Link na drugi html unutar jednog html-a ne radi??

poruka: 6
|
čitano: 1.978
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Ukratko završavam web za jedan pansion i taj web mora bit i na engleskom i na hrvatskom. Ja sam napravia stranicu na engleskom već i to je sve u redu. Da bi je napravia na hrvatskom jednostavno sam kopira taj html ,preimenova ga i u tom drugom kopiranom html-u napisa sve na hrvatskom. Probem je što kad na glavnu stranicu ( onu na engleskom) stavim link na taj drugi html( onaj na hrvatskom) link mi ne radi. Otvara se dole screenshotani error?

Ovde ispod je screenshot html-a stranice na hrvatskom i u njemu je zaokružen link na stranicu na engleskom.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 15:46 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Link na drugi html unutar jednog html-a ne rad

Au, ovdje se radi o običnoj Web prezentaciji a ti si to radio u ASP.NET-u, još MVC? U MVC-u linkovi tako ne idu,
http://forums.asp.net/t/1539456.aspx/1?Simple+html+link+to+another+page+in+MVC,
Ako nema dinamike, samo te HTML kôdove prepiši u ekstenziju .html, bez Visual Studia, radi u Notepad++.

Onda ćeš imati, HomeEn.html i HomeCRO.html, to linkaš onako kako si ovo linkao i to je to.

Praviš slona od mrava, to što radiš je samo obična, statična web stranica, a ti to radiš u ASP.NET-u. Morat ćeš tražiti posebne hostinge koji imaju Windows servere... Bolje uradi kako sam ti rekao - statični HTML.

Senaid
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 16:08 (royalhero).
14 godina
neaktivan

Moj savjet ti je bit će ti kasnije lakše kod održavanja. Napravi folder engleski i folder hrvatski (il kak veš oš da se zovu) homeEN.html ti je u Folderu engleski index.html, a homeCro u folderu hrvatski index.htm (index.html je uvjek početna stranica za folder)

eventualno sam prekopiraš index.html koji je tvoja početna stranica za jezik koji oš da bude izvoran za sajt. Istu tehniku sa folderima moš primjenit sa ostalim linkovima i navigacijom, na taj naćin moš imat fino organiziranu SEO frendly stranicu. Kasnije u održavnju ti nije problem naći probleme ili zahtjeve korisnika za promjenom. Ja ponaosob ako radim HTML stranicu koristim tehniku sa folderima za cijelu glavnu navigaciju.

15 godina

Ma lako za to,nego izgleda da ja u MVC-u moram koristit Actionlinkove za dobijem poveznicu na drugi html, Dakle recimo da mi se controller zove Home a akcija koja pokreće "hrvatski" View zove se mainpageCro,u tom slucaju actionlink koji pokreće tu akciju glasio bi:   

@Html.ActionLink("hrvatski","MainpageCro","Home") 

Međutim kad kliknem na njega nista se ne događa :( a akcija provjereno radi jer ako stavim nijenu rutu kao prvu pokrene se hrvatski view

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ali zašto MVC za običnu prezentaciju. To odradi sa HTML-om.

Senaid
15 godina

Evo sve sam sredia, jednostavno prebacia u html projekt i linkanje radi :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice