Samsung Galaxy S III - Rasprava

poruka: 12.184
|
čitano: 3.803.867
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S III - Rasprava
4L4N kaže...

Net aosp erorr 24 tijekom instalacije Facebooka. Ima li kakve solucije? ART on

vjerojatno imaš zaostale djelove aplikacije od prethodnih instalacija

provjeri sa nekim explorerom da li u data/data/ imaš nešto tipa com.facebook.xyz pa ako imaš obriši to i onda probaj instalirati ponovno

A person who never made a mistake never tried anything new. - Albert Einstein
13 godina
neaktivan

Je i ostalim korisnicima zadnjeg neata aospa spor internet? Ne želi mi ucitavat stranice kako treba. Spojen na wifi Net:err_timed_out mi dode

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2014 21:10 (4L4N).

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
4L4N kaže...

Je i ostalim korisnicima zadnjeg neata aospa spor internet? Ne želi mi ucitavat stranice kako treba. Spojen na wifi Net:err_timed_out mi dode

Kod mene sve u redu. Koji browser koristis? Radio si cistu instalaciju?

De gustibus non est disputandum.
13 godina
neaktivan
mario1990 kaže...
4L4N kaže...

Org browser, sad je i meni OK. Vjerovatno su radili nešto na Njuškalu. :)

13 godina
neaktivan
4L4N kaže...
mario1990 kaže...
4L4N kaže...

Org browser, sad je i meni OK. Vjerovatno su radili nešto na Njuškalu. :)

Ipak nije samo njuskalo, opet mi je spor. Kad rebootam mob bude OK al nakon nekog vremena počne stekat.

14 godina
neaktivan

kod mene nema takvih problema

brzina neta ti ovisi i o tome koliko je drugih uređaja spojeno na njega i što rade

već kod 2-3 uređaja zna doći do zagušenja mreže, pogotovo kod manjih brzina prijenosa

14 godina
neaktivan

probaj sa dolphin hd

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
paradoxxxx kaže...
MaXt0r kaže...

Pozz, kako cu zamjeniti widget na lockscreenu na NeatROM AOSP. Trenutno mi je dashclock widget na lockscreenu i presjecen je na pola teksta pa me iritira. Probao sam tako sto uvecam widget preko citavog lockscreena, al mi ne nudi opciju da ga obrisem i niti da dodam novi widget.

settings -> security -> widgets -> enable widgets staviš kvačicu

zatim zaključaš mob i sada kad si na lock screenu možeš prstom povući u lijevu stranu i dobit ćeš mogućnost da staviš novi widget

postaviš neki drugi sat umjesto dash clock i nakon toga se vratiš na onu stranicu gdje je trenutno ovak dash clock widget

pritisneš i dugo držiš tu stranicu i odvučeš je gore gdje piše delete

valjda je jasno ovo, ako nije javi pa pokušam malo bolje objasniti :)

Jasno je, znam kako promijeniti, zaboravio sam da su postavke za lockscreen u security.

Sad me zanima jos nesto. Kako mogu namjestiti da odgovorim poziv klikom na home tipku? Na starijim verzijama se nalazila opcija za to u postavkama pod accessibility, odmah pored opcije 'power button ends call'...

The future is Fusion - AMD
14 godina
neaktivan

na zadnjem neat aosp se ne mogu spojiti na wifi hotspot

radim sa kucnog wifija hotspot na laptopu i stalno mi pise povezivanje ili dohvacanje ip adrese ...na normalne wifije mi se uredno spaja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
tonček kaže...

radim sa kucnog wifija hotspot na laptopu i stalno mi pise povezivanje ili dohvacanje ip adrese ...na normalne wifije mi se uredno spaja?

nije meni baš jasno što ti radiš.

Dakle ti si se s laptopom spojio na wifi i sada s tim istim laptopom radiš hotspot? Točnije misliš koristiti laptop kao repeater?! Koja ti je zapravo svrha toga?

ajde bilo bi mi jasno da je laptop spojen kablom na internet ili da imaš onaj usb stick pa da radiš hotspot, ali ovako teoretski mi baš ne zvuči moguće da pomoću jednog wifi interfacea možeš napraviti takvo nešto. Moja pretpostavka je da bi trebao još jednu usb wifi karticu i da bi onda radilo. Možda se i varam, ali to je moja teorija :D

14 godina
neaktivan
paradoxxxx kaže...
tonček kaže...

nije meni baš jasno što ti radiš.

Dakle ti si se s laptopom spojio na wifi i sada s tim istim laptopom radiš hotspot? Točnije misliš koristiti laptop kao repeater?! Koja ti je zapravo svrha toga?

ajde bilo bi mi jasno da je laptop spojen kablom na internet ili da imaš onaj usb stick pa da radiš hotspot, ali ovako teoretski mi baš ne zvuči moguće da pomoću jednog wifi interfacea možeš napraviti takvo nešto. Moja pretpostavka je da bi trebao još jednu usb wifi karticu i da bi onda radilo. Možda se i varam, ali to je moja teorija :D

joj, u brzini sam krivo natipkao ... sa kablom se spajam na net na laptopu,i od njega radim wifi hotspot (u kojemu nije greška sigurno!) na kojega bi prikljucio mobitel, neat aosp i greška kad pokušam piše stalno povezivanje ili dohvaćanje ip adrese .... kad se direktno spojim na kucni wifi onda mi radi ....

ps. kad spojim na komp mobitel ne nađe mi jedan driver > bluetooth peripheral device   ... mozda u tome problem?

14 godina
neaktivan

ne znam onda u čemu je problem. Ja sam malo prije pokušao to. Spojio laptop kablom podesio hotspot na laptopu i mobitel se povezao. Vjerojatno je greška u hotspotu. Pokušaj se ti ipak spojiti s nekim drugim mobitelom na taj hotspot pa ako ni s drugim neće ići onda je do hotspota.

A taj driver uvijek zeza kod bluetootha, barem kod mene, no većinom sve normalno radi.

15 godina
neaktivan

Jedna molba, može li mi netko dati link na provjeren i ažuran tutorial za rootanje S3-a?

Uistinu želim rootati mobitel, samo da obrišem i onemogućim par stvari na njemu (Onaj S Voice mi prvi pada na pamet)

te da na taj način oslobodim malo memorije.

Od XDA pa nadalje, ima hrpa tutova no svi koriste različit software.

Neki zagovaraju taj chainfire, oneclick... Jedino se Odin svugdje spominje odnosno je must-have koliko sam shvatio.

Bio bi zahvalan na pomoći.

Something witty.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Tutorijal je isti ko kad flešaš bilo kaj. Sini Odin i u njemu pod PDA pronađi root fajl koji si skinul na komp. Evo ti link za root fajl, a Odin skini tu.

http://true-android.blogspot.com/2013/12/root-i9300xxugmk6-galaxy-s3-i9300.html

Kad pod PDA nađeš root fajl, samo stisni start. Prije toga na mobu uključi USB debuging i flešal bude ti u roku par sekundi. To ti je sve.

Crkva je zlo 21. stoljeća
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2014 0:03 (daniel.hajdinjak666).
14 godina
forzzuk kaže...

Jedna molba, može li mi netko dati link na provjeren i ažuran tutorial za rootanje S3-a?

Uistinu želim rootati mobitel, samo da obrišem i onemogućim par stvari na njemu (Onaj S Voice mi prvi pada na pamet)

te da na taj način oslobodim malo memorije.

Od XDA pa nadalje, ima hrpa tutova no svi koriste različit software.

Neki zagovaraju taj chainfire, oneclick... Jedino se Odin svugdje spominje odnosno je must-have koliko sam shvatio.

Bio bi zahvalan na pomoći.

Kako rootati SGS III : LINK
Kako unrootati SGS III : LINK

{#}

13 godina
neaktivan

Čemu sluzi zram,dali je bolje sa njim ili bez, i kako ga najbolje podesit na 4.4.2 aosp neat boeffla kernel configu?

1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...

root fajl koji si skinul na komp. Evo ti link za root fajl

.

Jedno možda blesavo pitanje, da li je ovaj .md5 root fajl ažuran? Dakle, moj S3 je na zadnjoj inačici androida, da li to igra ikakvu ulogu?

Gale92 kaže...
forzzuk kaže...

{#}

Isto pitanje kao i iznad, ovaj tutorial sadrži link za skidanje drugačijeg root fajla koji datira iz 2012.

Ne znam da li to igra kakvu ulogu ali koliko vidim, različiti su.

Hvala na odgovorima momci.

Something witty.
14 godina
neaktivan
4L4N kaže...

Čemu sluzi zram,dali je bolje sa njim ili bez, i kako ga najbolje podesit na 4.4.2 aosp neat boeffla kernel configu?

piše sve o tome na stranici od boeffle - ovdje (chapter 7.7 - 7.10)

Po meni zram na mobitelima je nešto kao swap na računalima, ali ne baš skroz isto. Swap na računalima bi bio nešto kao "dodatna" RAM memorija, tj. memorija na hardu koja se počinje koristiti kao RAM kada se on zapuni.

Ako sam dobro skužio boeffla navodi kako se kod zrama one aplikacije koje se baš i ne koriste kompresiraju unutar RAM-a i ne sele se na disk kao što je slučaj kod swap-a na računalima. Znači nije potrebno seliti iz RAM-a na disk već se samo kompresira unutar RAM-a pa se ne smanjuju performanse. Isto tako negdje sam čitao da se ne koristi kod uređaja koji imaju dovoljno rama jer bi samo bezveze koristili procesor da se to kompresira/dekompresira, a samim time i bateriju.

Sada ne znam u koju skupinu spada naš S3, da li u ovu s malo memorije ili s dosta memorije :D

forzzuk kaže...
daniel.hajdinjak666 kaže...

root fajl koji si skinul na komp. Evo ti link za root fajl

.

Jedno možda blesavo pitanje, da li je ovaj .md5 root fajl ažuran? Dakle, moj S3 je na zadnjoj inačici androida, da li to igra ikakvu ulogu?

Gale92 kaže...
forzzuk kaže...

{#}

Isto pitanje kao i iznad, ovaj tutorial sadrži link za skidanje drugačijeg root fajla koji datira iz 2012.

Ne znam da li to igra kakvu ulogu ali koliko vidim, različiti su.

Hvala na odgovorima momci.

Da, to je taj .md5 koji ti treba za root (CF-Auto-Root-m0-m0xx-gti9300.tar.md5) i ako pratiš taj prvi tutorial nećeš pogriješiti.

Ovaj na smartphonehrvatska je već malo zastario.

15 godina

s3 kupljen u tele 2 ima garanciju ali je na 4.3 uzasno steka kako vratiti na 4.1.2 a da se ne izgubi garancija ???  

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam problem sa reproduciranjem videa na neat aospu. Snimim video i ne mogu ga pogledati. Ima kava solucija?

0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
4L4N kaže...

Imam problem sa reproduciranjem videa na neat aospu. Snimim video i ne mogu ga pogledati. Ima kava solucija?

mx player

14 godina
neaktivan
paradoxxxx kaže...

ne znam onda u čemu je problem. Ja sam malo prije pokušao to. Spojio laptop kablom podesio hotspot na laptopu i mobitel se povezao. Vjerojatno je greška u hotspotu. Pokušaj se ti ipak spojiti s nekim drugim mobitelom na taj hotspot pa ako ni s drugim neće ići onda je do hotspota.

A taj driver uvijek zeza kod bluetootha, barem kod mene, no većinom sve normalno radi.

sad sam reinstalirao drivere i sad se poveze i signal je do vrha,ali ne ucitava stranice, kao da nema dijeljenje internet veze (a ukljuceno je), prije kad sam bio na sammy mi je radilo uredno

PS. ako uocite koju gresku ili bolji prijedlog prijevoda za boeffla config javite pa uredim !

15 godina
neaktivan

PROBLEM,

pokušavam rootat.

Upalio debugging, ugasio mob.

Upalio download mode i priključio mobitel preko USB-a na računalo.

Upalio Odin 3.07.

Ništa.

Odin mi ga ne prepoznaje.

Mobitel stoji na Downloading... Do not turn off target.

Ne znam da li ga smijem isključiti....pokrenuti ponovno...?

Trebam info.

Something witty.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako ti ga odin ne prepoznaje vjerojatno nemaš drivere koji ti trebaju.

Sobodno ga isključiš, ili izvadi bateriju...

15 godina
neaktivan
paradoxxxx kaže...

Ako ti ga odin ne prepoznaje vjerojatno nemaš drivere koji ti trebaju.

Sobodno ga isključiš, ili izvadi bateriju...

Skinuo sam onaj KIES i drivere što je kolega linkao.

Resetirao računalo za svaki slučaj nakon instalacije.

Nije mi jasno.

Edit: daje mi ovo plavo svjetlo al mi se čini da nije to to.

Something witty.
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2014 20:08 (forzzuk).
14 godina
neaktivan

upravo to tražiš...to plavo svjetlo i poruka added u ovom prozorčiću ispod toga

sada samo klikneš start i to je to  :)

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Fakit, stisnuo sam 'start' pa što bude.

Bilo je sljedeće; Odin je odvrtio do kraja, mobitel se resetirao,

izvrtio log u 15ak sekundi te se rebootao još jednom.

Mob uredno radi, dobio sam ovu super SU aplikaciju.

Skinuo nekakav root checker s marketa, provjerio, sve ok.

Malo glupo pitanje no nije mi problem pitati (i istovremeno googlati) - što dalje?

Dajke, nemam namjeru stavljati custom ROM-ove niti na bilo koji način hardverski modificirati uređaj.

Zanima me samo kako što učinkovitije i lakše pobrisati odnosno onemogućiti (ne znam koji je izraz prikladan)

poneke aplikacije odnosno procese na uređaju?

I nadalje, koje točno stvari je sigurno obrisati bez da napravim problem?

Želim naprosto osloboditi malo radne memorije.

Hvala

Something witty.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
forzzuk kaže...

Fakit, stisnuo sam 'start' pa što bude.

Bilo je sljedeće; Odin je odvrtio do kraja, mobitel se resetirao,

izvrtio log u 15ak sekundi te se rebootao još jednom.

Mob uredno radi, dobio sam ovu super SU aplikaciju.

Skinuo nekakav root checker s marketa, provjerio, sve ok.

Malo glupo pitanje no nije mi problem pitati (i istovremeno googlati) - što dalje?

Dajke, nemam namjeru stavljati custom ROM-ove niti na bilo koji način hardverski modificirati uređaj.

Zanima me samo kako što učinkovitije i lakše pobrisati odnosno onemogućiti (ne znam koji je izraz prikladan)

poneke aplikacije odnosno procese na uređaju?

I nadalje, koje točno stvari je sigurno obrisati bez da napravim problem?

Želim naprosto osloboditi malo radne memorije.

Hvala

Skini aplikaciju s interneta (jer nema na marketu),zove se AdAway,skini .apk,prebaci na mobitel te instaliraj (otvoriš u file manageru i klik na .apk). To ti onemogućava večinu reklama (ali ne i sve). Onda,skini root uninstaller,on ti omogučava da odinstaliraš sve aplikacije koje ti netrebaju,znaći bloatware od samsunga,t-coma (ili kojeg već operatera) itd. ALI PAZI,imaš mogučnosti sve brisati,tako da pazi što brišeš,da nebi obriso neki važni sistemski proces ili nešto. Radije freezaj aplikaciju nego odinstaliraj. 

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
15 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...

Skini aplikaciju s interneta (jer nema na marketu),zove se AdAway,skini .apk,prebaci na mobitel te instaliraj (otvoriš u file manageru i klik na .apk). To ti onemogućava večinu reklama (ali ne i sve). Onda,skini root uninstaller,on ti omogučava da odinstaliraš sve aplikacije koje ti netrebaju,znaći bloatware od samsunga,t-coma (ili kojeg već operatera) itd. ALI PAZI,imaš mogučnosti sve brisati,tako da pazi što brišeš,da nebi obriso neki važni sistemski proces ili nešto. Radije freezaj aplikaciju nego odinstaliraj. 

nemam problem s reklamama, ukoliko mislimo na isto - logotipi operatera pri paljenju/gašenju.

Uređaj kupljen u Tele2, nema ništa od gore navedenog.

ono što mi treba je ovo što si naveo-root uninstaller dakle.

Nadalje, googlam da je dobro prije ičeg konkretnog, odmah nakon roota, napraviti kompletan backup.

Titanium s marketa je dobar za to?

Hvala :)

Something witty.
14 godina
neaktivan

Ovisi što podrazumijevaš pod kompletan baxkup. Titanium radi samo backup aplikacija i njihovih podataka.

Pod kompletan backup ja podrazumijevam nandroid backup, a to radiš pomoću custom recovery-a (philz, cwm...). Taj backup sprema trenutnu "sliku" uređaja (system, data, cache...). Dakle, napraviš takav backup i onda ako nešto pođe po zlu možeš se vratiti na točno ovo stanje uređaja koje sada imaš. Titanium može vratiti aplikacije koje sada imaš instalirane, a ne kompletan system.

Ako želiš, ovdje imaš popis aplikacija koje je sigurno ukloniti/freezati pomoću titaniuma ili nečeg drugog.

EDIT

filip pod reklame nije mislio na logotipove operatera, već na one reklame koje se pojavljuju u raznim besplatnim aplikacijama/igricama ili kad surfaš netom. Taj program AdAway je nešto kao što je AdBlock za chrome/firefox/etc.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.3.2014 20:51 (paradoxxxx).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice