Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 643.520
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
etcshadow kaže...
Nix kaže...

Kako izvršiti migraciju 16 GB podataka sa jednog shared hostinga na drugi, bez downloada na računar i ponovnog uploada?

Također postoji li način da se kroz određeni vremenski period vrši automatska sinkronizacija između dva servera / hostinga, sa starog na novi server? Na starom će do gašenja raditi tekuća web aplikacija, a novi server će imati novu aplikaciju, migriranu bazu podataka, novi layout će zahtijevati obradu postojećih fotografija i sl.

LINUX server? Imaš SSH pristup ili si na shared hostingu, pa imaš samo jailed pristup? Podatke exportaj negdje u public_html/ pa ih sa drugog hosta wgetaj ili curlaj, što ti je draže. Za sinkronizaciju bi ti preporučio rsync, i to da ga staviš u bash skriptu, pa kreiraš cron.

Shared host, novi će biti vps. Hvala na savjetima, pogledati cu ima li mogućnosti instalacije rsync-a na stari server.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
16 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...

imam problem sa spajanjem na phpmyadmin javlja mi access denied dok se preko shella mogu spojiti i raditi normalno ,xampp sam imao instaliran pa sam ga obrisao i instalirao opet ,nije mi se htio spojiti na apache server pa sam promijenio port u 8080 ,4433 sad nez jel to ima kakve veze s time sto nece da se spoji na phpmyadmin

Ako je to slucaj, onda localhostu pristupas kao localhost:8080 !!! inace ako napises samo localhost dobivas samo prazan ekran. Ja sam se prije koji tjedan hrvao sa xamppom i ovo sam radio. Prvo sam probao sa portom 8080 ali ga se u apache configu mora na dva mjesta ugasiti! znaci kada se searcha za 80 na dva mjesta se mora u konfigu izmjeniti u 8080. Isto tako i za SSL izmjeniti svugdje gdje se nudi. Zatim se ide u konfig Xamppa i tamo se jos jedom mjenjaju u services and ports ( i port i ssl ). 

Onda ces sigurno moc pristup localhostu sa localhost:8080 . 

I to ce vjerojatno biti rjesenje tvojih problema, ali mojih nije jer mi mysql baza nikako nije htjela raditi odnosno nisam mogao instalirati to sto mi je trebalo (wp). Onda sam napravio to da sam vratio port i ssl na defaultne postavke (znaci 80 i 443) i naravno xampp je bacao error da netko vec slusa taj port i dao je njegov PID. Ctrl + alt + del ulazim u task manager trazim po PID-u proces koji slusa port i ugasim ga. Xampp radi baze rade od prve... Zezao sam se tri dana... 

15 godina
Razvoj web-stranica - Rasprava

Skype je problem, ali i Service: Windows Web Publish Service ili tako nekako.. Ubijes ga i vratis nakon sto pokrenes Apache

1 0 hvala 0
16 godina

znam to , problem je što mi ne radi php my admin ,ali eto instalirao sam wamp on funkcionira 

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

// WAMP je mnogo bolji i jednostavniji.. Samo Skype pravi problem s tim portom

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2015 22:07 (Dex.pwn).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Problem se riješi ako složiš virtualku/dualboot s Linuxom i onda si bez brige. :) Windowsi su muka, posebno ako trebaš složit dodatne servise koji nisu uključeni u Wamp. Probo sam jednom i više nikad. Virtualka je gotova i instalirana unutar pol sata i ne onečišćuju se Windowsi ako su ti oni primarni sustav.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
14 godina
odjavljen
Lakše djeluje ovo s WAMPom i sl. SWovima
12 godina
protjeran

Hi,

netko je u ovoj temi spomenuo neki gateway like sistem na koji mozemo preusmjeriti promet sa VPS-a da prolazi kroz neki linux based sistem koji filtrira promet.

Nisam siguran da li se radi samo o mail prometu, pa se moraju preusmeriti MX recordi na njih ili pak cijeli promet koji dolazi/odlazi sa servera..

Eto, molim dobru dusu da ponovi link posto scrolam kroz temu, ali mi nigdje ne upada u oko taj info..

Zahvaljujem!

0 0 hvala 0
17 godina

Ima li neko preporuku za managed VPS, lokacija servera Europa?

Web aplikacija zahtijeva do 1TB transfer, trenutno je prosjek oko 0.5TB,  do 20GB prostora za smještaj aplikacije i datoteka (trenutno zauzima oko 10GB), CPanel + mogućnosti instalacije php ekstenzija, SSL certifikata i dodatnog softvera.

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nix kaže...

Web aplikacija zahtijeva do 1TB transfer, trenutno je prosjek oko 0.5TB,  do 20GB prostora za smještaj aplikacije i datoteka (trenutno zauzima oko 10GB), CPanel + mogućnosti instalacije php ekstenzija, SSL certifikata i dodatnog softvera.

Pogledaj ovdje recimo VM2 (dodaj BCP i FutureEngineer standard, londonski datacentar):

https://www.futurehosting.com/virtual-servers/managed-vps-hosting/

15 godina

Na koji način napisati preko cssa: ako je web stranica prikazana na mobu da onda postavi width containera na 100%, a inače nek bude 80%?

Inače koristim bootstrap, ali pošto mi treba width 80% na velikim ekranima, tako bespotrebno gubim prostor na mobu i sve mi je zbijeno u sredinu sa puno praznog prostora okolo.

...The South Will Rise Again... White -h- boys
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Coder256 kaže...

Na koji način napisati preko cssa: ako je web stranica prikazana na mobu da onda postavi width containera na 100%, a inače nek bude 80%?

Inače koristim bootstrap, ali pošto mi treba width 80% na velikim ekranima, tako bespotrebno gubim prostor na mobu i sve mi je zbijeno u sredinu sa puno praznog prostora okolo.

Jel koristiš container klasu?

15 godina
Nix kaže...

Server4you.net, Plusserver.de datacentar, ping <50ms, SSD, do 10 domena free Plesk

http://eu.battle.net/sc2/en/profile/294395/1/Chef/ http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/Chef_cr0/
14 godina
odjavljen

Već kad smo kod VPSova, treba mi nešto poput OVHove ponude za VPSove, da ima dobru zaštitu(DDoS) i da na njega mogu bonnit linux SAMP server

0 0 hvala 0
15 godina
Dex.pwn kaže...
Coder256 kaže...

Jel koristiš container klasu?

Jesan

EDIT: Evo sam rješio to, ali me zanima ako znaš kako napravit galeriju u bootstrapu... Svugdje nalazim one što samo poslažu slike po stranici, ali meni treba kada kliknem na jednu sliku da mi otvori nju i još 5-6 slika u pop-up prozoru između kojih navigajem sa strelicama lijevo i desno, nešto kao slideshow.

...The South Will Rise Again... White -h- boys
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2015 18:03 (Coder256).
11 godina
neaktivan

na koji način vi plaćate domenu i hosting, preko interneta ili postoji neki staromodan način (banka/pošta)?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Cartman93 kaže...

na koji način vi plaćate domenu i hosting, preko interneta ili postoji neki staromodan način (banka/pošta)?

Kreditna, PayPal, transakcijski račun (uplata prema podacima na uplati bilo poštom, bankom internet bankarstvom) ili BitCoinom.

12 godina
neaktivan

Moze li mi neko ukratko obajniti kako sa Bootstrapom napraviti ovakav landing page:

stocksnap

Kako god ja pokusam slika se zabije u navbar. Trazio sam neka rijesenja po webu al no luck...

edit

rijesio sam :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2015 20:23 (six_paths_of_pain).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Trebam pomoc u vezi JavaScripta. 

Ovako imam checkbox i select listu, i po defaultu na ulazuna stranicu select lista treba biti sakrivena a kada oznacim checkbox da se prikaze lista.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
neo.gz kaže...

Ovako imam checkbox i select listu, i po defaultu na ulazuna stranicu select lista treba biti sakrivena a kada oznacim checkbox da se prikaze lista.

ovako nesto

https://jsfiddle.net/r50xLhzy/

17 godina
neaktivan

Smatram da sam poprilično dobro savladao html/css/js kao i dosta stvari i alata (sass, git, gulp...), te bih se sad želio podublje prebaciti na back-end pa me zanima koji jezik da prvi naučim.

Mislim se između .neta i php-a.

Što se tiče .net mislim da je, ukoliko naučim prvo c# pa to u kompletu dosta naširoko primjenljivo (od dekstop aplikacija do web-aplikacija), dok php želim naučiti zbog velikog broja poslova u web-developementu (bar tako primjećujem u oglasima).

Što biste mi vi preporučili?

ps. već znam c i c++ ako to išta znači

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neo.gz kaže...

Za ovako nešto preporučam Knockout.js

12 godina
neaktivan

http://cdn.meme.am/instances/63303562.jpg

dobar si ako se usudiš reći da znaš C(++), lud bi bio prelazit na web  

10 godina
neaktivan
maniak kaže...

Smatram da sam poprilično dobro savladao html/css/js kao i dosta stvari i alata (sass, git, gulp...), te bih se sad želio podublje prebaciti na back-end pa me zanima koji jezik da prvi naučim.

Što se tiče .net mislim da je, ukoliko naučim prvo c# pa to u kompletu dosta naširoko primjenljivo (od dekstop aplikacija do web-aplikacija), dok php želim naučiti zbog velikog broja poslova u web-developementu (bar tako primjećujem u oglasima).

Ako ti C++ donosi kruh na stol, onda ovo sve ostalo zaboravi. Ako je hobistički, onda bi izabrao sve drugo osim PHP-a, i .NET-a naravno

17 godina
neaktivan

U redu, malo sam pretjerao kad sam rekao da znam c i c++. 

Te jezike sam do sada učio na faksu i nisam radio praktično u njima (osim dosta zadataka za položit ispit i neke projekte vezane za kolegij), te sam mislio da znam većinu koncepata i njihovu 'teorijsku' upotrebu (prešao sam većinu knjige demistificirani c++).

A još sam student, te me za sada najviše zanima web-development, ali ako bude potrebe želim da mogu prijeći i u druge grane development-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

a nema tu puno šetanja, isprobaj malo od svega i vidi šta ti odgovar, nije ništa od toga baš "learn to code in XX days" kako znaju reklamirat tečajeve/knjige. ako hoćeš web udaraj po tom. moraš shvatit da backend nije samo php ili net, tu dolazi i cijelo poglavlje o bazama podataka, sistemska administracija(bar osnovna) pa onda OOP, MVC(ako uzmeš php tu je i hrpa frameworkova, opet moraš pronaći neki za sebe), design patterni i dosta tog još. ako si student vrlo brzo ćeš doći u situaciju da tražiš posao, za diplomu te neće previše pitati u tom području. stvaraj si radove, portfolio - nešto s čim ćeš se predstavit. u svakoj iole boljoj firmi frontend i backend su razdvojeni pa bi i tu trebao viditi šta ti bolje leži. uglavnom se na freelance servisima traže fullstack devovi i pokoja polupouzdana firma i to je ono, puno previše posla za malo para, za kvalitetnog fullstack deva treba dobro odriješit kesu ako ih uopće ima.

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Moram ja kucati, učim za ispita, tj. moram validaciju uraditi. A što se tiče primjera nisam prije koristio atribut za visibilitiy, ali sada mi je sve jasno.

Nakon JS sad moram ASP.NET WF te pred kraj malo MVC.

15 godina
maniak kaže...

Uci .NET, imas puno bolji izbor poslova i bolje su placeni.. Racunaj da svi webovi za banke, neke ozbiljnije sustav ti je sve .NET

16 godina
neaktivan

Pozdrav, zanima me kako bi bilo najsigurnije izvest prikazivanje određenog sadržaja na web stranici.
Naime radi se o tome da bi korisnik trebao vidjeti niz znakova na web stranici ali želio bih eliminirati rizik od sniffera na njegovoj mreži (ili bilo koga između nas). Jel bi SSL bio dovoljan?

Znači ne radi se o nikakvom "kompliciranom" sadržaju, samo niz znakova.

Izveo sam već ono što bih želio preko programčića u pythonu ali je glupo od korisnika tražit da mora instalirati poseban program ako želi dobiti moje usluge. U pythonu sam koristio koncept privatnog i javnog ključa za enkripciju tog niza,tako da korisnikov program šalje svoj javni ključ na server a server onda šalje korisniku enkriptirani niz znakova.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2015 18:36 (zerocool12).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozvan sam na 99d na one-1-one project, jel neko radio s tim, citao sam malo faq tamo ali mi nije bas najjasnije...

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice