima i frajerima sa njuškala koji to rade pa sam zamijenio digitizer+staklo u agramservisu 850 kn. Jer servisi neće samo zamijeniti staklo već ide skupa sa digitizerom. Sad imaš frajere koji to rade (njuškalo) Zamijene samo staklo, koje nije niti skupo. Možeš ići na to, ili čak sam sebi probati zamijeniti kupiš staklo malo googlaš imaš puno videa na yt kako to zamijeniti uz zagrijavanje itd. Ako imaš volje možeš probati, ako uspiješ radit će jer veliš tocuh je ispravan.
pa me sad zanima ta zamjena jel skupa i dali ce radit ako uzmem preko njuskalo to staklo ..
Isti slučaj sam imao, nije mi se dalo zezati sa staklima i frajerima sa njuškala koji to rade pa sam zamijenio digitizer+staklo u agramservisu 850 kn. Jer servisi neće samo zamijeniti staklo već ide skupa sa digitizerom. Sad imaš frajere koji to rade (njuškalo) Zamijene samo staklo, koje nije niti skupo. Možeš ići na to, ili čak sam sebi probati zamijeniti kupiš staklo malo googlaš imaš puno videa na yt kako to zamijeniti uz zagrijavanje itd. Ako imaš volje možeš probati, ako uspiješ radit će jer veliš tocuh je ispravan.
staklo je zalijepljeno za touch posebnim lijepilom i kad mijenjas sam moras ga maknuti pa ti ostane praznina izmedu toucha i stakla.Ja sam sam mijenjao i sada kad jako stisnem ekran touch podivlja i moras ga zakljucat pa ponovno otkljucat da bi radio. I btw s vremenom ce ti prasina uc izmedu i tako dalje i dalje i dalje -.- !!!! Al za prvu ruku je ok.
E to se i meni desilo, nakon sta sam mijenjao staklo, svaki put sad kad jace stisnem ekran touch zablokira i moram zakljucat pa otkljucat da bi proradio, i također mi je i prašine ušlo...nezz do čega je to, dali je krivo staklo stavljeno ili što...dali se to može kako "popravit"...mozda jedino ponovit postupak i stavit novo staklo, ali mislim da bi bilo isto...
E to se i meni desilo, nakon sta sam mijenjao staklo, svaki put sad kad jace stisnem ekran touch zablokira i moram zakljucat pa otkljucat da bi proradio, i također mi je i prašine ušlo...nezz do čega je to, dali je krivo staklo stavljeno ili što...dali se to može kako "popravit"...mozda jedino ponovit postupak i stavit novo staklo, ali mislim da bi bilo isto...
kako ne kuzis? Pa gel ti treba bit izmedu stakla i toucha, onaj gel sta si skinuo kad si prvi put odljepio. To je posebno UV lijepilo koje je dosta skupo.
znači ukratko najbolje dati nekom u servis i ćao...
Traže mi 280kn za zamjenu jel to ok cijena?
se može instal samo preko starog ili da se ide full wipe?