Cijena izrade WEB stranice?

poruka: 212
|
čitano: 73.383
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: Cijena izrade WEB stranice?
Irregular kaže...

Da, nedostaje mu dosta opcija koliko vidim. A i netreba mi najjeftinija opcija vec neka ajmo to rec best buy opcija, a to mi se zasad cini ovaj Shopify koji nudi 24/7 support. 

A i da ne kazem sta tocno planiram prodavat reci cu samo da planiram radit prodaju po cijeloj EU gdje opce nebih se fokusirao na HR trziste pa mi se kao puno veci problem cine HR zakoni i slaba logisticka podrska

Magento je najbolji izbor za tebe, konfigurabilan i brutalno proširiv, plus postoji ogromno developerska zajednica, kao i velik broj firmi certificiranih za rad upravo sa Magento platformom. Plus, mogućnost odlične integracije sa postojećim sustavima unutar IS-a, kako bi na webu uvijek imao točno stanje ažurirano sa stvarnim stanjem na robnim zalihama ili skladištu.

9 godina
neaktivan

Koliko dođe izrada web stranice (dakle i front end i back end) za stranicu upoznavanja ljudi sličnog interesa za područje EX YU? Uključivat će profile ljudi sa slikama i plaćanje mjesečne članarine. Moći će se postaviti i video klipovi, albumi slika, slijeđenje određenih profila, privatne poruke među članovima, ignore opcije i sl.. Očekivanih članova max. 20.000 unique members. Gostiju moguće i više.

Naravno da očekujem i kasniju tehničku podršku i održavanje za vođenje stranice. Financijska sredstva mi nisu problem. Volio bih okvirne procjene.

0 0 hvala 0
11 godina

500000 KN pa na više. Custom rješenje, ne WP plugin.

3 3 hvala 0
8 godina
neaktivan

Syke, imas prijedlog za kakve plugine WP za SEO optimizaciju?
p.s. sta preporucas kod izrade web shopa?

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2016 13:30 (Ervin16).
16 godina
neaktivan

yoast seo plungin za wp

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Trebao bi internet stranicu koja bi imala webshop.

Radim sa nekim veleprodajnim partnerima i želio bi da neki partneri imaju svoje šifre za pristup stranici te kada pristupe stranici vide stanje skladišta tj. webshopa i da tako rade narudžbe.

Kome bi mi se bilo najbolje obratiti za ovo?

0 0 hvala 0
15 godina

Koliko bi koštala kopija ovog weba? (gotovo identična). Može li netko ovdje dati ponudu? (ili ima tema za to?) 

ups, zaboravio link: 
dakle, kopija OVOG weba.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2016 14:08 (jozef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Pozdrav jozef,

Ali zasto bas kopija toga weba.. Taj web je dizajniran po standardima koji su se koristili 2010 godina. Danas u 2016 koristimo skroz drugacije standarde jer je doslo do velikog napredka i postavljanja standarda kod samog dizajna, da ne spominjem responsive dizajn stranice sto ipak utjece na sami SEO. Mogu li pitati da li ste kompanija ili ste vise zeljeli prikazati svoja dijela. Ispricavam se ako sam bio grub samo nebih zelio da Vam dam nesto sto Vam neide u prilog
15 godina
Ne pitam za sebe već za poznanicu, a njoj se izgleda baš to sviđa. Nisam niti otvarao na ničemu osim kompa pa i ne znam da nije responsive. Uglavnom ona se bavi fotografijom ali da budem iskren ne znam koliko ozbiljno. Možda joj SEO i nije od presudne važnosti već bi nekim medijem dijelila url(?). Ne vjerujem da ima izdašan budget pa i korištenje nekih gotovih rješenja dolazi u obzir.
8 godina
neaktivan

Ja vec godinu dana koristim Squarespace za folio web sajt.

Meni je sasvim dovoljan. Broj sablona je solidan, i svi izgledaju zanimljivo i nisu prenatrpani...

Squarespace sam odabrao jer u tom trenutku kada sam sebi radio folio, jedino square space je imao sablone koji se uspjesno prilagodjavaju mobilnom browser-u. (bar se meni tako ucinilo)

$11/mj. - nije tako mnogo. Odrzavaje je super jednostavno, ima SEO linkove i daje mogucnost korisniku da sam sredjuje css i html, ako to on zeli.

Jos u to vrijeme vidjeo sam nekoliko oglasa dizajnera koji rade samo na squarespace platformi, za solidnu lovu. Znaci uredjuju squarespace sablon na nekog - ti kupis squarespace nalog, a oni ga urede po tvojoj zelji... (definitivno zenimljivo) - meni to nije trebalo, ali je zanimljivo za spomenuti.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Vidim da se dosta spominje  izraz "pisanje stranice od nule".Vjerujem da to ima neki smisao za nekog neiskusnog programera/dizajnera koji tek počinje,ali onaj ko je već bez korištenja nekog cms-a(Joomle,wordpressa)iskodirao 100tine stranica i vjerojatno ih ima sejvane negdje,mislim zar neće on za predložak iskoristit neku od svojih prijašnjih stranica koja ima prilične sličnosti sa traženom stranicom  i tu promijenit neke nazive,pobrisat neke tekstove,slike i sve što se neuklapa,nego da kreće sve ispočetka?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Chango kaže...

Vidim da se dosta spominje  izraz "pisanje stranice od nule".Vjerujem da to ima neki smisao za nekog neiskusnog programera/dizajnera koji tek počinje,ali onaj ko je već bez korištenja nekog cms-a(Joomle,wordpressa)iskodirao 100tine stranica i vjerojatno ih ima sejvane negdje,mislim zar neće on za predložak iskoristit neku od svojih prijašnjih stranica koja ima prilične sličnosti sa traženom stranicom  i tu promijenit neke nazive,pobrisat neke tekstove,slike i sve što se neuklapa,nego da kreće sve ispočetka?

Kad si iskusan onda ti je brze napisat sve od 0 po zahtjevima klijenta nego sklapati dijelove iz prijasnjih radova.

16 godina

Koliko naplatiti za manji responzivni sajt (radim s bootstrapom)... Dakle naslovna i još 3 podstranice na koje korisnik želi sam dodavati sadržaj (slike), dakle nekakav jednostavni CMS sustav... Te kontakt obrazac s google kartom i to je otprilike to.

Radim za jednu firmu koja bi se bavila tim, no ne znaju, pa me uzmu kao vanjskog suradnika. Dakle ja tražim za sebe pare, a konačnu cijenu sajta određuje ta firma i tu ne ulazim koliko je to. Tražili su me da im dam ponudu... Ono što ne želim raditi je rušit cijenu web dizajna i web programiranja... Tako da radije neću ništa raditi nego ići za 100 eura radit cijeli sajt... Oni mi daju materijale i smjernice kak bi voljeli da to izgleda.

Što smatrate primjerenom cijenom za ovako nešto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

@lllnuclearlll

Hm, pa frende ne kužim baš dobro u tržišne cijene, al' slobodno traži da te se financijski cijeni.

Kreni od toga koliko bi vremena trebalo objektivno za takvo nešto napraviti, te daj svoju stanicu pomnoži sa vremenski periodom.

Primjerice, netko drži sat instrukcija za 40 kn, netko za 80kn, a netko bogme za 120kn. Jedina razlika je kaj su jedne instrukcije za osnovnjak, druge za srednju, a treće za višu školu.

Al' ti uvijek može reć svoju cijenu. 

Slično, kao i za izradu seminarskih radova primjerice na fakultetu, neko je to radio za 150kn, a netko za 50kn.

Netko je imao mjesečno po deset takvih obavljenih zadataka, a netko 1-2. 

A, primjerice ovaj kaj je radio po manjoj cijeni je manje znao od ovoga kaj je radio po višoj cijeni.

Međutim, u konačnici ovaj je imao više para na kraju mjeseca.

Al' ti vidi...daj neku cijenu, al' reci da si primjerice spreman pregovarati, da nudiš za to kaj tražiš možda nekaj više i tako to....

Ti si freelance, ajmo reći, nemaš ti fiksnu plača za koju sve nešto odraditi, odnosno obaviti prije preuzete(poznate) radne obveze...te, kao takav kao freelancer možeš pregovariti o svojoj cijeni rada.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
16 godina

Meni moj sat života vrijedi 30 krumpira.

Da napravim site X treba mi 50 sati.

Znači, ja cijenim taj site 30x 50 = 1500 krumpira.

Odnosno, ukoliko netko mene želi unajmiti da ja 50 sati radim web-site ili perem prozore, treba mi na račun sjesti 1500 krumpira - odnosno onaj koji me unajmljuje mora platiti taj iznos uvećan za brutto razliku.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
odjavljen
Bukva kaže...
Odnosno, ukoliko netko mene želi unajmiti da ja 50 sati radim web-site ili perem prozore, treba mi na račun sjesti 1500 krumpira - odnosno onaj koji me unajmljuje mora platiti taj iznos uvećan za brutto razliku.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
Bukva kaže...

Meni moj sat života vrijedi 30 krumpira.

Da napravim site X treba mi 50 sati.

Znači, ja cijenim taj site 30x 50 = 1500 krumpira.

Znači isto je brao krumpire ili programirao web site? Cijena je ista? 

Generalno gledano ta cijena po satu mi je malo i bezveze... Prije gledam cijenu po onom napravljenom i koliko je to komplicirano napraviti, koliko sam trebao učiti da bi tako nešto uopće napravio i sl...

Dvije osobe će istu stvar napraviti u različito vrijeme... Jedna za sat vremena, a druga za 3 sata, ovisno o znanju, iskustvu, snalaženju...

Čiji rad u ovom slučaju vrijedi više? Pa po meni definitivno ovaj koji je napravio istu stvar u kraćem vremenu zaslužuje više para... Ali neki će onda reći "a gle, on je to napravio za sat vremena, a toliko košta?"

Uglavnom puno je tu stvari koje treba gledati...

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.11.2016 15:24 (lllnuclearlll).
16 godina
lllnuclearlll kaže...

Dvije osobe će istu stvar napraviti u različito vrijeme... Jedna za sat vremena, a druga za 3 sata, ovisno o znanju, iskustvu, snalaženju...

Čiji rad u ovom slučaju vrijedi više? Pa po meni definitivno ovaj koji je napravio istu stvar u kraćem vremenu zaslužuje više para... Ali neki će onda reći "a gle, on je to napravio za sat vremena, a toliko košta?"

Da, i taj koji je to napravio u jednom satu će taj sat naplatiti duplo skuplje nego ovaj koji je to napravio za 3 sata i dalje biti jefitniji i imati će dva sata viška da može još nešto napraviti. 

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
Bukva kaže...

Da, i taj koji je to napravio u jednom satu će taj sat naplatiti duplo skuplje nego ovaj koji je to napravio za 3 sata i dalje biti jefitniji i imati će dva sata viška da može još nešto napraviti. 

Naravno... Ali ja kad radim projekt neki doma, ne radim po satu... Nitko mene ne kontrolira koliko ja radim... Radim sat vremena, odem nekud, pa se vratim, pa drugi dan ne radim ništa nego navečer do kasno u noć radim polako itd... Jako teško za izračunati rad po satu, barem kod mene... Ali postoje neke okvirne cijene ovoga što sam pitao, samo me zanimalo što mislite kolika je okvirna cijena toga... 

11 godina

Nema okvirne cijene nego satnica kako su ti već napisali.

Koristi neki time tracking sw kada radiš, puno pomaže.

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Koliko stoji,  okvirno, izrada web stranice za kuću s apartmanima, nšta specijalno ne treba radit samo informacije, fotografije,kontakti  i da bude  u skladu s google standardom za čitanje i na mobitelima....thx

Živi u alternativi, pali svijeće svojim greškama, žvači žvaku i ne budi seronja
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2016 20:39 (DocMA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
DocMA kaže...

Koliko stoji,  okvirno, izrada web stranice za kuću s apartmanima, nšta specijalno ne treba radit samo informacije, fotografije,kontakti  i da bude  u skladu s google standardom za čitanje i na mobitelima....thx

Uštedi sebi lovu i googlaj:

namecheap za domenu (trazi kodove za 1-2-3$ domenu)

hosting, najmanji paket (googlaj kvalitetne, ne ova nasa balkanska sra**)

pravac youtube kako povezati domenu i hosting (posao od 2 sekunda, ali s njihove strane do 48 sata cekanje)

pravac youtube kako instalirati wordpress

pravac youtube kako instalirati wordpress temu

pravac youtube opcenito basic stvari iako to mozes i sam zafrkavat se vidit gdje,sto,kako,kuda.

googlaj free wordpress theme

ili ako hoces platiti idi na https://themeforest.net/ i kupi temu koja ti se svida.

Ovo sve mozes uraditi u roku 30min, a i manje ako znas sto radis, jedino je s njihove strane odnosno hostinga cekanje povezivanje domene i hostinga, osim ako ne kupis domenu i hosting sa istog sajta. Vjeruj mi ovako ces ustediti hrpu para, nego da placas nekome za ovaj posao.

12 godina
neaktivan

Hvala ti na savjetu, ali hoće li te stranice biti optimizirane za google, u smislu novog standarda čitanja na tabletima i mobitelima... 

Živi u alternativi, pali svijeće svojim greškama, žvači žvaku i ne budi seronja
16 godina

Ako nemaš volje i vremena učiti kako napraviti stranicu, javi se pa se možemo dogovoriti...

16 godina
odjavljen
DocMA kaže...

Znaci bez baze podataka, narucivanja i ostaloga ?!?!?!

Pa ne znam koliko bi doslo... Mozda 100 kuna max.

16 godina
DocMA kaže...

Google nema standard za čitanje na mobitelima...

1500-3000kn bi te došlo tako nešto, ovisno o svim željama...

15 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...
DocMA kaže...

Dam ti ja i 200 KN ali hoću tri prijedloga dizajna, hosting i domenu, responsive design i osnovnu SEO optimizaciju. Neću shared hosting da se razumjemo...

9 godina
neaktivan

Ovo što ti je napisao Krešimir je klasični primjer zašto je Balkan u raspadu. 

Nemoj razvodit struju imaš na Jutubu sve možeš to sam za dan samo ti materijal treba. Isto tako s vodom. Nemoj sebi stolariju stavljat izmjeri skucaj sve to možeš sam. Kompjuter ti se pokvario? Ma daj google je čovjekov najbolji prijatelj ukucaj samo "how to fix...". Svi se u sve petljamo zato i jest stanje kako jest. 

Ti ćeš to radit, al' ćeš za svaku sitnicu morati pitati kako šta.. Nije ni čudo što je programiranje ovdje u KRCu.

16 godina
odjavljen
marko227 kaže...
Mrgud Veliki kaže...
DocMA kaže...

Dam ti ja i 200 KN ali hoću tri prijedloga dizajna, hosting i domenu, responsive design i osnovnu SEO optimizaciju. Neću shared hosting da se razumjemo...

E pa sada hoces i glazbenu na narodnom radiju ?!?! Ovo tvoje poprilicno odudara od onoga gore. Ono gore sam gotov za 30 minuta max, ovo tu sa tobom bi ipak naplatio daleko vise, kada vec trazis prijedloge i ove dodatke.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2016 0:23 (Mrgud Veliki).
16 godina
Mrgud Veliki kaže...

E pa sada hoces i glazbenu na narodnom radiju ?!?! Ovo tvoje poprilicno odudara od onoga gore. Ono gore sam gotov za 30 minuta max, ovo tu sa tobom bi ipak naplatio daleko vise, kada vec trazis prijedloge i ove dodatke.

jel se ti zafrkavaš ili što? pa koja budala bi radila web za 100kn (bilo kakav)? pa 100kn dobijem u džep kad odem susjedi instalirat office, a kamoli da bi radio web ili nešto slično...

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2016 8:12 (lllnuclearlll).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice