Joomla - lokalno instaliranje i publishing na Net

poruka: 27
|
čitano: 4.310
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Joomla POTREBNA HITNA POMOĆ

Imam joomlu 1.6.3 i sada me zanima kako da ja nju instaliram na racunalo i sta je potrebno da bih mogao vjesati stranice na net...jer mi je prijatlej dao 10 giga prostora kod njega...I zanima me sta je potrebno da bih napravio tj pokrenio prvi svoj site...Naravno instalirao sam i Fzilla 3.5.0 Molim sv epomoći bi mi dobro došle...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Preko FileZile prebaci Jomila folder na taj hosting od frenda, malo počekaš da se prebaci.

Onda ti treba domena, preko domene otvoriš taj Jomila folder na hostingu i samo pratiš upute.

To je to u kratkim crticama.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Joomla POTREBNA HITNA POMOĆ
ok samo mi reci gdje i kako otvoriti domenu.....hvala.
14 godina
neaktivan
toshibaboy kaže...
ok samo mi reci gdje i kako otvoriti domenu.....hvala.

Imas neke free domene za otvorit ili je imas za kupit.

Neznam sad točno di to jer sam se kratko bavio s time.

Za zahvalit imaš gumb.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 21:39 (nick54312).
14 godina
protjeran
cekaj ako sam ja dobio od njega znaci lozinku,itd...sto ide da mogu na server trpati...onda kako da povezem navedenu domenu sa tim serverom...
14 godina
neaktivan
toshibaboy kaže...
cekaj ako sam ja dobio od njega znaci lozinku,itd...sto ide da mogu na server trpati...onda kako da povezem navedenu domenu sa tim serverom...

Ne kužim, napiši ponovno.

Pitaj njega za domenu, jer ja sam svoju free domenu dobio sa free hostingom tako da neznam točno.

14 godina
protjeran
ovako znaci ja sam dobio prostor...sada me zanim sta je potrebno i gdje da ja vidim to sto sam stavio preko fzille...to me zanima
14 godina
neaktivan
toshibaboy kaže...
ovako znaci ja sam dobio prostor...sada me zanim sta je potrebno i gdje da ja vidim to sto sam stavio preko fzille...to me zanima

Treba ti poslužitelj, korisničko ime, lozinka i port(upitno).

Kad prebaciš filove preko FileZile odmah ćeš na njoj moći vidjeti što si prebacio.

14 godina
protjeran
Ok to sam sve dobio i usao sam u panel taj od zille,i samo me zanima kako cu ja to moci vidjeti na webu???
14 godina

Evo detaljna uputa:

1. Skini joomla instalacijski paket.
  2. Pitaj frenda za nameservere od tog njegovog hostinga
  3. Ako hoćeš besplatnu domenu, odi na co.cc, registriraj domenu i podesi nameservere (tako povezuješ domenu sa serverom)
  4. Ako hoćeš plačenu domenu (com, net, org itd.) odi na godaddy.com i tamo kupi domenu, također unesi odgovarajuče namservere.
  5. Pitaj frenda ako ima cpanel, ako ima, ulogiraj se sa podacima koje ti da
  6. Zatim preko njega napraviš novu bazu (MySql databases), napravi usera za nju, te zatim kod instalacije joomle unesi ime baze itd.
  7. Ako nema, spoji se na njegov hosting putem ftp klijenta sa podacima koje ti da, uploadaj na direktorij svoje domene joomla hosting i onda raspakiraj, te zatim sa internet preglednikom posjeti svoju domenu, te će se otvoriti instalacija joomle
  8. Pitaj frenda da ti napravi bazu (ovo govorim ako nemaš cpanel) i neka ti da onda podatke, te isto tako uneseš te podatke kod instalacije joomle

To je otprilike to, ovo su samo smjernice, vjerojatno sam preskočio par koraka, ali kada zapneš pitaj pa čemo vidjeti detaljnije.

1 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

A da jednostavno malo progooglas, naci ces hrpetinu korisnih tutorijala vezano za joomlu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Ovako ja sam dobio podatke za fzilla,znaci,kor.ime,lozinka,server to imam...ali me zanima dali mi je morao dati jos sta da bih ja morao pogledati navedene podatke koji su preneseni na web site.
14 godina
toshibaboy kaže...
Ovako ja sam dobio podatke za fzilla,znaci,kor.ime,lozinka,server to imam...ali me zanima dali mi je morao dati jos sta da bih ja morao pogledati navedene podatke koji su preneseni na web site.

Da trebao je. Ti samo sa tim podacima ne možeš napraviti sql bazu koja je potrebna za funkcioniranje joomle. Dakle postavi mu sljedeča pitanja:

Da li ima CPanel?

Ako da - neka ti da podatke za login

Ako ne - neka ti on onda napravi bazu i admina baze i neka ti kaže te podatke

Koji su nameserveri hostinga?

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 22:09 (OriginalEXE).
14 godina
neaktivan
toshibaboy kaže...

Pa napišu u FileZilu podatke koje ti je dao i provjeri dal i će se spojit.

14 godina
protjeran
Da spojio mi je bez problema ali sada me samo zanima kako da ja vidim to na netu sto sam stavio preko njega
14 godina
toshibaboy kaže...
Da spojio mi je bez problema ali sada me samo zanima kako da ja vidim to na netu sto sam stavio preko njega

Za to ti trebaju dvije stvari:

1.)Domena

2.)Nameserveri

14 godina
neaktivan
toshibaboy kaže...

Treba ti domena kao 1. Kao 2. pitaj frenda neka ti napravi folder ti ćeš to uploadat.

I ne diraj tamo ništa što nije tvoje.

14 godina
protjeran
a naravno da necu dirati nista...pa tek krecem raditi a ne da nesto zaj....em..hahha.hvala na upozorenju
14 godina
neaktivan
toshibaboy kaže...
a naravno da necu dirati nista...pa tek krecem raditi a ne da nesto zaj....em..hahha.hvala na upozorenju

Kad završi instalacija Jomle, trebat ćeš izbrisat jedan folder.

Tad jako pazi što brišeš.

Ugl. uvjek jako pazi pogotovo oko FileZile.

14 godina
protjeran
oki doki...a dali znas kojim slucajem koji je folder za brisanje..jer sam stvarno antitalent za to ali zelim nauciti to
14 godina
toshibaboy kaže...
oki doki...a dali znas kojim slucajem koji je folder za brisanje..jer sam stvarno antitalent za to ali zelim nauciti to

installation se zove folder.

14 godina
protjeran
Ok nisam skontao.sve 5 javim cim mi on da navedene stvari sto ste mi rekli...i d akonacno krenem a daj mi reci kolio vremneski treba da napravim jesnu stranicu u joomli i dali moze se ona istalirati ali da radi offline ili mora biti samo onlline
14 godina
neaktivan
toshibaboy kaže...

Ma sve ti piše, ne trebaš se brinut.

14 godina
toshibaboy kaže...
Ok nisam skontao.sve 5 javim cim mi on da navedene stvari sto ste mi rekli...i d akonacno krenem a daj mi reci kolio vremneski treba da napravim jesnu stranicu u joomli i dali moze se ona istalirati ali da radi offline ili mora biti samo onlline

Može se instalirati da radi offline, tj može se instalirati lokalno, ali prvo nauči malo raditi pa se onda oko toga zezaj, nije toliko jednostavno.

Što se tiče vremenski, trebat će ti dosta u početku jer pretpostavljam nikada nisi radio stranicu sa joomlom, polako proučavaj sve, kad zapne, googlaj, ne nagooglaš, pitaj ovdje itd. Polako pa ćeš naučiti :)

14 godina
protjeran
Radio sam dreamweawer prije 5 godina...i pokopcao sam ga jako brzo...a zanima me ako dam gotovi tamplate u joomli koliko vremena mi treba da sredim to sve napr da stranica bude aktivna
14 godina
toshibaboy kaže...
Radio sam dreamweawer prije 5 godina...i pokopcao sam ga jako brzo...a zanima me ako dam gotovi tamplate u joomli koliko vremena mi treba da sredim to sve napr da stranica bude aktivna

To sve ovisi o vrsti stranice, a ponajviše o tvom snalaženju u joomli. To ti nitko ne može reći.

16 godina
neaktivan
A cekaj malo... S obzirom da si pocetnik i koliko vidim nis bas spreman da sam istrazujes... Sto ti nebi lijepo napravio taj svoj weasite na svom kucnom serveru i tamo se lijepo igrao sa time dok ne skuzis neke osnove..?!

Nadalje, ukoliko se odlucis za to, sto ti svakako preporucujem, skini si Wamp server i instaliraj ga. Mislim da i tu na forumu imas cak i upute kako to sve napraviti, a i budi malo domisljat odi na YouTube, prepun je takvih i slicni tutorijala koji ti detaljno sve prikazuju.

Kada se ispraksiras na tom svom kucnom serveru i skontas princip rada joomle, php-a, mySql-a, ponasanje joomla template-a itd.., onda kreni dalje.

Do tada ces onda nesto nauciti-napravit na tom svom webu, a i onda ces do tada skontati(valjda) kako sve to sto si napravio, sacuvati i dignuti sve to skupa takvo kakvo je na neki svoj zakupljeni hosting, ili nes slicno...

Lp
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice