Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 643.982
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Razvoj web-stranica - Rasprava

Napravio sam web stranicu koristenjem html i css-a uz bootstrap, pokrenuo sam stranicu u operi i sve je normalno. Dok kad otvorim u chromu kao da su mi margin atributi različiti od onih kad otovorim u operi i stranica izgleda drugačije. Trebam li dodati išta u html dokument stranice da izgleda isto za sve browsere ili ?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
Xyloto kaže...

Napravio sam web stranicu koristenjem html i css-a uz bootstrap, pokrenuo sam stranicu u operi i sve je normalno. Dok kad otvorim u chromu kao da su mi margin atributi različiti od onih kad otovorim u operi i stranica izgleda drugačije. Trebam li dodati išta u html dokument stranice da izgleda isto za sve browsere ili ?

Možda u Chrome radi normalno? Tko će ti pomoći bez da si pokazao css ili html kod?

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
12 godina
neaktivan
17 godina

postavi i screenshouts iz ta dva preglednika i označi 'greške'.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo otvarao sam u IE tamo je isti rezultat kao i u operi, samo u chromu normalno otvori.

17 godina

Bootstrap navbar radi normalno u svim preglednicima. pogledaj dobro taj dio HTML koda.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 13:56 (Nix).
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Xyloto kaže...

Evo otvarao sam u IE tamo je isti rezultat kao i u operi, samo u chromu normalno otvori.

offtopic: Nisi valjda, to ti? HAAHA

14 godina
odjavljen
banderaa kaže...
Xyloto kaže...

offtopic: Nisi valjda, to ti? HAAHA

Nije, to sam ga i ja pitao. To je samo za test :D

11 godina
neaktivan

namjeravam kupiti jednu .com domenu pa me zanima nekoliko stvari.

na nekim stranicama su jeftinije, a na nekim skuplje. koja je uopće razlika između njih? da li postoji ikakva razlika u brzini i kvaliteti stranice ili na koju poziciju ce ju google staviti?? pretpostavljam da ne postoji, pa me zanima gdje je najpovoljnije kupiti?

drugo, hosting. buduci da imam stranicu od svega nekoliko MB i manje od 100 posjetitelja mjesecno, da li je besplatan hosting dovoljan? zanima me da li besplatan ili placeni hosting ikako utjece na mjesto gdje ce google smjestiti stranicu, ili to ovisi iskljucivo o stranici i SEO-u? sada sam trenutno na 000webhost (besplatno), pa razmisljam da nastavim biti tamo.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

U vezi .com domena, nema razlike. Domene ne mogu utjecati na brzinu otvaranja stranice, a Google će ti rangirati stranicu kao i svaku drugu po kriterijima - brzina otvaranja, mobile-frendly, broj posjetitelja, SEO optimizacija stranice i tako dalje.

U vezi hostinga, isti ne utječe na položaj stranice na tražilicama. Položaj ovisi samo o stranici. Za tvoje potrebe besplatan hosting je dosta, ali predlažem ti da 000webhost, Hostinger, 1FreeHosting, 2FreeHosting, Grendel Hosting, 3owl i ostale YouHosting resellere zaobilaziš u širokom luku jer YouHostingovi serveri često imaju DDoS napade, velik downtime i čim dođe veći broj posjetitelja (preko 100) gase ti stranicu zbog "velikog" CPU usagea. Iz vlastitog iskustva ti preporučujem ByetHost i HelioHost.

ByetHost i HelioHost su izrazito kvalitetni web hostinzi. Ja kada koristim, koristim to dvoje, ništa drugo. ByetHost ima 1 GB prostora, 50 GB prometa i 50000 posjetitelja dnevno. HelioHost ima pak 500 MB prostora, neograničen promet i neograničen broj posjetitelja, ali kod istog treba biti malo pažljiviji te odabrati server Stevie jer je stabilniji od drugog servera Johnnyja. Johnny uzimaš ako ti treba Java, Ruby on Rails, ASP.NET i drugi napredni programski jezici, ali ima i manji uptime negdje 70% dok je kod Stevie-a 99%.

Najveća razlika, između ta dva hostinga su što ByetHost ima VistaPanel (s temom cPanela, ali stvarno isto izgleda) i podršku 24/7 koja odmah odgovara na upit čak i za besplatne korisnike, a HelioHost ima pravi cPanel i podršku na forumu koja nije stalno dostupna i da se riješi neki problem treba čekati više od 24 sata.

Ako te još nešto zanima, samo pitaj. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2016 13:08 (Marko :D).
17 godina
neaktivan
Marko ti je sve vise/manje objasnio ali samo da nadodam, ako ti je staticka web stranica (html, css i js samo) onda mozes hostati stranicu besplatno i na GitHubu.

Jednostavno na svom githubu napravis novi projekt, u tom projektu novi branch pod nazivom gh-pages gdje ces ubaciti svoj kod te kreiras CNAME datoteku koja ce sadrzavati ime tvoje domene.
Ovo mozes napraviti i ako nemas domenu, tada ne moras praviti cname vec ce ti stranica biti prikazana na linku username.github.io/imeprojekta.

Jako brzo i pouudano, a sto je najbolje besplatno :)
11 godina
neaktivan

hvala na informaciji, vjerojatno cu se prebaciti na heliohost. jos mi reci da li heliohost stavlja reklame, jer ne zelim imati nikakve reklame na stranici.

jos me zanima ako mi mozes preporuciti gdje da jeftino kupim .com domenu, tj. koga da izbjegavam :D

14 godina
neaktivan
Cartman93 kaže...

hvala na informaciji, vjerojatno cu se prebaciti na heliohost. jos mi reci da li heliohost stavlja reklame, jer ne zelim imati nikakve reklame na stranici.

jos me zanima ako mi mozes preporuciti gdje da jeftino kupim .com domenu, tj. koga da izbjegavam :D

Ne, HelioHost ne postavlja reklame na stranicu. Više informacija na linku -> http://www.heliohost.org/home/signup

.com domenu uzmi kod GoDaddyja, oni su nekako najpoznatiji i najbolji. Često znaju imati i akcije pa domene možeš zgrabiti jeftino.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2016 15:38 (Marko :D).
17 godina
neaktivan

Ja bih ti čak preporučio NameCheap za domenu, .com domena kod njih je jeftinija ~4$ godišnje od GoDaddy-a, a i čuo sam dosta negativnih iskustava sa GoDaddy-em (podrška i sl.) dok za NameCheap imam riječi hvale.

Napomena samo, čini mi se da je kod GoDaddy-a neka akcija, prve dvije godine .com koštaju 3$, a nakon toga regularna cijena od 15$ pa odluči što ti se najviše isplati (u biti je sve to skoro isto)

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
maniak kaže...

Ja bih ti čak preporučio NameCheap za domenu, .com domena kod njih je jeftinija ~4$ godišnje od GoDaddy-a, a i čuo sam dosta negativnih iskustava sa GoDaddy-em (podrška i sl.) dok za NameCheap imam riječi hvale.

Napomena samo, čini mi se da je kod GoDaddy-a neka akcija, prve dvije godine .com koštaju 3$, a nakon toga regularna cijena od 15$ pa odluči što ti se najviše isplati (u biti je sve to skoro isto)

Oboje su dobri. Poznajem mnogo ljudi koji su kupili domenu kod GoDaddy-ja i zadovoljni su.

12 godina
Marko :D kaže...
maniak kaže...

Oboje su dobri. Poznajem mnogo ljudi koji su kupili domenu kod GoDaddy-ja i zadovoljni su.

Godady je trenutnu u potpuno raspadu tako da je pozeljno njih izbjeci. 

http://www.itrevolucija.org/
14 godina
neaktivan
anelko kaže...
maniak kaže...

Otkud ti to?

14 godina
odjavljen

Ja bi ti preporučio ServerHR - Ako platiš webhost na godišnjoj bazi(što je jeftinije i bolje), dobiješ besplatnu domenu(.com, .info., net., .org).

140 HRKa za webhost od 1 GB i besplatnu registraciju domene nije previše.

https://www.serverhr-hosting.hr/web-hosting

@ Koje mogućnosti ima PHP? Dali mogu uz IP adresu uzeti i još pokoju informaciju od korisnika, tipa kad ga banam da ne može pristupiti više.

I zašto je kod cookiesa 86400 jedan dan?

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2016 20:55 (Dex.pwn).

1 0 hvala 0
12 godina
anelko kaže...
maniak kaže...

Otkud ti to?

Pogledaj iskustva korisnika, svi se zale http://wmforum.geek.hr/t/godaddy-treba-novac/26346. Bilo je jos par tema na tom forumu kako imaju problema sa godady, ali mi mrsko sad traziti postove.

http://www.itrevolucija.org/
15 godina
anelko kaže...
anelko kaže...
maniak kaže...

Otkud ti to?

Pogledaj iskustva korisnika, svi se zale http://wmforum.geek.hr/t/godaddy-treba-novac/26346. Bilo je jos par tema na tom forumu kako imaju problema sa godady, ali mi mrsko sad traziti postove.

GoDaddy je katastrofa, bježite odande.. prošao sam puno hostinga i mjesta gdje sam kupovao domene, ali od zadnje 2 godine sve samo kod Studio4Web - nemaju konkurencije (s obzirom da sam regan kod njih, mogu dat popuste nekome tko će se regati)

14 godina
Dex.pwn kaže...

1.) Koje mogućnosti ima PHP? Dali mogu uz IP adresu uzeti i još pokoju informaciju od korisnika, tipa kad ga banam da ne može pristupiti više.

2.) I zašto je kod cookiesa 86400 jedan dan?

1.) Nista cime trajno mozes obiljeziti korisnika a da on to ne moze promijeniti. Ako zelis spamerima zakomplicirati zivot, morao bi za registraciju traziti npr. broj mobitela ili slicno no time otezavas registraciju normalnim korisnicima pa je pitanje koliko se to (ne) isplati.

2.) Zato jer se trajnost cookie-a mjeri u sekundama a jedan dan ima 86 400 sekundi.

WordPress ❤
14 godina
odjavljen

Hvala, a što se tiće sesije, dali ja u nju mogu spremiti korisničke podatke tipa pw i username(i ostale podatke da ne opteretim bazu) a da se ti podaci obrišu nakon što korisnik zatvori karticu(s tim da ostane prijavljen ako je označio da ga zapamti).

0 0 hvala 0
14 godina
Dex.pwn kaže...

Hvala, a što se tiće sesije, dali ja u nju mogu spremiti korisničke podatke tipa pw i username(i ostale podatke da ne opteretim bazu) a da se ti podaci obrišu nakon što korisnik zatvori karticu(s tim da ostane prijavljen ako je označio da ga zapamti).

Mozes. Npr. spremi session id u cookie i stavi mu expire na 0 (ako je user stavio da ga ne zapamti) ili expire na npr 86 400 (da ga zapamti na jedan dan). Onda u php-u provijeris da li je session cookie prisutan ili nije i ovisno o tome dalje radist sta vec zelis.

WordPress ❤
14 godina
odjavljen
OriginalEXE kaže...
Dex.pwn kaže...

Mozes. Npr. spremi session id u cookie i stavi mu expire na 0 (ako je user stavio da ga ne zapamti) ili expire na npr 86 400 (da ga zapamti na jedan dan). Onda u php-u provijeris da li je session cookie prisutan ili nije i ovisno o tome dalje radist sta vec zelis.

Da, to je za login a recimo da u sesiju ubacim još nekakve podatke koje bi svaki put trebao čitati iz baze i nakon toga korisnik zatvori karticu. To bi značilo da su svi podaci u sesij zapamčeni ili samo oni koji trebaju za login?

14 godina
Dex.pwn kaže...

Da, to je za login a recimo da u sesiju ubacim još nekakve podatke koje bi svaki put trebao čitati iz baze i nakon toga korisnik zatvori karticu. To bi značilo da su svi podaci u sesij zapamčeni ili samo oni koji trebaju za login?

Ti u session mozes spremiti bilo sta, no vodi racuna o tome da ce ti po defaultu sesija trajati 1440 sekundi iliti 24 minute, sto znaci da moras racunati da se podaci iz sesije mogu izgubiti u bilo kojem trenutku tako da moras handlati takvu situaciju.

WordPress ❤
14 godina
odjavljen
OriginalEXE kaže...
Dex.pwn kaže...

Ti u session mozes spremiti bilo sta, no vodi racuna o tome da ce ti po defaultu sesija trajati 1440 sekundi iliti 24 minute, sto znaci da moras racunati da se podaci iz sesije mogu izgubiti u bilo kojem trenutku tako da moras handlati takvu situaciju.

Znači da stavim da pamti zauvjek, i kad se odjavi da se to obriše. Dali ta sesija bude kod korisnika ili na serveru(HDD ili RAM)?

14 godina
Dex.pwn kaže...
OriginalEXE kaže...
Dex.pwn kaže...

Znači da stavim da pamti zauvjek, i kad se odjavi da se to obriše. Dali ta sesija bude kod korisnika ili na serveru(HDD ili RAM)?

Koliko znam nije pametno staviti da ti session traje zauvijek. Session se sprema na tvoj server (hdd). Imas ovdje diskusiju najboljeg approacha za "remember me" login: http://stackoverflow.com/questions/1354999/keep-me-logged-in-the-best-approach 

WordPress ❤
14 godina
odjavljen

Jel ima nešto što ću korisniku utrpati na HDD jer ne želim da opterečujem bazu koja će već biti opterećena. Cookies, dal bi oni pili vode u ovoj situaciji?

0 0 hvala 0
14 godina
Dex.pwn kaže...

Jel ima nešto što ću korisniku utrpati na HDD jer ne želim da opterečujem bazu koja će već biti opterećena. Cookies, dal bi oni pili vode u ovoj situaciji?

Baci oko ovdje: https://jwt.io/

WordPress ❤
14 godina
odjavljen
OriginalEXE kaže...
Dex.pwn kaže...

Baci oko ovdje: https://jwt.io/

Hvala al ne treba mi tako nešto, ne radim sustav za banku već mi treba nešto što bi spremilo očitane podatke na HDD korisnika.

Znači on se prijavi, PHP očita korisnikove podatke iz MySQL baze(tipa ID, username, pw, e-Mail i još pokoje gluposti. Radi se o SAMPu, to je igrica, ne treba mi neka velika sigurnost) i to spremi u cookiese, svaki put kad bi došlo do promijene podatka, on bi postavio novu vrijednost. Samo ne znam dal funkcionira taj način, dali korisnik može urediti te vrijednosti. Pitam prvo ovdje jer ne želim raditi prvo na jedan način i onda u pola toka krenuti raditi druči način, krenem se gubit u kodu onda.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice