Pravljenje web stranice

poruka: 11
|
čitano: 2.617
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Pravljenje web stranice

Želim početi praviti web stranice. Imam nekih predznanja u nekim programskim jezicima.

Sad bih želio one "profiće" da mi kažu koji je najbolji program za pravljenje web stranica i ako ima koji tut (a i imam google, pa ću sam si nabavit tut :P ). Hvala! :)

0 0 hvala 0
15 godina
Pravljenje web stranice

Web stranica se većinom ne pravi u nekom programu. One se većinom pišu ručno. I tu moraš razlikovati kod izrade web stranica:

1. Dizajn i njegovu implementaciju
  2. Programiranje

Dizajn ti se obično crta u photoshopu i zatim se izrezuje i implementira putem css i html-a. 

Stranica se najčešće programira u php-u  i asp.netu. S tim da uz asp.net najčešće ide c# s kojim možeš pisati i desktop aplikacije samo za windows(uz izuzetak mona na linuxu). Naravno ako programiraš stranicu u asp.netu onda moraš imati windows hosting.

No danas se često koriste gotovi cms-ovi poput joomle, wordpressa... Oni imaju sve već isprogramirano i ti onda postavljaš sadržaj i dizajn.

Imamo i javu-script( i njezinu poznatu bibliotek jQuery koja je odgvorna za prikazivanje slika na bugu) koja se izvodi na tvom kompjuteru. 

Najbolji tutorijali:

http://www.w3schools.com/

Unatoč glupome nadimku kojeg ne mogu promijeniti,ne igram CoD i sl.
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.2.2011 20:36 (captain_soap_McTawish).

0 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Re: Pravljenje web stranice
captain_soap_McTawish kaže...

Web stranica se većinom ne pravi u nekom programu. One se većinom pišu ručno. I tu moraš razlikovati kod izrade web stranica:

1. Dizajn i njegovu implementaciju
  2. Programiranje

Dizajn ti se obično crta u photoshopu i zatim se izrezuje i implementira putem css i html-a. 

Stranica se najčešće programira u php-u  i asp.netu. S tim da uz asp.net najčešće ide c# s kojim možeš pisati i desktop aplikacije samo za windows(uz izuzetak mona na linuxu). Naravno ako programiraš stranicu u asp.netu onda moraš imati windows hosting.

No danas se često koriste gotovi cms-ovi poput joomle, wordpressa... Oni imaju sve već isprogramirano i ti onda postavljaš sadržaj i dizajn.

Imamo i javu-script( i njezinu poznatu bibliotek jQuery koja je odgvorna za prikazivanje slika na bugu) koja se izvodi na tvom kompjuteru. 

Najbolji tutorijali:

http://www.w3schools.com/

Aha, znači trebam prvo naučiti HTML i CSS ?

15 godina
N-s24x kaže...

Pa trebao bi ići tim redom. 

Unatoč glupome nadimku kojeg ne mogu promijeniti,ne igram CoD i sl.
16 godina
neaktivan
N-s24x kaže...

Pa nesto bi trebao znati i tome da... radi lakseg nekakvog snalazenja i eventualnog editiranje pojedinih dijelova koda-stranice itd...

Kao sto kolega gore kaze, nejjednostavnije ti je da uzmes jedan od gore navedenih CMS-ova i krenes sa njima...

14 godina
neaktivan

Mislim da ću kreniti sa wordpressom.
Skinio sam ga, ali me muči instalacija.. Može mi neko poslati neki dobar tut za instalaciju, ili pak da mi objasni preko PP. Hvala :)))

16 godina
neaktivan

jubito sine... ima svega :)  ..,da ekipa djabe ne tipka :)

14 godina
neaktivan
destructor kaže...

Tražio, ali bezvrijedno! :S

16 godina
neaktivan
N-s24x kaže...
destructor kaže...

Tražio, ali bezvrijedno! :S

http://www.google.hr/search?aq=2&oq=kako+instalirati+word&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=kako+instalirati+wordpress

vec prvi link i dolazis do eventulano rjesenja..

16 godina
joj ne samo ti cmsovi... Svi su mi na istu temu nekak. prvo počni sa html-om i css-om, a kasnije php, aspnet..

Jedno pitanje : kako napraviti "dinamicku" html stranicu tj. Zelim poptuno svoj design koji vec imam, ali i login panel u koji se ulogiram kao admin pa postam vijesti?
I npr. "galeriju" artikala u koju kasnije mogu dodavati stvari bez rucnog mjenjanja html fajla.
AMD Ax2 6400+ 3.5GHz | 4GB 800MHz | Gainward 8800GT 1024MB | 250GB HDD | ASUS M2N32-SLI Deluxe Wireless | Samsung 203B
15 godina
neaktivan
8ax kaže...
joj ne samo ti cmsovi... Svi su mi na istu temu nekak. prvo počni sa html-om i css-om, a kasnije php, aspnet..

Jedno pitanje : kako napraviti "dinamicku" html stranicu tj. Zelim poptuno svoj design koji vec imam, ali i login panel u koji se ulogiram kao admin pa postam vijesti?
I npr. "galeriju" artikala u koju kasnije mogu dodavati stvari bez rucnog mjenjanja html fajla.

A nije tako tesko, ne bi bilo lose ubacit bazu podataka, olaksao bi se dosta toga pri upisivanju galerija i ispisu istog ili pak vijesti...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice