Pozdrav svima,
totalni sam pocetnik sta se tice web dizajna/programiranja pa molim za malo razumjevanja ako napisem neku glupost.
Imam ideju za stranicu te me zanima koliko moram novaca izdvojiti za takav projekt.
Radi se o stranici za oglasavanje. Kupio sam template pa bi htio platiti nekog da napravi potrebne izmjene. Da ne napisem previse gluposti pokusavajuci objasniti sta tocno zelim pokazat cu vam primjer.
foto-nekretnine.hr
- htio bi nesto poput "brze pretrage" na toj stranici ... pretpostavljam da bi trebalo onda napraviti i bazu podataka?
- da se placeni oglasi pojavljuju prije besplatnih na pocetnoj i prilikom trazenja
- napraviti stranicu oglasa (fotogalerija, o nama, cijene itd) - http://www.mojkvart.hr/Zagreb/Spansk...qua-terra/info --- primjer
- mogucnost laganog unosa novih oglasa (cms?)
- mogucnost da se klijent sam registrira , ispuni zeljene podatke , uploada slike i odabare paket.
Koliko cu morati novaca izdvojiti za ovo sve ako racunamo da ce bit jos nekih sitnica za napraviti?
Ako ima zainteresiranih neka se jave na pm , navedu cijenu (otprilike) i linkove od bar nekoliko napravljenih stranica... hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koliko para? previse
i bez dobrog marketinskog plana neces nikud stic, a ocito ga nemas
sjeti se koliko je jumbo plakata i reklama imao njuskalo u pocetku, sta mislis da to sve kosta 500kn? prije 150.000kn
Kako ti znas sta ja mislim oglasavat? mislis da cu javno iznjeti svoju ideju?
Koliko ja znam na internetu nema niceg slicnog pa racunam da necu morati toliko izdvojiti za marketing.
Izmedju ostalog ne trazim da mi se pametuje o poslu nego trazim da mi navedete koliko moram izdvojiti za takav projekt ( samo izrada stranice bez marketinga i ostalih troskova) ili da ponudite svoje usluge za neku cijenu.
Hvala
Teško da će ti bilo tko odgovoriti na takvo pitanje, jer nisi dao previše informacija. Netko će ti cms napraviti i za 10 000kn, samo pitanje je koliko treba rada i programiranja uložiti u taj tvoj projekt tako odokativno moja procjena je 50 000kn (to je moja procjena "odoka").
Na internetu imaš dosta firma koje se bave web programiranjem i designom, pa bi ti preporučio da odabereš njih nekoliko (4, 5) i pitaš ih isto pitanje koje si nas ovdje pitao i dobit ćeš sigurno točniju cifru, a i njima ćeš moć bolje opisat taj svoj projekt (svakakve pojedinosti) bez straha da će ti netko "ukrast" ideju.
Šta se tiče marketinga, i ja sam mišljenja da ako se želiš ozbiljnije bavit sa tim trebaš u početku izdvojit znatna sredstva u promociju (da svi ljudi saznaju da ti uopće postojiš), što nije baš jeftino, i zanemariva cifra. Ali ako se ti možeš oglasit u velikim razmjerima za malo $$, i ako imaš plan da puno ljudi sazna za tvoj site za malo $$$ sigurno ćeš uspijet...
@zlicovo
ako zelis ozbiljan CMS sa hrpom nekih feature-a onda se ili jako modificira i nadogradi drupal ili ezPublish ili se radi custom rjesenje...
svakako neces dobiti za malo para... netko je napisao 50.000 kn i nije fulao. vjerojatno i osjetno iznad toga (taj iznos moze biti jako, jako porasti)
a sto se tice oglasavanja... da bi se za tebe culo u svim sferama web sfere u nasoj zemlji racunaj na iznos od minimalno 100.000 kn za jedan mjesec oglasavanja na raznim portalima po RH.
na taj nacin ces dobiti veliki reach i potencijalno dobar CTR (mozda blizu 1 ako je kreativa dobro slozena)....
i da ne zaboravim, hosting mora biti kvalitetan! serveri MORAJU biti kod nas, bandwith veliki, prostor zadovoljavajuci, a vjerojatno i VPS nije za odbaciti od samog pocetka....
sretno!