Vraćanje vremena i datuma na početak

poruka: 5
|
čitano: 3.024
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Nakon paljenja kompjutera, vrijeme i datum mi se vraćaju na 2002 godinu!

Mogu li uz Vašu pomoć sam riješiti ili u servis??

Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Vraćanje vremena i datuma na početak

Probaj u BIOS-u pod sistemsko vrijeme namjestiti na trenutno vrijeme i pokreni komp.
Ako ni to ne pomogne...možda ti je cmos pri kraju i trebaš je zamjeniti,ali prije toga napravi back-up biosa ili jednostavno sve na papir
postavke biosa prepišeš.Ovo govorim jer sam nedavno mijenjao cmos baš zbog tog razloga koji spominješ.Može biti i drugih uzroka,moj je bio taj.
(cmos baterija mi je bila pri kraju).
U servisu za taj kvar naplate do 500 kn ,ovisno koliko dođe cmos baterija ako je to u pitanju.Možeš sve i sam ,bitno je da postavke biosa prepišeš.

Private
16 godina
neaktivan
RE: Vraćanje vremena i datuma na početak

Hvala !

Pokušati ću!

16 godina

potrosilase baterija na maticnoj ploci

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hmmm....

Provjeri takodjer da li se iz nekog cudnog razloga ljudi ponasaju jednako svaki put kad upalis kompjuter, npr. ponavljaju iste recenice. Provjeri da li se hrana u hladnjaku sama od sebe obnovila. Provjeri da li taj dan nekim cudnim cudom imas isti rucak.

Ako si odgovorio 'da' na ova pitanja.... mislim da imas malo veci problem od baterije na maticnoj.

"Fans are clinging complaining dipshits who will never ever be happy for any concession you make. The sooner you shut up their shrilled tremolous voices, the happier are you going to be for it.&q

2 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice