Vista line - in, nema zvuka na zvučnicima

poruka: 6
|
čitano: 4.277
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
pitanje

Kako čuti zvuk na zvučniku kada se na zvučnu karticu u stražnji line in (plavi konektor) spoji instrument ili kazetofon preko line-outa ili phones izlaza?
Isto tako nema zvuka, kada spojim kabel u stražnji mic, ali ga ima kada spojim na prednji mic ulaz.

Inače i line-in i rear mic prikazuju aktivnost u propertiesima, da se nešto događa.

Kada pokrenem audacity, on kod monitor inputa prikazuje aktivnost i snima zvuk na disk, koji se kasnije može preslušati i nema nikakvih problema.

Jel ima koja fora da mogu čuti zvuk koji dolazi iz line-outa i stražnjeg mikrofonskog ulaza na zvučnicima, gdje je to u Visti skriveno?

Spajam na integriranu Sigmatel 9274D zvučnu karticu.
Pogledao sam pod Speakers/HP properties da li je nešto na mute, ali nije.

Recording Devices Recording Devices
IDT Audio Control Panel IDT Audio Control Panel
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2009 20:33 (the_tux).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam sto posto siguran u ovo, jer trenutno nemam mikrofon da pokušam, ali probaj ovo:

Tu na prvoj slici iz svoje poruke otiđi na karticu Playback i potom dva puta klikni na Speakers. Potom odaberi karticu Levels i dolje se spusti da pronađeš ulaz   na koji si spojio to što želiš čuti (pretpostavljam Rear blue in ili Rear pink in) i namjesti glasnoću - po defaultu je na nuli ili mute.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2009 20:56 (klimama).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

hm... jesi namjestio pod speaker?

EDIT: meni mirkofon radi, za linein neznam akd ne koristim

slika slika
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2009 21:02 (nadimak888).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imam gigabyte ep45 ds3 plocu i instalirao sam sa gigabyteove stranice audio drivere za x-fi i kad sa instalirao nece da radi pise driveri nisu nasli odgovarajuci hardware

ja neznam da li ta ploca podrzava te drivere

molim za pomoc

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2009 22:13 (jakuza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
autorov komentar

To sam več probao. Ako nisam krivo spojio žice na ploču, neznam gdje bi mogao biti problem. Spojio sam radio preko izlaza za slušalice, spojio na line-in, navio zvuk do daske i čuo se zvuk na zvučnicima. Kada spojim mikrofon na rear mic, ne čuje se ništa, ali se vidi onaj zeleni level bar kako titra.

Izgleda da je mic signal pojačan na front panelu a ne iza na ploči. A stražnji line in treba luđački pojačan signal da se čuje preko zvučnika.

Kada nađem dovoljno vremena, probat ću instalaciju XP-a. Možda su driveri za Vistu problem. A nemam neku PCI Vista kompatibilnu zvućnu.

Speakers/HP Properties Speakers/HP Properties
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2009 0:07 (the_tux).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Vista line - in, nema zvuka na zvučnicima
autorov komentar
jakuza kaže...

imam gigabyte ep45 ds3 plocu i instalirao sam sa gigabyteove stranice audio drivere za x-fi i kad sa instalirao nece da radi pise driveri nisu nasli odgovarajuci hardware

ja neznam da li ta ploca podrzava te drivere

molim za pomoc

Probaj sa DVD-a koji dobiš sa pločom. Gigashyte isto ima svojih mušica sa instalacijama drivera.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice