Izrada društvene mreže

poruka: 9
|
čitano: 7.044
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Izrada društvene mreže

Zanima me na kojem se princimu može napraviti društvena mreža(neka manja).ako je to pre komplicirano možete li mi barem reć neku dobru stranicu na internetu za izradu društvene mreže(samo da nisu ning,socialgo i tako te sta ti nude dobre stvaria li su pre skupi ili su pre jeftini a nemas skoro nista)triba mi neka prosječna.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Izrada društvene mreže

Trebaju ti neka osnovna znanja iz php-a i mysqla da bi napravil neku jednostavniju stranicu.

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Izrada društvene mreže

ok hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Izrada društvene mreže

Ili jednostavno neki cms plus zgodni plugin.Npr joomla i jom social...

http://www.jomsocial.com/

15 godina
Izrada društvene mreže

skinija sam ovaj jomsocial mozes li mi objasniti kako ga instalirat.kad otvorim u winraru otvori mi se 4 mape ineznan sta cu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stirko55 kaže...

Zanima me na kojem se princimu može napraviti društvena mreža(neka manja).ako je to pre komplicirano možete li mi barem reć neku dobru stranicu na internetu za izradu društvene mreže(samo da nisu ning,socialgo i tako te sta ti nude dobre stvaria li su pre skupi ili su pre jeftini a nemas skoro nista)triba mi neka prosječna.

A gle, imaš dvije mogućnosti: koristiti već isprogramirani gotovi open-source sustav, pri čemu si dosta ograničen, jer on može raditi ono što za što je namijenjen i teže se modificira prema tvojim potrebama...

Druga mogućnost je nabaviti tim od par programera i jednog dizajnera koji bi ti to složili prema tvojim potrebama, ovdje je mana što moraš platiti tih par programera (i dizajnera), ali je dosta fleksibilno rješenje, jer će programeri isprogramirati funckije da rade što sličnije načinu koji si ti zamislio... :)

Naravno, treća mogućnost (zapravo je ista ona druga) je da sam to sve napraviš, no ukoliko nemaš programerska znanja (a da imaš ne bi postavio ovo pitanje :) trebalo bi ti par godina da dođeš do razine da tako nešto možeš isprogramirati... :)

Potpis ;)
15 godina
Izrada društvene mreže

sad kada si već to nave koliko bi koštala ta ekipa(prepostavljan mali milijun).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
stirko55 kaže...

65 kuna i 24 lipe sa PDV-om!

Ajme sto ste svi zapeli za izradu operativnih sustava, društvenih mreža?! Lijepo je biti ambiciozan, imati viziju, cilj, ali treba ujedno i biti realan. Ne postaje se Facebook ili Microsoft samo tako!:D

Sve bi bilo 5 da imate nekih inovacija nego svi zele napraviti losiju kopiju necega originalnog, a tu nema profita...

Ovisi sto si naumio, ali košta više nego što ti roditelji mogu dati, osim ako ti tata nije Kerum, Todoric itd...

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.11.2010 19:08 (Luka).
17 godina
neaktivan
Luka kaže...
stirko55 kaže...

65 kuna i 24 lipe sa PDV-om!

Ajme sto ste svi zapeli za izradu operativnih sustava, društvenih mreža?! Lijepo je biti ambiciozan, imati viziju, cilj, ali treba ujedno i biti realan. Ne postaje se Facebook ili Microsoft samo tako!:D

Ovisi sto si naumio, ali košta više nego što ti roditelji mogu dati, osim ako ti tata nije Kerum, Todoric itd...

Da, vidiš, to sam i ja zaboravio napomenuti... Osim plaćanja programera i dizajnera, treba platiti smještaj za site (a takav site ne pokreće onaj hosting od 200 kn koji dijeliš sa još 100 ljudi...) te ukoliko želiš zaradu s tim siteom, trebaš se potruditi navući ljude da se prijave (a to znači da ti treba i netko tko će raditi marketing), pa onda ako želiš zaradu, trebaš navući i oglašivače... itd. Također, mislim (no za ovo nisam siguran) da većina tih stvari podrazumijeva i otvaranje d.o.o. za koji moraš imati i minimalni temeljni kapital od 20.000,00 kn :)

Naravno, pod pretpostavkom da želiš nešto ozbiljno, što sam ja pretpostavio... :)

Ako želiš privatnu mrežu za svoje prijatelje i poznanike, odustani, jer Facebook vam je dovoljan... A i ako bi to napravio, svima bi vam dosadilo za mjesec dana i vratili biste se na Facebook :)

Potpis ;)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice