System restore rucno

poruka: 9
|
čitano: 1.579
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
neaktivan
System restore rucno

Ovako, posto jedan komp je stariji, a na njemu nesto testiram sa vremena na vreme i zna se zeznuti win, ali sa druge strane iskljucivanje System Restore opcije, ubrzava se komp. 

Pitanje je:
Ako ja sad napravim taj system restore i bekapujem ga. Nakon toga iskljucim system restore, on ce obrisati sve te tacke ali ja sam bekapovao jednu. 

Ako posle kojim slucajem zatrebam to, je li ja mogu upaliti system restore i onda taj bekap vratiti u folder u kojem je bio i da uspjesno on vrati sistem? 

Ili ako postoji neki zaseban program za stvaranje systemske tacke, neka neko napise. Jer ovaj servis bih da iskljucim

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: System restore rucno

O kojim se windowsima radi?

5 godina
neaktivan
Uran 11 kaže...

O kojim se windowsima radi?

10

16 godina
protjeran

Što ti nije jednostavnije napraviti "system image" na vanjski disk, pa ako nešto krene po zlu samo vratiš image i ti je to.

System restore ne koristim od kad mogu napravit back up image diska.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2020 23:36 (Uran 11).
5 godina
neaktivan
Uran 11 kaže...

Što ti nije jednostavnije napraviti "system image" na vanjski disk, pa ako nešto krene po zlu samo vratiš image i ti je to.

Puno to zauzima, meni treba samo za sistemske fajlove i podesavanja kao sto radi system restore, a ne komplet win.. Imam 32GB slobodnoh na HDD drugom a treba vise od toga da bi napravio backup za ovo..

Meni treba neki program sa koji mogu kopiram C/System Volume Information folder jer se tu nalazi backup, napravio sam sad rucno obrisao sve i napravio rucno, samo 450mb zauzima. E sad tu sam odradio take owership, dobio dozvole sve i usao ali ne moze da se kopira taj folder negdje na drugo mjesto jer ako nekad mi zatreba da mogu da vratim taj folder opet u C disk i da upalim system restore i da ga vratim. Ako izgasim system restore, on automatski obrise sve te bekapovane podatke tako da mi treba nesto da izvucem taj folder komplet negdje na drugu lokaciju i da mogu slobodno ugasiti system restore.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2020 15:31 (antifriz13).
17 godina
antifriz13 kaže...
Uran 11 kaže...

Puno to zauzima, meni treba samo za sistemske fajlove i podesavanja kao sto radi system restore, a ne komplet win.. Imam 32GB slobodnoh na HDD drugom a treba vise od toga da bi napravio backup za ovo

Onda imaš i još dosta toga instaliranog ... čista instalacija Win10, čak i sa nešto drivera i updatea zauzme do 15-tak GB. 3rd party programi za izradu "imagea" koriste i kompresiju.

Svakako prije toga isključi hibernaciju a virtualnu memoriju ("page file") stavi na minimum.

5 godina
neaktivan
Mladen kaže...
antifriz13 kaže...
Uran 11 kaže...

Puno to zauzima, meni treba samo za sistemske fajlove i podesavanja kao sto radi system restore, a ne komplet win.. Imam 32GB slobodnoh na HDD drugom a treba vise od toga da bi napravio backup za ovo

Onda imaš i još dosta toga instaliranog ... čista instalacija Win10, čak i sa nešto drivera i updatea zauzme do 15-tak GB. 3rd party programi za izradu "imagea" koriste i kompresiju.

Svakako prije toga isključi hibernaciju a virtualnu memoriju ("page file") stavi na minimum.

Page file sam iskljucio skroz. Hibernaciju takodje. Azuriro sam malo iznad post

Nasao sam RollBack RX program koji pravi restore point, trenutno mi je napravio od 36MB pa sad nisam siguran je li podjednako dobar kao system restore windowsov jer onaj mi napravi 450MB point, dok ovaj 36MB.. Pise da je ovaj bolji ali ajd sad ga znaj sta uradit i da li je koristan hmm?

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2020 16:23 (antifriz13).
16 godina
protjeran
System restore rucno

A da koristiš nešto ovakvo dok radiš testiranja- http://www.toolwiz.com/lead/toolwiz_time_freeze/

Ako nešto krene po zlu, restart i sve je kao prije.

1 0 hvala 1
5 godina
neaktivan
Uran 11 kaže...

A da koristiš nešto ovakvo dok radiš testiranja- http://www.toolwiz.com/lead/toolwiz_time_freeze/

Ako nešto krene po zlu, restart i sve je kao prije.

Hvala

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice