bok...zanima me kako narediti da napiše neki text ili kod u liniju koju miu ja zadam npr
1 <html>
2 <head>
3 ....
67 da mu naredim da tu napiše kod
hvala unaprijed
bok...zanima me kako narediti da napiše neki text ili kod u liniju koju miu ja zadam npr
1 <html>
2 <head>
3 ....
67 da mu naredim da tu napiše kod
hvala unaprijed
e jos jedno pitanje
<input name="ime2" type="text" id="ime2" maxlength="64" value="" <?php ?>/>
znaci imam tu input jedan....i kasnije mi treba text koji je unutra napisan.....kako da stvorim varijablu da bih poslije mogao koristiti text?
1. echo '<html><head></head><body></body></html>';
2. Mozes napravit formu i pomocu metode GET ili POST izvuci podatke koje si napisao u text
cek...napravit formu...to mislis na input ovaj?
a get i post sam probal vec i ne radi :(
Da na to mislim, evo ovako npr
napravis jedan dokument npr. PROBA.php i u njemu napises sljedece:
<form method="post" action="PROBA.php">
<input name="ime2" type="text" maxlength="64" value="TEKST NEKI" />
<input type="submit" name="gumb" value="POSALJI" />
</form>
<?php
$varijabla = $_POST['ime2'];
echo $varijabla;
?>
i kad kliknes na gumb POSALJI, vrijesnost it teksta spremit ce ti se u varijablu zvana $varijabla
jel na to mislis?
Ne...mislim na ovo....
<form id="form" name="form" method="post" action="dodaj_igraca_parse.php" onsubmit="return validate_form ( );">
<tr>
<td width="12%" align="right" bgcolor="#F5E4A9">Ime i prezime igrača</td>
<td width="88%" bgcolor="#F5E4A9"><input name="ime" type="text" id="ime" size="80" maxlength="64" /></td>
</tr>
<tr>
<td align="right" bgcolor="#D7EECC">Link</td>
<td bgcolor="#D7EECC"><input name="ime2" type="text" id="ime2" maxlength="64" value="" />
(Napisati ime igrača. Sve malim slovima, bez razmaka)</td>
</tr>
<tr>
<td align="right" valign="top" bgcolor="#DAEAFA">Bio</td>
<td bgcolor="#DAEAFA"><textarea name="bio" id="bio" cols="88" rows="16"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
<td><input type="submit" name="button" id="button" value="Dodaj igrača" <?php
$file_x = ;
$createFile = touch("$file_x".".php");
$target_file = "$file_x".".php";
$target_file_data = "";
$handle = fopen($target_file, "w");
fwrite($handle, $target_file_data); ?>/></td>
</tr>
</form>
to mi je kod od forme i i sad me zanima kak da tu di je $file_x = znaci da mi tu sad bude tekst iz onog inputa gore ime2
Ne...mislim na ovo....
<form id="form" name="form" method="post" action="dodaj_igraca_parse.php" onsubmit="return validate_form ( );">
<tr>
<td width="88%" bgcolor="#F5E4A9"><input name="ime" type="text" id="ime" size="80" maxlength="64" /></td>
</tr>
<tr>
<td bgcolor="#D7EECC"><input name="ime2" type="text" id="ime2" maxlength="64" value="" />
</tr>
<tr>
<td bgcolor="#DAEAFA"><textarea name="bio" id="bio" cols="88" rows="16"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
$file_x = ;
$target_file_data = "";
</tr>
</form>
to mi je kod od forme i i sad me zanima kak da tu di je $file_x = znaci da mi tu sad bude tekst iz onog inputa gore ime2
Okani se corava posla. Radje neka dodaje igraca u MySQL...
ali ako pohranjuje u sql onda mi wysiwyg ne radi....ne prikazuje ga dekodirano nego se vide html tagovi i kod....kak da to rješim onda?
Ne...mislim na ovo....
<tr>
</tr>
<tr>
</tr>
<tr>
</tr>
<tr>
<td> </td>
$file_x = ;
$target_file_data = "";
</tr>
</form>
pa no, samo dodaj kod $file_x = $_POST['ime2'];
i ovaj red </tr> i formu </form> zatvori prije, znaci odmah poslije
<td><input type="submit" name="button" id="button" value="Dodaj igrača"
e jos jedno pitanje.....za wysiwyg...radi mi na textboxu di se uređuje stranica....ali kad stisnem pošalji i pošalje u sql...na stranici koju sam uređivao su html tagovi....kak da to popravim?
Ne znam na kakav misliš WYSIWYG, ali pogađam na RichTextBox(poput TinyMCE-a). Kada dodaš nekom tekstu Bold atribut, wyisyg će taj, označeni tekst, staviti između tagova <b> i </b> ili <strong> i </strong>. Znači, čim dodaš nekom tekstu neki atribut on će postati dio toga atributa (bold, italic, underline, index, exponent, paragraf)...
pa znam....ali to me muči....kad ga uredim sve to bold, italic, itd. na stranici mi se prikazuje kao html kod..
npr.
prikaze mi na stranici
<b><u>Vijest</u></b>
a pitam sad kak da mi prikaže ovak
Vijest
EDIT: koristim ckeditor
pa znam....ali to me muči....kad ga uredim sve to bold, italic, itd. na stranici mi se prikazuje kao html kod..
npr.
prikaze mi na stranici
<b><u>Vijest</u></b>
a pitam sad kak da mi prikaže ovak
Vijest
EDIT: koristim ckeditor
vjerojatno textarea to sta uneses gleda kao obican tekst i tako i ispisuje, ak hoces daj posalji u inbox ili sta tu, kak sve to lijepo izgleda da vidim gdje je greska. Pa da pokrenem kod sebe da vidim..
a trebal bi puno toga stavit...al evo glavni kod za wysiwyg
<textarea class="ckeditor" name="pagebody" id="pagebody" cols="88" rows="16"><?php echo $pagebody; ?></textarea><script type="text/javascript">
CKEDITOR.replace( "pagebody" );
</script></td>
i gore u headu mi je
<script type="text/javascript" src="ckeditor/ckeditor.js">
pa kod za neke drugo</script>
EDIT:al ne muci mene to....on meni radi na textboxu....i ovak...prikaže mi na indexu npr <p><b>neke</b></p>
al mi se ne dekodira to ko podebljano...
itko?
a trebal bi puno toga stavit...al evo glavni kod za wysiwyg
<textarea class="ckeditor" name="pagebody" id="pagebody" cols="88" rows="16"><?php echo $pagebody; ?></textarea><script type="text/javascript">
CKEDITOR.replace( "pagebody" );
</script></td>
i gore u headu mi je
<script type="text/javascript" src="ckeditor/ckeditor.js">
pa kod za neke drugo</script>
EDIT:al ne muci mene to....on meni radi na textboxu....i ovak...prikaže mi na indexu npr <p><b>neke</b></p>
al mi se ne dekodira to ko podebljano...
stvarno ne znam, sve ti je spetljano do bola. ne snalazim se nikako...
Uny je već rekao kratko i jasno, ne znam što komplikujete, imaš par načina da u par minuta uradiš što ti treba, $_GET & $_POST, ovisno šta ti treba i još možeš uraditi include par fajlova koji su od krucijalnog značaja da bi ti kod radio, ne znam što će ti toliko silni kodovi.
nekužim kak ce mi get i post pomoc tu...kaj ne sluze oni za varijable?
nekužim kak ce mi get i post pomoc tu...kaj ne sluze oni za varijable?
Njih ti ne deklariras, oni vec postoje, definirane su i sluze zpravo za to...Za pozivanje, tj prenosenje podataka..
gore sam ti lijepo napisao kao da ih koristis..