Search engine

poruka: 7
|
čitano: 1.440
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Search engine

Htio bih napraviti stranicu tipa nekog oglasnika i za to mi treba neki search engine unutar te stranice (npr. njuskalo.hr) pa me zanima da li znate za neku literaturu, video, linkove, itd. koja bi mi pomogla u tome?

Hvala !!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Search engine
15 godina
odjavljen
Search engine

MySQL? Imaš masu riješenja, LIKE, MATCH...AGAINST (full text search)... 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
izith kaže...

Ne smije bit nicije gotovo rijesenje

alankish kaže...

MySQL? Imaš masu riješenja, LIKE, MATCH...AGAINST (full text search)... 

Problem je sto uz to sto neznam koju bi bazu bilo najbolje koristit moram naucit i kako napravit logiku i algoritme za autocomplete i suggestion funkciju pa mi zato treba neka knjiga koja bi me pogurala u pravom smjeru

15 godina
odjavljen
Irregular kaže...

Problem je sto uz to sto neznam koju bi bazu bilo najbolje koristit moram naucit i kako napravit logiku i algoritme za autocomplete i suggestion funkciju pa mi zato treba neka knjiga koja bi me pogurala u pravom smjeru

Pa koristi bazu koju si dosad koristio za razvoj. Nemaš tu nikakve posebne logike niti algoritam, imaš bazu, imaš server-side kod, i AJAX za pozivanje. Ako si totalni početnik, ovo će ti biti jako teško. Odluči na kojoj ćeš tehnologiji bazirati riješenje, te počni s osnovama {#}

12 godina
neaktivan
alankish kaže...
Irregular kaže...

Pa koristi bazu koju si dosad koristio za razvoj. Nemaš tu nikakve posebne logike niti algoritam, imaš bazu, imaš server-side kod, i AJAX za pozivanje. Ako si totalni početnik, ovo će ti biti jako teško. Odluči na kojoj ćeš tehnologiji bazirati riješenje, te počni s osnovama {#}

U tome je problem :D

16 godina
neaktivan

Sve su ti rekli, nema tu nešto pametno. Stranica će imati u pozadinu neku bazu podataka (npr MySQL) i onda ti ostaje složiti search. Za početak to može biti kroz MySQL (LIKE ili full text), ako ti site naraste onda odeš na nešto pametnije od toga (Sphinx, Elastic, ili neko drugo NoSQL rješenje).

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice