Raspberry Pi - Projekti, Ideje, Savjeti... izdvojena tema

poruka: 1.326
|
čitano: 548.765
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Raspberry Pi - Projekti, Ideje, Savjeti...

Help...
Planiram kupiti USB HUB sa vlastitim napajanjem koji može napajati i sam Pi i našao sam jedan koji je ok za to...
Pitanje:
taj je označen kao "there is no backfeeding"...što to znači i jel to ok?

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.1.2013 12:30 (tintin).

0 0 hvala 0
17 godina

Booo...

ja sam kupio ovaj: http://www.links.hr/artikl-053.506.107 (slika nije ispravna) i meni radi kako treba. Imam spojen 2.5'' HDD na njega i par stikova i gluposti.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Raspberry Pi - Projekti, Ideje, Savjeti...
tintin kaže...

Riješio sam ovako:

Enable root password:

sudo passwd root

Then enter preferred password twice.
log out as current user.
Log in as 'root' using your chosen password.

to je raspbian? root password nisi trebao omogucavati sve ti je dostupno sa sudo

16 godina
Buhaha kaže...
tintin kaže...

Riješio sam ovako:

Enable root password:

sudo passwd root

Then enter preferred password twice.
log out as current user.
Log in as 'root' using your chosen password.

to je raspbian? root password nisi trebao omogucavati sve ti je dostupno sa sudo

Istina, jedino što sam lijen stalno to upisivati...prčkam dosta po njemu pa ima pisanja/kopiranja u terminalu puno {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.1.2013 13:38 (tintin).
16 godina
tnakir kaže...

Booo...

ja sam kupio ovaj: http://www.links.hr/artikl-053.506.107 (slika nije ispravna) i meni radi kako treba. Imam spojen 2.5'' HDD na njega i par stikova i gluposti.

Napajaš i pi preko njega?
Za manje novce dobim hub sa 7 usb priključaka...jedino nemam pojma što znači "there is no backfeeding".

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.1.2013 13:40 (tintin).
17 godina
tintin kaže...
tnakir kaže...

Booo...

Napajaš i pi preko njega?
Za manje novce dobim hub sa 7 usb priključaka...jedino nemam pojma što znači "there is no backfeeding".

Ne, Pi napajam odvojeno, ali ga mogu napajati preko njega.

Rvat katolik!
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Booo...

ima jedan na 2A što je dovoljno za  Rpi 1 USB Fast charging port: 2A per port

http://www.dlink.com/us/en/home-solutions/connect/usb-hubs/dub-h4-4-port-usb-2-hub

16 godina

Takav port nisam vidio na onom "mojem" hubu, ali na ovoj stranici piše da može direktno napajati pi.
Odgovaralo bi mi da smanjim broj žica/punjača.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ljudovi jel bolji Pi ili Arduino?Btw gdje ih mogu kupiti s obzirom da nemam paypal?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
7kunac kaže...

Ljudovi jel bolji Pi ili Arduino?Btw gdje ih mogu kupiti s obzirom da nemam paypal?

Zavisi za što ti treba ako je media centar u pitanju onda Rpi zakon ali ako mislis raditi neko upravljanje robotiku onda Arduino jer ima puno vecu podrsku za to od razno raznih dodataka 

Samo kaj ga trenutno nema ni na skladištu u velikoj britaniji 

http://hr.rsdelivers.com/campaigns/raspberry/pi2.aspx 

placas preko predračuna u banci ili internet bankarstvo 

12 godina
neaktivan

Pozdrav evo učlanio sam se na ovaj forum radi ovog čuda samo :D Dobio sam ga neki dan raspberr Pi al neradi tastatura kad je prkopčam uključi se lampica na sekundu i ugasi ponovo,sve sam image isprobao čak sam i tastatura novu kupio ali isti problem.E sad čitam za ovaj usb hub jel meni to potrebno da bi radila tastaura normalno??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
adisice kaže...

Pozdrav evo učlanio sam se na ovaj forum radi ovog čuda samo :D Dobio sam ga neki dan raspberr Pi al neradi tastatura kad je prkopčam uključi se lampica na sekundu i ugasi ponovo,sve sam image isprobao čak sam i tastatura novu kupio ali isti problem.E sad čitam za ovaj usb hub jel meni to potrebno da bi radila tastaura normalno??

Vjerojatno je do napajanja jer tastatura povuce vise struje. Koje napajanje koristiš za Rpi dalii njihovo orginal ili neko svoje.

12 godina
neaktivan
Buhaha kaže...
adisice kaže...

Vjerojatno je do napajanja jer tastatura povuce vise struje. Koje napajanje koristiš za Rpi dalii njihovo orginal ili neko svoje.

samsungov punjac piše 5v...mislim da bi bilo dovoljno da i tastatura radi normalno{#}

16 godina
neaktivan
adisice kaže...
Buhaha kaže...
adisice kaže...

samsungov punjac piše 5v...mislim da bi bilo dovoljno da i tastatura radi normalno{#}

Ne znam jel to ok trebao bi izmjeriti vozažu. Ja sam promjenio tri razlicita i tek mi je radilo sve kad sm stavio punjac od HTC 

http://elinux.org/R-Pi_Troubleshooting

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.2.2013 10:47 (Buhaha).
12 godina
neaktivan
Buhaha kaže...
adisice kaže...
Buhaha kaže...
adisice kaže...

Ne znam jel to ok trebao bi izmjeriti vozažu. Ja sam promjenio tri razlicita i tek mi je radilo sve kad sm stavio punjac od HTC 

http://elinux.org/R-Pi_Troubleshooting

probat ću pa javim šta bude {#}

13 godina
odjavljen

Jedna mala anketica- da li bi ste kupili kučište za RPi i ako bi ste ga kupili-koliko bi ste izdvojili za njega (uzimajući u obzir da skuplje kučište koristi skuplje materijale,ima ljepši dizajan i više mogućnosti)?

22 Kupio bih-do 100 kn
1 Kupio bih-do 200 kn
0 Kupio bih-do 300 kn
0 Kupio bih izrađeno po narudžbi
5 Ne bih kupio
Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Prije par dana mi je doslo ovo kućište, i moram reći da sam jako zadovoljan - dobro izgleda, kvalitetno je izrađeno i dolazi sa dva vijka s kojima se pi moze pricvrstiti u case, te također dolazi sa 4 gumena "čepa" koji se zalijepe na case da se ne kliže. 

No matter how far we are, we're always looking at the same sky
16 godina
neaktivan

Ja kupio jedno prozirno od 11$ sasvim zadovoljan mada mi se temperatura podigal za 10°C i mislim da cu ga i dalje drzati otvorenog 

uzaludno potrošenih 11$ :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.2.2013 12:36 (Buhaha).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja sam svoje kučište sam napravio

Kad ne radi,udri po njemu pa će proradit!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LGA775 kaže...

ja sam svoje kučište sam napravio

Evo još jedan domaći kućni uradak http://is.gd/8aVK1j

13 godina
odjavljen

Znači,nitko ne bi uzeo skuplje kučište iako bi ono donijelo drukčije materijale od plexija i plastike? Ili čak dodatne mogučnosti kao unaprijed ugrađeni usb hub, bolju organizaciju unutrašnjosti,bolji raspored konektora te čak mjesto za bateriju(e)?

Koji bi ste materijal voljeli vidjeti na RPi kučištu?

4 plexiglass
4 drvo
0 staklo
0 drvo+koža
1 nešto drugo (nevesti u postu)
Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 1:15 (Pranja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Znači,nitko ne bi uzeo skuplje kučište iako bi ono donijelo drukčije materijale od plexija i plastike? Ili čak dodatne mogučnosti kao unaprijed ugrađeni usb hub, bolju organizaciju unutrašnjosti,bolji raspored konektora te čak mjesto za bateriju(e)?

Evo prije par tjedana, ModMyPi je na RPi forume postavio svoj design za nadolazeći case koji bi trebao imati ugrađeni usb hub, on/off switch, mjesto za 2.5" HDD i mogućnost nekakvog cable managementa. 

Link

No matter how far we are, we're always looking at the same sky
14 godina
neaktivan

evo slika tog kučišta koje sam napravio,to je gruba verzija,bilo mi je bitno da što prije budem gotov i da što bolje zaštitim R-Pi,zato ne igleda baš posebno ali ono za što je namijenjeno obavlja bez problema

imam u planu napraviti takvo kučište ko i ovi s ModMyPi samo što ću još nutra staviti i gigabitni ethernet port preko usb-a

Kad ne radi,udri po njemu pa će proradit!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
TheAtomicMiner kaže...

Evo prije par tjedana, ModMyPi je na RPi forume postavio svoj design za nadolazeći case koji bi trebao imati ugrađeni usb hub, on/off switch, mjesto za 2.5" HDD i mogućnost nekakvog cable managementa. 

Link

Dobro,mene zanima bi ste li kupili tako što?

15 godina
odjavljen

Nećemo ti reći da se ne baciš u biznis :P

Ja ne bih. Jer koristim pi kao arduino(uskoro i s njim u paru) za automatizaciju, robotiku i sl. pa mi ne treba.

Kak bi definirao ŠIRE?, Frend: Bočno dulje (c) Highway Star
13 godina
odjavljen
bobica257 kaže...

Nećemo ti reći da se ne baciš u biznis :P

Ja ne bih. Jer koristim pi kao arduino(uskoro i s njim u paru) za automatizaciju, robotiku i sl. pa mi ne treba.

Hehe. Biznis već postoji,no iz nekoliko razloga idemo u proizvodnju i RPi kučišta.

Po dosadašnjim informacijama iz ankete,tražili ste kučište od drveta do 100 kn.

16 godina
neaktivan

ta kucista su malo dvojbena jer moje iskustvo govori nakon kupnje kucista temperatura se podigla za 15-17° C zavisi koliko dugo radi, 

a poznata je stvar da veca temperatura skracuje radni vijek uredaja tako da ne zna.

Ja sigurno necu vise kupiti kuciste mozda neko polu otvoreno http://is.gd/vR4xTQ

ovako otvoren mi je na 43° i retko prelazi 46°

Mislim da cu ga i dalje drzati na podlozi prcvrscenog samo sa dva sarafa koja ima na V2

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Gle,ne znam što da ti kažem-vidio sam da postoje razna kučišta bez otvora za zrak,što nije dobro.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Moje kućište je došlo sa Pi-em iz UK, ima rupice samo s donje strane. Valjda je OK.

http://raspberrypi.rsdelivers.com/product/rs/raspberry-pi-type-b-case-black/caseblk.aspx

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo nakon razni pokušaja mijenjanja image-a,tastatura, i na kraju usb hub sa dodatnim napajanjem ništa se nije promijenilo sad jedino što mi na tastaturi gori lampice caps lock,num lock,scroll lock konstantno kada se ušteka usb hub dok je prije bez usb napajanja  svjetlilo na trenutak(sekundu) kada upalim svoj ukleti rpi...stvarno neznam šta bi moglo ovo biti...Ima li ko još ideja ili savjeta za pomoć?{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 20:59 (adisice).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice