Samsung Galaxy A5 2016

poruka: 533
|
čitano: 208.207
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy A5 2016

Trenutno su performanse tu negdje, baterija isto slično, no imaj na umu da će Z5c dobivat više ažuriranja, dok za A5 nije 100% da će ići na Android N.

9 godina
neaktivan
Samsung Galaxy A5 2016

Makar sam optimist da će Android N doći na A5 2016, pa makar sa pola godine kašnjenja.. Na originalni A5 doduše Android N vrlo vjerojatno neće doći.
http://www.androidmarshmallow.info/samsung-galaxy-a3-a5-and-a7-android-marshmallow-update-info.html

https://en.wikiquote.org/wiki/Mikhail_Bakunin
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.4.2016 18:36 (GNU+Linux).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
FX_09 kaže...

Ukratko moj dojam, ako se ne igrate na mobitelu (zahtjevnije igre) onda je A5 2016 sasvim dovoljan. Ostalo sve super radi i teško će zamjetiti nekakva razlika u radu, otvaranje nekog appa ili stranice 1ms brže il sporije...

Manja reza se baš i ne kuži, ekran je odličan. Baterija bolja. Vjerojatno je kamera mrvicu bolja na s6 al prihvatljiv kompromis. 

Zbog cijene od 1800kn (novi mob od operatera) na njuškalu prilično isplativa kupnja s obzirom da se rabljeni (dakle ne novi) S6 može nabaviti za oko 2600kn najmanje, a većina traži i više. Ali treba uzet u obzir da ćete kupovati SD karticu (oko 150kn za samsung evo plus 64gb na ebayu) jer je ugrađenih 16GB većini premalo.

Gogo222 kaže...
Probao sam A5 novi danas u Vip-u i mogu reći samo hvale za mob, odličan je, ne treba ti S6

Ma manja reza se definitvno ne skuzi, nitko nema oko sokolovo... Osobno smatram da preko FHD reze na mobitelima ne treba ici.. Prvo zbog toga jer 4k rezu ljudi nemaju niti na LCD TV-ima u kuci, koji su 40"+, a ne na ekranu od 4"-6"... Uredu, ne gleda se s iste udaljenosti bla bla.. ali sigurno se niti ne skuzi razlika na takavoj dijagonali... Drugi razlog je baterija, koja bi na FHD bila znacajno dugotrajnija...

Sad su cake s tom VR, pa ajde...

Multitasking me brine.. neznam kolika se razlika tu osjeti, posto nije S6 (citaj Samsung) bas hvaljen po dobrom tezem multiatskingu...

Inace, stvarno odlican posao s A5. Zato i jesam u nedoumici.. Budu S6 barem 1 u danu za normalne pare, ali brzo i ode.. a te po 2600+ stoje vec danima..

Treba cekat deal, nesto tipa ovog KLIK.

Al opet se provlaci pitanje, potpuno novi A5 s 2 god garancije i manji kompromisi na kameri/hw/future proof ili S6 za par stotina kuna vise i kompromis na bateriji (u odnosu na A5)...

Cekam malo da S7-ici jos cijena pocne padat, a samim time i S6/A5 pa ce jedan prevagnut...

Zanimljivo je da uopce nemogu naci neku recenziju na netu koja se odnosi na A5 nakon nekoliko mjeseci koristenja (second opinion ili tako nesto), a za S6 ih je kolko ti srce zeli...

Ako neki kolega ima volje, zelje.. Nek stavi malo detaljnije recenzije s realnim misljenjem.. Sve mane i prednosti A5, te par nocnih slika :) Bio bih zahvalan

11 godina
neaktivan
Samsung Galaxy A5 2016

dali ima neko kome se razbio a5? meni je nazalost ispo i puklo mi staklo dolje :( dali ima negdje zamijenskih stakala dali je u biti uopce to izaslo za promijenit i koliko kosta? itko zna? 

0 0 hvala 0
8 godina
Daj kupi A5 i riješio si problem :)
8 godina
Pa kaj nisi kupio maskicu ?
13 godina
Samsung Galaxy A5 2016

Evo da i ja podijelim prve dojmove o ovom mobitelu. Kupio ga u srijedu, preko njuskala, nekorišten sa svim papirima i opremom. Prvo kaj me ajmo reć očaralo, je taj dizajn, iako nakon sony xperie m, svaki novi bi mi izgledao super, jedino kaj bi mogao biti problem, u vizualnom smislu, je to kaj se na crnom modelu bar, jako vide otisci od prstiju iza, ali uz prozirnu maskicu je i to rjeseno.

Ostalo, ekran, super, čini se nestvarno za razliku od sony m, pod kutem se jasno vidi sve, automatsko prilagođavanje svjetline radi normalno. Koristim otisak prsta za otključavanje i po meni radi dosta dobro, možda od nekih 10 otključavanja, jednom ne prepozna pa moram ponovno, ali ništa bitno. 

Zasad radi bez ikakvih problema, rami su mi na negdje 60% iskorištenosti tako da nema ni štekanja ili trzanja. Podijeljen ekran uz recimo youtube i whatsapp radi lijepo, a tu je također i baterija, za koju isto mogu potvrdit da je super, znači meni je izdržala dva dana bez problema, a nije da sam malo prčkao po mobitelu, zna se kak to ide kad se nabavi novi. Malo igranja, facebook, internet i ostalo prčkanje, naravno ako se više igra, neće baš toliko izdržati, ali samo uz recimo dopisivanje, whatsapp ili messenger, mogla bi i duže od dva dana izdržati.

U svakom slučaju, za 1800kn i za moje potrebe, super mob

Moj PC  
0 0 hvala 1
8 godina
Ne vidim da ima i jedan za 1800, di ga nađe ?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gogo222 kaže...
Ne vidim da ima i jedan za 1800, di ga nađe ?

ima, samo treba biti,strplj i brz, ili se cjenkati s nekim

13 godina

Pratio na njuskalu oglase svaki dan, doslovno visio na njemu i našlo se. Kako veli kolega iznad, strpljenja samo, jer sam i ja nekih tjedan dana čekao, al se i isplatilo onda, jer nisam htio dati sigurno 2100-2200 kako neki traže.

16 godina
odjavljen
Samsung Galaxy A5 2016
http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3

0 0 hvala 0
13 godina

Ako uspije... Meni bas nisu bili voljni ni za 100 spustiti. Sad, ovaj oglas je već prije bio aktivan, kao i mnogi ostali za tak 1900 kn i slično pa mi nije jasno kako oni nisu uspjeli već prodati, ili imaju više komada....

14 godina
Dali je bolje uzeti A5 ili dati 300kn više pa uzeti LG Nexus 5x?
Ipak nexus ima zadnje update i software-ski bi treba biti ispred Samsunga kad su ažuriranja u pitanju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Samsung Galaxy A5 2016

Evo, tražim i ja A5, novi po njuškalu..

Jedino me brine garancija zbog računa i kad su kupljeni na R1 račun..

Problem je što ti u vip-u i tcom-u mogu pravit probleme ako budu htjeli, jer nisi stvarni kupac..

U dućanima je stvarno preskup..

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.4.2016 12:57 (boatenga).

0 0 hvala 0
8 godina
Ja bi prije rekao da je na njuškalu prejeftin ma koliji god to glupo zvučalo
13 godina
Zapravo, kad pogledas i je tako. U odnosu na druge mobitele, nijedan nije tako na njuskalu bio odmah 1000kn jeftiniji nego u trgovini. A sad, dali je cijena od 3000kn na vise opravdana, i ne bas, Osobno tolike novce nikad ni nebi dao za mobitel, ali zato se nisam bunio cijenama na njusci, koliko god bile niske u odnosu na druge modele.
8 godina
neaktivan
Samsung Galaxy A5 2016

Planiram ga kupiti uskoro. Moze li mi neko reci kakva je kamera? posto neke recenzije kazu da je losa dok druge kazu da je dobra. 

Korisnik sam Samsung Grand Neo telefona koji je ocajan. Razmisljao sam da kupim S6 samo zbog kamere ali mu je cijena i dalje veoma visoka.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Samsung Galaxy A5 2016

Isplati li se dati 2000 kn za ovaj mobitel?

Što kažete vi koji ga već koristite..

Ne znam da li se može nešto bolje kupiti za te pare..Ako isključimo kineze..

0 0 hvala 0
8 godina
Ne može, kaj se uopće premišljaš, kupuj to :)
9 godina
neaktivan
Znači nitko nezna kada bismo otprilike mogli dobiti android 6?
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Prije ćete dobiti sedmicu :) , N kao Nutella

0 0 hvala 0
15 godina
boatenga kaže...

Isplati li se dati 2000 kn za ovaj mobitel?

Što kažete vi koji ga već koristite..

Ne znam da li se može nešto bolje kupiti za te pare..Ako isključimo kineze..

Pa imas novih i za 200-300 kn manje..

A najisplativije je ako si u mogucnosti obaviti primopredaju - ima 3 komada na njuski starosti 1-2 mj. po 1600 kn. Stvarno vrh ponuda!

Za 2000 kn bolji NOVI uredaj od ovog mislim da nema... Ali racunaj da ces dat jos 150-200 kn za mcSD pa nije lose gadat ove od 1600 rabljene/1800 nove.

Sve vise je i S6-ica u 10/10 stanju po 2300-2400 :) Treba snimat situaciju i ubost neki sweet deal

14 godina
neaktivan
Samsung Galaxy A5 2016

Ima li tmobile verzija puno bloatwarea, ili da odmah prije paljenja stavim francuski rom, ako vi imate neki drugi samo preporucite!

0 0 hvala 1
14 godina
Samsung Galaxy A5 2016

a koji francuski rom stavljate?

gledam na sammobile..ima ih više od raznih operatera valjda..

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Samsung Galaxy A5 2016

A5 mi je iskreno nekako previse lagan telefon tj. plastika mi bas ne uliva neko poverenje da kvalitetna. Mada telefon lepo radi, ali bih ipak bezao od njega.

0 2 hvala 0
11 godina
neaktivan
Kakva plastika kad je metalni i od stakla?
Imam A5.6 vec tjedan dana i mobitel mi je odlican. Prije sam imao S6 ali na A5.6 baterija traje dulje i ima malo veci ekran. Ja sam prezadovoljan sa mobitelom.
I Don't Give A Damn

2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Nego htio sam pitati kada ve update 6.0 za A5.6?

Hvala
I Don't Give A Damn

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Samsung Galaxy A5 2016

Jel ima puno bloata na telefonu, konkretno tmobile verzija?

Stavio bi francuski nebrendirani rom, onaj koji nema oznaku operatera od naziva

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Samsung Galaxy A5 2016

Nema mobitela koji nema bloatware. Bio TCom ili VIP ili bilo koji drugi. Jednostavno deaktiviraj ono sto ti ne treba.

I Don't Give A Damn

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Akira kaže...
Nego htio sam pitati kada ve update 6.0 za A5.6?

Hvala

To i ja pitam ali nitko nezna. Na google+ su mi rekli da očekujem za 2 mj. ali to su mi isto rekli samo obični korisnici.

Pes2011_gamer kaže...

Jel ima puno bloata na telefonu, konkretno tmobile verzija?

Stavio bi francuski nebrendirani rom, onaj koji nema oznaku operatera od naziva

Ako ne želiš bloat, nemoj stavljati rom-ove specifičnih operatera ili rom-ove jačih uređaja od istog proizvođača nego:
-instaliraj neki AOSP ROM(tj. 'vanilla')

-na isti rom nadodaj neki google apps rom.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice