Problem sa pokretanjem xampp-a

poruka: 4
|
čitano: 3.838
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Kao sto naslov teme kaze, imam problem sa pokretanjem xampp-a, a nikako ne mogu dokučiti u čemu je problem. Da odmah na pocetku kazem, prebrao sam prvo cijeli ovaj forum nisam nasao rijesenje. Nakon toga googlao, pronašao nekoliko sličnih problema i riješenja za njih ali niti jedno ne uspjeva.
Znači ovako, instaliran Windows "na frisko", danas instalirao ponovno (WinXP SP3 samo radi ove namjne i pokretanja xamppa, wampa(probao sam i wamp instalirati ali on se ne uspjeva ni pokrenuti {#})...svejedno, uglavnom apache servera da mogu raditi sa PHP-om). Nadalje, instaliram xampp posljednja stabilna verzija (XAMPP 1.7.7) bez ikakvih problema. I onda nastaje problem... svi servisi hoce da se pokrenu, MySQL, FileZilla, itd. ali Apache neće pa neće (probao ga instalirati i kao servis ali ne ide), "da ga ubiješ". Kad u xampp control panelu kliknem na start ispise mi samo:

Bussy...

Apache started [Port 80]

ali se ne pokrene (kad probam otvoriti http://localhost ili http//localhost:80, ili pokusam bilo kako ustvrditi da li je pokrenut apache, da ne nabrajam sve nacine) ne uspjeva. Ne ide pa ne ide. Na ponovni pokusaj pokretanja izbaci poruku:

WARNING: terminating worker thread 0

Apache started [Port 80]

Jednostavno ne ide pa ne ide. Sto se tice porta 80, ne koristi ga niti jedan proces, provjeravao i preko CMD-a i preko svakojakvih programa, znaci port 80 je 100% slobodan (Nema instaliran ni Skype, niti TeamWiever niti bilo kakav slican program, koji vidim da cesto prave "probleme" ali to se lako rijesi. Kao sto reko "friska" instalacija Windowsa, samo Windows i osnovni driveri koji mi trebaju da mi sve radi kako treba)

Sto se tice log file-ova, niti jedan log se nije kreirao, niti se kreira, jer ne uspjeva nikako pokrenuti apache. {#}

"Lagano" dobivam po*izdikus, vec 2 dana se smaram sa njim i trazim rijesenje ali nista ne pali (a neda mi se instalirati sve posebno jer mi osim samog php-a treba i phpMyAdmin, i MySQL, i...), pa bih lijepo molio ako tko ima kakav savjet, rijesenje, prijedlog kako rijesiti problem, bio bih jako zahvalan.

Unaprijed se zahvaljujem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 1:51 (Gh0sT).

0 0 hvala 0
17 godina

A da ti njemu ipak promjenis port pa da budes siguran da nije u tome problem.

I provjeri gdje si ga instalirao, da li svi folderi imaju puna imena bez razmaka. Znaci folderi sa imenima poput "Program Files" i "Documents and Settings" mogu da te zezaju.

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Re: Problem sa pokretanjem xampp-a

Jep! Pokusaj instalirati xampp u C:\ ako vec nisi...

16 godina
neaktivan
Re: Problem sa pokretanjem xampp-a
cober kaže...

A da ti njemu ipak promjenis port pa da budes siguran da nije u tome problem.

I provjeri gdje si ga instalirao, da li svi folderi imaju puna imena bez razmaka. Znaci folderi sa imenima poput "Program Files" i "Documents and Settings" mogu da te zezaju.

Spiatrax kaže...

Jep! Pokusaj instalirati xampp u C:\ ako vec nisi...

@cober
Mjenjao, ne pali... i dalje se nije mogao pokrenuti... nije da ga port zasteka pa ne se ne moze pokrenuti, nego nece ni da "prdne", a ne da se pokrene, ne dodje ni do provjere porta.

@Spiatrax
Da, svi folderi imaju puna imena, bez razmaka i nekih "posebnih" znakova, a instaliran je u C:/xampp

Hvala velika na pomoci, rijesio sam problem instalacijom verzije 1.7.4, sada sve super radi, ali mi ne ide u glavu zasto 1.7.7 nece, pa nece. Ma tko ga hebe, i ovaj i vise nego dobro sluzi svrsi. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2011 2:01 (Gh0sT).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice