Dobar hosting sa mailom kao na gmailu?

poruka: 25
|
čitano: 4.620
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Trazim preporuku za dobar hosting, prvenstveno da prebacim mail sa gmaila a zatim i za neki manji web. Najbitnije mi je da ima mail sistem kao na gmailu, da mogu downloadati friske mailove sa pop3 a da mi na

webmailu ostaju kao arhiva (kako se uopce zove ta opcija na engleskom da mogu i sam pogledati pod ponudu settingsa koje razni provideri nude - ili je to vise manje defaultno kod svih?).

Velicine bar jedno 10gb ili unlimited kako vidim da se dosta nudi.

Po mogucnosti da imaju i opciju kupovine sireg spektra domena (npr .tv ...). I da sve ulazi u neki prosjek cijena od 6-7-8 dolara mjesecno.

Hvala.

PS - ne zelim prebacit na google apps koji ima opciju za mail kakvu trazim 

nego me bas zanima novi server/provider ako upada u okvir ovog sto trazim.

Sighted but sightless - it is your gift and your curse.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ostani na googleu, jer ti nitko nece pruziti takvu uslugu za 6$/month

i, osobno, ne znam nikoga tko ti daje 10GBza mail.

cak niti za cijeli hosting nemas toliko mjesta a kamoli za mail

pogledaj ovo

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Dobar hosting sa mailom kao na gmailu?

a pogledaj ti ovo

svaki zivi i mrtvi hosting vani nudi za pocetak uglavnom:

Space: Unlimited
Traffic: Unlimited
Price:  npr. $5.95

kvaliteta i finese uglavnom vjerujem da variraju ali to je to, i o cemu mi onda pricamo?

zivo me zaboli za domace hosting firme....one naravno ne ulaze u tu pricu sa cijenom...

17 godina
Treba pročitati i ono što piše sitnim tekstom ;) obično pod PP i ToU, Unlimited != Unlimited, postoje ograničenja, između ostaloga nije dozvoljeno dilanje dvd-a, mp3, itd. Sav sadržaj mora biti legalan.
sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :(
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Svaki hosting provider ti moze prebacit mailove da ti dolaze na gmail.

Dakle ako imas npr mail@domena.com, taj mail takodjer mozes primati direktno preko gmaila.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma sve je meni to jasno, i da unlimited nije ful unlimited i da je to fair usage i sadrzaj bi bio legalan i sve 5.

ja jednostavno necu vise gmail i NE ZELIM da mi dolazi na gmail (znam da se moze sredit da mail sa domenom dobivam na gmail - ali to je bas ono sto sam napisao da zelim promijeniti). zelim mail koji mogu koristiti nesmetano za poslovanje i da ne moram voditi racuna jel sam popunio 1,5gb ili 9gb ako mi mailovi sa attachmentima stoje gore (makar znam da necu popuniti ni 200mb valjda ali svejedno) i zelim se prebaciti na novi server gdje ce mi biti i legalna manja stranica i to sve lijepo platiti svake godine i dovidjorno. svve cisto, sve legalno - ljudi molim vas citajte, ne zelim nikakve mp3ce, dvde dijelit, preusmjeravat na gmail itd itd, hocu mail i hosting da ne moram razmisljat jesam popunio kvotu gb ali sve u okvirima razumnog poslovnog koristenja sa mailom da mi arhiva svih mailova bude na webmailu dok pop3 skidam nove mailove - pa zilijun tvrti ima hosting tako, zar nema niti jedne suvisle preporuke za stranih hosting???

uostalom zapravo me najvise zanima kako se zove ta opcija za mail da u webmailu ostaju kopije procitanih mailova a da pop3 download rjesava samo nove priostigle mailove, znaci ne da ih brise sa servera kao npr. n t-comu, nego samo skida nove kojima jos nisam pristupio sa pop3) - pa cu sam pogledati da vas ne davim vise ...

hvala

17 godina
toTheCore kaže...

ma sve je meni to jasno, i da unlimited nije ful unlimited i da je to fair usage i sadrzaj bi bio legalan i sve 5.

ja jednostavno necu vise gmail i NE ZELIM da mi dolazi na gmail (znam da se moze sredit da mail sa domenom dobivam na gmail - ali to je bas ono sto sam napisao da zelim promijeniti). zelim mail koji mogu koristiti nesmetano za poslovanje i da ne moram voditi racuna jel sam popunio 1,5gb ili 9gb ako mi mailovi sa attachmentima stoje gore (makar znam da necu popuniti ni 200mb valjda ali svejedno) i zelim se prebaciti na novi server gdje ce mi biti i legalna manja stranica i to sve lijepo platiti svake godine i dovidjorno. svve cisto, sve legalno - ljudi molim vas citajte, ne zelim nikakve mp3ce, dvde dijelit, preusmjeravat na gmail itd itd, hocu mail i hosting da ne moram razmisljat jesam popunio kvotu gb ali sve u okvirima razumnog poslovnog koristenja sa mailom da mi arhiva svih mailova bude na webmailu dok pop3 skidam nove mailove - pa zilijun tvrti ima hosting tako, zar nema niti jedne suvisle preporuke za stranih hosting???

uostalom zapravo me najvise zanima kako se zove ta opcija za mail da u webmailu ostaju kopije procitanih mailova a da pop3 download rjesava samo nove priostigle mailove, znaci ne da ih brise sa servera kao npr. n t-comu, nego samo skida nove kojima jos nisam pristupio sa pop3) - pa cu sam pogledati da vas ne davim vise ...

hvala

nije opcija nego protokol i zove se IMAP

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
16 godina
neaktivan

znaci bez obzira sto sad pristupam samo sa pop3 preko outlooka i skidam nove mailove (a ne preko imap-a) - ako mi je imap ukljucen u settingsima na serveru kopije ce mi stajat kao neprecitane na webmailu ?

17 godina
toTheCore kaže...

znaci bez obzira sto sad pristupam samo sa pop3 preko outlooka i skidam nove mailove (a ne preko imap-a) - ako mi je imap ukljucen u settingsima na serveru kopije ce mi stajat kao neprecitane na webmailu ?

da. IMAP ti je vjerovatno vec ukljucen.

15 godina
toTheCore kaže...

hvala

Nisam siguran, ali probaj uključiti ovu opciju u Outlook-u i tvoj problem bi trebao biti riješen:

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 13:23 (kipo).
17 godina
kipo kaže...

Nisam siguran, ali probaj uključiti ovu opciju u Outlook-u i tvoj problem bi trebao biti riješen:

U ovom slucaju mail mu nece biti vidljiv preko webmaila.

17 godina
neaktivan

Ne znam bas. Ako preko IMAP-a obrises poruku ona se brise na serveru zar ne? IMAP protokol je sinhronizacija a ne klasicno skidanje mailova. Svaki bolji program ti ima opciju da ti prilikom skidanja maila ne brise sa servera i ne prikazuje sve mailove na serveru. Sad cu probati na mom hostingu tj. koji ja koirstim.

EDIT: uredno radi. Ako je oznacim kao procitanu i skinem je ali ne obrisem na serveru prikazuje mi ju svaki put kad skinem maila a ako stavim da mi ne pikazuje procitane poruke ne prikazuje mi ju. Znaci ona ostane na serveru kao kopija.

:)
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 13:28 (logic).
17 godina
neaktivan

BTW ja kupujem domene s whois.com, i daju prilicno lijepe besplatne mail hostinge...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 13:45 (EnlightenedPhoenix).
16 godina

Nama je u firmi složeno da kad mi thunderbird skine mail sa servera, ostane mail na serveru pročitan ili ne pročitan, ovisi dal sam ga ja pročitao ili nisam, neznam kako je to usklađeno, ali meni je taj sistem dobar.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/
16 godina
neaktivan

ma to je to. znam da je imap sinkronizacija i da ako tako pristupam brise i na serveru (ili ne ako ukljucim u programu s kojim kontroliram) ali ja do sada nisam imao ukljuceno imap provjeravanje maila (samo pop3) u outlooku makar mi je imap opcija na gmailu enabled.

uglavnom svidja mi se da sa pop3 skinem mail sa servera a da on svejedno ostane procitan/neprocitan valjda kao imap na serveru - tj. tocno ovo kako kostolomac gore kaze.

ali da ako za par min. chekiram sa pop3 ponovno da skida samo novi pop3 koji je eventualno stigao a ne opet ovaj od prije par minuta - moje bukvalno shvacanje je da cisti i prazni pop3 poruke koje stignu i ja ih fetcham sa outlookom do imap uvijek sve arhivira i cuva na serveru sve dok ne odem gore preko webmaila i pobrisem ih :)

to je to hvala svima nadam se da sam dobro shvatio - sad jos samo preporuka hostinga ako netko zna sa unlimited e-mail kvotom, attachmentom i privatnom .tv domenom i sve 5 ;)

17 godina
neaktivan

Ne mozes e-mailu istovremeno pristupati i sa pop3 i sa imap. Podesis u programu da ti ne brise poruke sa servera i da skida samo neprocitane i to je to. Svaki mail to podrzava. Razlika je u dodatnim mogucnostima tipa imapa prostora i sl. Moj jhosting nudi unlimited sve. Sta ti je ovo atachment? Mislim znam sta je ali sta si ti mislio po dtim. Inace justhost je moj hosting.

:)
16 godina
neaktivan

ma sada pristupam outlookom gmailu samo preko pop3, i skida mi samo nove poruke kad stignu, a kad hocu pobrisati poruke odem na web i tamo obrisem i tako mi se svidja.

znam da mogu podesiti da mi pristupa sa imap-om ali ovo mi je sasvim dovoljno.

16 godina
neaktivan

aha i na attachment sam mislio da nemam limita za velicinu attachmenta...

ako hocu primit ili poslat mail od 100mb npr...

17 godina

Eh druze moj... ti bi se heba a nebi ga umocija. Zelis cuda i doline za 200 kn godisnje. Ako i nadjes nesto tako to ti nece radit kako treba, vise ces visit po supportu nego sto ces koristit uslugu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

dobro koji je razuman minimum cijene? naravno kod stranih hostera...

spreman sam na kompromise i nesto visu cijenu... ako nije bas 100$ mjesecno...

jel sad na kraju problem limit attachmenta ;) ? jer sve ostalo vidim da ulazi u onaj prosjek

16 godina
Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/
17 godina
toTheCore kaže...

dobro koji je razuman minimum cijene? naravno kod stranih hostera...

spreman sam na kompromise i nesto visu cijenu... ako nije bas 100$ mjesecno...

jel sad na kraju problem limit attachmenta ;) ? jer sve ostalo vidim da ulazi u onaj prosjek

cca $100 godisnje bi prosao...

Sto se tice velicine attachmenta hoster ti ti moze pustit, ali sumnjam da hoce. Za prenos velikih fajlova se koristi ftp ili torrent.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 23:09 (tnakir).
16 godina
protjeran

Svaki paid hosting može imati gmail servis preko google apps-a.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Buffer Overflow kaže...

Svaki paid hosting može imati gmail servis preko google apps-a.

Pa da... to mu ja i govorim, samo on zeli sve vuci preko tog svog hostinga preko webmaila.

14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice