Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 645.108
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
alankish kaže...
Ad4pt3r kaže...

Nalazi li ti se .htpsswd file unutar direktorija koje pokušavaš zaštititi? Imaš li dozvole za čitanje tih fajlova? Putanja ti je ispravna?

Pa pokušavam zaštititi admin folder koji je na sljedećoj lokaciji: D:/xampp/htdocs/sandbox/blog/admin/. Ako unutar toga stavim .htpasswd file i promjenim putanju u D:/xampp/htdocs/sandbox/blog/admin/.htpasswd unutar .htaccess filea opet ne radi.

14 godina
Razvoj web-stranica - Rasprava

zasto jednostavno je napravis php skriptu za login?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma gle, nije to neki projekt. Radim to čisto za vježbu, ali mi iz nekog razloga ne želi proraditi.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo nedavno sam napravio ovaj website, pa me zanima sta vi mislite o njoj...:

http://bullgegamingnetwork.webs.com/

:) :) :)

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Ad4pt3r kaže...

Ma gle, nije to neki projekt. Radim to čisto za vježbu, ali mi iz nekog razloga ne želi proraditi.

Isprobao kod sebe, XAMPP na Windowsima.

1. c:\xampp\apache\bin>htpasswd.exe -c c:\xampp\htdocs\test\.htpasswd test

2. U .htaccess upisuje:

AuthName "Protected Area"
AuthType Basic
AuthUserFile C:/xampp/htdocs/test/.htpasswd
require valid-user

Naravno, da je izuzetno loša praksa stavljati .htpasswd u web root, isto tako je takav način enkripcije, odnosno način zaštite relativno lako probiti, da imam vremena, demonstrirao bih ti u kontroloiranom okruženju.

14 godina
protjeran

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Kako sam napravio .webs.com stranicu besplatno...nije mi jasno dali svejedno trebam t-comu nesto platiti ili je to uistinu sasvim besplatno i bez obveza? (nisam jos uvijek nista platio)

Hvala unaprijed!!!

0 0 hvala 0
14 godina
Zmiho kaže...

Kako sam napravio .webs.com stranicu besplatno...nije mi jasno dali svejedno trebam t-comu nesto platiti ili je to uistinu sasvim besplatno i bez obveza? (nisam jos uvijek nista platio)

Hvala unaprijed!!!

Naravno da ne treba ništa platiti t-comu. T-com nema veze s tim, ili s bilo kojom drugom web stranicom. Nedaj da te oni svojim reklamama operu :) Koliko ja znam, oni kaoo nude besplatno par stotina mb svojim korisnicima (za hosting) ali ja to ne bih koristio.

WordPress ❤
12 godina
neaktivan
OriginalEXE kaže...
Zmiho kaže...

Hvala unaprijed!!!

Naravno da ne treba ništa platiti t-comu. T-com nema veze s tim, ili s bilo kojom drugom web stranicom. Nedaj da te oni svojim reklamama operu :) Koliko ja znam, oni kaoo nude besplatno par stotina mb svojim korisnicima (za hosting) ali ja to ne bih koristio.

da li ikome ista trebam platiti?

i dal mogu reklamirati neku drugu web stranicu koja prodaje igrice(ovlasten sam te dobivam 10%) bez da ikome ista platim

12 godina
neaktivan

kako da rjesim ovaj problem...koristim webs stranice:

https://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=hr&answer=2409682

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Zmiho kaže...

RESTful Cool kodovi 200 i 404. Očito da na tvojem siteu ne postoji robots.txt datoteka, sam Analytics API do daje mogućnost da kreiraš robots.txt datoteku koja govori botovima kako da indeksiraju sadržaj na tvojo stranici. Jednom kad je kreiraš, uzmeš svoj omiljeni FTP klijent, i datoteku robots.txt uploadaš u web root folder. Easy as that.

12 godina
neaktivan
alankish kaže...
Zmiho kaže...

RESTful Cool kodovi 200 i 404. Očito da na tvojem siteu ne postoji robots.txt datoteka, sam Analytics API do daje mogućnost da kreiraš robots.txt datoteku koja govori botovima kako da indeksiraju sadržaj na tvojo stranici. Jednom kad je kreiraš, uzmeš svoj omiljeni FTP klijent, i datoteku robots.txt uploadaš u web root folder. Easy as that.

moze molim te malo detaljnije u privatne poruke?

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 15:11 (Zmiho).
14 godina
neaktivan

šta se inače koristi za dodavanje/spremanje komentara,texta na stranicu u phpu, mysql ili se nekako include datoteka

0 0 hvala 0
14 godina
golatificon kaže...

šta se inače koristi za dodavanje/spremanje komentara,texta na stranicu u phpu, mysql ili se nekako include datoteka

Baza podataka naravno. Ako bi za sve radio include datoteke, na šta bi to ličilo :)

WordPress ❤
14 godina

Include, Bože otkloni.....

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

Jedno pitanjce, malo nevezano za razvoj web stranica ali ima veze sa njima.

Može preporuka nekog free hosta za MySQL? 10ak MB (5-6 tablica sa stotinjak redaka max, ako naraste i kad naraste, idem na plaćeni host), što veći broj konekcija (treba mi za android aplikaciju koja pri pokretanju skine dio tih podataka u tmp bazu, ostatak ide na query na "glavnu").

To je sada za razvoj i beta verzije pa ako bude problema, selim na neki plaćeni host jer nebi bilo lijepo da korisnik ne može do tih podataka Smijeh

Postoji varijanta i da se na prvom pokretanju sve skine na mob od korisnika pa jednom tjedno radi provjeru jel ima novih informacija ali to isto bi moglo bit problem kad se ponedjeljkom nakači 3-4k usera na neki free host...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jedno pitanje oko sigurnosti, pošto malo čisitm CMS i radim mu unificirani dizajn za sve...

Hoće li ovo biti dovoljno što se tiče šifriranja?

$salt . hash('sha512', hash('sha512', sha1(hash('sha256', sha1(hash('sha512', $stringZaHash))))));

I još nešto... Koliko mi je pametno raditi, ajmo reći šareni (krem, narančasta, elementi ljubičaste i plava pozadina, komplet shema boja je dole u slici) dizajn administracije kao onaj koji ću koristiti na projektima?

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.3.2013 21:23 (david7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
david7 kaže...

Jedno pitanje oko sigurnosti, pošto malo čisitm CMS i radim mu unificirani dizajn za sve...

Hoće li ovo biti dovoljno što se tiče šifriranja?

$salt . hash('sha512', hash('sha512', sha1(hash('sha256', sha1(hash('sha512', $stringZaHash))))));

I još nešto... Koliko mi je pametno raditi, ajmo reći šareni (krem, narančasta, elementi ljubičaste i plava pozadina, komplet shema boja je dole u slici) dizajn administracije kao onaj koji ću koristiti na projektima?

Daleko previše hashiranja. Dovoljan je jedan dobar hash ili crypto algoritam sa saltom.

Ad astra peronospora
14 godina

Šta da? {#} Ja sam mislio da ne može biti previše {#}

A šta je s bojama, kako se to čini?

Edit

Ove margine na gridovima i svega živoga kod Bootstrapa ubiše...

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 20:46 (david7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Hashanje hashiranog stringa ti ne povecava sigurnost. Dovoljan je jedan hash sa dovoljno dugim saltom.

Rvat katolik!

2 0 hvala 1
14 godina

Da, to sam shvatio.... Daj mi samo recite još da ostavim ono šarenilo ili da idem na neku ozbiljniju varijantu (u prvom planu mi je crno-žuta), nekako mi se čini neozbiljno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Jedno pitanjce, malo nevezano za razvoj web stranica ali ima veze sa njima.

Može preporuka nekog free hosta za MySQL? 10ak MB (5-6 tablica sa stotinjak redaka max, ako naraste i kad naraste, idem na plaćeni host), što veći broj konekcija (treba mi za android aplikaciju koja pri pokretanju skine dio tih podataka u tmp bazu, ostatak ide na query na "glavnu").

To je sada za razvoj i beta verzije pa ako bude problema, selim na neki plaćeni host jer nebi bilo lijepo da korisnik ne može do tih podataka Smijeh

Postoji varijanta i da se na prvom pokretanju sve skine na mob od korisnika pa jednom tjedno radi provjeru jel ima novih informacija ali to isto bi moglo bit problem kad se ponedjeljkom nakači 3-4k usera na neki free host...

Amazon EC2 micro koji je free. Nakon godinu dana ga možeš plaćati ako želiš.

Ad astra peronospora
12 godina
neaktivan
david7 kaže...

Da, to sam shvatio.... Daj mi samo recite još da ostavim ono šarenilo ili da idem na neku ozbiljniju varijantu (u prvom planu mi je crno-žuta), nekako mi se čini neozbiljno...

Ja osobno ne volim šarene web stranice. Poveća mi se dioptrija čim otvorim (pre)šarenu stranicu. Odaberi kombinaciju od 3 boje max i drži se toga. Naravno, gledaj da te boje pašu jedna uz drugu a ne da grubo prelazi kričavo zelena u oker boju i slično.

14 godina

Odustao sam od šarenila, idem na crno-žutu varijantu.. SS priložen {#}

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina

Tko želi upoznati popularne framework-ove cakephp, laravel i r'o'r i naučiti osnove,  preporučujem da pogleda ove odlične tutoriale

https://www.youtube.com/user/andrewperk?feature=watch

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.3.2013 21:12 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 4
14 godina

I, kako vam se sviđa dosadašnji dizajn CMSa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Postoji li neki hrvatski hosting koji podržava Asp.Net MVC4 Razor?

Vozdra!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kompajler kaže...

Postoji li neki hrvatski hosting koji podržava Asp.Net MVC4 Razor?

ASP.NET MVC 4 se može izvršavati na IIS-u 7.5 (na kojem se izvršavao MVC 3 i ASP.NET 4), tako da ih ima.

Plus.hr, Avalon...

12 godina

ovima iz plusa ću poslati mejl da čujem koju verziju mvc-a podržavaju. avolon podržava mvc3, imam kod njih hosting pa sam isprobao i potvrdili su mi i oni sami da je tako

Vozdra!
12 godina
neaktivan

Jel u redu dizajn, izgled općenito i tako to...?

Znam da je ovo besplatna stranica na kojoj je lako radit, ali svejedno...

Hvala

http://bullge.wix.com/gaming-network

3 1
1 2
2 3
0 4
0 5

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice