Pomoc oko oabira knjige (pocetnik)

poruka: 7
|
čitano: 2.463
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen

Ovako o web-designu/developmentu nemam pojma inace se bavim programiranjem , ali do sada se nisam susreo sa ovim :/ e pa krajnje je vrijeme!

Imam par knjiga , ali nezz koju da kupim jer neke nemaju objasnjeno pripremu radnog okruzenja -__- , ali ipak zelim vase misljenje koju nabaviti:

http://shop.oreilly.com/product/9780596159924.do

http://shop.oreilly.com/product/0636920023487.do

ili neka vasa knjiga :))

Da engleski mi nije problem msm ide mi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Čuo sam da je ovaj Head First serijal jako dobar za upoznat se s tematikom, ali ak želiš pokriti kompletno područje novim tehnologijama preporučam ovu knjigu. Pročitao sam nekoliko knjiga na temu HTML 5 (Wrox, Missing manual), ali ovo je najbolje štivo na tu tematiku. Pokriva dio JavaScripta (jako šturo), ali HTML5 i CSS3 su jako detaljno objašnjeni. Za JavaScript najbolje preporuke idu za ovu knjigu no ja je još nisam pročitao pa ne znam iz prve ruke.

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

procitao sam opis prve knjige gdje se navodi da autor podrazumjeva da citac zna novine html 5 i tako neke sitnice , a ja nemam apsolutno pojma o icemu :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozz i meni trebaju nekakve knjige.
Preporuka o ajmo tako reći općoj informatici,znaći općenito.

I o programiranju u pascalu ili tako nekakvom lakšem programskom jeziku.

Neznam se potpisat..xDD
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pomoc oko oabira knjige (pocetnik)
ja sam u skoli ucio sa w3schools stranice. Imaju lekcije i sve objasnjeno na primjerima, ima dosta materijala i zadataka za vjezbanje
One day, I looked up in the sky. A bird came by and shit into my eye. I didn't laugh. I didn't cry. I was just happy, that cows can't fly.
17 godina

W3Schools je po mojem mišljenju dobar site za referencu, ali ne za učenje jer se ne uči sistematično. Na w3schools je teško shvatiti semantičku težinu određenih html elemenata i slične važne detalje.

Prva knjiga s kojom sam ja krenuo je ova jer je sve jako dobro objašnjeno i za nas početnike. Dalje preporučam onu gore navedenu, a w3schools koristiti samo kao dopunu literaturi.

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

msm da cu ovu head first uzeti , ali moze li mi ko objasniti kako da podesim okruzenje >>> editor,server i to. A sto se tice PS znam solidno.

Eee da sto se tice pocetka programiranje uci python lak je za skontati knjiga imas dosta cak i besplatnih , onda uci javu moj prijedlog je knjiga Beginning java programming (oracle press) znaci od oracle samo proizvodjaca.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 17:21 (Aleksije).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice