Zadatak iz PHP-a koji mi nije jasan

poruka: 8
|
čitano: 1.592
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Zanemarite naslov teme.. nemam ideju kako da ju drukčije napišem.

Recimo da imam ovakvu PHP skriptu:

<?php

$str_string = file_get_contents('tekst.txt');

echo"<br>";

echo "<h4>".$str_string."</h4>";

$izrezani_string = split (" ", $str_string, -1);

print_r($izrezani_string);

echo"<br>";

echo"<br>";

$myFile = "testfile.txt";

$fh = fopen($myFile, 'w') or die("can't open file");

fwrite($fh, $str_string); //ako piše $izrezani_string umjesto $str_string, u fajl se upiše samo 'Array'

fclose($fh);

?>

Ja bih trebao napraviti slijedeće: imam neku rečenicu tipa: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc a sapien enim. Duis nec enim quis turpis laoreet feugiat. In vel tellus est, sed varius augue. Praesent cursus varius facilisis. Sed aliquet porta semper. I imam zadatak da razrežem taj string u manje djelove, a da mi je uvjet razdvajanja razmaknica između rječi, i onda bi trebalo taj razrezani striing poslati u neku drugu datoteku. Mislim da je jasno u kodu dokle sam došao, ali imam problem upravo kod tog slanja u datoteku - naime, ako pošaljem taj razrezani string u datoteku, ispiše mi se samo Array, a ako pošaljem originalni string, on mi se ispiše (to mi je jasno zašto je tako).

Ja bih htio naučiti kako da pošaljem izrezani string u datoteku, a ne da mi piše Array... Ima li netko pametniji?

//imam chrome, zato mi je tekst retardirano oblikovan, neda mi se sada sa time natezati

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2012 23:46 (kakapo).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Zadatak iz PHP-a koji mi nije jasan

upisuje ti array, zato sto je $izrezani_string array iliti polje, pokusaj u fwrite staviti $izrezani_string[0] i vec bi trebala bit druga prica :D

15 godina
neaktivan
zvone_ds kaže...

upisuje ti array, zato sto je $izrezani_string array iliti polje, pokusaj u fwrite staviti $izrezani_string[0] i vec bi trebala bit druga prica :D

onda ti se ispiše samo prva riječ iz arraya, tak da ne bu išlo

~21 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
16 godina
neaktivan

jasno, napravis onda neku for petlju i ubacis rijeci koliko ti vec treba

13 godina
neaktivan

split funkcija je depricated od PHP v5.3.0

http://php.net/manual/en/function.split.php

Možeš koristiti http://php.net/manual/en/function.implode.php da dobiješ string sastavljen od elemenata array-a.

16 godina
neaktivan

Tvoja greska: Ti hoces da array prebacis u tekst. E ne ide to tako drugar. Funkcija fwrite() ne moze raditi sa arrayom, tj, nece ti ispisati sve elemente vec samo, kako si i ti vidio "array". Ovde dole koristim foreach loop koji svaki taj element posebno upise.

<?php

$string = 'Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc a sapien enim. Duis nec enim quis turpis laoreet feugiat. In vel tellus est, sed varius augue. Praesent cursus varius facilisis. Sed aliquet porta semper.';

$splitted = explode(" ",$string);  
foreach($splitted as $line)
{

//dodaj koje tekst 'efekte' zelis. Ja sam koristio \n.
   fwrite($fh, "$line \n");
}

fclose($fh);

?>

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 12:14 (Arxi).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Arxi kaže...

Tvoja greska: Ti hoces da array prebacis u tekst. E ne ide to tako drugar. Funkcija fwrite() ne moze raditi sa arrayom, tj, nece ti ispisati sve elemente vec samo, kako si i ti vidio "array". Ovde dole koristim foreach loop koji svaki taj element posebno upise.

<?php

?>

znači onda u biti iz fajla sve pročitam, stavim u arry, i za svaki član tog arraya mi se sa foreach petljom prebacuje svaka ponaosob riječ u novi redak?

Dakle, konačno bi zadatak ovako izgledao:- izvadi cijeli tekst iz fajla tekst.txt, odvoji riječi jedne od druge po razmaku, potrpaj sve u array, i na kraju sa foreach petljom iz array sve upiši u neki drugi fajl:

<?php

$string = file_get_contents('tekst.txt');

echo"<br>";

echo "<h4>".$string."</h4>";

$splitted = explode(" ",$string);  //uvjet razdvajanja je razmak između riječi

foreach($splitted as $line) 

{

//za svaku novu riječ da se prebaci u novi red - \n.

fwrite($fh, "$line \n");

}

fclose($fh);

?>

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2012 13:10 (kakapo).
16 godina
neaktivan

preporucam json_encode i json_decode

kao sto dokumentacija kaze koristis ga ovako

$tvoj_array = array(); // u njemu imas kojekakve stvari, jel

$json = json_encode($tvoj_array);

dobijes json objekt u varijabli $json

onda ju spremis sa file_put_contents(LOKACIJA, $json);

vadis te podatke ovako:

$json = file_get_contents(LOKACIJA);

$tvoj_array = json_decode($json, true);

* ovo je ovak iz glave pa ak sam nesto fulao budes se snasao, samo pogledaj dokumentaciju od funkcija :)

www.prijevodi-online.org
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice