Inovativne ideje...

poruka: 195
|
čitano: 64.694
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Inovativne ideje...
EnlightenedPhoenix kaže...
pa zasto tako sto (magneti) kad je puno lakse isti efekt postici zrakom (lebdjelice)...

Cisto jer ima par nemogucnosti u toj tvojoj ideji... Magneti su u dosta ograničenoj dostupnosti (pogotovo oni od neodimija), 1.cesta bi morala biti magnet isto (jer kako mislis da bi se auto odrzavao...

2.Treci... pa koliko bi tona imao taj auto??? :)

1.tako nešto sam i mislio :)

2.ma nema veze kolko teži kad lebdi a i dobije vecu inerciju kad se pocne gibat ;D

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
17 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...

2.ma nema veze kolko teži kad lebdi a i dobije vecu inerciju kad se pocne gibat ;D

A kočenje???

kako misliš zaustaviti?

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
17 godina
protjeran
Inovativne ideje...

Jedno pitanje...kako bi taj auto kočio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

A kočenje???

kako misliš zaustaviti?

code_breaker=nisam rekao elektromagnet nego obican sam što taj još nije otkriven ili umjetno napravljen :)

potisnici s prednje strane :D minimalna udaljenost auta 200m :D

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.10.2010 21:12 (loky4i4).
15 godina
Inovativne ideje...

Padobranom?

That's no reason to cry. One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and it makes me sad.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Inovativne ideje...
Dok sam bio manji imao sam puno ideja,najcesce su mi dolazile prije spavanja ali kako sam sve stariji sve ih je manje sto me zalosti.

Imao sam ideju da napravim maketu zeljeznice, cijeli kompleks od 10 kvadrata,kucice,tracnice lokomotive, ma sve.zelio sam da tracnice budu pod strujom.naravno istosmjernoj.- bi bio na jednoj tracnici a + na drugo .tako bi se prenosila energija do elektromotora u lokomotivi.projekt je kao i vecina stao na tome da sam ja zivio u stanu,bez iskustva i financija za to.caca bi mi pomogao ali nije to bilo to tako da sam odustao od svega.
Bio je jedan problem u vezi pustanja struje u te tracnice.caca je tvrdija da mi tu bilo velikih gubitaka i da sve skupa nebi radilo(jos se i danas pitam jeli to tako).
lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...

A kočenje???

kako misliš zaustaviti?

code_breaker=nisam rekao elektromagnet nego obican sam što taj još nije otkriven ili umjetno napravljen :)

potisnici s prednje strane :D minimalna udaljenost auta 200m :D

Znači....

cijena prilagodba cesta: preko par bilijuna...

cijena auta: preko 100 000 eura... (potisnici koji ce i dalje trebati gorivo, ogromne baterije)

sirka666 kaže...

Padobranom?

i zaustavljas se na raskršću... bacis padobran... izlazis, slazes padobran... i kreneš dalje...

Automatsko slaganje ne bi islo jer bi se zapetljalo...

17 godina
protjeran
sirka666 kaže...

Padobranom?

i zaustavljas se na raskršću... bacis padobran... izlazis, slazes padobran... i kreneš dalje...

Automatsko slaganje ne bi islo jer bi se zapetljalo...

hahahahaha....odlično SmijehSmijeh

15 godina

Malo bi duže trajalo crveno Namigiva

Mislin da je ova ideja neizvediva.

Evo nešto moje, znači u nekin sobama instalirat senzore za svijetlost tako da automatski prilagođavaju svijetlost u kući sa svijetlosti koja je vani. Znači ako je vanka sunčano i u kući ima dovoljno svitla onda bi kućna rasvjeta manje svijetlila (ili nebi) a ako je vanka tmurno onda jače.

Mislin da bi ovo moglo bit izvedivo i uštedilo bi energije, barem malo.

Jedini su problem neonke jer koliko znan one se nemogu stavit na nikakav potenciometar (right me if i'm wrong)

That's no reason to cry. One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and it makes me sad.
17 godina
neaktivan
Toni93 kaže...
Dok sam bio manji imao sam puno ideja,najcesce su mi dolazile prije spavanja ali kako sam sve stariji sve ih je manje sto me zalosti.

Imao sam ideju da napravim maketu zeljeznice, cijeli kompleks od 10 kvadrata,kucice,tracnice lokomotive, ma sve.zelio sam da tracnice budu pod strujom.naravno istosmjernoj.- bi bio na jednoj tracnici a + na drugo .tako bi se prenosila energija do elektromotora u lokomotivi.projekt je kao i vecina stao na tome da sam ja zivio u stanu,bez iskustva i financija za to.caca bi mi pomogao ali nije to bilo to tako da sam odustao od svega.
Bio je jedan problem u vezi pustanja struje u te tracnice.caca je tvrdija da mi tu bilo velikih gubitaka i da sve skupa nebi radilo(jos se i danas pitam jeli to tako).

Zar nije lakse da u lokomotivi imas struju za pokretanje elektromotora, ili stavis kao na danasnjim elektro lokomotivama odozgora :), a sto se tice signalizacije... to nije tesko riješiti preko zicica....

17 godina
neaktivan
Inovativne ideje...

oke gledao sam što ste malo pisali i moram vam razbiti snove

nisam sve čitao samo sam preletio očima

za početak moram obijastinti  2 stvari:

1. energija se nemože stvoriti iz ničega
  2. energija se nemože izgubiti u ništa
  3. energiju je moguće pretvarati iz jednog u drugi oblik

auto na CO2 je NEMOGUĆ jer pri gorjenju ugljika u kisiku se dobiva energija - procesu u suprotnom smjeru - da bismo dobili kisik iz CO2 mora se uložit energija

nemoguće je dobivat i enegiju i kisik iz CO2 jer se krši sa 1. pravilomć

pogon na vodu je također nemoguć jer ako uložimo vodu i dobijemo vodu na kraju ispada da nismo ništa uložili i opet se krši sa 1. pravilom

ono što je moguće je pogon na vodu na način da se  u vodu uloži energija idobijemo klisik i vodik - u njima već ima potencijalne kemijske energije i njihovom reakcijom pogonimo auto da na kraju opet vodu dobijemo

što se tiče super-brzih metaka - dgodilo bi im se ono što i space shuttlovima kada ulaze ue atmosferu - ili bi izgorjeli od trenja ili bi se razletjeli čim bi izašli iz cijevi

ja imam puno ideja od kojih su neke (bar dok ih ne testiram i opovrgnem) genijalne

za sada ću dati samo jednu dobro prmišljenu

ono što bi riješilo mnoge probleme u svijetu! - uređaj visoke učinkovitosti koji pretvara toplinsku u električnu energiju!!!

to bi riješilo problem

• globalnog zatopljenja - energija zagrijavanja leda i svega bi se dala pretvorit u električnu nama iskoristivu energiju
  • energetske krize - jer bi takav uređaj mogao radit na bilokakvu toplinu
  • smanjio bi potrošnju - jer škrinje više ne bi trošile energiju nego bi ju stvarale, kao i klima uređaji i svi drugiu rashladni sustavi bi pretvarali toplinsku energiju okoline u struju!
  • povečala bi se učinkovitost elektrana od svih elektrana koje rade na neki izvor topline energija se dobiva tao da se grije voda i para pokreće turbine (termo elektrane na plin, na ugljen, nuklearke...) što je relativno neučinkovito - ako bi se ta energija pretvaral direktno u strunju bilo bi puno učinkovitije (naravno ako bi takav stroj bio učinkovit)
  • sada učinkovitost mislim da i ne bi predstavljala takav problem jer mislim oko 90% svikh gubitaka (prolazak struje kroz vodič, trenje,...) su pretvaranje neke energije u toplinu dakle svu toplinu koju termočlanak proizvede na gubitcima će opet pretvorit u energiju

e sada postoje termočlanci koji su relativno neučinkovitii stvaraju niske napone no mislim da bi trebali nekako drugačije pristupit tome problemu

sada ako je toplina molekularno gibanje čestica, to gibanje atoma bismo nekako trebali prenest na gibanje elektrona, ,ali u jednom smjeru

taj bi se problem trebao nekako riješit

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Inovativne ideje...
@EnlightenedPhoenix

Tako bi bilo lakse ali je meni bolja bila ideja da struja prolazi kroz tracnice
lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Inovativne ideje...

@dantex

E=mc^2

Hmmm... Problem klasicne fizike :) Energija doista ne moze nastati iz nicega, ali moze iz neceg drugog osim energije (i to iz mase). Takodjer, energija se ne moze unistiti, ali se moze pretvoriti u nesto drugo osim u drugi oblik energije (u masu). I naravno obratno. Nisam citao cijeli post, vec samo ono do zakona ocuvanja energije. Mislim da bi to danas trebalo ipak preoblikovati u zakon ocuvanja ukupnog broja mase i energije ili nesto slicno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@dario111cro

no dobro nisam sada s tiome htio cjepidlačit no za dobivanje energije iz mase potrebna je antimaterija (što je super jer je to jedini izvor energije sa 100% učinkovitosti osim što se oslobađa u obliku smrtonosnih gama zraka koje mi (još) nemožemo iskoristiti)

i obratno je moguće ali je jaako teško i moguće danas u malim koliinama - da bismo dobili 1g tvari iz energije potrebno je 90 TJ (tera jula) enerije št oje 90 000 000 000 000 Jula energije (za uspredbu u atomskoj eksploziji nad Hirošimom se oslobobilo oko 65 TJ)

bla bla neću oduljivat

i još još jedna prednost termočlanaka - hlađenje procesora! koliko god se procesor zagrije termočlanak to pretvori u struju i time hladi procesor!

Ovo je moj potpis...
17 godina
loky4i4 kaže...

A kočenje???

kako misliš zaustaviti?

Sidrom?

Biljezim se sa stovanjem...
15 godina
neaktivan
dantex kaže...

@dario111cro

i još još jedna prednost termočlanaka - hlađenje procesora! koliko god se procesor zagrije termočlanak to pretvori u struju i time hladi procesor!

I s strujom kojom proizvede napaja procesor? Poznato? Perpetuum mobile? 

:) Sry morao sam :)

17 godina
neaktivan
Inovativne ideje...

pa zapravo bi mogaobiti neki tip perpetum mobile jer ako gledaš malo procesor je ubiti hrpa sklopki koji otvaraju i zatvaraju strujne krugove! dakle on ne radi nikakv rad i stoga sva energija su gubitci

i ti svi gubitci bi se dali opet iskoristit zarad tog procesora jer će opet i onako većina energije otić u toplinu i  u krug

i naravno morao bi dodavati nešto energije pri svakom krugu ali bi trošio puno manje

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
dantex kaže...

Termočlanak mora imati jednu hladnu stranu i jednu toplu. Kako je hladna strana u najboljem slučaju sobna temperatura, a u najgorem temperatura unutar kućišta, procesor mora biti dovoljno vruć da bi mogao proizvoditi struju. S druge strane, termočlanak pruža nekakav otpor prijelazu topline, dok se hladnjaci rade da tako da taj otpor bude što manji.

Prema ovome što si ti napisao, tebi bi trebao peltier koji daje struju umjesto da je troši.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
Inovativne ideje...

Ne želim kvariti veselje ali trebali bi prije iznošenja vizija i ideja malo pogledati "prvi zakon termodinamike", "drugi zakon termodimnamike", "zakon očuvanja energije" i "zakon očuvanja mase". Ne bih htio biti partybreaker, ako srušite neki od ovih zakona, mislim da ste kandidati za Nobela. I onda ću jednog dana pričati unucima kako sam docirao Nobelovcima na BOL Forumu.Nevinasce

1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

Ne želim kvariti veselje ali trebali bi prije iznošenja vizija i ideja malo pogledati "prvi zakon termodinamike", "drugi zakon termodimnamike", "zakon očuvanja energije" i "zakon očuvanja mase". Ne bih htio biti partybreaker, ako srušite neki od ovih zakona, mislim da ste kandidati za Nobela. I onda ću jednog dana pričati unucima kako sam docirao Nobelovcima na BOL Forumu.Nevinasce

Samo je fora da s zako ni pstavljeni da se nemogu srušiti...Zato su zakoni, a prije pokušaje rušenja s samo postulat (Mislm) a onda ih netko pokušs srušiti i ne uspije ond apostaje zakon. I da mozda u kvantom svijetu ne vazi neki od ovih zakona ali u klasik svijeti svi postoje i dokazani su....

@Bolodano Ne da su kandidati nego ce je dobiti   i postaviti ljestvicu tako visoko da se nece šveđani vise truditi djeliti nobelovu nagradu za fiziku...

Pinky je zakon... I ♥ π
15 godina
bobica257 kaže...
mario.L_hr kaže...

Samo je fora da s zako ni pstavljeni da se nemogu srušiti...Zato su zakoni, a prije pokušaje rušenja s samo postulat (Mislm) a onda ih netko pokušs srušiti i ne uspije ond apostaje zakon. I da mozda u kvantom svijetu ne vazi neki od ovih zakona ali u klasik svijeti svi postoje i dokazani su....

@Bolodano Ne da su kandidati nego ce je dobiti   i postaviti ljestvicu tako visoko da se nece šveđani vise truditi djeliti nobelovu nagradu za fiziku...

Poanta je u tome da nema pretakanja iz šupljeg u prazno (ili ti perpetummobilea) na ovoj majčici zemlji.

Teško da će promjeniti neke od gore spomenutih zakona, ipak ih nije donio HR Sabor da se mijenjaju svako malo, jer su dugi nizgodina pod kušnjom, ispitivanjem i dokazivanjem znanstvene zajednice.

Malo si pojednostavio proceduru.

17 godina
neaktivan
Inovativne ideje...

ova moja ideja se ne krši s nijednim zakonom - toplina je vrsta energije, i ako pustimo električnu energiju kroz žicu ona se zagrije dakle i obrnuti proces bi trebao biti moguć samo još neznamo kako

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dantex kaže...

oke gledao sam što ste malo pisali i moram vam razbiti snove

nisam sve čitao samo sam preletio očima

za početak moram obijastinti  2 stvari:

1. energija se nemože stvoriti iz ničega
  2. energija se nemože izgubiti u ništa
  3. energiju je moguće pretvarati iz jednog u drugi oblik

auto na CO2 je NEMOGUĆ jer pri gorjenju ugljika u kisiku se dobiva energija - procesu u suprotnom smjeru - da bismo dobili kisik iz CO2 mora se uložit energija

nemoguće je dobivat i enegiju i kisik iz CO2 jer se krši sa 1. pravilomć

pogon na vodu je također nemoguć jer ako uložimo vodu i dobijemo vodu na kraju ispada da nismo ništa uložili i opet se krši sa 1. pravilom

ono što je moguće je pogon na vodu na način da se  u vodu uloži energija idobijemo klisik i vodik - u njima već ima potencijalne kemijske energije i njihovom reakcijom pogonimo auto da na kraju opet vodu dobijemo

što se tiče super-brzih metaka - dgodilo bi im se ono što i space shuttlovima kada ulaze ue atmosferu - ili bi izgorjeli od trenja ili bi se razletjeli čim bi izašli iz cijevi

ja imam puno ideja od kojih su neke (bar dok ih ne testiram i opovrgnem) genijalne

za sada ću dati samo jednu dobro prmišljenu

ono što bi riješilo mnoge probleme u svijetu! - uređaj visoke učinkovitosti koji pretvara toplinsku u električnu energiju!!!

to bi riješilo problem

• globalnog zatopljenja - energija zagrijavanja leda i svega bi se dala pretvorit u električnu nama iskoristivu energiju
  • energetske krize - jer bi takav uređaj mogao radit na bilokakvu toplinu
  • smanjio bi potrošnju - jer škrinje više ne bi trošile energiju nego bi ju stvarale, kao i klima uređaji i svi drugiu rashladni sustavi bi pretvarali toplinsku energiju okoline u struju!
  • povečala bi se učinkovitost elektrana od svih elektrana koje rade na neki izvor topline energija se dobiva tao da se grije voda i para pokreće turbine (termo elektrane na plin, na ugljen, nuklearke...) što je relativno neučinkovito - ako bi se ta energija pretvaral direktno u strunju bilo bi puno učinkovitije (naravno ako bi takav stroj bio učinkovit)
  • sada učinkovitost mislim da i ne bi predstavljala takav problem jer mislim oko 90% svikh gubitaka (prolazak struje kroz vodič, trenje,...) su pretvaranje neke energije u toplinu dakle svu toplinu koju termočlanak proizvede na gubitcima će opet pretvorit u energiju

e sada postoje termočlanci koji su relativno neučinkovitii stvaraju niske napone no mislim da bi trebali nekako drugačije pristupit tome problemu

sada ako je toplina molekularno gibanje čestica, to gibanje atoma bismo nekako trebali prenest na gibanje elektrona, ,ali u jednom smjeru

taj bi se problem trebao nekako riješit

A što je ovo boldano, kako tu stojiš sa zakonima? Znaš li kako se proizvodi rashladna energija u ovim slučajevima koje si naveo? Znaš li da je za proizvodnju ovakve energije nužno utrošiti rad? U većini konvencionalnih rashladnih sustava kao energent se koristi struja (postoje i varijante s drugim energentima ali nisu jako zastupljene)? Prema ovome što si napisao ti bi proizvodio rashladnu energiju i struju u jednom uređaju bez gubitaka. Da nisi mislio pogoniti uređaj proizvedenom strujom?

17 godina
odjavljen
dantex kaže...

ova moja ideja se ne krši s nijednim zakonom - toplina je vrsta energije, i ako pustimo električnu energiju kroz žicu ona se zagrije dakle i obrnuti proces bi trebao biti moguć samo još neznamo kako

Vidim da nisi pročitao linkove koje je mario postavio:

Drug zakon termodinamike:

"Perpetum mobile druge vrste nije moguć.
Perpetuum mobile druge vrste bio bi upravo takav uređaj koji bi samo uzimao toplinu iz spremnika topline i pretvarao ovu toplinu u rad."

Zvući li ti ovo poznato?

17 godina
neaktivan

@mario.L_hr

rashladna energija ne postoji - ono što imamo u šškrinji to je prenošenje toplinske energije i unutrašnjosti škrinje na one rešetke vani - dakle samo se toplina giba van iz škrinje

@MrBlc

ta se definicja temelji na tome da imamo dva spremnika i rad je ekvivalent energiji koja je prešla iz jednog spremnika u drugi

ne kosi se s tim zakonom ako se toplina direktno u rad pretvara

Ovo je moj potpis...
17 godina
odjavljen
dantex kaže...

ta se definicja temelji na tome da imamo dva spremnika i rad je ekvivalent energiji koja je prešla iz jednog spremnika u drugi

Ne, nego upravo govori da je takav scenarij nemoguć. Da bi toplinu mogao pretvoriti u rad, MORAŠ imati dva spremnika od kojih je jedan topliji od drugog.

15 godina
dantex kaže...

@mario.L_hr

rashladna energija ne postoji - ono što imamo u šškrinji to je prenošenje toplinske energije i unutrašnjosti škrinje na one rešetke vani - dakle samo se toplina giba van iz škrinje

@MrBlc

Gle neda mi se nadmudrivati oko stvari koje su očite. Pogledaj ovdje kako funkcioniraju rashladni sustavi. Temeljem čega tvrdiš da ne postoji rashladna energija? Da se malo baviš ovim poslom onda bi shvatio da je pojam toplinska energija općeniti dok se u struci rabe dva termina ogrijevna (energija koja služi za grijanje ili grije) i rashladna (energija koja služi za hlađenje ili hladi) energija. Ova dva termina odmah definiraju i opisuju oblik toplinska energije. BTW ne moraš vjerovati meni na riječ "Google is Your friend".

Prouči malo sve što je prethodno postano, malo progooglaj ili pročitaj iz knjiga pa ćeš shvatiti jednu stvar. Kako bi rashladni uređaj bilo koje vrste radio nužno je dovesti energiju izvana (ne mora biti nužno električna). Rad je potreban kako bi se radnu tvar (čitaj freon ali ne uvijek) dovelo u područje visokog tlaka (i temperature, nivo ovisi od aplikacije do aplikacije) te je zatim kondenziralo na kondenzatoru (radna tvar prelazi u kapljevito stanje). Tekućina zatim ekspandira na ekspanzijskom ventilu (smanjuje se tlak, dolazimo u dvofazno stanje) i potom isparava na isparivaču (na niskim temperaturama). Ovo je vrlo pojednostavljeni princip rashladnih uređaja pogonjenih električnom energijom, ima još puno finesa i zaguljenih sitnica ali mislim da je za shvaćanje principa rada dosta. Pogledaj malo dijagram i shemu vidljivu na gornjem linku kako bi shvatio srž.

Da li si mislio o prethodnom postupku kada si rekao ovo što je boldano?

17 godina
neaktivan
dantex kaže...

@dario111cro

no dobro nisam sada s tiome htio cjepidlačit no za dobivanje energije iz mase potrebna je antimaterija (što je super jer je to jedini izvor energije sa 100% učinkovitosti osim što se oslobađa u obliku smrtonosnih gama zraka koje mi (još) nemožemo iskoristiti)

i obratno je moguće ali je jaako teško i moguće danas u malim koliinama - da bismo dobili 1g tvari iz energije potrebno je 90 TJ (tera jula) enerije št oje 90 000 000 000 000 Jula energije (za uspredbu u atomskoj eksploziji nad Hirošimom se oslobobilo oko 65 TJ)

bla bla neću oduljivat

Krivo. Kontraprimjer su ti nuklearne elektrane, A-bombe, H-bombe, bla bla. Kad se dva atoma nekog elementa spoje, npr. vodika i neka je masa jednog atoma vodika neki x, rezultat spajanja ta dva atoma bit će atom helija, čija, pazi sad ovo, masa nije 2x, već y s tim da je y < 2x. Dakle, konačna masa helija nije zbroj masa dvaju atoma vodika, već je manja od tog zbroja. Onda di je nestala ta masa? Pretvorila se u energiju. To kaže Einsteinova E = mc^2. Dakle, za dobivanje energije iz mase nije prijeko potrebna antimaterija (iako je i to jedan od načina).

E sad, ovo drugo boldano, daj mi to objasni. Kolko ja znam, pretvaranje energije u tvar je moguće jedino onak kak je Einstein rekao. Imaš tijelo određene mase. Ubrzaš ga na brzinu c. Dalje od toga ne ide. I sva energija koju naknadno ulažeš u brzinu (u nadi da ćeš prestići brzinu c) prelazi u masu. To je kolko ja znam.

http://3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592.com/index314.html
17 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...

Temeljem čega tvrdiš da ne postoji rashladna energija? Da se malo baviš ovim poslom onda bi shvatio da je pojam toplinska energija općeniti dok se u struci rabe dva termina ogrijevna (energija koja služi za grijanje ili grije) i rashladna (energija koja služi za hlađenje ili hladi) energija. Ova dva termina odmah definiraju i opisuju oblik toplinska energije.

Samo bih dodao, za izbjeći zabune, da rashladna energija zapravo predstavlja toplinsku energiju koju smo oduzeli sustavu.

17 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...

E sad, ovo drugo boldano, daj mi to objasni. Kolko ja znam, pretvaranje energije u tvar je moguće jedino onak kak je Einstein rekao. Imaš tijelo određene mase. Ubrzaš ga na brzinu c. Dalje od toga ne ide. I sva energija koju naknadno ulažeš u brzinu (u nadi da ćeš prestići brzinu c) prelazi u masu. To je kolko ja znam.

Ako tijelo koje imaš masu ubrzaš na brzinu c, ono već ima beskonačnu "masu", a za ubrzati ga potrebna ti je beskonačna energija, tako da je apsurdno govoriti o daljnjem dovođenu energije u situaciji koja je apsurdna sama po sebi.

Drugo, masa se ne povećava. Približavanjem brzini c, kinetička energija i količina gibanja težu u beskonačnost. To možeš izraziti povečanjem mase, ali u tom slučaju je nužno istaknuti da se radi o tromoj masi, a ne gravitacijskoj (masi mirovanja, onoj koja se nalazi u E = mc2).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice